Surinaams eten


Publicatie datum:

Tomatensardien met rijst en snijbonen

Gesponsorde koppelingen

Nodig: (voor 4 pers. ,u kunt dit allemaal in de supermarkt vinden).

- 2 blikken tomatensardien

- 400 gr. rijst (ongekookt)

- 1 teentje knoflook(fijn gestampt of gesneden)

- 2 uien (gesneden)

- 2 theelepel zout (afgestreken)

- 3 eetlepel zonnebloem of olijfolie

- 500 gram ingevroren snijbonen(gesneden)

- 1 peper

Was/spoel het rijst 3 keer goed met water ,daarna al het water eruit gieten ,kookpot aan de buitenkant afdrogen ,vul de kookpot/snelkoker t/m 1 fingerkoot van uw wijsvinger met water(zorg dat het rijst een beetje gelijk in de kookpot/snelkoker ligt voordat u het water erbij doet ,om het te koken doe de deksel erop en zet het +/- 20 min. op het vuur(zie rijstverpakking).

Ondertussen kunt u de tomatensardien blikken openen ,schenk de saus in een kommetje en de sardien kunt u per blik op een bord plaatsen waarna u de eventueel aanwezige vinnen met een aardappelmesje kunt verwijderen ,waarbij u de sardien op de rug open snijd ,waardoor u de graat en de buikinhoud kunt verwijderen.

Hierna schild u 1 ui en snijd u dit in de lengte ,daarna dwars in smalle stukken ,waarna u het knoflook peld en fijn stamt of in kleine stukjes snijd. U snijd de peper in de lengte daarna dwars om kleine stukjes te krijgen(mocht u geen peper eten dan kunt u altijd dit weg laten maar om het gerecht af te maken is het met de peper aan te raden).

Hou het rijst in de gaten als het bijna lijkt over te lopen doet u dit op een wat zachter vuurtje en roert u met een lepel er doorheen ,het roeren doet u regelmatig tot het rijst klaar is (gebruikt u een rijstkoker dan is dit niet nodig).

U neemt een pan zet dit op het vuur (niet hoog vuur),doe 1,5 theelepel olie erin laat dit een beetje op temperatuur komen waarna u de ui ,knoflook en peper licht bruin laat worden ,daarna doet u de sardien erbij. Prak de sardien met een vork (na voorkeur) en gooi 1 theelepel zout (afgestreken,na eigen voorkeur extra zout zetten) erbij ,laat dit op een zacht vuurtje staan +/- 15 min.

Terwijl het rijst en de sardien klaar of nog op een zacht vuurtje staan ,kunt u in een andere pan de rest van de olie doen met 1 gesneden ui ,laat dit ook weer licht bruin worden en doe daarna de snijbonen erbij. Laat dit met de deksel erop bakken (regelmatig roeren). Wanneer dit na voorkeur zacht genoeg is kunt u 1 theelepel (wederom na voorkeur) zout erbij doen en zonder deksel op een laag vuurtje laten bakken +/- nog 5 minuten(regelmatig roeren).

Dit is in een half uur te maken ,Smakelijk eten !.

Grt, 

Aniel


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Exotisch kipgerecht met aardappelen

Een heerlijk kipgerecht met exotische smaken uit Marokko.

Zeebaarsfilets in broodkorst

recept te maken met oud brood.

Chocolademousse met koffielikeur (recept)

Hoe kan je zelf chocolademousse maken?

Kaastaart

overheerlijke, smeuïge kaastaart klaar in amper 20 minuten

Rocky Ledge koekjes: gevaarlijk lekkere traktaties!

Rocky Ledge, afgeleid van Rocky Road koekjes, is een makkelijk te maken recept voor de echte chocoholic!

Snelle couscoussalade

Couscoussalade voor als bijgerecht of hoofdgerecht. Lekker makkelijk en snel.

thaise kip wokken met gember sjalotjes en kokos

recept thaise kip lekker wokken/roerbakken

Griekse gehaktschijven

Recept Griekse gehaktschijven

Surinaams eten

Tomatensardien met rijst en snijbonen

Pasta met rucola en scampi

Wil je je gasten een mooi gerecht serveren? Maak dan deze heerlijke pasta!

Whisky

De eerste stappen in de wereld van whisky

Boerenkool met ham en champignons

Een recept voor een heerlijke boerenkoolschotel uit de oven.

Recepten met pastinaak

Soep en puree van pastinaak

Recept voor Baklava

Traditioneel recept voor Baklava

Recept - inktvis met vulling - visgerecht - 390 calorieën per portie

Inktvis voorzien van een zeer gezonde vulling. Een luchtig receptje.

Smoothie recepten

Met de blender maakt u simpel uw eigen smoothies

Moeilijke eter (van peuter tot kleuter)

Help, mijn kind eet zeer slecht !!

Eenvoudig recept voor lekker gezond pitabroodje

Een lekker pitabroodje of ook wel shoarmabroodje kun je eenvoudig zelf maken.

luxe bosvruchten yoghurt taart

Een super lekkere, makkelijke, bosvruchten kwarktaart, die er onwijs luxe uitziet!

Waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Er komen steeds meer kookprogramma’s op de televisie en ze zijn allemaal razend populair, waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Hoe krijg je een lekkere spek pannenkoek

Hier lees je hoe je een heerlijke spek pannenkoek kan bakken

Obatzda

Een heerlijk recept uit Beieren. Makkelijk zelf te maken.

Turks Fruit met kokos, recept.

Hier een simpel en heerlijk receptje om zelf Turks Fruit te maken.

Frietje Kapsalon, shoarmaschotel Kapsalon, shoarma Kapsalon

In dit artikel de makkelijke recepten voor Frietje Kapsalon of Shoarma Kapsalon.

Rauwe ham met fruit als voorgerecht

Een fris voorgerecht van ham en fruit, lekker bij een stukje brood met kruidenboter