Vegetarische spinazieflapjes uit de oven


Publicatie datum:

Lekkere vegetarische spinazieflapjes uit de oven!

Gesponsorde koppelingen

Na 1 keer te hebben geprobeerd, was ik verkocht. Deze heerlijke vegetarische spinaziehapjes zijn op ieder feestje een succes en ook als tussendoortje of aanvulling bij het diner kan hij door!

Gesponsorde koppelingen

Ingredienten:

  • Koopmans bladerdeeg, 10 plakken
  • Spinazie-a-la-creme (diepvries)
  • Feta kaas
  • Kopje water
  • Geraspte kaas

Zo maak je het:

Laat de spinazie ontdooien in een bakje.
Leg de bladerdeeg plakken los van elkaar 10 minuten om te ontdooien. Snij alle 10 de plakken over dwars door de helft, zodat je van iedere vierkante plak 2 driehoekige plakken maakt.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vouw de driehoekige bladerdeeg plakken dubbel en druk een zijde met je vinger dicht. Om dit beter te laten plakken, gebruik je een beetje water.
Nu heb je de vorm van een patatzakje. Doe hier zoveel spinazie in, zodat je de open zijdens nog dicht kunt duwen tegen elkaar. Bij deze spinazie doe je 3 of 4 blokjes (van ongeveer een halve cm bij een halve cm) fetakaas.
Druk nu de losse zijdes van het bladerdeeg op elkaar en zorg dat het gehele bladerdeegflapje dichtzit. Wederom met water plakkerig maken.

Maak de bovenkant van het spinazieflapje nat met wat water en bestrooi deze met geraspte kaas.
De hapjes kunnen nu 15 tot 20 minuten in de oven (200 C)

Eet smakelijk!!



Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Lamskoteletjes met honing-tijmsaus

Een (lams)vleesgerecht voor de liefhebber, 2 personen

Koffieverslaving

Wist je dat je serieus verslaafd kan zijn aan koffie? En weet je ook wat de gevolgen zijn?

Griekse gehaktballetjes met avgolemono-saus

Griekse gehaktballetjes in ei-citroensaus

Olijftapenade (zonder poespas)

De meest overheerlijke olijftapenade vind je hier! Lees dit artikel en ga ermee aan de slag...

Courgette-blauwe kaas soep

Deze heerlijke courgette-blauwe kaas soep is heerlijk en super makkelijk en snel te maken.