Studentenpasta met rode pesto en gerookte kipfilet


Publicatie datum:

Gemakkelijke stevige pasta met de stevige bite van zongedroogde tomaten

Gesponsorde koppelingen

Als student zijnde heb je misschien niet zoveel tijd om je te verdiepen in allerlei kookkunsten of misschien heb je gewoon gebrek aan inspiratie. Voor een beginnende kok is dit een prima recept om iets vertoonbaar op tafel te zetten. Natuurlijk kan pasta aanbranden of te gaar worden en kunnen er allerlei andere dingen mis gaan maar in principe zou je met dit recept je ouders tevreden moeten kunnen stellen wanneer ze een keertje langs komen. Een zelfbereid recept zal iig meer gewaardeerd worden dan een vette afhaalmaaltijd.

Benodigdheden 4 personen:

  • 400 gram pasta
  • 2 gerookte kipfilet
  • Kleine courgette
  • 250 gram champignons
  • 1 gesnipperde ui
  • Potje zongedroogde tomaten
  • Potje rode pesto/pesto rosso
  • Bekertje crème fraiche (125 ml)
  • Vergemalen peper
  • Zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Breng 1 liter water aan de kook om de pasta in te bereiden. Snijd ondertussen de courgette in plakjes en vervolgens de plakjes in kwartjes. Snijd de kipfilets en zongedroogde tomaatjes in blokjes en de champignons in plakjes. Nu zou het water ondertussen wel moeten koken. Gooi al roerend de pasta in de pan met kokend water en voeg een scheutje olijfolie en een snufje zout toe. Kijk op de verpakking hoelang de pasta moet koken en zet de kookwekker!

Verhit ondertussen in een wok of koekenpan een scheutje olijfolie en fruit het uitje voor ongeveer 3 minuten op hoog vuur. Voeg daarna de stukjes courgette toe en bak deze voor 10 minuten mee op een gemiddeld vuurtje. Voeg daarna de champignons, zongedroogde tomaten en gerookte kipfilet toe en roer het geheel op laag vuur voor ongeveer 3 minuten door elkaar. Als laatste doe je de rode pesto en crème fraiche in de pan. Goed roeren en laat het geheel op laag vuur even 5 minuutjes sudderen.

Verwarm vier diepe borden voor in kokend heet water. De pasta moet nu zo ongeveer wel gekookt zijn. Wanneer de wekker gaat altijd eerst even een stukje pasta proeven. Is hij nog een beetje hard van binnen dan nog even langer koken maar zodra je er makkelijk doorheen kan bijten is het gaar en kan de pasta afgegoten worden. Droog de borden af en schep op ieder bord een deel van de pasta. Schep boven op de pasta 2 à 3 opscheplepels van het pesto mengsel en klaar is je gerecht. Een erg lekkere stevige bite door de zongedroogde tomaatjes. Wanneer gewenst kan er nog wat geraspte kaas (belegen/Parmezaans) overheen gestrooid worden, maar dat is zeker niet nodig.

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Heineken deel 2

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Italiaanse bruschetta

Heerlijke Italiaanse brood

Voor acht heerlijke pannenkoeken

Lekkere pannenkoeken met een simpel gerechtje

Heerlijke kindermacaroni

Wilt u wat gezonds, makkelijks en lekkers op tafel voor u zelf en kinderen? Dan is dit een recept voor u!!

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 2: thee zetten is een kunst

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het tweede deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Recept voor een lekkere authentieke bruschetta met pesto

Lekkere Italiaanse Bruschetta.

Wervelkoek

Wervelkoek

Vegetarisch gevulde courgette

Een simpel vegetarisch bijgerecht, wat er op een bord speciaal uitziet. Bevat veel groentes.

Oosterse verrassing

Een Italiaans broodje met een Oosterse bite!

Italiaanse rosemarijnscampi's

Italiaanse Gambeoni al rosmarino!

Hoe maak je een Big Mac (recept)

De beste manier om een broodje te maken dat sterk lijkt op een big mac.

Scampi's in een pikant tomaten-groentensausje, met tagliatelli

Een lekker recept op te dienen als voorgerecht zonder tagliatelli's of als hoofdgerecht met tagliatelli's

Bananentaart - dessert - 350 calorieën per portie

Verwen uzelf eens goed met het bereiden van dit receptje. Een banantaart kan iedereen wel bekoren.

Italiaanse gesmoorde venkel (Finocchio)

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaans gerecht op tafel, verras uw vrienden met uw kookkunsten!

Recept

Een recept voor een heerlijke overschotel met tortillachips. Makkelijk te breiden van 1 persoon tot een grote groep!

Een overzicht van de bekendste cocktails met ingrediënten

Hie vind je een lijst van de meest voorkomende cocktails met telkens de ingrediënten

Verse tomatensoep

Verse soep van echte tomaten

Het kweken van eigen groente in de moestuin

De moestuin hoeft niet groot te zijn om heerlijke groenten te kunnen kweken

Tagliatelle met artisjokken

Een heerlijk gerecht uit de Italiaanse keuken!

Spaghetti aglio e olio met cacciotore

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaanse spaghetti op tafel met cacciatore

Pasta met zalm, paprika, sperziebonen en pijnboompitten

Pasta met zalm, paprika en sperzieboontjes

Goedkoop koken

Koken met laag budget

Friet met kip: een simpel en heerlijk recept voor kleine en grote gezinnen

Dit recept is simpel te maken voor twee personen, maar ook eenvoudig uit te breiden naar bijvoorbeeld 10 personen, u hoeft slecht de hoeveelheid kip en aardappelen daarop af te stemmen en een passende ovenschaal te gebruiken.

Broodpudding - dessert

Recept voor de bereiding van een overheerlijke broodpudding aangevuld met krenten rozijnen.

Recept Mosterd Dille Saus, Mosterd-dillesaus recept

Maak nu eenvoudig zelf de lekkerste mosterd dille saus met dit recept.