Zelf jus maken


Publicatie datum:

Lees hier hoe je zelf een heerlijke goedkope jus kunt maken

Gesponsorde koppelingen

De studententijd is nou niet bepaald de meest rijke periode van het leven. Geld vliegt weg aan huur, gas, water en licht, collegegeld, schoolboeken en natuurlijk ook aan eten.

Het is soms lastig om voor jezelf koken lekker en gezond, maar tegelijkertijd ook goedkoop te houden. Hier leg ik daarom uit hoe je je Hollandse prakkie een stuk aangenamer kunt maken door middel van een lekker zelfgemaakt justje.

Bak het vlees met vloeibare of vaste bakboter in de pan, zoals je dat normaal ook zou doen. Kook de aardappels, en laat bij het afgieten ervan een klein beetje kookvocht over. Dit is nodig om de jus aan te maken.

Haal het vlees uit de pan en laat alle kleine achtergebleven stukjes vlees en het vet van de boter erin zitten. Voeg hierbij kleine beetjes kookvocht toe. Laat ondertussen het vuur open staan, zodat de jus goed warm blijft. 

Roer met een houten spatel door de pan, zodat de kleine stukjes vlees die in de pan overgebleven waren zich mengen met het kookvocht. Je zult nu zien dat het langzaamaan al de kleur van jus begint te krijgen. Roer door totdat het mengseltje kookt. Giet het over in een bakje en voila, een lekker zelfgemaakt goedkoop jus'tje, zonder dat er zakjes of poedertjes nodig zijn. Eet smakelijk!

NB: houdt er wel rekening mee dat niet alle soorten vlees even goede jus geven van zichzelf. Ga voor de wat vettere vleesjes voor de beste jus!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 53
Leden aangebracht: 3

comments powered by Disqus

Meer uit de categorie eten-drinken

Lekker en gezond eten met Quinoa

Quinoa als gezond alternatief

Heerlijke asperges!

Heerlijke asperges met eieren en ham!

Ontbijten! Een goed begin van de dag.

Ontbijten is een belangrijk onderdeel van de dag. Helaas wordt het ontbijt nog steeds door veel mensen overgeslagen.

Gezonde eetpatronen

Gezonde eetpatronen

Nacho's met Guacamole

Simpel en snel recept voor dit heerlijke Mexicaanse bijgerecht.

Ananas-grapefruit-crumble

recept voor nagerecht

Veelkleurige hapjes

Veelkleurige hapjes

Appeltaart

Lekkere zelfgemaakte appeltaart voor verjaardagen of zomaar.

Olijftapenade (zonder poespas)

De meest overheerlijke olijftapenade vind je hier! Lees dit artikel en ga ermee aan de slag...

Saffraan, het bloedrode goud

Saffraan, het kostbaarste kruid ter wereld

Hoe maak je chocoladeglazuur?

Beschrijving hoe je binnen 10 minuten chocoladeglazuur maakt

Hoe maak je paella?

Beschrijving van paella inclusief recept

‘Verborgen’ calorieën

Verborgen calorieen in voedsel

Mosselen op een pittige Aziatische manier

Mosselen in een aparte variatie voor de wat pittige smaak

Eenvoudig recept voor lekkere oestertjes

In dit artikel leg ik uit hoe ik op eenvoudige wijze mijn lekkere oestertjes klaarmaak.

Recept voor een lekkere authentieke bruschetta met pesto

Lekkere Italiaanse Bruschetta.

Leer snel hoe je een heerlijk Italiaans carpaccio kunt maken!

Hoe maak je carpaccio het lekkerst? Duidelijk hier!

Heerlijke kindermacaroni

Wilt u wat gezonds, makkelijks en lekkers op tafel voor u zelf en kinderen? Dan is dit een recept voor u!!

Recept cocktails met aardbei

9 heerlijke cocktails met aardbei!

Jagerschotel

Een lekkere ovenschotel.

Kopi luwak

Niet zomaar een bakje leut!

Couscous met lam, wortel en venkel

Heerlijke marokkaanse gerecht,

Wat heeft de NASA te maken met de Big Green Egg barbecue?

Je zou het misschien niet denken, maar de NASA heeft de basis gelegd voor deze barbecue

Speksaus - sauzen

Een heel smakelijke saus bij nieuwe aardappelen, kapucijners, bruine bonen en stoofschotels.

recept Pruimencrumble

een heerlijke pruimencrumble taart maak je zo