Appelkoek bakken


Publicatie datum:

maak zelf een appelkoek

Gesponsorde koppelingen
Het is koud buiten er dan is er niets lekkerder dan een lekker warm stukje appelkoek. Met dit recept heb je in een handomdraai ongeveer 24 stukken appelkoek!!

Voor deze appelkoek heb je nodig;

  • 600 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 50 gram suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 gram margarine
  • 1/4 liter melk
Kneed dit samen tot een deeg en zorg dat je een mooie goed doorgekneede bal hebt. 
Breek deze bal in twee delen; zet 1 deel even in de koelkast en rol van het andere deel
tot een plak deeg zo groot als de bodem van je bakplaat (ongeveer 35 bij 40 cm)
Doe boter op de bakplaat en leg dan de deegplak op de plaat en bekleed deze geheel.
 
voor de vulling van de appelkoek heb je nodig:
  • 1,5 kg appels (schillen en dan raspen)
  • beetje citroensap
  • 125 gram suiker
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram gemalen hazelnoten
meng de vulling door elkaar heen en verdeel het over het deeg in op de bakplaat. Haal je laatste deel deeg uit de koelkast en maak ook hiervan een deegplak die de hele vulling zal bedekken. Smeer als laatste een geklutst ei over het deeg en prik er met de vork wat gaatjes in.
 
afbakken in de voorverwarmde oven op 180°C/ stand 3 voor ongeveer 30 minuten. 
 
wat praktische tips bij het maken van deze appelkoek;
- bezit je geen deegroller; gebruik een lege limonadefles!
- in plaats van hazelnoten kan je ook prima walnoten gebruiken.
- met een eetlepel rum over de geraspte appel voeg je een extra dimensie toe.
 
Eet smakelijk!
Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Vegetarisch koken is niet moeilijk

Zelf eet ik deze maand 5 jaar vegetarisch, een eetstijl die me geen enkele moeite meer kost. Ik kan me echter goed herinneren hoe lastig het was in het begin.

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.

Antiliaans kippensoep

Heerlijk gezonde kippensoep op antilliaanse wijze

Verse tomatensoep

Verse soep van echte tomaten

Hoe maak je chocoladeglazuur?

Beschrijving hoe je binnen 10 minuten chocoladeglazuur maakt

Wat is het verschil tussen abdij en trappistenbier

Alle trappistenbier is in principe een adbijbier maar niet elk abdijbier is trappistenbier.

Gegrilde courgette

Gegrilde courgette met citroensap! Heerlijk bijgerecht!

Kip met rijst en ananas

Een heerlijk oud familierecept met kip

Sauzen: Karamelsaus

Een pittig receptje voor een lekkere Karamelsaus?

Koken een kunst of expirimenteren

Inkopen voor de hele week doen is tijdbesparend. Recepten zoeken is gemakkelijk

Gekarameliseerde witlof stronken

gekarameliseerde witlof, heerlijk bijgerecht en snel klaar.

snelle pasta met tonijn

Recept om een lekkere snelle pasta te maken.

Vanille-ijs met balsamicoazijn

Een heerlijk smaakvolle desert! Vanille-ijs met balsamicoazijn!

Superfoods

Na de promotie van lightproducten lijkt het nu de beurt aan superfoods. Maar is superfood nu echt zo gezond?

Canneloni met kip

Heerlijke canneloni's met kip!

Basisrisotto

Dit is een zeer eenvoudig en veelzijdig gerecht waarmee je zeker indruk maakt op gasten!

Aardappelen en Knolgewassen

Een artikel over de verschillende soorten aardappels en knolgewassen.

heerlijke macaroni met shoarma

heerlijke macaroni met shoramavlees

Zelf gevulde koeken maken, goedkope gevulde koeken maken

Leer hier hoe je de lekkerste gevulde koeken zelf kunt maken.

Turks Fruit met kokos, recept.

Hier een simpel en heerlijk receptje om zelf Turks Fruit te maken.

Paddenstoelentaart

Een heerlijk hoofdgerecht gemaakt met oud brood.

Tiramisù

Een heerlijk Italiaans desert!

Hoe maak je simpel een Italiaanse visschotel

Vis met een kruidige en gevulde Italiaanse saus

Canapés met gerookte oesters

canapé met gerookte oesters

Salade met komkommer & tomaat

gemakkelijk te maken, salade van komkommer & tomaat