Uiensoep met spekjes en pesto


Publicatie datum:

Recept voor uiensoep

Gesponsorde koppelingen

Deze Italiaanse uiensoep is vol van smaak en snel en vooral simpel te maken en binnen een uurtje kun je al AAN TAFEL!!!

Een zelfgemaakte standaard uiensoep is op zichzelf al een heerlijk bij- of hoofdgerecht. Maar ikzelf hou van uitdagingen en kleed gerechten graag zelf nog wat aan. Deze uiensoep heeft nog steeds een volle uiensmaak, maar heeft een italiaans karakter gekregen. Hoe ik dat heb gedaan leg ik hieronder stap voor stap uit. Heel veel succes.

Ik ga er vanuit dat we 2 liter soep gaan maken. Dan kunnen we er 2 dagen van genieten en vaak smaakt hij de 2e dag nog een stukje lekkerder.

Ingredienten: (Voor 2 liter soep)

  • Uien: 2 kilo
  • Knoflook: 1 teentje
  • tomatenpuree: 1 klein blikje
  • Kippenbouillon: 1 liter (vers of blokje maakt niet uit)
  • Runderbouillon: 1 liter (vers of blokje maakt niet uit)
  • Droge witte wijn: 0.5 liter
  • Spekjes: 150 gram
  • Groene pesto: 3 eetlepels
  • Peper/zout: Naar behoefte
  • Olijfolie: Flinke scheut
  • Italiaanse kruiden: 1 eetlepel mix uit potje

Wil je verse italiaanse kruiden gebruiken, gebruik dan: oregano, thijm en basilicum.

 

De bereidingswijze:

  1. Ontdoe de uien van hun schil en snij de ui in in kleine ringen. VOor het gemak tijdens het eten kun je de ringen nogmaals halveren.
  2. Zet een grote pan op hoog vuur en doe hier een flinke scheut olijfolie in.
  3. Doe de gesneden uien in de pan en fruit ze aan.
  4. Bak de spekjes mee, maar laat ze niet te hard en zwart worden.
  5. Snij de teenknoflook fijn of pers hem en doe hem bij de uien en de spekjes. Even meebakken.
  6. Doe de tomatenpuree er in zijn geheel bij en bak deze even mee zodat de puree zijn zure smaak verliest. Zorg dat de tomatenpuree niet aanbakt! Dit verpest de smaak enorm en dat is zonde.
  7. Voeg de pesto en de italiaanse kruiden toe en roer deze even door.
  8. Blus nu het geheel af met een halve liter witte wijn. Laat dit even mee pruttelen.
  9. Nu mag de kippen- en runderbouillon erbij.
  10. Laat dit nu een half uurtje op een laag vuurtje pruttelen.
  11. De soep is na een half uur goed te eten alleen is het sterk aan te raden om een aantal uurtjes te wachten. Mijn ervaring is dat hij daarna nog lekkerder is.
  12. Afmaken met peper en zout naar smaak.

Tips:

De sterkte van de soepsmaak ik afhankelijk van de sterkte van je bouillon. Is de soep te zwak van smaak dan kun je zout of een blokje runderbouillon toevoegen.

Als je de soep serveert is het erg lekker om na het inscheppen een flinke hand geraspte kaas toe te voegen. Bij voorkeur een wat oudere kaas voor de volle smaak. Jonge kaas is ook al erg lekker al je niet van oude kaas houdt.

 Ik zou zeggen: Eet smakelijk en ik hoor graag of de soep gesmaakt heeft.

 

Edwin Kuipers

 

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Lekkere traktaties voor de kinderen

creatieve traktaties voor kinderen die lekker en relatief gezond zijn

Rocky Ledge koekjes: gevaarlijk lekkere traktaties!

Rocky Ledge, afgeleid van Rocky Road koekjes, is een makkelijk te maken recept voor de echte chocoholic!

Vegetarische spinazieflapjes uit de oven

Lekkere vegetarische spinazieflapjes uit de oven!

Salade frutti di mare

Een heerlijk Italiaanse salade met zeevruchten!

Onbekend fruit: de kweepeer

Kweepeer is onbekend fruit, familie van appel en peer. Hoewel rauw niet te eten is de kweepeer na koken heerlijk!

Champignonrisotto

Recept voor lekkere champignonrisotto

Goedkope kipschotel met tzatziki

Eenvoudige maar lekker hoofdgerecht voor als je weinig tijd hebt.

Frietje Kapsalon, shoarmaschotel Kapsalon, shoarma Kapsalon

In dit artikel de makkelijke recepten voor Frietje Kapsalon of Shoarma Kapsalon.

Wokgerechten: Forel in pikante saus

Overheerlijke forel klaargemaakt in de wok.

recept voor heerlijke hete bliksem

het recept voor lekkere hete bliksem..

De 10 spelregels van goede voeding

Waar je je aan moet houden als je goed wilt eten

Wijn in Nederland

Wijn in Nederland

Italiaanse bruschetta

Heerlijke Italiaanse brood

Griekse gehaktschijven

Recept Griekse gehaktschijven

Canapés met gerookte oesters

canapé met gerookte oesters

Avocado-feta wraps

recept voor avocado-feta wraps

Spaanse omelet

Hoe maak ik een Spaanse omelet?

Afvallen met vijf maaltijden per dag

Vijf porties groente en fruit bij je dagelijkse eetpatroon

Lamsrollade met appel

Een rollade van lamsvlees en appelen, dit uitgelegd in een eenvoudig receptje.

Chocolade - de geschiedenis en productie

Chocolade - de geschiedenis en productie

Rode zee met onbewoond eiland (Tomatensoep)

De tomatensoep die elk kind lust (Voorgerecht)

Garnalencocktail

Een makkelijk recept voor een heerlijke garnalencocktail.

Hoe maak je kruidnoten

Recept voor de lekkerste kruidnootjes!

Vegetarisch koken is niet moeilijk

Zelf eet ik deze maand 5 jaar vegetarisch, een eetstijl die me geen enkele moeite meer kost. Ik kan me echter goed herinneren hoe lastig het was in het begin.