Vruchtentaart met hazelnoten - taart - dessert


Publicatie datum:

Vruchtentaart met hazelnoten voor 4 à 6 personen.

Gesponsorde koppelingen

Vruchtentaart met hazelnoten, een typisch Vlaams recept. De keuze uit taart met frambozen of perziken of waag je je aan een mengelmoes van beide?

Vruchtentaar met hazelnoten voor 4 à 6 personen

-125 g bloem
- 50 g witte basterdsuiker
- 100 g hazelnoten
- 75 g boter
- 500 g frambozen of 6 à perziken (of gemengd)
- 3 dl slagroom

Caramel

- 75 g witte basterdsaus

Bereiding

Onder een matig warme gril, rooster je de hazelnoten in een braadslee. Af en toe schudden met braadslee, zodat de hazelnoten egaal bruin worden.

Dan haal je de velletjes eraf. Een 30 g hazelnoten hak je in grove stukken en de rest maal je.

Nadat je de bloem door een zeef in een kom hebt gedaan, roer je de gemalen noten en suiker erdoor. Snij de boter er met 2 messen door, tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
Kneed het daarna tot een soepel deeg. Daarna zet je het deeg een half uurtje in de koelkast.

Maak ondertussen de frambozen of pel de perziken en snij ze dan in dunne plakken.

Van het deeg vorm je een rol. Dit doe op een aanrecht bestrooid met bloem. Verdeel dan de rol in 4 stukken.
Daarna rol je elk stuk uit tot een cirkel van ongeveer 17 cm middenlijn en deze op de ingevette bakblikken.

Laat ze 15 minuten bakken, middenin een warme oven 175°C, dit totdat ze goudbruin van kleur zijn.
Haal ze eruit en laat ze afkoelen.

Dan laat je 75 g suiker oplossen in 3 eetlepels water op een laag vuurtje. Zet dan het vuur iets hoger en kook het mengsel (zonder te roeren) snel in totdat het een caramelkleurige kleur krijgt.

Neem een taartbodem en giet er voldoende caramel over (de bodem moet bedekt zijn). Strooi de gehakte noten langs de rand.

Leg 1/4 frambozen of perzikenschijfjes in het midden en giet de rest van de caramel er in sliertjes over.

Dan klop je slagroom met wat suiker op smaak. Spreid dit over 3 van de bodems en bedek elke laag met frambozen of perziken.

Daarna stapel je de bodems, met de met noten gegarneerde bodem bovenop en dien de taart op.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Spaanse omelet

Hoe maak ik een Spaanse omelet?

Surinaams eten

Tomatensardien met rijst en snijbonen

Een vleugje Spanje in eigen tuin: lekkere tapas ideeën !

Lekkere tapasideetjes voor tuinfeesten en recepten.

Chocolade maken, Recept voor chocolade, goedkope chocolade

In dit artikel een uitgebreide handleiding voor het zelf maken van de lekkerste chocolade.

thaise kip wokken met gember sjalotjes en kokos

recept thaise kip lekker wokken/roerbakken

Bakken in vast of vloeibaar vet

Informatief artikel over het gebruik van vaste of vloeibare boter

luxe bosvruchten yoghurt taart

Een super lekkere, makkelijke, bosvruchten kwarktaart, die er onwijs luxe uitziet!

zoetzure kip met mango

Zoetzure kip met mango en rijst als hoofdgerecht

Creatief met eten!

Je hebt het vast ook wel eens gehad. Je wilt gaan koken maar je weet niet wat, je gaat naar de supermarkt maar je kan niks bedenken, of je hebt niks in huis

Kaiserschmarren

lekkernij uit oostenrijk

Speksaus - sauzen

Een heel smakelijke saus bij nieuwe aardappelen, kapucijners, bruine bonen en stoofschotels.

Snel en smakelijk recept uit Soedan

Een heerlijk en makkelijk recept uit Soedan

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.

Homemade cheesecake zoals je hem nog nooit zelf gebakken hebt

Recept voor een onweerstaanbare cheesecake waar je trots op kunt zijn

Recept cocktails met aardbei

9 heerlijke cocktails met aardbei!

Hoe bak je nou een goede pannenkoek

De manier om een goede pannenkoek te bakken

Runderragoût op Griekse wijze

Een simpele bereidingswijze voor een Griekse runderragoût.

Paddestoelen

Paddestoelen zijn in allerlei gerechten te gebruiken, van soep tot saus, van quiche tot vleesvervanger

Oranje boven! Een gezond Koninklijk cakeje

Oranjecake met worteltjes

Zon gedroogde tomaten

zon gedroogde tomaten in olijfolie makkelijk zelf te maken

De bekende italiaanse tomaten saus

Overheerlijke italiaanse tomatensaus. Haal de cultuur in uw keuken!

Recept voor gevulde eieren

Recept voor gevulde eieren

Aardappelen en Knolgewassen

Een artikel over de verschillende soorten aardappels en knolgewassen.

Kookworkshops in het buitenland

Leren koken in het buitenland met de produkten van de streek

Roodbaars met gedroogde tomaten en pijnboompitten

Een heerlijk Italiaans visgerecht!