Tonijnpasta succes gegarandeerd voor elke gelegenheid


Publicatie datum:

Makkelijke tonijnpasta met aubergine en basilicum die ook goed op tafel staat als er gasten over de vloer komen

Gesponsorde koppelingen

Zin in een lekkere stevige pasta met weinig ingrediënten en toch een grote smaaksensatie? Dan is dit recept precies wat je zoekt. Dit recept kan niet mislukken en is heerlijk na een actieve dag buiten zijn of na een dag hard werken. Toch heeft het ook élégance en kan het prima tijdens een diner geserveerd worden; klein als een voorafje of ietsje meer als een hoofdgerecht.

 

Benodigdheden 2 personen:

  • 180-200 gram pasta
  • 1 kleine aubergine
  • 200 gram champignons
  • 2 bosuitjes
  • 1 blikje stukjes tonijn op zout water
  • 100-150 ml kookroom
  • Verse basilicum
  • Geraspte Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar wens)
  • Vers gemalen peper
  • Zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Snijd de aubergine in plakken, leg ze op keuken papier en bestrooi ze met een beetje zout. Laat zo voor ongeveer 30 minuten het vocht uit de aubergine trekken. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de bosuitjes in halve ringetjes. Laat ook de tonijn uitlekken in een vergiet.

Als de aubergine klaar is breng je voldoende water aan de kook voor de pasta en kook je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd daarna de aubergine in kleine blokjes van ongeveer 0.5 bij 0.5 cm. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin de stukjes aubergine voor ongeveer 5 minuutjes. Voeg vervolgens de champignons toe en bak voor nog eens 3 minuten. Nu moet de pasta ongeveer gaar zijn, zodat deze afgegoten kan worden. Zet de pan met pasta op een laag vuurtje en voeg meteen het aubergine/champignon mengsel toe, de tonijn en kookroom. De hoeveelheid kookroom kan je zelf bepalen. Het is lekker als het niet een echte saus is maar er net een beetje room aan ieder stukje pasta hangt. Blijf goed roeren om aanbakken te voorkomen. Voeg als laatste de bosuitjes, verse stukjes basilicum en vers gemalen peper toe. Nog een laatste keer goed roeren en het gerecht kan geserveerd worden in diepe borden of in kommen. Bestrooi het gerecht als laatste nog met een beetje Parmezaanse kaas.

(Zelf geef ik altijd de voorkeur aan voorverwarmde borden en kommen. Zo blijft je gerecht langer op temperatuur en dus kun je langer van het diner genieten.)

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Lekkere koude snelle wraps

Deze wraps zijn snel en gemakkelijk te maken en erg handig voor onderweg

Toscaanse broodsalade (Panzanella)

Een smaaksensatie voor je mond!

Spaghetti Bolognese

heerlijke Italiaanse tomaten-gehaktsaus

Crêpes Suzette

Wat smaakt er nu nog beter bij dit koude winterweer als 4 uurtje als een lekker Crêpe Suzette

Sauzen: Karamelsaus

Een pittig receptje voor een lekkere Karamelsaus?

Aardbeienkerstmannetjes

Een recept voor het maken van kerstmannetjes van aardbeien en slagroom

Italiaanse gesmoorde venkel (Finocchio)

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaans gerecht op tafel, verras uw vrienden met uw kookkunsten!

Hoe maak je kip in wijnsaus

Een hoofdgerecht van kip in wijn bereid, voor 4 personen,

De echte groentebouillon!

Zo maak je gemakkelijk en snel een heerlijek groentebouillon!

Chocolade - de geschiedenis en productie

Chocolade - de geschiedenis en productie

recept: flensjes met pruimencompote

Zo maakt u een heerlijk nagerecht: flensjes met pruimencompote.

Kippensoep

Eenvoudige snel klaar te maken, maar lekkere kippensoep.

Een vleugje Spanje in eigen tuin: lekkere tapas ideeën !

Lekkere tapasideetjes voor tuinfeesten en recepten.

Hoe maak je simpel een Italiaanse visschotel

Vis met een kruidige en gevulde Italiaanse saus

Wokgerechten: Forel in pikante saus

Overheerlijke forel klaargemaakt in de wok.

Hoe maak je appelflappen

Recept voor de lekkerste appelflappen

Tomaat-mozzarellatorentje

Een heerlijk insalata caprese! Binnen een paar stappen heeft u een Italiaans tomaat-mozzarellatorentje!

Snelle roerbakschotel

Geen tijd om te koken ?.... Wat een onzin ! Hier het bewijs!

Heineken deel 2

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Crostini met paddestoelen

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Ndizi Na Nayama

Tanzaniaans vlees gerecht (met banaan)

Chocola/cacao

Werking van chocola/cacao. Waarom geeft chocola je een goed gevoel.

Snelle gerechten

snel een gerecht op tafel?

Teveel gekookt? Eerst even afkoelen!

Bespaar energie: gebruik de koelkast en vriezer optimaal

Waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Er komen steeds meer kookprogramma’s op de televisie en ze zijn allemaal razend populair, waarom zijn kookprogramma's zo populair?