Zelf jus maken


Publicatie datum:

Lees hier hoe je zelf een heerlijke goedkope jus kunt maken

Gesponsorde koppelingen

De studententijd is nou niet bepaald de meest rijke periode van het leven. Geld vliegt weg aan huur, gas, water en licht, collegegeld, schoolboeken en natuurlijk ook aan eten.

Het is soms lastig om voor jezelf koken lekker en gezond, maar tegelijkertijd ook goedkoop te houden. Hier leg ik daarom uit hoe je je Hollandse prakkie een stuk aangenamer kunt maken door middel van een lekker zelfgemaakt justje.

Gesponsorde koppelingen

Bak het vlees met vloeibare of vaste bakboter in de pan, zoals je dat normaal ook zou doen. Kook de aardappels, en laat bij het afgieten ervan een klein beetje kookvocht over. Dit is nodig om de jus aan te maken.

Haal het vlees uit de pan en laat alle kleine achtergebleven stukjes vlees en het vet van de boter erin zitten. Voeg hierbij kleine beetjes kookvocht toe. Laat ondertussen het vuur open staan, zodat de jus goed warm blijft. 

Roer met een houten spatel door de pan, zodat de kleine stukjes vlees die in de pan overgebleven waren zich mengen met het kookvocht. Je zult nu zien dat het langzaamaan al de kleur van jus begint te krijgen. Roer door totdat het mengseltje kookt. Giet het over in een bakje en voila, een lekker zelfgemaakt goedkoop jus'tje, zonder dat er zakjes of poedertjes nodig zijn. Eet smakelijk!

NB: houdt er wel rekening mee dat niet alle soorten vlees even goede jus geven van zichzelf. Ga voor de wat vettere vleesjes voor de beste jus!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 53
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Zelf zoete/zoute drop maken

Hoe zelf zoute/zoete drop te maken

Asperges voor consumptie alleen van het mannelijk geslacht.

In de winkel liggen alleen maar asperges van het mannelijk geslacht omdat het mannelijk geslacht het grootst is bij de Asperge.

Wat is een sapkuur?

Dat diëten populair zijn bij mensen die af willen slanken, is al lange tijd bekend. Maar het is ook mogelijk om af te vallen én daarnaast je lichaam van giftige afvalstoffen te ontdoen.

Speksaus - sauzen

Een heel smakelijke saus bij nieuwe aardappelen, kapucijners, bruine bonen en stoofschotels.

Mousseline van gerookte zalm gevuld met asperges

Een fris zomers gerecht