uien soep


Publicatie datum:

Heerlijke uiensoep die bovendien nog makkelijk en snel te maken is.

Gesponsorde koppelingen

Komt er onverwacht visite, dan is deze uiensoep een uitkomst.

Het is een makkelijk en snel te maken uiensoep, die als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht gegeten kan worden. Alleen de ingredienten vermenigvuldigen.

Kinderen lusten hem ook erg graag en zullen om meer vragen.

Gesponsorde koppelingen
 
 

 

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 grote uien, in dunne ringen
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 eetlepels bloem
  • 700 ml groente- of kippenbouillon
  • 1 kaneelstokje
  • sap van 1 citroen of een paar kneepjes van citroenconcentraat.
  • 1 theelepel fijne kristalsuiker

 

 

Bereiden

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan.

Fruit de uien, met wat peper en zout in +/- 15 minuten gaar.Schep de uien af en toe een beetje om.

Haal de deksel van de pan en draai het vuur hoog.

Voeg de specerijen en overgebleven olie in de pan. Roer de bloem erdoor heen en bak alles 4 minuten lang en constant blijven omscheppen.

Giet de bouillon er langzaam bij en blijf goed roeren, zodat er geen klontjes ontstaan.

Voeg het kaneelstokje erbij en laat de soep +/- 40 minuten op een laag vuurtje pruttelen met de deksle er half op.

Voeg de suiker er aan toe en nog even roeren. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper erbij.

Schep het in kommen en smullen maar. Ook lekker met wat kruidenboter stokbrood erbij.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Hoe maak je kruidenboter?

Origineel recept voor kruidenboter

Aardbeienkerstmannetjes

Een recept voor het maken van kerstmannetjes van aardbeien en slagroom

Stoomoven

Stoomoven, gezond en lekker koken op eigentijdse wijze

Falafel: Wat is het en hoe maak je het?

In dit artikel leer je wat falafel precies is en hoe je het thuis zelf kan maken

Escargots op Bourgondische wijze

Hierbij vind je het recept om escargots op Bourgondische wijze klaar te maken. Een receptje dat absoluut niet veel tijd in beslag neemt (tussen de 15 à 20 minuten)