Spinazietaart - recept - 310 calorieën per portie - groenteschotel


Publicatie datum:

Het recept voor een spinazietaart welke slechts 310 calorieën bevat per portie.

Gesponsorde koppelingen

Spinazie is op zich al een zeer gezonde groenten en met dit gerechtje houden we bovenop nog eens rekening met het minimaal aan calorieën.

Spinazietaart voor 6 personen

-1,5 kg spinazie
- 30 g gesmolten boter
- 40 g broodkruim
- 1 ui
- 2 theelepels olijfolie
- 4 lente-uitjes
- 750 g hüttenkäse
- 2 eieren
- 2 teentjes knoflook
- 15 g verse munt
- 1 mespuntje nootmuskaat
- 1 pakje filodeeg

Bereiding

Kook de spinazie in een pan met deksel erop. Laten koken totdat de blaadjes iets geslonken zijn. Haal ze dan uit de pan en laat ze afkoelen.

Neem een vierkante ovenschaal van ongeveer 1,5 l inhoud en vet ze in met olie. Verwarm de oven voor tot 180°C.

De ui vernipper je in kleine stukjes en de lente-uitjes snij je in ringen. Verhit dan wat olie in een pan en fruit hierin de lente-uitjes en de ui.

Meng de lente-uitjes en de ui met de spinazie. Nu mag je de hüttenkäse, eieren, knofloop, nootmuskaat en de munt er ook door roeren. Smaak af met wat peper en zout.

De helft van de filodeeg vellen bestrijk je nu met boter. Bekleed hiermee de bodem en zijkanten van de ovenschaal. De ongebruikte filodeeg vellen bewaar je onder een vochtige doek.

Dan mag je het broodkruim over het filodeeg op de bodem strooien. Hierover verdeel je de vulling. Vouw eventueel overlappend fildeeg over de bovenkant en leg de overige vellen op de taart.
Dan duw je ze heel goed aan en stop ze aan de zijkanten in.

Als laatste bestrijk je de taart met de overgebleven boter. Als versiering kan je ruitjes, vierkantjes of rondjes kerven aan de bovenkant.

De spinazietaart moet ongeveer een 40 tal minuten bakken totdat ze een mooie goudbruine kleur heeft.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Gezonde voeding, wel echt gezond?

Is het eten waarvan we denken dat het gezond is wel echt gezond?

Rollende kalkoen (Kalkoenrollade)

Rollade maar dan anders dan normaal

Heineken deel 2

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Een lekkere maaltijdsalade

Een lekkere maaltijdsalade maak je zo!

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.

Wervelkoek

Wervelkoek

Rijst met aubergine curry recept.

Recept uit het midden oosten, perfect voor een etentje met vrienden.

Zon gedroogde tomaten

zon gedroogde tomaten in olijfolie makkelijk zelf te maken

Afvallen voor dummies

Hoe kan je afvallen zonder veel hongergevoel?

Campingmaaltijd: Sperziebonen schotel

Lekker koken op de camping maak een eenpasgerecht op de sköttelbraai

Vruchtentaart met hazelnoten - taart - dessert

Vruchtentaart met hazelnoten voor 4 à 6 personen.

Voor acht heerlijke pannenkoeken

Lekkere pannenkoeken met een simpel gerechtje

Recept wortelcake

Ongetwijfeld de meest lekkere wortelcake!

Super eenvoudig recept voor lunchgerecht met makreel of sardienen

In een paar minuten een heerlijke, gezonde warme lunch met makreel of sardienen.

Gebakken rijst met sperziebonen

Gebakken rijst met sperziebonen, een typisch gerecht uit het Midden-Oosten. Simpel om te maken, maar met een exotische smaak.

Glaced cupcakes

Geglaceerde cupcakes

Griekse gehaktballetjes met avgolemono-saus

Griekse gehaktballetjes in ei-citroensaus

Crostini met gemarineerde zalmforel

Crostini met gemarineerde zalmforel

Couscoussalade net even anders

Heerlijke frisse couscoussalade met sappige peer en cream cheese

Griekse gehaktschijven

Recept Griekse gehaktschijven

whisky het proberen waard.

Whisky is een drank die je als zovelen moet leren waarderen, maar als het eenmaal zover is dan is er prima van te genieten.

Hoe je het vet verliezen Eenvoudiger Kunt Maken

Ontdek hoe je eenvoudig kunt afvallen door het dieet aan te passen aan je smaak en je levensstijl

Paddenstoelentaart

Een heerlijk hoofdgerecht gemaakt met oud brood.

Ratatouille

Een recept voor Ratatouille uit Frankrijk. Simpel en lekker!

Bakken in vast of vloeibaar vet

Informatief artikel over het gebruik van vaste of vloeibare boter