Surinaams eten


Publicatie datum:

Tomatensardien met rijst en snijbonen

Gesponsorde koppelingen

Nodig: (voor 4 pers. ,u kunt dit allemaal in de supermarkt vinden).

- 2 blikken tomatensardien

- 400 gr. rijst (ongekookt)

- 1 teentje knoflook(fijn gestampt of gesneden)

- 2 uien (gesneden)

- 2 theelepel zout (afgestreken)

- 3 eetlepel zonnebloem of olijfolie

- 500 gram ingevroren snijbonen(gesneden)

- 1 peper

Was/spoel het rijst 3 keer goed met water ,daarna al het water eruit gieten ,kookpot aan de buitenkant afdrogen ,vul de kookpot/snelkoker t/m 1 fingerkoot van uw wijsvinger met water(zorg dat het rijst een beetje gelijk in de kookpot/snelkoker ligt voordat u het water erbij doet ,om het te koken doe de deksel erop en zet het +/- 20 min. op het vuur(zie rijstverpakking).

Ondertussen kunt u de tomatensardien blikken openen ,schenk de saus in een kommetje en de sardien kunt u per blik op een bord plaatsen waarna u de eventueel aanwezige vinnen met een aardappelmesje kunt verwijderen ,waarbij u de sardien op de rug open snijd ,waardoor u de graat en de buikinhoud kunt verwijderen.

Hierna schild u 1 ui en snijd u dit in de lengte ,daarna dwars in smalle stukken ,waarna u het knoflook peld en fijn stamt of in kleine stukjes snijd. U snijd de peper in de lengte daarna dwars om kleine stukjes te krijgen(mocht u geen peper eten dan kunt u altijd dit weg laten maar om het gerecht af te maken is het met de peper aan te raden).

Hou het rijst in de gaten als het bijna lijkt over te lopen doet u dit op een wat zachter vuurtje en roert u met een lepel er doorheen ,het roeren doet u regelmatig tot het rijst klaar is (gebruikt u een rijstkoker dan is dit niet nodig).

U neemt een pan zet dit op het vuur (niet hoog vuur),doe 1,5 theelepel olie erin laat dit een beetje op temperatuur komen waarna u de ui ,knoflook en peper licht bruin laat worden ,daarna doet u de sardien erbij. Prak de sardien met een vork (na voorkeur) en gooi 1 theelepel zout (afgestreken,na eigen voorkeur extra zout zetten) erbij ,laat dit op een zacht vuurtje staan +/- 15 min.

Terwijl het rijst en de sardien klaar of nog op een zacht vuurtje staan ,kunt u in een andere pan de rest van de olie doen met 1 gesneden ui ,laat dit ook weer licht bruin worden en doe daarna de snijbonen erbij. Laat dit met de deksel erop bakken (regelmatig roeren). Wanneer dit na voorkeur zacht genoeg is kunt u 1 theelepel (wederom na voorkeur) zout erbij doen en zonder deksel op een laag vuurtje laten bakken +/- nog 5 minuten(regelmatig roeren).

Dit is in een half uur te maken ,Smakelijk eten !.

Grt, 

Aniel

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Basisrecept voor verse pasta!

Dit is echt basisecept voor heerlijke verse pasta!

Lekker Hapje: Frittata met tomaat

Dit lekkere typische Italiaanse eten kan u zowel als hapje, tussengerecht,bijgerecht of oorgerecht gebruiken

Recept van de dag: Bloemkool uit de oven

25-06-2012 - Bloemkool uit de oven

Welke E nummers zijn Haram?

E nummers met beschrijving waarom zij

Cannelloni gevuld met spinazie - recept - pasta

Gevulde cannelloni met spinazie voor 4 personen

Zomerse frisse pasta salade met limoen

Pasta salade met limoen olijfolie, verse basilicum en oregano

Spinazietaart - recept - 310 calorieën per portie - groenteschotel

Het recept voor een spinazietaart welke slechts 310 calorieën bevat per portie.

Recept: Lasagne met courgettebladen

Een supergezond recept voor lasagne! In dit gerecht wordt de pasta vervangen door plakjes courgette.

Knoedels, een gastronomische lekkernij... of toch niet ?

Wie op reis gaat naar Zuid-Duitsland, Oostenrijk of Tsjechië komt ze ongetwijfeld tegen op het bord : knoedels. Voor enkelen een gastronomisch hoogstandje, voor de meesten een ervaring die men meestal zo snel mogelijk wil vergeten en in de toekomst vermijden.

Spaanse omelet

Een groentebom onder de vorm van eieren. Eenvoudig te bereiden en snel klaar.

Luchtige en slanke pannenkoeken

Hou je erg van pannenkoeken, maar wil je wel op de lijn letten? Maak deze heerlijke luchtige pannenkoekjes!

Heerlijk recept broccolisoep

Een overheerlijk gerecht, broccolisoep heel gezond en lekker.

Heerlijke recepten met bladerdeeg

Recepten waarin bladerdeeg verwerkt is

Ontbijten! Een goed begin van de dag.

Ontbijten is een belangrijk onderdeel van de dag. Helaas wordt het ontbijt nog steeds door veel mensen overgeslagen.

Snel en goedkoop koken: gerechtje van een student

Geniet van een simpel, goedkoop en overheerlijk gerecht!

Recept appeltaart

Recept appeltaart op grootmoeders wijze

Kidneybonensoep (budgetrecept)

Recept voor 4 personen

Kip Kerrie

Kip Kerrie met rijst voor 4 personen.

Zuinig en koken

Een aantal tips om zuiniger te koken.

Saffraan, het bloedrode goud

Saffraan, het kostbaarste kruid ter wereld

Tzatziki maken

Tzatziki saus

Hoe maak je een kaasfondue?

Tips voor het maken van een kaasfondue.

Gefrituurde calamares

Recept voor Calamares

Wildzwijnkoteletten

Een heerlijk vleesgerecht, lekker met aardappelen en broccoli

Heerlijke frisse Couscous Salade

Recept van een frisse zomersalade