Tulpgebakje met kaneelijs en crème anglaise


Publicatie datum:

Een heerlijk gebak met kaneelijs en crème anglaise!

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijk gebak met kaneelijs en crème anglaise!

Gesponsorde koppelingen

Tulpgebakje met kaneelijs en crème anglaise

Benodigdheden

Tulpgebak

_ 125 g boter

_ 140 g bloemsuiker

_ 1 pakje vanillesuiker

_ 4 eiwitten

_ 60 g melk

_ 160 g bloem

Ijs

_ 1,25 dl melk

_ 1,25 dl room

_ 100 g suiker

_ 3 maal het eigeel

_ 1 stukje kaneel of gemalen kaneel

Crème anglaise

_ 0,5 l melk

_ 1 vanillestokje of vanillesuiker,

_ 5 maal het eigeel

_ 100 g suiker

Bereiding

Kaneelijs

_ Mix de eigelen en de suiker tot ze wit wordt,

_ Kook de melk, room en het kaneelstokje zachtjes voor enkele minuten,

_ Giet dit bij de opgeklopte eigelen, terwijl blijven kloppen,

_ Laat dit terug koken, let op! niet laten doorkoken,

_ Haal het kaneelstokje eruit en laat snel afkoelen in een koud waterbad,

_ Eens afgekoeld, doe je dit in een ijsmachine die je 20 minuten laat draaien,

_ Zet in de diepvries.

Crème anglaise

_ Klop het eigeel met de suiker tot het wit wordt,

_ Laat de melk koken en giet het bij de geklopte eieren,

_ Laat dit bijna koken en laat het vervolgens zo snel mogelijk afkoelen,

Tulpgebakjes

_ Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom en kop dit tot een luchtig beslag,

_ Voeg de eiwitten één voor één toe samen met de melk,

_ Voeg de bloem erbij en meng,

_ Vet een ovenplaat in en strooi er wat bloem over,

_ Smeer het deeg heel dun uit in cirkels of voerkantjes,

_ Bak ze af in een hete oven tot ze beginnen te bruinen, neem ze dan één vor één uit met een spatel,

_ Plooi de gebakjes over een omgekeerd glas, zo krijgt het de vorm van een bakje.

Afwerking

_ Breng een beetje crème anglaise op een bord,

_ Leg er ook een tulpgebakje op met daarin een bolletje ijs,

_ Versier eventueel met wat slagroom, een blaadje munt en/of wat fruit.

Enjoy!

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 41
Leden aangebracht: 6

Meer uit de categorie eten-drinken

Rode zee met onbewoond eiland (Tomatensoep)

De tomatensoep die elk kind lust (Voorgerecht)

Krab - basisbereiding - tips en weetjes

Een verse krab, hoe begin je eraan? De basisbereiding voor krab op een eenvoudige manier gebracht.

Frikandelbroodje maken

Recept en werkwijze voor het zelf maken van een heerlijk frikandelbroodje

Vegetarische risotto met mozarella

Dit is een recept voor een goedkope, snelle en vegetarische risottogerecht.

Kip Boursin

recept met kip en boursin