Zalmfilet verpakt in ham of spek, hoofdgerecht


Publicatie datum:

Zalmfilet verpakt in ham, een lekker gerecht, apart van smaak

Gesponsorde koppelingen

Wilt u eens wat anders op tafel zetten en daardoor wat afwisseling brengen bij het eten? Probeer dan dit visgerecht eens, het is snel en niet moeilijk te maken en er is veel variatie mogelijk met zowel de toevoegingen als de bijgerechten.

Nodig:

dunschiller of scherp schilmesje

keukenrol

scherp mes

snijplank

coctailprikkers

koekenpan met anti-aanbak laag

spatel

Ingrediënten:

1 halve citroen (of citroensap in een flesje)

1 bosuitje

1 paprika

50 gram champignons

peper

zout (niet noodzakelijk)

4 stukken zalm van ongeveer 100 gram per stuk

4 plakjes (slagers) achterham óf ontbijtspek

25 gram boter

4 plakjes kaas (óf geraspte kaas)

Bereiding:

Spoel de zalm onder stromend water af en dep het droog met keukenpapier. Wrijf de zalmmoten in met peper en citroensap en gebruik eventueel zout, maar dit is niet noodzakelijk. Wikkel elke zalmmoot in een plakje ham (óf een plakje ontbijtspek) en gebruik de coctailprikkers om de ham op zijn plek te houden. Bak de zalm-pakketjes in ongeveer 10 minuten bruin en gaar aan alle kanten. Ondertussen worden het bosuitje, de paprika's en de champignons in kleine stukjes / plakjes gesneden en toegevoegd aan de zalm.

* Een eventueel kant en klaar groenten-pakket is ook mogelijk, in de supermarkt is hiervan een ruime keuze aanwezig.

Tip:

Een plakje kaas op de zalmpakketjes laten smelten, of iets aan geraspte kaas gebruiken maakt de smaak écht af.

Een glaasje witte wijn erbij, bijvoorbeeld een Muskat smaakt ook prima.

* Kies een groente met een felle kleur om deze zalm te vergezellen, dat staat gezelliger op het bord.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Kaas

Dit artikel gaat over kaas. De geschiedenis, de bereiding, verschillende soorten kaas, schimmel kazen en het snijden van kaas.

Heeft u het al een keer gegeten? Sinaasappelsalade!

een verfrissende salade en binnen een paar stappen klaar!

Overheerlijke Italiaanse soep: Bouillon met ei

De Italiaanse stracciatella alla romana (bouillon met ei)

Het lekkerste Italiaanse ijs maken, recept Italiaans ijs

Waar vindt je het lekkerste Italiaanse ijs en hoe kan je dit zelf thuis ook maken?

Rabarber in de moestuin

Rabarber, een frisse noot in de moestuin

Tajine, gebruik en recepten

Een tajine is een stoofpot uit Noord-Afrika.

Snelle gerechten

snel een gerecht op tafel?

gepocheerd ei voor dummies

De makkelijkste manier voor een perfect gepocheerd ei

Gebakken aubergine met tomaat en geitenkaas!

Dit kunt u makkelijk gebruiken als voorgerecht! Leuk en makkelijk om te maken!

Lekkere fruitshakes/ smooties/ milkshakes zelf maken...!!

Hoe maak je nou heerlijke (al dan niet gezonde) fruitdrankjes zelf thuis? Hier de uitleg: heel eenvoudig en snel te maken!!

Vergeten groente: koolraap

Koolraap is een prima wintergroente. Koolraap is het waard weer te worden herontdekt.

De Bierpad

Na de koffiepads is er een nieuw fenomeen: De Bierpad.

Appeltaart

Hoe maak je een erg lekkere appeltaart?

Recept - Lasagne met mager rundergehakt - pasta - 380 calorieën per portie

We kennen allemaal de traditionele lasagne, welke toch wat calorieën bevat. Hier een receptje waarbij je toch wat rekening houdt met de calorieën.

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.

Recept voor Jachtschotel

Hoe maak je de lekkerste jachtschotel in een paar simpele stappen.

Hoe maak je Rösti, zoals ze dat in Zwitserland eten

Zwitserse rösti, lekker voor de koude maanden van het jaar

Ananas-paprikacurry in kokosmelk

recept voor vegetarische curry

Frikandelbroodje maken

Recept en werkwijze voor het zelf maken van een heerlijk frikandelbroodje

Chocola en je karakter

Verband tussen chocola en jouw karaktereigenschappen?

Griekse gehaktschijven

Recept Griekse gehaktschijven

Couscoussalade net even anders

Heerlijke frisse couscoussalade met sappige peer en cream cheese

De waarheid rondom eieren

Supermarkten maken keuzes in welke eieren ze aanbieden. Wat zijn de verschillen tussen eieren en hoe worden de kippen gehouden?

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Recept - kalfsleverpâté - lever - kalfsvlees - vleesgerecht

Het recept voor het maken van een kalfsleverpâté.