Variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'


Publicatie datum:

Allerhande lekkere variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Gesponsorde koppelingen

Iedereen kent de overheerlijke saus 'Pesto Genovese'. Het is een zeer eenvoudig te bereiden saus en met een beetje fantasie en durf kan je heel wat verrassende en heerlijke variaties bedenken op de klassieke bereiding.

Hieronder geef ik enkele van m'n favoriete aanpassingen aan het klassieke recept.

Bereiding klassieke 'pesto Genovese'

Ingrediënten

  • 2 tot 4 teentjes knoflook (naar eigen smaak)
  • 125 gram pijnboompitten
  • 50 gram verse basilicum
  • 125 Parmezaanse kaas
  • 60 ml olijfolie (extra virgine)

Bereiding

  • Bak de pijnboompitten goudbruin in wat olijfolie.
  • Pel de knoflookteentjes, doe ze in een kom (of in de blender of in de keukenrobot) samen met de gebakken pijnboompitten, de verse basilicum.
  • Mix nu de ingrediënten met een mixer (blender, keukenrobot) enkele minuten totdat je een homogene massa verkrijgt.
  • Snij de kaas in kleine blokjes en voeg die toe aan de saus. Mix terug terwijl je zachtjes de olijfolie toevoegt. Als alle ingrediënten goed door elkaar gemixt zijn is de saus klaar. Je hebt nu je eigen zelf gemaakte pestosaus, die overheerlijk smaakt op een boterham of bij pasta.

Heb je te veel pesto klaar gemaakt, dan  kan je ze perfect enkele dagen bewaren in de koelkast. Zorg er dan wel voor dat de saus bedekt is met wat olijfolie, zodat ze niet uitdroogd. Je kan de saus ook bewaren  in de diepvriezer

Variaties

  1. Vervang in het basisrecept de 50 gram verse basilicum door 25 gram verse basilicum en 25 gram munt. Je krijgt dan een zeer pittige pestosaus die overheerlijk is bij lamsvlees.
  2. Je kan de basilicum ook vervangen door allerlei andere kruiden en groenten zoals bv. peterselie, rucolasla, roomse kervel, warmoes, ...

Mediterane pesto

Ooit was ik van m'n gastvrouw in een bed and breakfast in het zuiden van Frankrijk het recept gekregen van deze provencaalse pestosaus.

Ingrediënten

  • 2 tot 4 teentjes knoflook (naar eigen smaak)
  • 160 gram pijnboompitten
  • 30 gram verse tijm
  • 30 gram rozemarijn
  • 125 mascarponekaas
  • 60 ml olijfolie (extra virgine)

Bereiding

  • Bak de pijnboompitten goudbruin in wat olijfolie.
  • Pel de knoflookteentjes, doe ze in een kom (of in de blender of in de keukenrobot) samen met de gebakken pijnboompitten, de verse rozemarijn en tijm. Mix nu de ingrediënten met een mixer (blender, keukenrobot) enkele minuten totdat je een homogene massa verkrijgt.
  • Voeg nu terug de kaas toe en terwijl je de saus mixt voeg je terug langzaam de olijfolie toe.

Deze saus is overheerlijk en heeft een aparte smaak. Op een toastje samen met een olijfje heb je een voortreffelijk;eenvoudig te bereiden aperitiefhapje


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Risotto met paddestoelen en gorgonzola

Laat uw vrienden verbaasd staan met deze heerlijke risotto met paddestoelen en gorgonzola!

De beste frituurolie, de goedkoopste frituurolie

Wat is frituurolie? Wat is de beste frituurolie? Wat is de goedkoopste frituurolie?

Hét recept voor guacemole

recept

Heksensoep (Groentesoep)

Een aparte exotische groentesoep

Lekkere fruitshakes/ smooties/ milkshakes zelf maken...!!

Hoe maak je nou heerlijke (al dan niet gezonde) fruitdrankjes zelf thuis? Hier de uitleg: heel eenvoudig en snel te maken!!

Cannelloni gevuld met spinazie - recept - pasta

Gevulde cannelloni met spinazie voor 4 personen

Kruutmoes maken

De bereidingswijze van kruutmoes op de ouderwetse manier

Heerlijk Recept Surinaamse Pastei

Recept voor het maken van een heerlijke surinaamse pastei

Probeer nu de Italiaanse frittata! Leuk en makkelijk om te maken!

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke frittata!

Risotto primavera

Heerlijke risotto met veel verse groente!

Bonenschotel met salami

Een lekker en voedzaam gerecht met bonen en salami

Chocola/cacao

Werking van chocola/cacao. Waarom geeft chocola je een goed gevoel.

Verantwoorde tussendoortjes/snacks

Lekker en verantwoorde tussendoortjes

Lekker en simpel - Tomatensoep met heel veel verstopte groenten

Hoe krijg je kinderen aan de groente?

Waar aardbeien al niet goed voor zijn.

Aardbeien zijn een smaakvol en goed voor ons lichaam

Gezonde eetpatronen

Gezonde eetpatronen

Heineken deel 1

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Noni fruit

Een niet zo bekende superfood uit Azië. De Noni staat bekend om haar heilzame en genezende werking. De plant geeft het hele jaar door vruchten.

Sajur spruitjes of gebakken spruitjes

Een indonesisch recept met spruiten

recept Pruimencrumble

een heerlijke pruimencrumble taart maak je zo

Waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Er komen steeds meer kookprogramma’s op de televisie en ze zijn allemaal razend populair, waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Krab - basisbereiding - tips en weetjes

Een verse krab, hoe begin je eraan? De basisbereiding voor krab op een eenvoudige manier gebracht.

Hoe kan ik het beste groenten invriezen

Verse groenten invriezen in porties, ideaal bij onverwacht (eet)bezoek

Fruitige Milkshake

Een heerlijk milkshake recept, snel en gemakkelijk te bereiden!

Recept oreo McFlurry

Recept voor de enige echte Oreo van de Mac!