Tonijnpasta succes gegarandeerd voor elke gelegenheid


Publicatie datum:

Makkelijke tonijnpasta met aubergine en basilicum die ook goed op tafel staat als er gasten over de vloer komen

Gesponsorde koppelingen

Zin in een lekkere stevige pasta met weinig ingrediënten en toch een grote smaaksensatie? Dan is dit recept precies wat je zoekt. Dit recept kan niet mislukken en is heerlijk na een actieve dag buiten zijn of na een dag hard werken. Toch heeft het ook élégance en kan het prima tijdens een diner geserveerd worden; klein als een voorafje of ietsje meer als een hoofdgerecht.

 

Benodigdheden 2 personen:

  • 180-200 gram pasta
  • 1 kleine aubergine
  • 200 gram champignons
  • 2 bosuitjes
  • 1 blikje stukjes tonijn op zout water
  • 100-150 ml kookroom
  • Verse basilicum
  • Geraspte Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar wens)
  • Vers gemalen peper
  • Zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Snijd de aubergine in plakken, leg ze op keuken papier en bestrooi ze met een beetje zout. Laat zo voor ongeveer 30 minuten het vocht uit de aubergine trekken. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de bosuitjes in halve ringetjes. Laat ook de tonijn uitlekken in een vergiet.

Als de aubergine klaar is breng je voldoende water aan de kook voor de pasta en kook je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd daarna de aubergine in kleine blokjes van ongeveer 0.5 bij 0.5 cm. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin de stukjes aubergine voor ongeveer 5 minuutjes. Voeg vervolgens de champignons toe en bak voor nog eens 3 minuten. Nu moet de pasta ongeveer gaar zijn, zodat deze afgegoten kan worden. Zet de pan met pasta op een laag vuurtje en voeg meteen het aubergine/champignon mengsel toe, de tonijn en kookroom. De hoeveelheid kookroom kan je zelf bepalen. Het is lekker als het niet een echte saus is maar er net een beetje room aan ieder stukje pasta hangt. Blijf goed roeren om aanbakken te voorkomen. Voeg als laatste de bosuitjes, verse stukjes basilicum en vers gemalen peper toe. Nog een laatste keer goed roeren en het gerecht kan geserveerd worden in diepe borden of in kommen. Bestrooi het gerecht als laatste nog met een beetje Parmezaanse kaas.

(Zelf geef ik altijd de voorkeur aan voorverwarmde borden en kommen. Zo blijft je gerecht langer op temperatuur en dus kun je langer van het diner genieten.)

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Beef Pot Roast

Traditioneel Filippijns stoofgerecht

Limoen-ricottacake

Een heerlijk Italiaanse limoen-ricottacake!

creatief koken voor kinderen

Voeding voor kinderen is enorm belangrijk, maar het is niet altijd simpel om ze gezond te laten eten. Door creatief te zijn met voeding, hun zintuigen te laten prikelen berijk je soms veel!

Waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Er komen steeds meer kookprogramma’s op de televisie en ze zijn allemaal razend populair, waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Mediterrane muffins

Mediterrane muffins

Boerenkool met ham en champignons

Een recept voor een heerlijke boerenkoolschotel uit de oven.

Gebakken aubergine met tomaat en geitenkaas!

Dit kunt u makkelijk gebruiken als voorgerecht! Leuk en makkelijk om te maken!

Wildsoep

Een heerlijke soep met aardappelen!

De gezondste groenten

Overzicht van de gezondste groenten, top tien van gezondste groenten in Nederland.

Makkelijk maar heerlijk recept voor chocoladetaart

Wie zegt dat heerlijke taarten maken moeilijk moet zijn? Dit recept is ontzettend lekker en zeer gemakkelijk te bereiden.

Heerlijke Hollandse appeltaart met een eigen swing

Het beste recept voor heerlijke hollandse appeltaart met gember.

Chocolademousse met koffielikeur (recept)

Hoe kan je zelf chocolademousse maken?

Runderragoût op Griekse wijze

Een simpele bereidingswijze voor een Griekse runderragoût.

Witte chocolademousse met pure chocoladesaus en frambozen

Hoe maak je witte chocolademousse?

Veelvuldige soorten spareribs

Vele soorten spareribs, welke kunt u bestellen?

Bloemkool met peterseliesaus - 380 calorieën per persoon

Het verfijnde receptje voor een bloemkool met peterseliesaus.

Wat is het geheim van het succes van Amstel Radler?

Voor heel veel jongens is bierdrinken stoer en Amstel Radler voor watjes. Toch is Amstel Radler een succes. Wat is het geheim van het succes van Amstel Radler?

Een overzicht van de bekendste cocktails met ingrediënten

Hie vind je een lijst van de meest voorkomende cocktails met telkens de ingrediënten

Alles wat je moet weten over coca-cola.

Coca-cola wordt vervaardigd door de Coca-cola company.

Cannelloni gevuld met spinazie - recept - pasta

Gevulde cannelloni met spinazie voor 4 personen

5 Populaire drankspelletjes

5 populaire drankspelletjes voor op een feestje

Toscaanse ovenschotel

Een lekker en simpel gerecht met veel groenten.

Walnotentapenade

Recept van tapenade, waar je mee kunt variëren.

Winterse pasta: tagliatelle met een stoofpotje van varkenslapjes, sperciebonen en pesto

Een vleugje Italië voor de winterse maaltijd

De lekkerste knolseldersoep

De lekkerste knolseldersoep, gemakkelijk te bereiden en zeer gezond!