Variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'


Publicatie datum:

Allerhande lekkere variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Gesponsorde koppelingen

Iedereen kent de overheerlijke saus 'Pesto Genovese'. Het is een zeer eenvoudig te bereiden saus en met een beetje fantasie en durf kan je heel wat verrassende en heerlijke variaties bedenken op de klassieke bereiding.

Hieronder geef ik enkele van m'n favoriete aanpassingen aan het klassieke recept.

Bereiding klassieke 'pesto Genovese'

Ingrediënten

  • 2 tot 4 teentjes knoflook (naar eigen smaak)
  • 125 gram pijnboompitten
  • 50 gram verse basilicum
  • 125 Parmezaanse kaas
  • 60 ml olijfolie (extra virgine)

Bereiding

  • Bak de pijnboompitten goudbruin in wat olijfolie.
  • Pel de knoflookteentjes, doe ze in een kom (of in de blender of in de keukenrobot) samen met de gebakken pijnboompitten, de verse basilicum.
  • Mix nu de ingrediënten met een mixer (blender, keukenrobot) enkele minuten totdat je een homogene massa verkrijgt.
  • Snij de kaas in kleine blokjes en voeg die toe aan de saus. Mix terug terwijl je zachtjes de olijfolie toevoegt. Als alle ingrediënten goed door elkaar gemixt zijn is de saus klaar. Je hebt nu je eigen zelf gemaakte pestosaus, die overheerlijk smaakt op een boterham of bij pasta.

Heb je te veel pesto klaar gemaakt, dan  kan je ze perfect enkele dagen bewaren in de koelkast. Zorg er dan wel voor dat de saus bedekt is met wat olijfolie, zodat ze niet uitdroogd. Je kan de saus ook bewaren  in de diepvriezer

Variaties

  1. Vervang in het basisrecept de 50 gram verse basilicum door 25 gram verse basilicum en 25 gram munt. Je krijgt dan een zeer pittige pestosaus die overheerlijk is bij lamsvlees.
  2. Je kan de basilicum ook vervangen door allerlei andere kruiden en groenten zoals bv. peterselie, rucolasla, roomse kervel, warmoes, ...

Mediterane pesto

Ooit was ik van m'n gastvrouw in een bed and breakfast in het zuiden van Frankrijk het recept gekregen van deze provencaalse pestosaus.

Ingrediënten

  • 2 tot 4 teentjes knoflook (naar eigen smaak)
  • 160 gram pijnboompitten
  • 30 gram verse tijm
  • 30 gram rozemarijn
  • 125 mascarponekaas
  • 60 ml olijfolie (extra virgine)

Bereiding

  • Bak de pijnboompitten goudbruin in wat olijfolie.
  • Pel de knoflookteentjes, doe ze in een kom (of in de blender of in de keukenrobot) samen met de gebakken pijnboompitten, de verse rozemarijn en tijm. Mix nu de ingrediënten met een mixer (blender, keukenrobot) enkele minuten totdat je een homogene massa verkrijgt.
  • Voeg nu terug de kaas toe en terwijl je de saus mixt voeg je terug langzaam de olijfolie toe.

Deze saus is overheerlijk en heeft een aparte smaak. Op een toastje samen met een olijfje heb je een voortreffelijk;eenvoudig te bereiden aperitiefhapje

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Voor acht heerlijke pannenkoeken

Lekkere pannenkoeken met een simpel gerechtje

Groente pannenkoeken met een vleugje zoetigheid;

Heerlijk voedzaam en vullend recept voor als je eens wat anders op je pannenkoek wilt hebben dan stroop of suiker.

Tiramisù

Een heerlijk Italiaans desert!

Is deze plant giftig of niet?

in situaties zonder voedsel of om je tuin huisdierveilig te maken is het handig te weten welke planten giftig zijn of niet.

Griekse tzatziki saus

Tzatzikisaus, een lekkere frisse saus/salade bij het gekruide vlees

Lasagne Veganistisch

Een makkelijke lasagne voor de veganist.

Recept voor kip shoarma

Het maken van kip shoarma op een heerlijke simpele manier

Lekkere Griekse nagerechten

Lekkere Griekse nagerechten in een handomdraai

Nacho's met Guacamole

Simpel en snel recept voor dit heerlijke Mexicaanse bijgerecht.

Spaghetti alla carbonara

Een hele simpele heerlijke Italiaanse pasta!

Gegrilde teriyaki aubergine

Heerlijk oosters bijgerecht!

Hoe maak je kip in wijnsaus

Een hoofdgerecht van kip in wijn bereid, voor 4 personen,

Eenvoudig recept voor de lekkerste cocktail

Maak nu eenvoudig de lekkerste cocktail met dit internationaal bekende recept.

Zelf croissanten maken, eigengemaakte croissants

De lekkerste croissantjes eet je in Frankrijk, maak nu zelf die heerlijke Franse croissants.

Hoe maak je een lekker voorgerecht van mosselen

Mosselen in een knoflook-kruidenroomsaus op een bedje van sla

Koken een kunst of expirimenteren

Inkopen voor de hele week doen is tijdbesparend. Recepten zoeken is gemakkelijk

Toscaanse broodsalade (Panzanella)

Een smaaksensatie voor je mond!

Wervelkoek

Wervelkoek

Makkelijkste broodje zalm ooit

Het makkelijkste en lekkerste broodje zalm ooit

Spaghetti aglio e olio met rucolasalade

Een heerlijke Italiaanse pasta voor de zomeravonden

Kaastaart

overheerlijke, smeuïge kaastaart klaar in amper 20 minuten

Tajine, gebruik en recepten

Een tajine is een stoofpot uit Noord-Afrika.

Bier, hoe wordt het gebrouwen?

Hoe wordt bier gebrouwen en met welke ingrediënten.

Vispakketjes met pesto en groenten gestoomd in de oven

Vispakketjes met pesto en groenten, gestoomd in de oven