Zelf je eigen likeur maken


Publicatie datum:

Maak zelf 1,5l likeur in 30 minuten!

Gesponsorde koppelingen

Altijd al je eigen likeur willen maken?

Stop dan met zoeken! Met dit recept heeft u binnen 30 minuten een lekkere zelfgemaakte goedkope fruit likeur, zonder hier ingewikkelde handelingen voor te verrichten!

Het enige wat u nodig heeft is een keuken en wat simpele atributen.

Dus begin nu meteen met uw eigen likeur, en laat u fantasie de vrije loop! De mogelijkheden zijn oneindig!

Fruit Liqueur

Je eigen likeur maken? Het ligt nu binnen handbereik!

 Wat heb je nodig?

  • 1 Kg Fruit
  • 1l Water
  • 1/2 Kg Suiker
  • 1/2l Weinbrand/Cognac
  • 1 Scheut Rum (80%)
  • Twee Pannen
  • Een Zeef
  • 2 Lege Flessen
  • Trechter
  • 30 Minuten van je tijd

Neem de kilo fruit en doe deze in een pan.

Giet hier vervolgens 1 liter water bij en breng dit aan de kook.

Laat dit goedje 15 minuten koken.

Na 15 minuten neemt je de pan van het vuur, en giet je de inhoud door een zeef in een andere pan.

Vervolgens voeg je hier 1/2 Kg suiker aan toe. Roer dit goed door totdat alle suiker is opgelost.

Vervolgens giet je hier een 1/2l Weinbrand of Cognac bij, en een scheut rum.

 Roer dit alles nog goed door elkaar, en giet de likeur in de flessen. (Flessen te koop bij IKEA voor ongeveer € 2,-.)

Laat de flessen vervolgens afkoelen (Eventueel in de koelkast). En dan proeven maar!

Laat je fantasie de vrije loop en combineer diverse soorten fruit voor de lekkerste likeur.

Succes!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Heerlijke frisse Couscous Salade

Recept van een frisse zomersalade

Kip Boursin

recept met kip en boursin

Simpele Italiaanse salade in een handomdraai!

Lees hier hoe u een heerlijke Italiaanse salade kunt maken!

Recept kalfsvlees - Kalfsvleesrol met worst - vleesgerecht

De kalfsvleesrol met worst is een uitstekend te combineren gerechtje met spinazie en aardappelpuree.

Nederlandse snelle appeltaart zonder boter

Een overheelijk appeltaartrecept met minder calorien die makkelijk en snel te bereiden is

Gebraden Haas

Recept voor gebraden haas

Recept - Nasi Goreng - wokgerecht - ongeveer 350 calorieën per portie

Een zeer luchtig receptje voor de lekkerste Nasi Goreng

Overheerlijke Italiaanse soep: Bouillon met ei

De Italiaanse stracciatella alla romana (bouillon met ei)

Noorse recepten, gemakkelijk te maken, snel klaar en lekker.

Hier drie heerlijke Noorse recepten

Variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Allerhande lekkere variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Italiaanse broodjes met gedroogde tomaat!

Overheerlijke italiaanse broodjes met gedroogde tomaat oftewel 'Panini con pomodori secchi'

Het mooiste espresso apparaat, de mooiste espressomachine

Er zijn heel veel mooie espresso apparaten te koop maar welke espressomachine is nu het mooiste.

Veelvuldige soorten spareribs

Vele soorten spareribs, welke kunt u bestellen?

Mexicaans recept voor de liefhebbers: Nachos met salsa

Dit artikel geeft goed weer hoe je het beste Nachos met salsa kunt bereiden.

Boeuf Bourguignonne

Boeuf Bourguignonne

Chocola en je karakter

Verband tussen chocola en jouw karaktereigenschappen?

Kookworkshops in het buitenland

Leren koken in het buitenland met de produkten van de streek

Zelf patat maken, zelf friet maken, hoe maak je de lekkerste zelfgemaakte patat

De lekkerste patat is nog altijd zelfgemaakte patat, lees hier hoe je de lekkerste patat zelf kunt maken.

Paprikasoep

Maak zelf een heerlijke, romige paprikasoep.

High Tea bij recreatiegebied Madestein (Den Haag)

Recensie van een high-tea in het partycentrum in recreatiegebied Madestein in Den Haag.

Tomaten-basilicumsoep

Krijg nu binnen een paar stappen een heerlijk Italiaans tomaten-basilicumsoep!

Crème karamel of vanille flan

Heerlijk recept crème karamel of vanille flan!

Recept energierijke milkshake

Energierijk recept milkshake

Gefrituurde calamares

Recept voor Calamares

Basisrecept voor verse pasta!

Dit is echt basisecept voor heerlijke verse pasta!