Toscaanse broodsalade (Panzanella)


Publicatie datum:

Een smaaksensatie voor je mond!

Gesponsorde koppelingen

Het is leuk en gemakkelijk om te maken. Verras uw vrienden met deze heerlijke panzanella! Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Panzanella
Toscaanse broodsalade

Ingredienten

-3 sneedjes wittebrood, korst verwijderd en in kleine stukjes.
-4 tomaten, in plakken
-1/2 gele paprika zaadlijsten verwijderd en in reepjes
-1/2 rode paprika zaadlijsten verwijderd en in reepjes
-1 rode ui, in halve ringen
-1 eetl kappertjes
-1/2 bosje basilicum, fijngesneden
-1/2 komkommer, in blokjes
-1 eetl balsamicoazijn
-3 eetl olijfolie extra vierge

1. Besprenkel het brood lichtjes met koud water, maar let erop dat het niet slap wordt.

2. Meng het brood met de tomaat, paprika, ui, komkommer, kappertjes en basilicum

3. Meng de olie met de azijn en schep voorzichtig door de salade.
Laat een halfuurtje staan zodat de smaken goed intrekken.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Heerlijke thaise viskoekjes!

Heerlijke thaise vikoekjes voor 2 personen

Spaghetti aglio e olio met rucolasalade

Een heerlijke Italiaanse pasta voor de zomeravonden

Recept sabayon met perzikenbier

Recept sabayon met perzikenbier

Vegetarisch koken is niet moeilijk

Zelf eet ik deze maand 5 jaar vegetarisch, een eetstijl die me geen enkele moeite meer kost. Ik kan me echter goed herinneren hoe lastig het was in het begin.

Paling in tomatensaus

Met het volgende receptje kan iedereen paling maken.