Zelf zoete/zoute drop maken


Publicatie datum:

Hoe zelf zoute/zoete drop te maken

Gesponsorde koppelingen

Drop, wie kent het niet! Typisch Hollands en oh wat missen we het als we op vakantie zijn. Maar wist je ook dat je drop heel eenvoudig zelf kunt maken? Zoet of zout, voor elk wat wils!

Gesponsorde koppelingen

Wat heb je nodig? (circa 25 stuks) Ingredienten: 3 gr. Agar Agar (geleermiddel, te koop bij de toko), 50 gr. suiker, 1 theelepel zoethoutpoeder (snoepwinkel), 1 theelepel salmiakpoeder (zout of zout), 100 ml. dropsiroop (reformwinkel), 200 ml. water, fijne kristalsuiker

Wat heb je nog meer nodig? Vierkante bakvorm

En nu? Breng het water met de dropsiroop, salmiakpoeder (zoet of zout), suiker en zoethoutpoeder zachtjes aan de kook. Voeg vervolgens de Agar Agar toe en laat het geheel 30 seconden doorkoken. Doe het mengsel in de bakvorm en laat dit langzaam opstijven. Haal na het opstijven het mengsel (drop) uit de vorm en leg het op een snijplank. Snijd de drop in ouderwetse dropruiten en wentel deze door de fijne kristalsuiker en klaar is je home-made drop!

Eet smakelijk!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Griekse Avgolemono-saus

Recept van ei-citroen saus voor soepen, groenten en vlees.

Zwaardvis in saffraansaus

Zwaardvis in saffraansaus

Overheerlijke Italiaanse soep: Bouillon met ei

De Italiaanse stracciatella alla romana (bouillon met ei)

Snel pikant wokgerechtje

in weinig tijd lekker en gezond eten

Simpele Italiaanse salade in een handomdraai!

Lees hier hoe u een heerlijke Italiaanse salade kunt maken!