Veelkleurige hapjes


Publicatie datum:

Veelkleurige hapjes

Gesponsorde koppelingen

Bereidingstijd 60 min

Per persoon ca. 563 kcal/2363 kj

Benodigdheden voor 4 personen

600 g honingmeloen

125 g pamaham

500 g gare groene asperges

150 g serranoham

4 teentjes knoflook

2 el boter

250 g kerstomaatjes

3 paprika's

1 middelgrote aubergine

peper en zout

5 takjes rozemarijn

175 g mozzarella

3 tomaten

15 blaadjes basilicum

olijfolie

Gesponsorde koppelingen

Snijd de meloen doormidden en verwijder de zaadjes.

Steek balletjes uir het vruchtvlees.

Dek af en zet ze 30 minuten koud weg.

Snijd de plakken parmaham doormidden en draai er kleine rozetjes van.

Prik ze vast op de meloenballetjes en maal er peper over.

Omwikkel elke asperge met een lak serranoham.

Pel en snipper de knoflook en kak de in ham gerolde asperges met de knoflook ongeveer 5 minuten in de hete boter.

Spoel de kerstomaatjes af, dep ze droog en snijd ze doormidden.

Spoel de paprika's, snijd ze dormidden, verwijder steelaanzet, zaad en zaadlijsten en snijd ze in repen.

Spoel de aubergine af en snijd hem in blokjes.

Smoor onder regelmatig omroeren de groenten ongeveer 5 minuten in wat olie en laat ze vervolgens afkoelen.

Breng alles op smaak met peper en zout en garneer met de takjes rozemarijn.

Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm.

Spoel de tomaten af, dep ze droog en snijd ze in blokjes.

Meng de tomaten, basilicum en mozzarella.

Druppel er wat olie over en breng op smaak met peper en zout.

Dien alles op in een mooie grote schotel.

Smakelijk !!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 13
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Kaas spreekbeurt, Kaas werkstuk.

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van hedendaagse Hollandse Kaas.

Leer snel hoe je een heerlijk Italiaans carpaccio kunt maken!

Hoe maak je carpaccio het lekkerst? Duidelijk hier!

Paprikasoep

Maak zelf een heerlijke, romige paprikasoep.

Zon gedroogde tomaten

zon gedroogde tomaten in olijfolie makkelijk zelf te maken

Bloemkool met peterseliesaus - 380 calorieën per persoon

Het verfijnde receptje voor een bloemkool met peterseliesaus.