Tonijn met olijven en kappertjes


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Gesponsorde koppelingen

Filetto di tonno con olice e capperi 'tonijn met olijven en kappertjes' is een heerlijk gerecht. Het is leuk en gemakkelijk om te maken! bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Kappertjes hebben een smaak waaraan je moet wennen. Maar zoals bijna altijd met dergelijke smaaksensaties; hoe vaker je ze eet, hoe lekkerder je ze gaat vinden. Kappertjes zijn ongeopende bloemkopjes van de kappertjesstruik. Ze geven een levendige smaak aan veel sauzen. (vis)gerechten. De stelregel is: hoe kleiner, hoe lekkerder. Je vindt ze meestal ingemaakt in azijn, maar probeer ook eens kappertjes op zout. Deze hebben een intensere smaak en de textuur is licht knapperig. Spoel ze voor gebruik altijd goed af in een zeef onder stromend water.

Filetto di tonno con olive e capperi
Tonijn met olijven en kappertjes

Ingredienten

-4 stukken verse tonijn (à 150 g)
-3 eetl olijfolie voor bakken en braden
-1 ui, gesnipperd
-4 ansjovisfilets
-100 ml witte wijn
-2 eetl groene olijven, ontpit en gorf gehakt
-2 eetl kappertjes
-zout en peper

1. Fruit de ui in een eetlepel olijfolie en roer de ansjovis erdoor.

2. Giet de wijn erbij en laat 5 minuten zachtjes sudderen

3. Voeg olijven en kappertjes toe en laat alles nog 5 minuten doorverwarmen.

4. Bestrooi de vis met zout en peper. Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de tonijn kort aan beide kanten op hoog vuur.
Let erop dat de tonijn niet door en door gaar wordt, anders is het resultaal te droog.

5. Serveer met de saus


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

De 10 spelregels van goede voeding

Waar je je aan moet houden als je goed wilt eten

Recept

Een recept voor een heerlijke overschotel met tortillachips. Makkelijk te breiden van 1 persoon tot een grote groep!

Makreel met appelen - recept - visgerecht

Makreel met appelen voor 4 personen

Sabayon met vers fruit

Een leuk receptje!

Lasagne met broccoli champignons en mosterd-kaassaus

Variatie op de traditionele lasanga