Varkenshaasje


Publicatie datum:

Een simpel recept voor een heerlijk varkenshaasje!

Gesponsorde koppelingen

Een simpel recept voor een heerlijk varkenshaasje!

Gesponsorde koppelingen

Varkenshaasje

Aantal personen: 2-3

Totale bereidingstijd: Ongeveer 1 uur

 

Benodigdheden:

_ 400 g varkenshaasje

_ 20 ml room

_ 1 kleine ui

_ Scheut witte wijn

_ Teentje look

_ Boter

_ Peper en zout

 

Bereiding:

Indien nodig ontdooi je het varkenshaasje. Laat genoeg boter smelten in een braadpan en schroei het varkenshaasje dicht aan alle zijden. Kruid met peper en zout.

Snij de ui in stukjes en stoof ze kort. Leg het varkenshaasje in een ovenschotel en voeg de ui, room, look en witte wijn toe. Plaats nu de schotel in de oven op 210 graden gedurende 35 minuten.

Als laatste haal je de schotel uit de oven en laat je nog 10 minuten rusten met zilverpapier over de schotel.

Serveertip: Lekker met frietjes, kroketten, puree, ...

 

Extra info:

Varkenshaasje is een van de magere delen van het varken, het bevat dus niet veel vet. Het bevat wel veel eiwitten, wat goed is voor vb. de opbouw van cellen, spieren, organen, botten, ...


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 41
Leden aangebracht: 6

Meer uit de categorie eten-drinken

Spinazietaart - recept - 310 calorieën per portie - groenteschotel

Het recept voor een spinazietaart welke slechts 310 calorieën bevat per portie.

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Falafel: Wat is het en hoe maak je het?

In dit artikel leer je wat falafel precies is en hoe je het thuis zelf kan maken

Empanada's met appelvulling

Dit is een prima idee voor een leuk uitziende lekkernij die je zo op de hand kunt eten en die je je bezoek zeker kunt voorschotelen

Glaced cupcakes

Geglaceerde cupcakes