Varkenshaasje


Publicatie datum:

Een simpel recept voor een heerlijk varkenshaasje!

Gesponsorde koppelingen

Een simpel recept voor een heerlijk varkenshaasje!

Gesponsorde koppelingen

Varkenshaasje

Aantal personen: 2-3

Totale bereidingstijd: Ongeveer 1 uur

 

Benodigdheden:

_ 400 g varkenshaasje

_ 20 ml room

_ 1 kleine ui

_ Scheut witte wijn

_ Teentje look

_ Boter

_ Peper en zout

 

Bereiding:

Indien nodig ontdooi je het varkenshaasje. Laat genoeg boter smelten in een braadpan en schroei het varkenshaasje dicht aan alle zijden. Kruid met peper en zout.

Snij de ui in stukjes en stoof ze kort. Leg het varkenshaasje in een ovenschotel en voeg de ui, room, look en witte wijn toe. Plaats nu de schotel in de oven op 210 graden gedurende 35 minuten.

Als laatste haal je de schotel uit de oven en laat je nog 10 minuten rusten met zilverpapier over de schotel.

Serveertip: Lekker met frietjes, kroketten, puree, ...

 

Extra info:

Varkenshaasje is een van de magere delen van het varken, het bevat dus niet veel vet. Het bevat wel veel eiwitten, wat goed is voor vb. de opbouw van cellen, spieren, organen, botten, ...


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 41
Leden aangebracht: 6

Meer uit de categorie eten-drinken

Schaal- en schelpdieren - gezond eten

Het verschil tussen schaal- en schelpdieren. Welke soorten bestaan er en op wat moet je letten bij aankoop?

Zelf espresso maken, de beste espressoapparaten

Lees hier hoe je zelf de lekkerste espresso kunt maken, overzicht van de beste espressoapparaten.

Creatief met wraps

Drie variaties: gevuld met kip, zalm of gehakt.

Salade met boursin mini's

Makkelijk en lekker!

Gevulde bootjes (Meloen met ham voorgerecht)

Bootje van meloen gevuld met ham