Vanille-ijs met balsamicoazijn


Publicatie datum:

Een heerlijk smaakvolle desert! Vanille-ijs met balsamicoazijn!

Gesponsorde koppelingen

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaans desert! Het is leuk en makkelijk om te maken! Verras uw vrienden

bon appetit

Gesponsorde koppelingen

Ijs
gelato kan niet worden weggedacht uit de Italiaanse eetcultuur. Niet alleen kinderen zijn er dol op, ook volwassenen en bejaarden gaan regelmatig een ijsje eten in een van de talloze gelateria's die Italie rijk is. Ijs na de maaltijd wordt in Italie beschouwd als gezond: het zou de warmtetoevoer bevorderen, die weer nodig is voor een goede spijsvertering. Maar ijs is vooral een lekkere afsluiting van het familiefeest dat de Italiaanse maaltijd is.

Vanille-ijs met balsamicoazijn

Ingredienten

-2 eetl blanke amandelen, fijngesneden
-0,5 l vanilleroomijs
-100 ml crème fraîche
-2 eetl balsamicoazijn
-1 eetl amaretto
-4 amaretti (amandelkoekjes) ter garnering

1. Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.

2. Haal het ijs uit de vriezer en laat iets zacht worden

3. Klop met een garde de crème fraîche, balsamicoazijn en amaretto door het ijs.

4. Verdeel het ijs direct over 4 coupes of glazen

5. Strooi de amandelen erover en harneer met de amaretti


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Kruutmoes maken

De bereidingswijze van kruutmoes op de ouderwetse manier

Koffieverslaving

Wist je dat je serieus verslaafd kan zijn aan koffie? En weet je ook wat de gevolgen zijn?

Gevulde wraps

een snel en gemakkelijk recept dat erg lekker is.

Een lekkere maaltijdsalade

Een lekkere maaltijdsalade maak je zo!

Gebraden haas met roomsaus

Een heerlijk hoofdgerecht!