Surinaams eten


Publicatie datum:

Tomatensardien met rijst en snijbonen

Gesponsorde koppelingen

Nodig: (voor 4 pers. ,u kunt dit allemaal in de supermarkt vinden).

- 2 blikken tomatensardien

- 400 gr. rijst (ongekookt)

- 1 teentje knoflook(fijn gestampt of gesneden)

- 2 uien (gesneden)

- 2 theelepel zout (afgestreken)

- 3 eetlepel zonnebloem of olijfolie

- 500 gram ingevroren snijbonen(gesneden)

- 1 peper

Was/spoel het rijst 3 keer goed met water ,daarna al het water eruit gieten ,kookpot aan de buitenkant afdrogen ,vul de kookpot/snelkoker t/m 1 fingerkoot van uw wijsvinger met water(zorg dat het rijst een beetje gelijk in de kookpot/snelkoker ligt voordat u het water erbij doet ,om het te koken doe de deksel erop en zet het +/- 20 min. op het vuur(zie rijstverpakking).

Ondertussen kunt u de tomatensardien blikken openen ,schenk de saus in een kommetje en de sardien kunt u per blik op een bord plaatsen waarna u de eventueel aanwezige vinnen met een aardappelmesje kunt verwijderen ,waarbij u de sardien op de rug open snijd ,waardoor u de graat en de buikinhoud kunt verwijderen.

Hierna schild u 1 ui en snijd u dit in de lengte ,daarna dwars in smalle stukken ,waarna u het knoflook peld en fijn stamt of in kleine stukjes snijd. U snijd de peper in de lengte daarna dwars om kleine stukjes te krijgen(mocht u geen peper eten dan kunt u altijd dit weg laten maar om het gerecht af te maken is het met de peper aan te raden).

Hou het rijst in de gaten als het bijna lijkt over te lopen doet u dit op een wat zachter vuurtje en roert u met een lepel er doorheen ,het roeren doet u regelmatig tot het rijst klaar is (gebruikt u een rijstkoker dan is dit niet nodig).

U neemt een pan zet dit op het vuur (niet hoog vuur),doe 1,5 theelepel olie erin laat dit een beetje op temperatuur komen waarna u de ui ,knoflook en peper licht bruin laat worden ,daarna doet u de sardien erbij. Prak de sardien met een vork (na voorkeur) en gooi 1 theelepel zout (afgestreken,na eigen voorkeur extra zout zetten) erbij ,laat dit op een zacht vuurtje staan +/- 15 min.

Terwijl het rijst en de sardien klaar of nog op een zacht vuurtje staan ,kunt u in een andere pan de rest van de olie doen met 1 gesneden ui ,laat dit ook weer licht bruin worden en doe daarna de snijbonen erbij. Laat dit met de deksel erop bakken (regelmatig roeren). Wanneer dit na voorkeur zacht genoeg is kunt u 1 theelepel (wederom na voorkeur) zout erbij doen en zonder deksel op een laag vuurtje laten bakken +/- nog 5 minuten(regelmatig roeren).

Dit is in een half uur te maken ,Smakelijk eten !.

Grt, 

Aniel

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Lekkere en snel macaroni met kaas en hesp maken !

Macaroni met kaas en hesp

Zelf borrelhapjes maken

5 makkelijke recepten voor heerlijke borrelhapjes.

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.

Italiaanse fritatta met courgette en mozzarella

Een heerlijk Italiaanse schotel binnen no time klaar!

Fruityoghurt

Recept fruityoghurt

Hét recept voor guacemole

recept

Wat is het geheim van het succes van Amstel Radler?

Voor heel veel jongens is bierdrinken stoer en Amstel Radler voor watjes. Toch is Amstel Radler een succes. Wat is het geheim van het succes van Amstel Radler?

De Italiaanse Asperge-witlofsalade!

Men zegt dat Italië drie nationala obsessies heeft: Madonna, mamma en mangiare (eten) Hieronder staat een heerlijk recept van een Italiaanse asperge-witlofsalade.

3 recepten voor baby’s eerste fruithapje

Maak zelf uw baby's fruithapjes

Marokkaanse amandelballetjes met pijnboompitten en sesamzaad

marokkaanse zoete lekkernij

De Oorsprong, Geschiedenis en Functie van Kauwgom

De Oorsprong van Kauwgom, de Functie van Kauwgom.

Cake met Engelse tint

Hoe maak je een Engelse cake?

Zelfgemaakte vissoep!

Heerlijke vissoep in een paar stappen!

Rollende kalkoen (Kalkoenrollade)

Rollade maar dan anders dan normaal

Recept voor een lekkere authentieke bruschetta met pesto

Lekkere Italiaanse Bruschetta.

Italiaanse champignon ragoutbroodjes

een lekker snel lunchgerecht of makkelijk avondmaal

Hoe maak je een Big Mac (recept)

De beste manier om een broodje te maken dat sterk lijkt op een big mac.

Recept cocktails met aardbei

9 heerlijke cocktails met aardbei!

Recept wortelcake

Ongetwijfeld de meest lekkere wortelcake!

De 10 spelregels van goede voeding

Waar je je aan moet houden als je goed wilt eten

Cajun witvis in een pecan jasje uit Louisiana

Cajun witvis met een krokant pecannoten jasje uit Louisiana

Hoe je het vet verliezen Eenvoudiger Kunt Maken

Ontdek hoe je eenvoudig kunt afvallen door het dieet aan te passen aan je smaak en je levensstijl

Hachee afgebonden met perkoek

Een heerlijke hachee voor bij de hutspot, aardappelen of frietjes

Een frisse pastasalade maken? Kinderspel!

Als lichte maaltijd of als bijgerechtje bij de barbecue is deze pastasalade heerlijk. Ook geschikt voor koken met kinderen.

Gamba's met courgette (Gamberoni con zucchine)

Italiaans gerecht met gamba's en courgette