Wokgerecht: Pannenkoeken met lente-uitjes


Publicatie datum:

Het recept van een zeer smakelijke wokpannenkoek. Niet alledaags, maar zeer lekker.

Gesponsorde koppelingen

Lekker, gezond, vlug klaar en niet alledaags. Verras je vrienden en familie eens met een pannenkoek met lente-uitjes bereidt in de wok.

Gesponsorde koppelingen

- 150 ml warm water
- 300 g tarwemeel
- 40 g lente-uien
- 100 ml olie
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie voor deeg
olie om te bakken en in te vetten

Het water met het meel tot een glad deeg kneden en daarna een kwartiertje laten rusten.

Ondertussen de lente-uien snipperen en kuiden met zout en peper.

Maak van het deeg een rol met een doorsnede van ongeveer 3 cm, snij er stukjes van een 40 gram af en rol deze uit tot hele dunnen ronde plakjes. Daarna met olie inkwasten.

Dan ga je ze met een kruidenmengsel overstrooien, oprollen en bij elkaar leggen. De rolletjes samendrukken en opnieuw beginnen te kneden. Als laatste maak je er rondjes van met een doorsneden van 15 à 20 cm.

In de wok doe je dan de 2 eetlepels olie en bak je de pannenkoekjes, bij matige warmt, allemaal achter elkaar. Je draait ze telkens na een halve minuut om.

Bereidingstijd: ongeveer een 3 kwartiertjes
Rusttijd: een kwartiertje
Calorieën: ongeveer een 960 calorieën per portie.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Snel pikant wokgerechtje

in weinig tijd lekker en gezond eten

Ossobuco

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Allerhande lekkere variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Spinazieschotel met gebakken aardappelen - 670 calorieën per persoon

Het recept voor een spinazieschotel met aardappelen, een stevige maaltijd en door vele geliefd.

Kip met pesto in bladerdeeg

Een snelle manier van lekker koken.