Variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'


Publicatie datum:

Allerhande lekkere variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Gesponsorde koppelingen

Iedereen kent de overheerlijke saus 'Pesto Genovese'. Het is een zeer eenvoudig te bereiden saus en met een beetje fantasie en durf kan je heel wat verrassende en heerlijke variaties bedenken op de klassieke bereiding.

Hieronder geef ik enkele van m'n favoriete aanpassingen aan het klassieke recept.

Bereiding klassieke 'pesto Genovese'

Ingrediënten

  • 2 tot 4 teentjes knoflook (naar eigen smaak)
  • 125 gram pijnboompitten
  • 50 gram verse basilicum
  • 125 Parmezaanse kaas
  • 60 ml olijfolie (extra virgine)

Bereiding

  • Bak de pijnboompitten goudbruin in wat olijfolie.
  • Pel de knoflookteentjes, doe ze in een kom (of in de blender of in de keukenrobot) samen met de gebakken pijnboompitten, de verse basilicum.
  • Mix nu de ingrediënten met een mixer (blender, keukenrobot) enkele minuten totdat je een homogene massa verkrijgt.
  • Snij de kaas in kleine blokjes en voeg die toe aan de saus. Mix terug terwijl je zachtjes de olijfolie toevoegt. Als alle ingrediënten goed door elkaar gemixt zijn is de saus klaar. Je hebt nu je eigen zelf gemaakte pestosaus, die overheerlijk smaakt op een boterham of bij pasta.

Heb je te veel pesto klaar gemaakt, dan  kan je ze perfect enkele dagen bewaren in de koelkast. Zorg er dan wel voor dat de saus bedekt is met wat olijfolie, zodat ze niet uitdroogd. Je kan de saus ook bewaren  in de diepvriezer

Variaties

  1. Vervang in het basisrecept de 50 gram verse basilicum door 25 gram verse basilicum en 25 gram munt. Je krijgt dan een zeer pittige pestosaus die overheerlijk is bij lamsvlees.
  2. Je kan de basilicum ook vervangen door allerlei andere kruiden en groenten zoals bv. peterselie, rucolasla, roomse kervel, warmoes, ...

Mediterane pesto

Ooit was ik van m'n gastvrouw in een bed and breakfast in het zuiden van Frankrijk het recept gekregen van deze provencaalse pestosaus.

Ingrediënten

  • 2 tot 4 teentjes knoflook (naar eigen smaak)
  • 160 gram pijnboompitten
  • 30 gram verse tijm
  • 30 gram rozemarijn
  • 125 mascarponekaas
  • 60 ml olijfolie (extra virgine)

Bereiding

  • Bak de pijnboompitten goudbruin in wat olijfolie.
  • Pel de knoflookteentjes, doe ze in een kom (of in de blender of in de keukenrobot) samen met de gebakken pijnboompitten, de verse rozemarijn en tijm. Mix nu de ingrediënten met een mixer (blender, keukenrobot) enkele minuten totdat je een homogene massa verkrijgt.
  • Voeg nu terug de kaas toe en terwijl je de saus mixt voeg je terug langzaam de olijfolie toe.

Deze saus is overheerlijk en heeft een aparte smaak. Op een toastje samen met een olijfje heb je een voortreffelijk;eenvoudig te bereiden aperitiefhapje

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

3 recepten voor baby’s eerste fruithapje

Maak zelf uw baby's fruithapjes

Aardbeienkerstmannetjes

Een recept voor het maken van kerstmannetjes van aardbeien en slagroom

Varkenshaas met pittige Thaise sweet chilisaus

Varkenshaas op een ándere manier bereid, pittig en apart

Uiensoep met spekjes en pesto

Recept voor uiensoep

Smoothies

Smoothies zijn fris, gezond en heel eenvoudig te maken.

Recept soezen

Recept soezen gevuld met banketbakkersroom

Geitenkaas taart

Op zoek naar een lunchgerecht dat in een handomdraai klaar is, dan is het volgende recept iets voor jou.

Eenvoudig recept voor de lekkerste slagroomtaart

Lees hier hoe je eenvoudig de lekkerste slagroomtaart maakt.

Koffieverslaving

Wist je dat je serieus verslaafd kan zijn aan koffie? En weet je ook wat de gevolgen zijn?

De echte groentebouillon!

Zo maak je gemakkelijk en snel een heerlijek groentebouillon!

Kip met pesto in bladerdeeg

Een snelle manier van lekker koken.

recept Pruimencrumble

een heerlijke pruimencrumble taart maak je zo

Koken met lust

Enkele lustopwekkende voedingsmiddelen en een uitleg waarom deze het libido kunnen verhogen.

Recept voor bosbessentaart, bosbessen

Makkelijk te maken, erg lekker en nog gezond ook, bosbessentaart

Waar komt de Engelse Ham Sandwich vandaan?

Een eenvoudig recept voor de lekkerste Engelse Ham Sandwich naar aanleiding van een foto.

Stoomoven

Stoomoven, gezond en lekker koken op eigentijdse wijze

Zomers Pasta Recept (met pesto en kerstomaten - geheel vegetarisch)

Een vegetarisch pasta gerecht; gezond, goedkoop en erg gemakkelijk te maken.

Eenvoudig recept voor de lekkerste cocktail

Maak nu eenvoudig de lekkerste cocktail met dit internationaal bekende recept.

Cake met Engelse tint

Hoe maak je een Engelse cake?

Gezonde voeding, wel echt gezond?

Is het eten waarvan we denken dat het gezond is wel echt gezond?

Speksaus - sauzen

Een heel smakelijke saus bij nieuwe aardappelen, kapucijners, bruine bonen en stoofschotels.

Beef Pot Roast

Traditioneel Filippijns stoofgerecht

Vegetarische risotto met mozarella

Dit is een recept voor een goedkope, snelle en vegetarische risottogerecht.

Rundsvlees op grootmoeders wijze

Rundsvlees op grootmoeders wijze en daar kan niets boven. Overheerlijk recept.

Fruityoghurt

Recept fruityoghurt