Wildzwijnkoteletten


Publicatie datum:

Een heerlijk vleesgerecht, lekker met aardappelen en broccoli

Gesponsorde koppelingen

Het duurt even voordat u het klaar heeft, maar het is een smaaksensatie in je mond!

Gesponsorde koppelingen

Wildzwijnkoteletten

Ingredienten

-4 wildzwijnskoteletten
-2 eetl olijfolie
-1/2 fles witte wijn
-1 sjalotje, in vieren gesneden
-stukje wortel
-2 takjes peterselie
-1 schijfje citroen
-1 teentje knoflook, gehalveerd
-1 laurierblad, verkruimeld
-1 theelepel tijm
-150 g boter
-1 ui, gesnipperd
-1 theelepel rosmarijn
-30 g bloem
-zout
-vers gemale peper

1. Roer olijfolie, witte wijn, sjalot, wortel, peterselie, citroen, knoflook, laurierblad en tijm dooreen en laar hierin de wildzwijnskoteletten 24 uur marineren.

2. Verhit 50 g boter in een stevige pan en fruit hierin de uisnippers met de rosmarijn licht, goudgeel. Roer er vervolgens de bloem door tot deze licht goudbruin is gekleurd.
Giet de gezeefde marinade er geleidelijk bij en blijf steeds goed roeren, boven laag vuur tot er een gebonde saus ontstaat.

3. Laat de saus opp uiterst laag vuur, liefst met een asbest plaatje onder de pan nog een half uur pruttelen.

4. Droog intussen de koteletten met keukenpapier en wrijf ze in met weinig zout en royaal peper.

5. Verhit de rest van de boter in een koekepan en bak de koteletten hierin aan beide zijden goudbruin, in ongeveer 20 minuten. Laat de koteletten nog 5 minuten in de saus nasudderen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Een lekkere en vers gemaakte pasta saus

Een lekkere verse pastasaus maken is heel simpel en veel lekkerder dan uit een pakje..

Mexicaanse Chili Con Carne

Echte Mexicaanse Chili con Carne

Spaghetti aglio e olio met cacciotore

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaanse spaghetti op tafel met cacciatore

pompoensoep

lekkere soep voor elk seizoen

Oranje boven! Een gezond Koninklijk cakeje

Oranjecake met worteltjes