Tiramisù


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans desert!

Gesponsorde koppelingen

De tiramisu bestaat uit verschillende lagen. Onderop liggen lange vingers, deze biscuits worden verzadigd met sterke afgekoelde koffie en met alcoholische drank besprenkeld. Als drank wordt van origine marsalawijn gebruikt. Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Tiramisù is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij. Tiramisu wordt dan ook vaak aan herstellende zieken gegeven, om ze aan te laten sterken en er weer bovenop te brengen.

 Tiramisù

ingredienten

-2 pakjes lange vingers (+36 stuks/180 g)
-1 l sterke koffie
-6 blaadjes gelatine
-250 g mascarpone
-250 g slagroom
-125 g gepasteuriseerde eierdooier (uit bakje), eventueel te vervangen door 5 zeer verse eierdooiers
-125 g poedersuiker
-2 eetl koffielikeur
-cakeblik van 26 cm

1. bekleed het cakeblik met plasticfolie

2. Doop de lange vingers één voor één in de koffie en leg ze mooi naast elkaar op de bodem van het cakeblik. (de overgebleven lange vingers worden later gebruikt.)

3. Week de gelatine in een kommetje met koud water

4. Klop de slagroom tot yoghertdikte en roer er mascarpone door.

5. Klop de eierdooiers met de suiker wit en schuimig.

6. Knijp de gelatine uit en los op in twee eetlepels warme koffie.
Roer de koffielikeur erdoor. Schep luchtig door het eiermengsel.
Schep vervolgens de mascarponeslagroom er luchtig doorheen.

7. Vul de cakeblik voor de helft met het mascarponemengsel, leg daarop een laag in koffie gekweekte lange vingers en vervolgens de rest van de mascarpone. Dek af met een laag in koffie gedoopte vingers

8. Laat een nacht in de koelkast opstijven

Gepasteuriseerde eierdooiers zijn gegarandeerd vrij van salmonella waardoor ook zwangere vrouwen, kleine kinderen en ouderen gerechten waarin ze verwerkt zijn, kunnen eten.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Polenta met paddestoelen

Verras uw vrienden met deze heerlijke polenta met paddestoelen! Bon appetit!

Ratatouille

Een recept voor Ratatouille uit Frankrijk. Simpel en lekker!

Courgette-blauwe kaas soep

Deze heerlijke courgette-blauwe kaas soep is heerlijk en super makkelijk en snel te maken.

Gevulde bootjes (Meloen met ham voorgerecht)

Bootje van meloen gevuld met ham

Aardbeiensorbet

Deze aardbeiensorbet is een ware streling voor je zintuigen, gezond en erg makkelijk om te maken. Een aanrader voor sorbetliefhebbers !