Waar aardbeien al niet goed voor zijn.


Publicatie datum:

Aardbeien zijn een smaakvol en goed voor ons lichaam

Gesponsorde koppelingen

De aardbei is te gebruiken voor allerlei lekkere recepten. Van een caloriearm bakje yoghurt met aardbeien tot een aardbeienvlaai. Van aardbeien wordt vaak gezegd dat ze dikmakend zijn, maar niets is minder waar. De aardbei is een zeer gezonde vrucht die weinig calorieën bevat en daarbij ook nog eens het lichaam op verschillende manieren ten goede komt. Hier volgen een reeks leuke weetjes over aardbeien, waardoor je deze lekkernij voortaan nooit meer laat staan.

Gesponsorde koppelingen
  • De aardbei, een zomervrucht die boordevol antioxidanten zit en beschermt tegen verschillende welvaartsziekten zoals overgewicht en diabetes.

  •  De zomervrucht bevat pectine, cellulose en andere vezels, waardoor de aardbei licht verteerbaar is. 100 gram aardbeien levert 33 calorieën. Het is dus een verantwoord tussendoortje en past in elk dieet.

  • De aardbei is rijk aan vitamine c, een antioxidant die bijdraagt tot gezondere botten, tanden en tandvlees. Verder bevordert deze vitamine de opname van ijzer en versterkt het de immuniteit.

  • Verder bevat de aardbei de stoffen anthocyanine en katechine, deze hebben een gunstige werking op de darmen.

  • Ook is de vrucht rijk aan foliumzuur, dit is vooral belangrijk voor de bloedvorming en celgroei van ons lichaam.
  • Aardbeien zijn ook rijk aan vitamine B9, die een hoog ijzer, calcium, mangaan en magnesiumgehalte hebben. Het mineraal Mangaan speelt onder andere een rol in de vorming van botten, hersenen en zenuwstelsel.

  • Er wordt beweerd dat de aardbei het libido verhoogt.
  • Volgens wetenschappers van de Tufts University in Medford kan het eten van aardbeien het verouderingsproces vertragen.
  • Ook de huid heeft baat bij een aardbeienbehandeling. Aardbeien hebben een reinigend en verstrakkend effect op de huid. De vrucht is geschikt voor een behandeling van een vette huid en grove poriën.
  • het eten van aardbeien komt ook het gebit ten goede. Aardbeien maken tanden witter en gaan tandsteen tegen. Een weetje voor rokers: met aardbeien kun je tabaksvlekken weg krijgen.

Niet alleen aardbeien zijn gezond, zo zijn ook blauwe bessen en kiwi's rijk aan vitamine C. Het wordt dus volop fruit eten deze zomer!

 

Bronnen:
Gezondheidsraad. Nederlandse voedingsnormen.
waarvoorjegezondheid.nl
Natuur en gezondheid. Voeding


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Gegrilde teriyaki aubergine

Heerlijk oosters bijgerecht!

uien soep

Heerlijke uiensoep die bovendien nog makkelijk en snel te maken is.

Oranje boven! Een gezond Koninklijk cakeje

Oranjecake met worteltjes

Wervelkoek

Wervelkoek

Supersimpel pasta gerecht met spinazie.

Heel makkelijk gerecht, weinig bereidingstijd en met een zeer verrassende smaak makkelijk aan te passen per persoon.