Zeebaarsfilets in broodkorst


Publicatie datum:

recept te maken met oud brood.

Gesponsorde koppelingen

Met z'n allen gooien we zo'n 340 miljoen euro aan oud brood weg. En van restjes brood kun je de lekkerste gerechten maken. Bij voorbeeld zeebaarsfilets in broodkorst.

Benodigdheden (4 personen):

  • 4-5 sneetjes oud wit brood, zonder korst
  • 150g geraspte parmezaanse kaas
  • snufje chilipoeder
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el verse oregano, gehakt of 1/2 el gedroogd
  • rasp van 1/2 (liefst biologische) citroen
  • 2 ansjovisjes (blikje), fijngehakt
  • 2-3 el olie
  • 4 zeebaarsfilets met vel
  • 2 kleine venkelknollen, zonder de buitenste laag
  • 1 handje rucola
  • van sprieten bieslook, grof gehakt
  • sap van 1 citroen
  • 90 ml olijfolie
Uitvoering:
 
Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd het brood in heel kleine blokjes. Droog ze op een bakplaat in de oven in 15-20 min. lichtbruin. Verhoog de oventempratuur naar 180 graden. Schep het brood in een kom en meng de parmazaan, chilipoeder (naar smaak), knoflook, oregano, citroenrasp, ansjovis en olijfolie erdoor. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de 4 visfilets met de velkant naar boven op de bakplaat. Verdeel het broodmengsel erover en rooster de vis in het midden van de oven in 8-10 min. gaar. Maak intussen een salade voor erbij: schaaf de venkel zo dun mogelijk met een schaaf of mandoline. Meng met de rucola en bieslook. Besprenkel met citroensap en olijfolie en bestrooi met zout en peper Serveer bij de gebakken vis.
Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Mathilda

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Wijn voor beginners

Een beetje meer informatie over (het drinken van) wijn.

Pastinakencrèmesoep

Een heerlijke Pastinakencrèmesoep met pastinaakchips!!

Gebraden haas met roomsaus

Een heerlijk hoofdgerecht!

4 Heerlijke cocktails met aardbeien

4 Heerlijke cocktails met aardbeienlikeur of aardbeiensiroop!

Spaghetti alla carbonara volgens traditioneel recept

het maken van spaghetti op een eenvoudige en goedkope manier

Beef Pot Roast

Traditioneel Filippijns stoofgerecht

De Oorsprong, Geschiedenis en Functie van Kauwgom

De Oorsprong van Kauwgom, de Functie van Kauwgom.

Kookworkshops in het buitenland

Leren koken in het buitenland met de produkten van de streek

Rollende kalkoen (Kalkoenrollade)

Rollade maar dan anders dan normaal

Bloemkool Balti

Regelmatig probeer ik nieuwe recepten uit en ben dan razend op zoek naar recepten die ik nog nooit gehoord of gezien heb. Zoals deze....

Italiaanse penne uit de oven

Pasta-ovenschotel

Marokkaanse amandelballetjes met pijnboompitten en sesamzaad

marokkaanse zoete lekkernij

Sauzen: Normandische saus

Niets lekkerder dan een goede Normandische saus bij de vis.

Annatto Kip recept (Filippijns)

Eeen overheerlijk traditioneel Filippijns kiprecept.

Hoe maak je appelflappen

Recept voor de lekkerste appelflappen

Bang Bang Chicken

Een frisse oosterse salade met kip

Recept voor bosbessentaart, bosbessen

Makkelijk te maken, erg lekker en nog gezond ook, bosbessentaart

Gevulde kleine hapjes voor op een verjaardag (koud)

Iedere verjaardag gaat gepaard met een hapje en een drankje. Wil je eens iets anders serveren? Lees hier enkele suggesties

Mousseline van gerookte zalm gevuld met asperges

Een fris zomers gerecht

Elk pondje gaat door het mondje

Elk pondje gaat door het mondje.

Keizerbaars bedekt met een confiture van rode ui met camembert.

Een heerlijk combinatie van keizerbaars met ui en camembert

Uien en tranende ogen

Als je geregeld uien snijdt ken je het vast wel: Tranende ogen. Vraag je je ook wel eens af wat de oorzaak hiervan is? Je komt het in dit artikel te weten!

Hoe maak je kip in wijnsaus

Een hoofdgerecht van kip in wijn bereid, voor 4 personen,

Variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Allerhande lekkere variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Lekkere traktaties voor de kinderen

creatieve traktaties voor kinderen die lekker en relatief gezond zijn