Zalmfilet verpakt in ham of spek, hoofdgerecht


Publicatie datum:

Zalmfilet verpakt in ham, een lekker gerecht, apart van smaak

Gesponsorde koppelingen

Wilt u eens wat anders op tafel zetten en daardoor wat afwisseling brengen bij het eten? Probeer dan dit visgerecht eens, het is snel en niet moeilijk te maken en er is veel variatie mogelijk met zowel de toevoegingen als de bijgerechten.

Gesponsorde koppelingen

Nodig:

dunschiller of scherp schilmesje

keukenrol

scherp mes

snijplank

coctailprikkers

koekenpan met anti-aanbak laag

spatel

Ingrediënten:

1 halve citroen (of citroensap in een flesje)

1 bosuitje

1 paprika

50 gram champignons

peper

zout (niet noodzakelijk)

4 stukken zalm van ongeveer 100 gram per stuk

4 plakjes (slagers) achterham óf ontbijtspek

25 gram boter

4 plakjes kaas (óf geraspte kaas)

Bereiding:

Spoel de zalm onder stromend water af en dep het droog met keukenpapier. Wrijf de zalmmoten in met peper en citroensap en gebruik eventueel zout, maar dit is niet noodzakelijk. Wikkel elke zalmmoot in een plakje ham (óf een plakje ontbijtspek) en gebruik de coctailprikkers om de ham op zijn plek te houden. Bak de zalm-pakketjes in ongeveer 10 minuten bruin en gaar aan alle kanten. Ondertussen worden het bosuitje, de paprika's en de champignons in kleine stukjes / plakjes gesneden en toegevoegd aan de zalm.

* Een eventueel kant en klaar groenten-pakket is ook mogelijk, in de supermarkt is hiervan een ruime keuze aanwezig.

Tip:

Een plakje kaas op de zalmpakketjes laten smelten, of iets aan geraspte kaas gebruiken maakt de smaak écht af.

Een glaasje witte wijn erbij, bijvoorbeeld een Muskat smaakt ook prima.

* Kies een groente met een felle kleur om deze zalm te vergezellen, dat staat gezelliger op het bord.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Pineberry, de witte aardbei die naar ananas smaakt

Er is sinds kort een nieuwe aardbei die naar ananas smaakt

Een lekkere zondagslunch hoeft niet veel tijd te kosten

Een eenvoudig, maar smakelijk lunchrecept, varieer naar hartelust!

Hachee afgebonden met perkoek

Een heerlijke hachee voor bij de hutspot, aardappelen of frietjes

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.

Recept sabayon met perzikenbier

Recept sabayon met perzikenbier