Tiramisù


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans desert!

Gesponsorde koppelingen

De tiramisu bestaat uit verschillende lagen. Onderop liggen lange vingers, deze biscuits worden verzadigd met sterke afgekoelde koffie en met alcoholische drank besprenkeld. Als drank wordt van origine marsalawijn gebruikt. Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Tiramisù is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij. Tiramisu wordt dan ook vaak aan herstellende zieken gegeven, om ze aan te laten sterken en er weer bovenop te brengen.

 Tiramisù

ingredienten

-2 pakjes lange vingers (+36 stuks/180 g)
-1 l sterke koffie
-6 blaadjes gelatine
-250 g mascarpone
-250 g slagroom
-125 g gepasteuriseerde eierdooier (uit bakje), eventueel te vervangen door 5 zeer verse eierdooiers
-125 g poedersuiker
-2 eetl koffielikeur
-cakeblik van 26 cm

1. bekleed het cakeblik met plasticfolie

2. Doop de lange vingers één voor één in de koffie en leg ze mooi naast elkaar op de bodem van het cakeblik. (de overgebleven lange vingers worden later gebruikt.)

3. Week de gelatine in een kommetje met koud water

4. Klop de slagroom tot yoghertdikte en roer er mascarpone door.

5. Klop de eierdooiers met de suiker wit en schuimig.

6. Knijp de gelatine uit en los op in twee eetlepels warme koffie.
Roer de koffielikeur erdoor. Schep luchtig door het eiermengsel.
Schep vervolgens de mascarponeslagroom er luchtig doorheen.

7. Vul de cakeblik voor de helft met het mascarponemengsel, leg daarop een laag in koffie gekweekte lange vingers en vervolgens de rest van de mascarpone. Dek af met een laag in koffie gedoopte vingers

8. Laat een nacht in de koelkast opstijven

Gepasteuriseerde eierdooiers zijn gegarandeerd vrij van salmonella waardoor ook zwangere vrouwen, kleine kinderen en ouderen gerechten waarin ze verwerkt zijn, kunnen eten.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 2: thee zetten is een kunst

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het tweede deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Appeltaart op mijn manier

Appeltaarten kun je op vele manieren maken. De volgende versie is mijn eigen favoriet

Hoe maak je een lekker voorgerecht van mosselen

Mosselen in een knoflook-kruidenroomsaus op een bedje van sla

Spagetti met zalm en spinazie

Heerlijk recept waarmee je je 'pastadag' kan varieren

Snel pikant wokgerechtje

in weinig tijd lekker en gezond eten