Studentenpasta met rode pesto en gerookte kipfilet


Publicatie datum:

Gemakkelijke stevige pasta met de stevige bite van zongedroogde tomaten

Gesponsorde koppelingen

Als student zijnde heb je misschien niet zoveel tijd om je te verdiepen in allerlei kookkunsten of misschien heb je gewoon gebrek aan inspiratie. Voor een beginnende kok is dit een prima recept om iets vertoonbaar op tafel te zetten. Natuurlijk kan pasta aanbranden of te gaar worden en kunnen er allerlei andere dingen mis gaan maar in principe zou je met dit recept je ouders tevreden moeten kunnen stellen wanneer ze een keertje langs komen. Een zelfbereid recept zal iig meer gewaardeerd worden dan een vette afhaalmaaltijd.

Gesponsorde koppelingen

Benodigdheden 4 personen:

  • 400 gram pasta
  • 2 gerookte kipfilet
  • Kleine courgette
  • 250 gram champignons
  • 1 gesnipperde ui
  • Potje zongedroogde tomaten
  • Potje rode pesto/pesto rosso
  • Bekertje crème fraiche (125 ml)
  • Vergemalen peper
  • Zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Breng 1 liter water aan de kook om de pasta in te bereiden. Snijd ondertussen de courgette in plakjes en vervolgens de plakjes in kwartjes. Snijd de kipfilets en zongedroogde tomaatjes in blokjes en de champignons in plakjes. Nu zou het water ondertussen wel moeten koken. Gooi al roerend de pasta in de pan met kokend water en voeg een scheutje olijfolie en een snufje zout toe. Kijk op de verpakking hoelang de pasta moet koken en zet de kookwekker!

Verhit ondertussen in een wok of koekenpan een scheutje olijfolie en fruit het uitje voor ongeveer 3 minuten op hoog vuur. Voeg daarna de stukjes courgette toe en bak deze voor 10 minuten mee op een gemiddeld vuurtje. Voeg daarna de champignons, zongedroogde tomaten en gerookte kipfilet toe en roer het geheel op laag vuur voor ongeveer 3 minuten door elkaar. Als laatste doe je de rode pesto en crème fraiche in de pan. Goed roeren en laat het geheel op laag vuur even 5 minuutjes sudderen.

Verwarm vier diepe borden voor in kokend heet water. De pasta moet nu zo ongeveer wel gekookt zijn. Wanneer de wekker gaat altijd eerst even een stukje pasta proeven. Is hij nog een beetje hard van binnen dan nog even langer koken maar zodra je er makkelijk doorheen kan bijten is het gaar en kan de pasta afgegoten worden. Droog de borden af en schep op ieder bord een deel van de pasta. Schep boven op de pasta 2 à 3 opscheplepels van het pesto mengsel en klaar is je gerecht. Een erg lekkere stevige bite door de zongedroogde tomaatjes. Wanneer gewenst kan er nog wat geraspte kaas (belegen/Parmezaans) overheen gestrooid worden, maar dat is zeker niet nodig.

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Gratinschotel met spek

Een heerlijke gratinschotel waar niet veel werk aan is!

Bloemkool met peterseliesaus - 380 calorieën per persoon

Het verfijnde receptje voor een bloemkool met peterseliesaus.

Mosselen op een pittige Aziatische manier

Mosselen in een aparte variatie voor de wat pittige smaak

Koffie - Irish koffie - koffie Brûlot - Borgia koffie

De bereidingswijze voor koffie op 3 verschillende manieren.

Zelf koekjes maken

Een recept om zelf koekjes te bakken