Vanille-ijs met balsamicoazijn


Publicatie datum:

Een heerlijk smaakvolle desert! Vanille-ijs met balsamicoazijn!

Gesponsorde koppelingen

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaans desert! Het is leuk en makkelijk om te maken! Verras uw vrienden

bon appetit

Gesponsorde koppelingen

Ijs
gelato kan niet worden weggedacht uit de Italiaanse eetcultuur. Niet alleen kinderen zijn er dol op, ook volwassenen en bejaarden gaan regelmatig een ijsje eten in een van de talloze gelateria's die Italie rijk is. Ijs na de maaltijd wordt in Italie beschouwd als gezond: het zou de warmtetoevoer bevorderen, die weer nodig is voor een goede spijsvertering. Maar ijs is vooral een lekkere afsluiting van het familiefeest dat de Italiaanse maaltijd is.

Vanille-ijs met balsamicoazijn

Ingredienten

-2 eetl blanke amandelen, fijngesneden
-0,5 l vanilleroomijs
-100 ml crème fraîche
-2 eetl balsamicoazijn
-1 eetl amaretto
-4 amaretti (amandelkoekjes) ter garnering

1. Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.

2. Haal het ijs uit de vriezer en laat iets zacht worden

3. Klop met een garde de crème fraîche, balsamicoazijn en amaretto door het ijs.

4. Verdeel het ijs direct over 4 coupes of glazen

5. Strooi de amandelen erover en harneer met de amaretti


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Gevulde bootjes (Meloen met ham voorgerecht)

Bootje van meloen gevuld met ham

Kalfsfricassee

Een simpele, maar lekker recept voor de bereiding van Kalfsfricassee

Hoe maak ik een mokkataart?

Hoe maak ik een mokkataart? Wat ik heb nodig om een mokkataart te maken?

Roodbaars met gedroogde tomaten en pijnboompitten

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

Uien en tranende ogen

Als je geregeld uien snijdt ken je het vast wel: Tranende ogen. Vraag je je ook wel eens af wat de oorzaak hiervan is? Je komt het in dit artikel te weten!