Studentenpasta met rode pesto en gerookte kipfilet


Publicatie datum:

Gemakkelijke stevige pasta met de stevige bite van zongedroogde tomaten

Gesponsorde koppelingen

Als student zijnde heb je misschien niet zoveel tijd om je te verdiepen in allerlei kookkunsten of misschien heb je gewoon gebrek aan inspiratie. Voor een beginnende kok is dit een prima recept om iets vertoonbaar op tafel te zetten. Natuurlijk kan pasta aanbranden of te gaar worden en kunnen er allerlei andere dingen mis gaan maar in principe zou je met dit recept je ouders tevreden moeten kunnen stellen wanneer ze een keertje langs komen. Een zelfbereid recept zal iig meer gewaardeerd worden dan een vette afhaalmaaltijd.

Benodigdheden 4 personen:

  • 400 gram pasta
  • 2 gerookte kipfilet
  • Kleine courgette
  • 250 gram champignons
  • 1 gesnipperde ui
  • Potje zongedroogde tomaten
  • Potje rode pesto/pesto rosso
  • Bekertje crème fraiche (125 ml)
  • Vergemalen peper
  • Zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Breng 1 liter water aan de kook om de pasta in te bereiden. Snijd ondertussen de courgette in plakjes en vervolgens de plakjes in kwartjes. Snijd de kipfilets en zongedroogde tomaatjes in blokjes en de champignons in plakjes. Nu zou het water ondertussen wel moeten koken. Gooi al roerend de pasta in de pan met kokend water en voeg een scheutje olijfolie en een snufje zout toe. Kijk op de verpakking hoelang de pasta moet koken en zet de kookwekker!

Verhit ondertussen in een wok of koekenpan een scheutje olijfolie en fruit het uitje voor ongeveer 3 minuten op hoog vuur. Voeg daarna de stukjes courgette toe en bak deze voor 10 minuten mee op een gemiddeld vuurtje. Voeg daarna de champignons, zongedroogde tomaten en gerookte kipfilet toe en roer het geheel op laag vuur voor ongeveer 3 minuten door elkaar. Als laatste doe je de rode pesto en crème fraiche in de pan. Goed roeren en laat het geheel op laag vuur even 5 minuutjes sudderen.

Verwarm vier diepe borden voor in kokend heet water. De pasta moet nu zo ongeveer wel gekookt zijn. Wanneer de wekker gaat altijd eerst even een stukje pasta proeven. Is hij nog een beetje hard van binnen dan nog even langer koken maar zodra je er makkelijk doorheen kan bijten is het gaar en kan de pasta afgegoten worden. Droog de borden af en schep op ieder bord een deel van de pasta. Schep boven op de pasta 2 à 3 opscheplepels van het pesto mengsel en klaar is je gerecht. Een erg lekkere stevige bite door de zongedroogde tomaatjes. Wanneer gewenst kan er nog wat geraspte kaas (belegen/Parmezaans) overheen gestrooid worden, maar dat is zeker niet nodig.

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Bruinen Bonen Schotel.

geschikt voor 3/4 personen.

Koffieverslaving

Wist je dat je serieus verslaafd kan zijn aan koffie? En weet je ook wat de gevolgen zijn?

Heerlijke Smoothie

Een heerlijk recept voor een heerlijke smoothie

Griekse rijstsoep of Avgolemonosoep

Een lichte voedzame rijst-soep met ei-citroensaus.

Speksaus - sauzen

Een heel smakelijke saus bij nieuwe aardappelen, kapucijners, bruine bonen en stoofschotels.

Een frisse pastasalade maken? Kinderspel!

Als lichte maaltijd of als bijgerechtje bij de barbecue is deze pastasalade heerlijk. Ook geschikt voor koken met kinderen.

Chocola/cacao

Werking van chocola/cacao. Waarom geeft chocola je een goed gevoel.

Heerlijke tomatensalade 4-6 personen

Een makkelijke maar heerlijke tomatensalade.

Eenvoudig zelf croissantjes maken, eenvoudig zelf croissanten maken deel 2

Binnen 10 minuten snel en makkelijk zelf croissantjes maken.

Super eenvoudig recept voor lunchgerecht met makreel of sardienen

In een paar minuten een heerlijke, gezonde warme lunch met makreel of sardienen.

Rundvleesschotel met kaas uit de oven

Een stevige ovenschotel met rundvlees en verse groenten

Overheerlijke Italiaanse soep: Bouillon met ei

De Italiaanse stracciatella alla romana (bouillon met ei)

Tzatziki maken

Tzatziki saus

recept: citroenlimonade (zonder alcohol)

Een cocktail voor de kinderen: citroenlimonade!

Zelf vleeskroketten maken, eenvoudig recept voor kroketten

Maak nu zelf eenvoudig de lekkerste vleeskroketten met deze recepten.

Risotto primavera

Heerlijke risotto met veel verse groente!

Fruitige snelle pasta met rucola

Pasta met het frisse van limoen het scherpe van rucola. Lekker makkelijk door de weinige ingrediënten.

Salade met komkommer & tomaat

gemakkelijk te maken, salade van komkommer & tomaat

Varkenshaas met pittige Thaise sweet chilisaus

Varkenshaas op een ándere manier bereid, pittig en apart

Kun je het geslacht van je ongeboren baby beinvloeden?

De link tussen het geslacht van je ongeboren baby en je dieet.

Appelkoek bakken

maak zelf een appelkoek

Knoedels, een gastronomische lekkernij... of toch niet ?

Wie op reis gaat naar Zuid-Duitsland, Oostenrijk of Tsjechië komt ze ongetwijfeld tegen op het bord : knoedels. Voor enkelen een gastronomisch hoogstandje, voor de meesten een ervaring die men meestal zo snel mogelijk wil vergeten en in de toekomst vermijden.

Vispakketjes met pesto en groenten gestoomd in de oven

Vispakketjes met pesto en groenten, gestoomd in de oven

Gevulde bootjes (Meloen met ham voorgerecht)

Bootje van meloen gevuld met ham

Zomers Pasta Recept (met pesto en kerstomaten - geheel vegetarisch)

Een vegetarisch pasta gerecht; gezond, goedkoop en erg gemakkelijk te maken.