Vegetarisch gevulde courgette


Publicatie datum:

Een simpel vegetarisch bijgerecht, wat er op een bord speciaal uitziet. Bevat veel groentes.

Gesponsorde koppelingen

Dit gerecht is erg simpel en kan zo smaakvol gemaakt worden als u zelf wilt. Het is in 15 tot 20 minuten klaar en het enige wat u nodig heeft is een fornuis, en twee pannen.

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten:
* 2 courgettes
* 1 bak champignons (500 gram)
* 3 uien
* Peper
* zout
* olijfolie of roomboter
* Eventueel een teentje knoflook

Dit zijn hoeveelheden voor 4 a 5 personen wanneer het als bijgerecht word geserveerd. U kunt voor twee personen natuurlijk alle ingredienten halveren.

Keukengerei:
* kook pan 1 tot 1,5 liter
* Bak of wokpan doorsnee bij voorkeur 28 cm
* Mes

Voorbereiding:
* Snij de topjes van de courgettes af en snij beide courgettes in 4 tot 5 gelijke stukken
* Vul de kookpan met water en zet deze alvast op het vuur zodat deze zo snel mogelijk kookt.
* Snij de de onderkantjes van de champignons en snij iedere champignon in 4 partjes. (door 1x horizontaal en 1x verticaal door te snijden.
* Snij de ui, zo klein mogelijk.
* En snij eventueel ook de knoflook
* Hol de courgettes zo uit dat je nog 3 a 4 mm overhoud van de randen, en ga niet te diep het moet namelijk een holling zijn en geen doorboring.

Zet de bakpan/wok op het vuur en warm de olie of boter op. Check intussen of het water in de kookpan al kookt en doe de courgettes daarin. Voeg ook wat zout toe aan het kookwater, en roer af en toe erdoorheen om ervoor de zorgen dat alle courgettes evenveel warmte krijgen.
Zorg ervoor dat het 6 minuten goed kookt.
Doe ondertussen het mengsel van champignons, ui en knoflook in de bakpan en bak dit mengsel totdat het mooi bruin kijkt en de champignons wat zijn geslonken.
Controleer na 6 minuten of de courgettes beetgaar zijn, en haal ze vervolgens uit het kokende water. Zorg ervoor dat ze niet meer nat zijn dus laat ze een paar seconden in een schone theedoek staan ( op deze manier blijven ze ook warm) en zet ze evenlater in een schaal, of op een bord, met de uitgeholden kant naar boven. Vul de courgettes met het mengsel en zet ze rechtop op de borden.

Allergieën:
* Kan sporen van noten bevatten vanwege de champignons.
* Bevat geen eiwit of melk.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 24
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Rundsvlees op grootmoeders wijze

Rundsvlees op grootmoeders wijze en daar kan niets boven. Overheerlijk recept.

Tagliatelle met artisjokken

Een heerlijk gerecht uit de Italiaanse keuken!

Lamskoteletjes met honing-tijmsaus

Een (lams)vleesgerecht voor de liefhebber, 2 personen

Rollende kalkoen (Kalkoenrollade)

Rollade maar dan anders dan normaal

Toscaanse scholrolletjes

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!