Wildzwijnkoteletten


Publicatie datum:

Een heerlijk vleesgerecht, lekker met aardappelen en broccoli

Gesponsorde koppelingen

Het duurt even voordat u het klaar heeft, maar het is een smaaksensatie in je mond!

Gesponsorde koppelingen

Wildzwijnkoteletten

Ingredienten

-4 wildzwijnskoteletten
-2 eetl olijfolie
-1/2 fles witte wijn
-1 sjalotje, in vieren gesneden
-stukje wortel
-2 takjes peterselie
-1 schijfje citroen
-1 teentje knoflook, gehalveerd
-1 laurierblad, verkruimeld
-1 theelepel tijm
-150 g boter
-1 ui, gesnipperd
-1 theelepel rosmarijn
-30 g bloem
-zout
-vers gemale peper

1. Roer olijfolie, witte wijn, sjalot, wortel, peterselie, citroen, knoflook, laurierblad en tijm dooreen en laar hierin de wildzwijnskoteletten 24 uur marineren.

2. Verhit 50 g boter in een stevige pan en fruit hierin de uisnippers met de rosmarijn licht, goudgeel. Roer er vervolgens de bloem door tot deze licht goudbruin is gekleurd.
Giet de gezeefde marinade er geleidelijk bij en blijf steeds goed roeren, boven laag vuur tot er een gebonde saus ontstaat.

3. Laat de saus opp uiterst laag vuur, liefst met een asbest plaatje onder de pan nog een half uur pruttelen.

4. Droog intussen de koteletten met keukenpapier en wrijf ze in met weinig zout en royaal peper.

5. Verhit de rest van de boter in een koekepan en bak de koteletten hierin aan beide zijden goudbruin, in ongeveer 20 minuten. Laat de koteletten nog 5 minuten in de saus nasudderen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

De waarheid rondom eieren

Supermarkten maken keuzes in welke eieren ze aanbieden. Wat zijn de verschillen tussen eieren en hoe worden de kippen gehouden?

Caprinataart met rood fruit

Een heerlijke Italiaanse taart!

Recept - Gestoofd schapenvlees - stoofschotel

Gestoofd schapenvlees kan zowel met aardappelpuree, spaghetti als met rijst opgediend worden.

Feestelijke drankjes met de blender

Met een blender maakt u overheerlijke en feestelijke drankjes

Tonijnsalade zoals het moet...

Hoe maak je nou heerlijk frisse tonijnsalade voor op stokbrood? Lees het hier...