Tomaten salade met sperziebonen en Feta of Danish Blue


Publicatie datum:

Een frisse, kleurige (vegetarische) salade die overal lekker bij is

Gesponsorde koppelingen

De vegetarische keuken herbergt heel veel lekkere gerechten die ook als aanvulling op andere menu's een welkome aanvulling zijn. Deze salade is kleurrijk, fris, voor 4 personen en past overal bij. Eventueel door gebruik van ándere toevoegingen (zie Tip) is de smaak van de salade aan te passen aan de rest van de gerechten.

Gesponsorde koppelingen

Nodig:

schaal met slabestek

scherp mes

zeef of vergiet

kookpan

Ingrediënten:

250 gram rode en gele kerstomatoen

250 gram schoongemaakte haricots verts (dunne sperzieboontjes)

2 knoflookteentjes (heel fijn gesneden)

één handjevol munt (fijn gesneden)

4 eetlepels extra vergine olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn

peper en eventueel zout

4 eetlepels Feta-blokjes of Danish Blue (blauw geaderde kaas)

Bereiding:

Kook de schoongemaakte sperzieboontjes 2 minuten in kokend water en giet ze af. Halveer de tomaatjes na het wassen en verdeel ze over een schaal. Voeg de uitgelekte en afgekoelde boontjes toe, plus de munt, knoflook, olijfolie en azijn en roer dit door elkaar.

Snijd de Feta óf de Danish Blue in kleine stukjes en strooi deze over de salade als garnering.

Tip:

Een fijn gesneden rauw uitje in de salade geeft een wat ándere smaak aan de salade, evenals het gebruik van bijvoorbeeld komkommer of augurk.

Griekse Tzaziki-saus (ook op de Foobie-site te vinden) is bij deze salade ook erg lekker, eventueel kan dan de kaas achterwege gelaten worden.

 

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept wortelcake

Ongetwijfeld de meest lekkere wortelcake!

Kip met rijst en ananas

Een heerlijk oud familierecept met kip

Lekker en gezond eten met Quinoa

Quinoa als gezond alternatief

Italiaanse rosemarijnscampi's

Italiaanse Gambeoni al rosmarino!

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.