Winterse pasta: tagliatelle met een stoofpotje van varkenslapjes, sperciebonen en pesto


Publicatie datum:

Een vleugje Italië voor de winterse maaltijd

Gesponsorde koppelingen

Ook in de winter kan genoten worden van de zomerse smaak van de Italiaanse keuken. Met dit gerecht zet u een heerlijk stoofpotje op tafel met de onmiskenbare Italiaanse touch.

Voor 4 personen:

 

Benodigdheden:

3 eetlepels olijfolie

500 gram varkenslapjes

2 tenen knoflook

tijm (8 takjes verse tijm of 1 theelepel gedroogde)

potje rode pesto

100 ml. water

100 ml. fruitige witte wijn

500 gram sperciebonen

250 gram roma- of trostomaatjes

300 gram tagliatelle

zeezout en peper

 

Bereidingswijze:

Snij het vlees in blokjes en bestrooi het met zout en peper.

Maak de boontjes schoon en halveer ze. 

Snij de knoflook in plakjes.

Snij de tomaatjes door de helft.

Verhit de olie in een braadpan.

Bak het vlees lichtbruin op middelhoog vuur.

Voeg de knoflook, de pesto en de tijm toe en fruit het even mee met het vlees.

Voeg nu langzaam het water en de wijn toe en breng het aan de kook.

Doe het deksel op de pan en laat het ongveer 15 minuten stoven op laag vuur.

Voeg de boontjes toe. Schep wat van het braadvocht over de boontjes en stoof met het deksel op de pan nog ca 10 minuten tot de boontjes gaar zijn.

Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar (in 6 à 7 minuten) in een pan met ruim water en een scheutje olijfolie.

Voeg aan het einde van de stooftijhd de tomaatjes toe aan het vlees en schep het geheel goed om.

 

Serveren:

Verdeel de tagliatelle over vier borden.

Verdeel het vlees-boontjesmengsel over de pasta.

 

Drink erbij dezelfde witte wijn die u voor het stoven heeft gebruikt.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Elk pondje gaat door het mondje

Elk pondje gaat door het mondje.

Geroosterde olijven

Geroosterde olijven

IJsmachine

Met een ijsmachine maak je snel en gemakkelijk elke smaak ijs die je wilt

Walnotentapenade

Recept van tapenade, waar je mee kunt variëren.

Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Recept voor Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Gepocheerde peren met marsala en zabaglione

Een heerlijk Italiaans nagerecht!

Feestelijke drankjes met de blender

Met een blender maakt u overheerlijke en feestelijke drankjes

Hoe krijg je een lekkere spek pannenkoek

Hier lees je hoe je een heerlijke spek pannenkoek kan bakken

Zelf schuimpjes maken

Traktatie voor op school

luxe bosvruchten yoghurt taart

Een super lekkere, makkelijke, bosvruchten kwarktaart, die er onwijs luxe uitziet!

Cajun witvis in een pecan jasje uit Louisiana

Cajun witvis met een krokant pecannoten jasje uit Louisiana

Chocolade Cupcakes

recept voor chocoladecupcakes met chocolade topping

De Bierpad

Na de koffiepads is er een nieuw fenomeen: De Bierpad.

Frikandelbroodje maken

Recept en werkwijze voor het zelf maken van een heerlijk frikandelbroodje

Schaal- en schelpdieren - gezond eten

Het verschil tussen schaal- en schelpdieren. Welke soorten bestaan er en op wat moet je letten bij aankoop?

Tiramisù

Een heerlijk Italiaans desert!

Gefrituurde calamares

Recept voor Calamares

Johnnie Walker

Johnnie Walker. De wereldbekende Whisky.

Konijn alla ligure

Een heerlijk Italiaans gerecht konijn alla ligure

Recept vet -en suikerarme yoghurt-chocoladebavarois

Recept vet -en suikerarme yoghurt-chocoladebavarois

Vegetarisch koken is niet moeilijk

Zelf eet ik deze maand 5 jaar vegetarisch, een eetstijl die me geen enkele moeite meer kost. Ik kan me echter goed herinneren hoe lastig het was in het begin.

Goedkoop uit eten in Amsterdam

Lekker uit eten in de Korte Leidse Dwarsstraat in hartje Amsterdam hoeft niet duur te zijn.

Appel Cake

Zelf een appel cake bakken

Waar bestaat een Borrelgarnituur of Bittergarnituur uit?

In de volksmond worden Borrelgarnituur en Bittergarnituur door elkaar heen gebruikt maar waar bestaan ze eigenlijk uit?

Zelfgemaakte vissoep!

Heerlijke vissoep in een paar stappen!