Zelf jus maken


Publicatie datum:

Lees hier hoe je zelf een heerlijke goedkope jus kunt maken

Gesponsorde koppelingen

De studententijd is nou niet bepaald de meest rijke periode van het leven. Geld vliegt weg aan huur, gas, water en licht, collegegeld, schoolboeken en natuurlijk ook aan eten.

Het is soms lastig om voor jezelf koken lekker en gezond, maar tegelijkertijd ook goedkoop te houden. Hier leg ik daarom uit hoe je je Hollandse prakkie een stuk aangenamer kunt maken door middel van een lekker zelfgemaakt justje.

Bak het vlees met vloeibare of vaste bakboter in de pan, zoals je dat normaal ook zou doen. Kook de aardappels, en laat bij het afgieten ervan een klein beetje kookvocht over. Dit is nodig om de jus aan te maken.

Haal het vlees uit de pan en laat alle kleine achtergebleven stukjes vlees en het vet van de boter erin zitten. Voeg hierbij kleine beetjes kookvocht toe. Laat ondertussen het vuur open staan, zodat de jus goed warm blijft. 

Roer met een houten spatel door de pan, zodat de kleine stukjes vlees die in de pan overgebleven waren zich mengen met het kookvocht. Je zult nu zien dat het langzaamaan al de kleur van jus begint te krijgen. Roer door totdat het mengseltje kookt. Giet het over in een bakje en voila, een lekker zelfgemaakt goedkoop jus'tje, zonder dat er zakjes of poedertjes nodig zijn. Eet smakelijk!

NB: houdt er wel rekening mee dat niet alle soorten vlees even goede jus geven van zichzelf. Ga voor de wat vettere vleesjes voor de beste jus!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 53
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Exotisch kipgerecht met aardappelen

Een heerlijk kipgerecht met exotische smaken uit Marokko.

Ketjap sate in 25 min. bereidingstijd (4 personen) recept

Een lekker budget recept, wat ook nog eens snel klaar is!

Frutta con zabaglione

Een heerlijk Italiaans desert!

Cannelloni gevuld met spinazie - recept - pasta

Gevulde cannelloni met spinazie voor 4 personen

Leren bier drinken in 1 minuut!

Hoe kan je iemand ervan overtuigen dat bier lekker is!

Recept Zigeunersaus - sauzen

Een bijzonder smakelijk saus die men als ragoût kan serveren bij drooggekookte rijst.

Heerlijke Smoothie

Een heerlijk recept voor een heerlijke smoothie

Lekker eenvoudig recept voor zeeduivel met noodles

Heerlijk en toch eenvoudig Zeeduivel recept voor 4 personen.

De lekkerste knolseldersoep

De lekkerste knolseldersoep, gemakkelijk te bereiden en zeer gezond!

Je eigen McFlurry bereiden!

Ben jij stiekem ook zo fan van de McFlurry? Leer nu om er thuis zelf eentje te maken!

Eenvoudig recept voor lekker gezond pitabroodje

Een lekker pitabroodje of ook wel shoarmabroodje kun je eenvoudig zelf maken.

Chocoladefondue, het vrouwelijke bier !

Een uitgebreide bechrijving over hoe je de perfecte chocoladefondue houdt, de benodigdheden, de dippers en wat extra variatie !

Warenwetbesluit Etiketteringvan levensmiddelen: wat moet er op het etiket van een levensmiddel?

Uitleg over het warenwetbesluit etikettering: wat moet er op het etiket?

Studentenpasta met rode pesto en gerookte kipfilet

Gemakkelijke stevige pasta met de stevige bite van zongedroogde tomaten

Recept - Kip wraps, anders.

Kip in wraps, maar dan een beetje anders.

Recept - Nasi Goreng - wokgerecht - ongeveer 350 calorieën per portie

Een zeer luchtig receptje voor de lekkerste Nasi Goreng

Veelkleurige hapjes

Veelkleurige hapjes

Vruchtentaart met hazelnoten - taart - dessert

Vruchtentaart met hazelnoten voor 4 à 6 personen.

Amandelkoekjes

Amandelkoekjes

De gezondste groenten

Overzicht van de gezondste groenten, top tien van gezondste groenten in Nederland.

Tomaten-basilicumsoep

Krijg nu binnen een paar stappen een heerlijk Italiaans tomaten-basilicumsoep!

salade van geofte paprika, ui en ansjovis

Laat uw vrienden verbaasd staan met deze heerlijke salade

Mosselen uit Shetland en Vlaanderen

bedreigen de Vlaamse mosselen de monopoliepositie van de Zeeuwse mosselen?

Afvallen voor dummies

Hoe kan je afvallen zonder veel hongergevoel?

Recept - soezen - gevulde soezen - dessert

Een hartig receptje voor gevulde soezen.