Wokgerecht: Pannenkoeken met lente-uitjes


Publicatie datum:

Het recept van een zeer smakelijke wokpannenkoek. Niet alledaags, maar zeer lekker.

Gesponsorde koppelingen

Lekker, gezond, vlug klaar en niet alledaags. Verras je vrienden en familie eens met een pannenkoek met lente-uitjes bereidt in de wok.

Gesponsorde koppelingen

- 150 ml warm water
- 300 g tarwemeel
- 40 g lente-uien
- 100 ml olie
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie voor deeg
olie om te bakken en in te vetten

Het water met het meel tot een glad deeg kneden en daarna een kwartiertje laten rusten.

Ondertussen de lente-uien snipperen en kuiden met zout en peper.

Maak van het deeg een rol met een doorsnede van ongeveer 3 cm, snij er stukjes van een 40 gram af en rol deze uit tot hele dunnen ronde plakjes. Daarna met olie inkwasten.

Dan ga je ze met een kruidenmengsel overstrooien, oprollen en bij elkaar leggen. De rolletjes samendrukken en opnieuw beginnen te kneden. Als laatste maak je er rondjes van met een doorsneden van 15 à 20 cm.

In de wok doe je dan de 2 eetlepels olie en bak je de pannenkoekjes, bij matige warmt, allemaal achter elkaar. Je draait ze telkens na een halve minuut om.

Bereidingstijd: ongeveer een 3 kwartiertjes
Rusttijd: een kwartiertje
Calorieën: ongeveer een 960 calorieën per portie.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Griekse heerlijkheden geschikt voor vegetariërs

Griekse hapjes geschikt voor vegetariërs.

Kaiserschmarren

lekkernij uit oostenrijk

Zuinig en koken

Een aantal tips om zuiniger te koken.

Tonijnsalade zoals het moet...

Hoe maak je nou heerlijk frisse tonijnsalade voor op stokbrood? Lees het hier...

Mosselen uit Shetland en Vlaanderen

bedreigen de Vlaamse mosselen de monopoliepositie van de Zeeuwse mosselen?