Zeebaarsfilets in broodkorst


Publicatie datum:

recept te maken met oud brood.

Gesponsorde koppelingen

Met z'n allen gooien we zo'n 340 miljoen euro aan oud brood weg. En van restjes brood kun je de lekkerste gerechten maken. Bij voorbeeld zeebaarsfilets in broodkorst.

Gesponsorde koppelingen

Benodigdheden (4 personen):

  • 4-5 sneetjes oud wit brood, zonder korst
  • 150g geraspte parmezaanse kaas
  • snufje chilipoeder
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el verse oregano, gehakt of 1/2 el gedroogd
  • rasp van 1/2 (liefst biologische) citroen
  • 2 ansjovisjes (blikje), fijngehakt
  • 2-3 el olie
  • 4 zeebaarsfilets met vel
  • 2 kleine venkelknollen, zonder de buitenste laag
  • 1 handje rucola
  • van sprieten bieslook, grof gehakt
  • sap van 1 citroen
  • 90 ml olijfolie
Uitvoering:
 
Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd het brood in heel kleine blokjes. Droog ze op een bakplaat in de oven in 15-20 min. lichtbruin. Verhoog de oventempratuur naar 180 graden. Schep het brood in een kom en meng de parmazaan, chilipoeder (naar smaak), knoflook, oregano, citroenrasp, ansjovis en olijfolie erdoor. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de 4 visfilets met de velkant naar boven op de bakplaat. Verdeel het broodmengsel erover en rooster de vis in het midden van de oven in 8-10 min. gaar. Maak intussen een salade voor erbij: schaaf de venkel zo dun mogelijk met een schaaf of mandoline. Meng met de rucola en bieslook. Besprenkel met citroensap en olijfolie en bestrooi met zout en peper Serveer bij de gebakken vis.

Foobie gebruiker Mathilda

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Zelf schuimpjes maken

Traktatie voor op school

Hoe maak je Rösti, zoals ze dat in Zwitserland eten

Zwitserse rösti, lekker voor de koude maanden van het jaar

Tagliatelle met artisjokken

Een heerlijk gerecht uit de Italiaanse keuken!

IJs van Co in Hoenderlo, het lekkerste ijs van Nederland.

Voor dagelijks vers ambachtelijk bereid vanille-ijs ga je naar IJs van Co in Hoenderlo.

Zelf zoete/zoute drop maken

Hoe zelf zoute/zoete drop te maken