Zelf jus maken


Publicatie datum:

Lees hier hoe je zelf een heerlijke goedkope jus kunt maken

Gesponsorde koppelingen

De studententijd is nou niet bepaald de meest rijke periode van het leven. Geld vliegt weg aan huur, gas, water en licht, collegegeld, schoolboeken en natuurlijk ook aan eten.

Het is soms lastig om voor jezelf koken lekker en gezond, maar tegelijkertijd ook goedkoop te houden. Hier leg ik daarom uit hoe je je Hollandse prakkie een stuk aangenamer kunt maken door middel van een lekker zelfgemaakt justje.

Gesponsorde koppelingen

Bak het vlees met vloeibare of vaste bakboter in de pan, zoals je dat normaal ook zou doen. Kook de aardappels, en laat bij het afgieten ervan een klein beetje kookvocht over. Dit is nodig om de jus aan te maken.

Haal het vlees uit de pan en laat alle kleine achtergebleven stukjes vlees en het vet van de boter erin zitten. Voeg hierbij kleine beetjes kookvocht toe. Laat ondertussen het vuur open staan, zodat de jus goed warm blijft. 

Roer met een houten spatel door de pan, zodat de kleine stukjes vlees die in de pan overgebleven waren zich mengen met het kookvocht. Je zult nu zien dat het langzaamaan al de kleur van jus begint te krijgen. Roer door totdat het mengseltje kookt. Giet het over in een bakje en voila, een lekker zelfgemaakt goedkoop jus'tje, zonder dat er zakjes of poedertjes nodig zijn. Eet smakelijk!

NB: houdt er wel rekening mee dat niet alle soorten vlees even goede jus geven van zichzelf. Ga voor de wat vettere vleesjes voor de beste jus!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 53
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Turks Fruit met kokos, recept.

Hier een simpel en heerlijk receptje om zelf Turks Fruit te maken.

Paprikasoep

Maak zelf een heerlijke, romige paprikasoep.

Nederlandse snelle appeltaart zonder boter

Een overheelijk appeltaartrecept met minder calorien die makkelijk en snel te bereiden is

Recept voor een lekkere authentieke bruschetta met pesto

Lekkere Italiaanse Bruschetta.

Gezonde voeding, wel echt gezond?

Is het eten waarvan we denken dat het gezond is wel echt gezond?