Zelf je eigen likeur maken


Publicatie datum:

Maak zelf 1,5l likeur in 30 minuten!

Gesponsorde koppelingen

Altijd al je eigen likeur willen maken?

Stop dan met zoeken! Met dit recept heeft u binnen 30 minuten een lekkere zelfgemaakte goedkope fruit likeur, zonder hier ingewikkelde handelingen voor te verrichten!

Het enige wat u nodig heeft is een keuken en wat simpele atributen.

Dus begin nu meteen met uw eigen likeur, en laat u fantasie de vrije loop! De mogelijkheden zijn oneindig!

Gesponsorde koppelingen

Fruit Liqueur

Je eigen likeur maken? Het ligt nu binnen handbereik!

 Wat heb je nodig?

  • 1 Kg Fruit
  • 1l Water
  • 1/2 Kg Suiker
  • 1/2l Weinbrand/Cognac
  • 1 Scheut Rum (80%)
  • Twee Pannen
  • Een Zeef
  • 2 Lege Flessen
  • Trechter
  • 30 Minuten van je tijd

Neem de kilo fruit en doe deze in een pan.

Giet hier vervolgens 1 liter water bij en breng dit aan de kook.

Laat dit goedje 15 minuten koken.

Na 15 minuten neemt je de pan van het vuur, en giet je de inhoud door een zeef in een andere pan.

Vervolgens voeg je hier 1/2 Kg suiker aan toe. Roer dit goed door totdat alle suiker is opgelost.

Vervolgens giet je hier een 1/2l Weinbrand of Cognac bij, en een scheut rum.

 Roer dit alles nog goed door elkaar, en giet de likeur in de flessen. (Flessen te koop bij IKEA voor ongeveer € 2,-.)

Laat de flessen vervolgens afkoelen (Eventueel in de koelkast). En dan proeven maar!

Laat je fantasie de vrije loop en combineer diverse soorten fruit voor de lekkerste likeur.

Succes!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Wat is de beste studentenhaver of elitehaver?

Het is heel gezond en lekker maar wat is de beste studentenhaver of elitehaver?

Aardappelen en Knolgewassen

Een artikel over de verschillende soorten aardappels en knolgewassen.

Zelf softijs maken, het lekkerste softijs

In dit artikel lees je hoe je zelf het lekkerste softijs kunt maken.

Onbekend fruit: de kweepeer

Kweepeer is onbekend fruit, familie van appel en peer. Hoewel rauw niet te eten is de kweepeer na koken heerlijk!

Groente pannenkoeken met een vleugje zoetigheid;

Heerlijk voedzaam en vullend recept voor als je eens wat anders op je pannenkoek wilt hebben dan stroop of suiker.