Varkenshaas met pittige Thaise sweet chilisaus


Publicatie datum:

Varkenshaas op een ándere manier bereid, pittig en apart

Gesponsorde koppelingen

Varkenshaas in een pittige Thaise saus, als afwisseling van de 'gewone' hollandse pot. Snel en gemakkelijk te bereiden, voor 2 personen, naar ieders smaak en makkelijk te combineren met een rijstgerecht of aardappelgerecht.

Gesponsorde koppelingen

Nodig:

scherp (vlees)mes plus snijplank

braad- of koekenpan met anti aanbaklaag

Ingrediënten:

Varkenshaas aan één stuk 250 gram

half bakje champignons

beetje (braad)boter

Thaise sweet chilisaus

1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)

beetje olijf- of sesamolie

Bereiding:

Varkenshaas in plakjes (medaillons) snijden van 3 á 4 cm en invetten met wat olie. De champignons in plakjes snijden en in een beetje boter bakken. De medaillons even aanbraden in dezelfde pan aan beide zijden, elke kant 3 minuten. Gooi de koriander er overheen en voeg een scheutje Thaise saus erbij, rol het vlees even door de saus en serveer het met wat warme saus eroverheen.

Tip:

Dit vleesgerecht smaakt prima bij Pandang- of Basmatirijst, maar ook met gebakken aardappelen is het erg lekker. Voor de liefhebber is het natuurlijk ook mogelijk om er chinese-noodles bij te koken. (volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking)

Een frisse tomatensalade (ook te vinden op Foobie) is ook een lekkere combinatie met dit stukje vlees.

 

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Snelle gerechten

snel een gerecht op tafel?

Blote billetjes in het gras, Blote meisjes in het groene gras

Blote kontjes in het groene gras is lekkere gezonde Hollandse kost en nog heel makkelijk klaar te maken ook.

Het lekkerste Italiaanse ijs maken, recept Italiaans ijs

Waar vindt je het lekkerste Italiaanse ijs en hoe kan je dit zelf thuis ook maken?

Noorse recepten, gemakkelijk te maken, snel klaar en lekker.

Hier drie heerlijke Noorse recepten

Varkenshaas met pittige Thaise sweet chilisaus

Varkenshaas op een ándere manier bereid, pittig en apart