Witte chocolademousse met pure chocoladesaus en frambozen


Publicatie datum:

Hoe maak je witte chocolademousse?

Gesponsorde koppelingen

Komen er gasten eten en wil je een lekker en simpel toetje maken dat er ook nog eens leuk uit ziet? Witte chocolademousse met pure chocoladesaus en frambozen is dan een goed idee. Het maken zelf is heel weinig werk en kan van te voren gebeuren.

Gesponsorde koppelingen

Als er gasten komen eten en je hebt een lekker maar niet te ingewikkeld toetje nodig, is dit een hele goede oplossing. Het is heel handig dat je het van te voren kan maken, en dus niet bij je gasten weg hoeft om het nog te maken op het moment dat ze er zijn.

Ingrediënten

Voor de chocolademousse zelf:

 

  • 150 gram witte chocola
  • 50 ml melk
  • 1 ei
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 klein scheutje rum (bij voorkeur witte, dan blijft de mousse ook  mooi wit)
  • 250 ml slagroom

Bereiding

 

  1. Smelt de chocola au bain marie (doe de chocola in een kom die je boven een pan met kokend water houdt)
  2. Doe de melk en de rum erbij
  3. Laat het chocolademengsel wat afkoelen
  4. Klop het ei met de suiker en meng het door het afgekoelde chocolademengsel
  5. Laat het een paar uur opstijven in de koelkast
  6. Klop de slagroom 
  7. Meng voorzichtig, niet met een mixer of garde, de slagroom door het chocolade-ei mengsel en laat het nog een aantal uur in de koelkast staan.
  8. Eet smakelijk!

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Tonijnpasta succes gegarandeerd voor elke gelegenheid

Makkelijke tonijnpasta met aubergine en basilicum die ook goed op tafel staat als er gasten over de vloer komen

Het lekkerste Italiaanse ijs maken, recept Italiaans ijs

Waar vindt je het lekkerste Italiaanse ijs en hoe kan je dit zelf thuis ook maken?

Gegrilde courgette

Gegrilde courgette met citroensap! Heerlijk bijgerecht!

Malse kip uit de oven met geitenkaas

lichte gerecht met malse kip en geitenkaas uit de oven

Vergeten groente: koolraap

Koolraap is een prima wintergroente. Koolraap is het waard weer te worden herontdekt.