Tomaten-basilicumsoep


Publicatie datum:

Krijg nu binnen een paar stappen een heerlijk Italiaans tomaten-basilicumsoep!

Gesponsorde koppelingen

Tomaten-basilicumsoep, een heerlijk Italiaans voorgerecht, leuk en makkelijk om te maken! Bon appetit!

Tomaten-basilicumsoep

De Sardeense keuken tot slot wordt nogal eens als minderwaardig beschouwd omdat ze zo weinig op de echt Italiaanse keuken lijkt. Niet dat de inwoners van dit prachtige eiland dat erg vinden; ze voelen zich in de eerste plaats Sardenen, dan pas Italianen. Dat betekend ook dat ze eigen eetgewoontes hebben. Zo werd er in Sardeense restaurants oorspronkelijk geen primo geserveerd. Ook hebben de Sardenen talloze vleesrecepten die je nergens anders in Italie tegenkomt. Wat dacht u bijvoorbeeld van een varken dat onder de grond wordt klaargemaakt of van een kalf gevuld met lam dat op zijn beurt weer gevuld is met kip?

ingredienten

-1 kg tomaten, in vieren
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-1 kleine ui, fijngesnipperd
-1 l groentebouillon
-1/2 bosje basilicum, fijngesneden, enkele reepjes overhouden voor de garnering
-2 eetl room (optioneel)
-Zout

1. Verhit de olie in een pan en voeg de ui en de tomaten toe.
Bak al roerend 5 minuten op middelhoog vuur, hierdoor ontzuren de tomaten

2. Giet de bouillon erbij en roer de basilicum erdoor. Laat een minuut trekken

3. Pureer de soep met een staafmixer en wrijf vervolgens al roerend door een zeef

4. Breng op smaak met een beetje zout. Voeg 2 eetlepels room toe als de soep wat zuur van smaak is.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept voor kip shoarma

Het maken van kip shoarma op een heerlijke simpele manier

Recept - wijting met sinaasappelsaus - visgerecht

Recept voor een zeer luchtig visgerecht met wijting.

Wokgerecht: Roergebakken runderfilet

Een uitzonderlijk lekker wokgerechtje met runderfilet

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Veelkleurige hapjes

Veelkleurige hapjes

De Bierpad

Na de koffiepads is er een nieuw fenomeen: De Bierpad.

Overheerlijke Italiaanse soep: Bouillon met ei

De Italiaanse stracciatella alla romana (bouillon met ei)

Lasagne Veganistisch

Een makkelijke lasagne voor de veganist.

Leren bier drinken in 1 minuut!

Hoe kan je iemand ervan overtuigen dat bier lekker is!

Crêpes Suzette

Wat smaakt er nu nog beter bij dit koude winterweer als 4 uurtje als een lekker Crêpe Suzette

Chocola en je karakter

Verband tussen chocola en jouw karaktereigenschappen?

Inventariseren van de wijnkelder.

Hoe je eenvoudig je wijnkelder kan inventariseren.

Supersimpel pasta gerecht met spinazie.

Heel makkelijk gerecht, weinig bereidingstijd en met een zeer verrassende smaak makkelijk aan te passen per persoon.

Spaghetii aglio e olio 'De klassieker'

De echte klassieke spaghetti vind u hier!

Heerlijke echte amerikaans cheesecake!

HET recept voor een tradionele amerikaans dessert

Kipfilet met knoflookboter

koolhudraatarm gerecht met kipfilet

Tomaten salade met sperziebonen en Feta of Danish Blue

Een frisse, kleurige (vegetarische) salade die overal lekker bij is

Kaasfondue met rauwe groenten en stokbrood

Een vegetarische kaasfondue voor 6 personen met rauwe groenten en stokbrood

Mediterrane muffins

Mediterrane muffins

Falafel: Wat is het en hoe maak je het?

In dit artikel leer je wat falafel precies is en hoe je het thuis zelf kan maken

Proteinedieten en Low Carb recepten

Low Carb recepten en eiwitrijke dieten horen bij elkaar. Welke dieten en recepten heeft u nodig om snel en veel af te vallen?

Krab - basisbereiding - tips en weetjes

Een verse krab, hoe begin je eraan? De basisbereiding voor krab op een eenvoudige manier gebracht.

Het Eierdieet

Snel afvallen en op een gezond gewicht blijven?

De lekkerste Italiaanse desserts

Lees hier hoe u de lekkerste Italiaanse desserts kunt maken in uw eigen keuken!

Kidneybonensoep (budgetrecept)

Recept voor 4 personen