Zelfgemaakte Pizza


Publicatie datum:

HET recept voor de lekkerste zelfgemaakte Pizza

Gesponsorde koppelingen

Wij wonen op het platteland van Frankrijk en hebben helaas geen pizzeria in de buurt. De kartonnen pizzaas uit de winkel vallen ook af. We zijn echter wel pizzaliefhebbers. Dus maken we de pizza helemaal zelf - ook de bodem! Deel mee in het geheim van de lekkerste zelfgemaakte pizza!.

PIZZA

Italiaanse keuken. Gerecht voor 4 personen (60x40 cm)

Ingredienten:

voor de bodem; 800 gram bloem, 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker, 2 zakjes gist, 500 ml handwarm water, 2 eetlepel olijfolie, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel basilicum, 1 theelepel oregano.

voor de bedekking; tomatensaus of creme fraiche, ham, salami, chorizo, roquefort (schimmelkaas), geitenkaas, mozzarella, geraspte kaas, paprika, champignons, ananas, tonijn, zalm, spekjes, aardappelen, olijven, etc.

Bereidingswijze:

Doe de bloem in een grote schaal. Voeg zout, suiker, gist, basilicum, knoflook en oregano toe. Meng dit alles door elkaar. Voeg nu de olijfolie en het water toe. Meng en kneed alles tot een soepel deeg. Plakt het deeg teveel voeg dan wat bloem toe. Leg de deegbal op een plaat (of meerdere kleine platen) met bakpapier. Rol het deeg nu uit tot de hele plaat is bedekt.

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.

Bedek nu de hele pizzabodem met de tomatensaus of de creme fraiche (je kunt ook de helft tomaat en de helft creme fraiche maken). Naar smaak kun je de diverse ingredienten nu op de bodem leggen;

enkele suggesties;

  • ham, chorizo en mozzarella
  • ham of salami, ananas en geraspte kaas
  • ham, roquefort, geitenkaas en geraspte kaas
  • ham of salami, champignons, paprika en geraspte kaas
  • tonijn of zalm en geraspte kaas
  • tonijn of zalm, paprika en geraspte kaas
  • voor de creme fraiche bodem: gerookte spekjes, champignons en gekookte aardappel schijfjes

de olijven worden als decoratie en smaakversterker als laatste op de pizza gelegd.

Schuif nu de plaat (of platen) in de oven. Afhankelijk van de dikte van de bodem en de bedekking is de pizza met 12 tot 15 minuten klaar.

EET SMAKELIJK!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie eten-drinken

Ratatouille

Een recept voor Ratatouille uit Frankrijk. Simpel en lekker!

Lekkere koude snelle wraps

Deze wraps zijn snel en gemakkelijk te maken en erg handig voor onderweg

Het geheime recept van Coca Cola ontrafelt.

Eindelijk, na meer dan 130 jaar, is het geheime recept van Coca Cola ontrafelt.

Gehaktballen

Gehaktballen op de ouderwetse wijze bereid

Het Eierdieet

Snel afvallen en op een gezond gewicht blijven?

Een ongekende soep; romige slasoep

Een ongekende bereiding van sla. Een heerlijke soep van sla.

Vegetarisme: de weg naar een betere toekomst?

Waarom men besluit vegetariër te worden.

Gebraden Haas

Recept voor gebraden haas

Wokgerecht: Roergebakken runderfilet

Een uitzonderlijk lekker wokgerechtje met runderfilet

Chocoladetaart

De lekkerste chocoladetaart maak je eenvoudig zelf!

3 recepten voor baby’s eerste groentehapje

Zelf groentehapjes maken voor je baby

Salade frutti di mare

Een heerlijk Italiaanse salade met zeevruchten!

Recept Fruitpannenkoeken

Heerlijke fruitpannenkoeken waar kids dol op zijn! Snel, makkelijk en heel erg lekker!

Lasagne Veganistisch

Een makkelijke lasagne voor de veganist.

Hoe maak je Rösti, zoals ze dat in Zwitserland eten

Zwitserse rösti, lekker voor de koude maanden van het jaar

Heerlijke appeltaart met een crunchy bodem

Appeltaart met noten en krokante bodem van bastognekoeken

Paddenstoelentaart

Een heerlijk hoofdgerecht gemaakt met oud brood.

Johnnie Walker

Johnnie Walker. De wereldbekende Whisky.

Gegrilde courgette

Gegrilde courgette met citroensap! Heerlijk bijgerecht!

Rijst met aubergine curry recept.

Recept uit het midden oosten, perfect voor een etentje met vrienden.

Walnotentapenade

Recept van tapenade, waar je mee kunt variëren.

Lekker eenvoudig recept voor zeeduivel met noodles

Heerlijk en toch eenvoudig Zeeduivel recept voor 4 personen.

Recept Mosterd Dille Saus, Mosterd-dillesaus recept

Maak nu eenvoudig zelf de lekkerste mosterd dille saus met dit recept.

Stoofperen

Stoofperen, koud en warm lekker

Heineken deel 2

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier