Appelkoek bakken


Publicatie datum:

maak zelf een appelkoek

Gesponsorde koppelingen
Het is koud buiten er dan is er niets lekkerder dan een lekker warm stukje appelkoek. Met dit recept heb je in een handomdraai ongeveer 24 stukken appelkoek!!

Voor deze appelkoek heb je nodig;

  • 600 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 50 gram suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 gram margarine
  • 1/4 liter melk
Kneed dit samen tot een deeg en zorg dat je een mooie goed doorgekneede bal hebt. 
Breek deze bal in twee delen; zet 1 deel even in de koelkast en rol van het andere deel
tot een plak deeg zo groot als de bodem van je bakplaat (ongeveer 35 bij 40 cm)
Doe boter op de bakplaat en leg dan de deegplak op de plaat en bekleed deze geheel.
 
voor de vulling van de appelkoek heb je nodig:
  • 1,5 kg appels (schillen en dan raspen)
  • beetje citroensap
  • 125 gram suiker
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram gemalen hazelnoten
meng de vulling door elkaar heen en verdeel het over het deeg in op de bakplaat. Haal je laatste deel deeg uit de koelkast en maak ook hiervan een deegplak die de hele vulling zal bedekken. Smeer als laatste een geklutst ei over het deeg en prik er met de vork wat gaatjes in.
 
afbakken in de voorverwarmde oven op 180°C/ stand 3 voor ongeveer 30 minuten. 
 
wat praktische tips bij het maken van deze appelkoek;
- bezit je geen deegroller; gebruik een lege limonadefles!
- in plaats van hazelnoten kan je ook prima walnoten gebruiken.
- met een eetlepel rum over de geraspte appel voeg je een extra dimensie toe.
 
Eet smakelijk!
Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Kun je het geslacht van je ongeboren baby beinvloeden?

De link tussen het geslacht van je ongeboren baby en je dieet.

Zalm-Paprikataart

recept heerlijke Zalm-Paprikataart

Broodje met hete kip, heerlijke en simpele snack voor tussendoor!

Een lekker warm broodje als lunch, of gewoon tussendoor.

Wildsoep

Een heerlijke soep met aardappelen!

Runderragoût op Griekse wijze

Een simpele bereidingswijze voor een Griekse runderragoût.

Crêpes Suzette

Wat smaakt er nu nog beter bij dit koude winterweer als 4 uurtje als een lekker Crêpe Suzette

Voor acht heerlijke pannenkoeken

Lekkere pannenkoeken met een simpel gerechtje

Zelf borrelhapjes maken

5 makkelijke recepten voor heerlijke borrelhapjes.

Bier, hoe wordt het gebrouwen?

Hoe wordt bier gebrouwen en met welke ingrediënten.

Kaasplankjes als dessert

Een kaasplankje als dessert past prima bij een uitgebreide maaltijd

Pasta genovese

Een simpele en makkelijk gerecht om pasta te maken!

Chocomelk De Enige Echte

mijn mening over de verschillen tussen de duren en goedkope chocomelkz

Gebraden Haas

Recept voor gebraden haas

Recept - soezen - gevulde soezen - dessert

Een hartig receptje voor gevulde soezen.

Griekse gehaktschijven

Recept Griekse gehaktschijven

Sushi

Alle informatie die u zou willen weten over sushi

Recept Zigeunersaus - sauzen

Een bijzonder smakelijk saus die men als ragoût kan serveren bij drooggekookte rijst.

Zelfgemaakte kipnuggets

Zelfgemaakte kipnuggets in 20 minuten

‘Verborgen’ calorieën

Verborgen calorieen in voedsel

Waarom is je eigen groente verbouwen opeens zo mateloos populair?

De trend die is begonnen naar aanleiding van de crisis, zelf je eigen groente verbouwen.

Lamsspiesjes als bijgerecht of voorgerecht

Lamsgehakt op een spiesje, speciaal voor de grill(plaat) of barbecue

Studentenpasta met rode pesto en gerookte kipfilet

Gemakkelijke stevige pasta met de stevige bite van zongedroogde tomaten

Heerlijke salade

Heerlijke salade bij visgerechten!

Zomer snacks

Fris, gezond en lekker

Uiensoep met spekjes en pesto

Recept voor uiensoep