Toscaanse broodsalade (Panzanella)


Publicatie datum:

Een smaaksensatie voor je mond!

Gesponsorde koppelingen

Het is leuk en gemakkelijk om te maken. Verras uw vrienden met deze heerlijke panzanella! Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Panzanella
Toscaanse broodsalade

Ingredienten

-3 sneedjes wittebrood, korst verwijderd en in kleine stukjes.
-4 tomaten, in plakken
-1/2 gele paprika zaadlijsten verwijderd en in reepjes
-1/2 rode paprika zaadlijsten verwijderd en in reepjes
-1 rode ui, in halve ringen
-1 eetl kappertjes
-1/2 bosje basilicum, fijngesneden
-1/2 komkommer, in blokjes
-1 eetl balsamicoazijn
-3 eetl olijfolie extra vierge

1. Besprenkel het brood lichtjes met koud water, maar let erop dat het niet slap wordt.

2. Meng het brood met de tomaat, paprika, ui, komkommer, kappertjes en basilicum

3. Meng de olie met de azijn en schep voorzichtig door de salade.
Laat een halfuurtje staan zodat de smaken goed intrekken.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Rundvleesschotel met kaas uit de oven

Een stevige ovenschotel met rundvlees en verse groenten

Recept voor de lekkerste knoflookboter

Het beste recept voor de lekkerste klassieke natuurlijke verse knoflookboter.

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.

Wijn in Nederland

Wijn in Nederland

Tajine, gebruik en recepten

Een tajine is een stoofpot uit Noord-Afrika.