Zeebaarsfilets in broodkorst


Publicatie datum:

recept te maken met oud brood.

Gesponsorde koppelingen

Met z'n allen gooien we zo'n 340 miljoen euro aan oud brood weg. En van restjes brood kun je de lekkerste gerechten maken. Bij voorbeeld zeebaarsfilets in broodkorst.

Gesponsorde koppelingen

Benodigdheden (4 personen):

  • 4-5 sneetjes oud wit brood, zonder korst
  • 150g geraspte parmezaanse kaas
  • snufje chilipoeder
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el verse oregano, gehakt of 1/2 el gedroogd
  • rasp van 1/2 (liefst biologische) citroen
  • 2 ansjovisjes (blikje), fijngehakt
  • 2-3 el olie
  • 4 zeebaarsfilets met vel
  • 2 kleine venkelknollen, zonder de buitenste laag
  • 1 handje rucola
  • van sprieten bieslook, grof gehakt
  • sap van 1 citroen
  • 90 ml olijfolie
Uitvoering:
 
Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd het brood in heel kleine blokjes. Droog ze op een bakplaat in de oven in 15-20 min. lichtbruin. Verhoog de oventempratuur naar 180 graden. Schep het brood in een kom en meng de parmazaan, chilipoeder (naar smaak), knoflook, oregano, citroenrasp, ansjovis en olijfolie erdoor. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de 4 visfilets met de velkant naar boven op de bakplaat. Verdeel het broodmengsel erover en rooster de vis in het midden van de oven in 8-10 min. gaar. Maak intussen een salade voor erbij: schaaf de venkel zo dun mogelijk met een schaaf of mandoline. Meng met de rucola en bieslook. Besprenkel met citroensap en olijfolie en bestrooi met zout en peper Serveer bij de gebakken vis.

Foobie gebruiker Mathilda

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Crostini met paddestoelen

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Kipfilet met knoflookboter

koolhudraatarm gerecht met kipfilet

Mousseline van gerookte zalm gevuld met asperges

Een fris zomers gerecht

Gebakken aubergine met tomaat en geitenkaas!

Dit kunt u makkelijk gebruiken als voorgerecht! Leuk en makkelijk om te maken!

Ingewikkelde Vegetarische gerechten belasten het milieu.

Ingewikkelde vegetarische gerechten belasten het milieu doordat veel ingrediënten geïmporteerd moeten worden.