Wokgerechten: Forel in pikante saus


Publicatie datum:

Overheerlijke forel klaargemaakt in de wok.

Gesponsorde koppelingen

Het recept bij uitstek om een lekkere forel klaar te maken in de wok.

Gesponsorde koppelingen

- 1 zalmforel
- olie
- 1 teentje knoflook
- 10 g verse gember
- 3 eetlepels varkensreuzel
- 2 eetlepels  scherpe sojabonenpasta of sambal
- 75 ml kippenbouillon
- zout
- 2 eetlepels azijn
- 3 eetlepels rijstwijn
- snufje ve-tsin
- 2 lente-uitjes
- 2 theelepels met water aangemaakt maïszetmeel

Eerst en vooral de kop en de staart van de vis verwijderen, daarna snij je middendeel aan beide kanten 3 keer in. In hete olie in de wok gedurende 5 minuten laten frituren.

Na het fijnhakken van de gember en de knoflook, laat je ze gedurende 1/2 minuut fruiten in hete varkensreuzel, dan voeg je de sojapasta toe en nogmaals een 1/2 minuut laten pruttelen.

Het zout, de kippenbouillon, de azijn, de rijstwijn en de ve-tsin met de vis in de wok doen. De wok afsluiten met een deksel en alles op een hoog vuur koken gedurende 5 minuten. Daarna de vis omdraaien en gedurende 15 minuten verder laten stoven, dit wel op een laag vuurtje. Daarna haal je de vis uit de wok.

De lente-uitjes hak je fijn en strooi je in de warme saus. Daarna strooi je het maïszetmeel er door en laat je alles nog even aan de kook komen. De saus over de vis schenken.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Noord-Afrikaanse zeeduivelspiesjes

Noord-Afrikaanse zeeduivelspiesjes

Courgette-blauwe kaas soep

Deze heerlijke courgette-blauwe kaas soep is heerlijk en super makkelijk en snel te maken.

Frisse spinaziesalade met spekjes en pijnboompitjes

Een zomerse gemakkelijk te bereiden salade

Fruitige Milkshake

Een heerlijk milkshake recept, snel en gemakkelijk te bereiden!

Lamsvlees met andijvie en avgolemono-saus

Grieks recept voor een stoofschotel met lamsvlees, sla (andijvie) en avgolemono-saus.