Witte chocolademousse met pure chocoladesaus en frambozen


Publicatie datum:

Hoe maak je witte chocolademousse?

Gesponsorde koppelingen

Komen er gasten eten en wil je een lekker en simpel toetje maken dat er ook nog eens leuk uit ziet? Witte chocolademousse met pure chocoladesaus en frambozen is dan een goed idee. Het maken zelf is heel weinig werk en kan van te voren gebeuren.

Als er gasten komen eten en je hebt een lekker maar niet te ingewikkeld toetje nodig, is dit een hele goede oplossing. Het is heel handig dat je het van te voren kan maken, en dus niet bij je gasten weg hoeft om het nog te maken op het moment dat ze er zijn.

Ingrediënten

Voor de chocolademousse zelf:

 

  • 150 gram witte chocola
  • 50 ml melk
  • 1 ei
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 klein scheutje rum (bij voorkeur witte, dan blijft de mousse ook  mooi wit)
  • 250 ml slagroom

Bereiding

 

  1. Smelt de chocola au bain marie (doe de chocola in een kom die je boven een pan met kokend water houdt)
  2. Doe de melk en de rum erbij
  3. Laat het chocolademengsel wat afkoelen
  4. Klop het ei met de suiker en meng het door het afgekoelde chocolademengsel
  5. Laat het een paar uur opstijven in de koelkast
  6. Klop de slagroom 
  7. Meng voorzichtig, niet met een mixer of garde, de slagroom door het chocolade-ei mengsel en laat het nog een aantal uur in de koelkast staan.
  8. Eet smakelijk!

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Keizerbaars bedekt met een confiture van rode ui met camembert.

Een heerlijk combinatie van keizerbaars met ui en camembert

Eenvoudig recept voor de lekkerste slagroomtaart

Lees hier hoe je eenvoudig de lekkerste slagroomtaart maakt.

Johnnie Walker

Johnnie Walker. De wereldbekende Whisky.

Zelf schuimpjes maken

Traktatie voor op school

Aardbeientiramisù met limoncello

Een heerlijk Italiaans desert!

Risotto met groene kruiden

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke smaakvolle risotto op tafel!

Winterse pasta: tagliatelle met een stoofpotje van varkenslapjes, sperciebonen en pesto

Een vleugje Italië voor de winterse maaltijd

Canneloni met kip

Heerlijke canneloni's met kip!

Hoe je een lekkere Kaas Pannenkoek bakt

Hoe je een lekkere Kaas Pannenkoek bakt.

Hoe maak je simpel een Italiaanse visschotel

Vis met een kruidige en gevulde Italiaanse saus

Hoe maak je kip in wijnsaus

Een hoofdgerecht van kip in wijn bereid, voor 4 personen,

Mosselen met roomsaus - recept - visgerecht

Recept voor de bereiding van mosselen in roomsaus voor 4 à 6 personen

Cheesecake dessert in glaasjes

Een lekker recept voor cheesecake in glaasjes

Andere Witlof schotel

Kook eens met andere ingredinten maar laat het toch lekker zijn.

Caprinataart met rood fruit

Een heerlijke Italiaanse taart!

Kippensoep

Eenvoudige snel klaar te maken, maar lekkere kippensoep.

Polenta met paddestoelen

Verras uw vrienden met deze heerlijke polenta met paddestoelen! Bon appetit!

Chocola en je karakter

Verband tussen chocola en jouw karaktereigenschappen?

Eenvoudige voorgerechten maken

Er zijn op internet vele recepten te vinden om voorgerechten te maken, maar waar vind ik het beste overzicht van recepten?

Chocolade Cupcakes

recept voor chocoladecupcakes met chocolade topping

Hoe maak je een Griekse salde?

Tips voor het maken van een Griekse salde

Krab - basisbereiding - tips en weetjes

Een verse krab, hoe begin je eraan? De basisbereiding voor krab op een eenvoudige manier gebracht.

Granita di caffè

Zo maak je zelf de heerlijkste nagerecht!

Bakken in vast of vloeibaar vet

Informatief artikel over het gebruik van vaste of vloeibare boter

Paddestoelen

Paddestoelen zijn in allerlei gerechten te gebruiken, van soep tot saus, van quiche tot vleesvervanger