Tiramisù


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans desert!

Gesponsorde koppelingen

De tiramisu bestaat uit verschillende lagen. Onderop liggen lange vingers, deze biscuits worden verzadigd met sterke afgekoelde koffie en met alcoholische drank besprenkeld. Als drank wordt van origine marsalawijn gebruikt. Bon appetit!

Tiramisù is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij. Tiramisu wordt dan ook vaak aan herstellende zieken gegeven, om ze aan te laten sterken en er weer bovenop te brengen.

 Tiramisù

ingredienten

-2 pakjes lange vingers (+36 stuks/180 g)
-1 l sterke koffie
-6 blaadjes gelatine
-250 g mascarpone
-250 g slagroom
-125 g gepasteuriseerde eierdooier (uit bakje), eventueel te vervangen door 5 zeer verse eierdooiers
-125 g poedersuiker
-2 eetl koffielikeur
-cakeblik van 26 cm

1. bekleed het cakeblik met plasticfolie

2. Doop de lange vingers één voor één in de koffie en leg ze mooi naast elkaar op de bodem van het cakeblik. (de overgebleven lange vingers worden later gebruikt.)

3. Week de gelatine in een kommetje met koud water

4. Klop de slagroom tot yoghertdikte en roer er mascarpone door.

5. Klop de eierdooiers met de suiker wit en schuimig.

6. Knijp de gelatine uit en los op in twee eetlepels warme koffie.
Roer de koffielikeur erdoor. Schep luchtig door het eiermengsel.
Schep vervolgens de mascarponeslagroom er luchtig doorheen.

7. Vul de cakeblik voor de helft met het mascarponemengsel, leg daarop een laag in koffie gekweekte lange vingers en vervolgens de rest van de mascarpone. Dek af met een laag in koffie gedoopte vingers

8. Laat een nacht in de koelkast opstijven

Gepasteuriseerde eierdooiers zijn gegarandeerd vrij van salmonella waardoor ook zwangere vrouwen, kleine kinderen en ouderen gerechten waarin ze verwerkt zijn, kunnen eten.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Risotto primavera

Heerlijke risotto met veel verse groente!

Hoe maak je appelflappen

Recept voor de lekkerste appelflappen

Hoe maak je tzatziki?

Traditioneel recept voor het maken van echte Tzatziki

Heineken deel 1

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Wildzwijnkoteletten

Een heerlijk vleesgerecht, lekker met aardappelen en broccoli

Gezonde eetpatronen

Gezonde eetpatronen

Afschaffing statiegeld op flessen uitgesteld

Staatssecretaris Mansveld heeft ervoor gekozen om het statiegeld niet vanaf 2015 af te schaffen

Goedkoop koken

Koken met laag budget

Goedkope uitjes, de goedkoopste uitjes

Alles over de goedkoopste uitjes van Nederland verzameld op één pagina.

Spinazietaart - recept - 310 calorieën per portie - groenteschotel

Het recept voor een spinazietaart welke slechts 310 calorieën bevat per portie.

Cajun witvis in een pecan jasje uit Louisiana

Cajun witvis met een krokant pecannoten jasje uit Louisiana

Ketjap sate in 25 min. bereidingstijd (4 personen) recept

Een lekker budget recept, wat ook nog eens snel klaar is!

Mexicaanse Chili Con Carne

Echte Mexicaanse Chili con Carne

Hoe maak je lekkere kruidenboter?

Recept voor het maken van kruidenboter.

Geroosterde pomodri-tomaten

Een heerlijk Italiaans gerecht, geroosterde pomodori-tomaten!

Tonijn in filodeeg

Tonijn in filodeeg

Hoe kan ik het beste groenten invriezen

Verse groenten invriezen in porties, ideaal bij onverwacht (eet)bezoek

Italiaanse saus Salsa verde

Heerlijke Italiaanse saus in 2 stappen klaar!

Spaghetti alla carbonara

Een hele simpele heerlijke Italiaanse pasta!

Goedkoop uit eten in Amsterdam

Lekker uit eten in de Korte Leidse Dwarsstraat in hartje Amsterdam hoeft niet duur te zijn.

Roodbaars met gedroogde tomaten en pijnboompitten

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

Tajine, gebruik en recepten

Een tajine is een stoofpot uit Noord-Afrika.

Oosterse verrassing

Een Italiaans broodje met een Oosterse bite!

Gehaktballen

Gehaktballen op de ouderwetse wijze bereid

Spaanse omelet

Hoe maak ik een Spaanse omelet?