Recept Zigeunersaus - sauzen


Publicatie datum:

Een bijzonder smakelijk saus die men als ragoût kan serveren bij drooggekookte rijst.

Gesponsorde koppelingen

Tussen de 25 à 30 minuten maak je met dit recept een overheerlijke zigeunersaus. Deze saus gaat ook uitstekend bij aardappelpuree, witte bonen of ander peulvruchten, als men ze enigzins verdund met wat warme melk.

Benodigdheden voor 1/2 liter:

- 100 g panklare champignons
- 1/2 laurierblad
- peper
- zout
- 5 eetlepels droge wijn
- 55 g boter
- 50 g bloem
- 5 eetlepels tomatenpuree
- 1/2 bouillonblokje
- 3 dl melk
- mespuntje dragonpoeder
- mespuntje paprikapoeder
- mespuntje cayennepeper
- enkele druppels citroen
- aroma
- 2 eetlepels madeira
- 50 g dun uitgesneden magere ham
- 50 g dun uitgesneden gerookt rundertong

Doe de champigons, met de laurier, peper, zout en de witte wijn in een kleine pan. Voeg er 10 eetlepels water aan toe en sluit de pan met een deksel.

Laat het geheel, op een laag vuurtje, gedurdende 10 minuten sudderen.

De boter en de bloem tot een deegje kneden.

Zet de zeef op een kom, giet de champignons in de zeef en doe het champignonkooknat met de tomatenpuree terug in de pan.
Voeg het deegje er aan toe en laat de pan gedurende 10 à 12 minuten zacht doorkoken.

Ondertussen snij je de champignons, de ham en de tong in smalle reepjes.

Maak de melk samen met een bouillonblokje warm.

Dan klop je de inhoud van de pan met het deegje en een deel van de melk goed door, zodanig er een dikke gladde saus ontstaat.
Onder geregeld kloppen, kan je met de rest van de melk verdunnen.
Laat de saus even koken.

Maak een papje van de dragonpoeder, de paprikapoeder, de cayennepeper, enkele druppels citroensap, aroma en de madeira en roer dan het papje onder de saus.

Als laatste voegen we de champignons, de ham en de tong toe. Naar eigen smaak kruid je nog wat bij met peper en zout.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept voor de lekkerste knoflookboter

Het beste recept voor de lekkerste klassieke natuurlijke verse knoflookboter.

Hoe maak je een Big Mac (recept)

De beste manier om een broodje te maken dat sterk lijkt op een big mac.

Wijn in Nederland

Wijn in Nederland

Heerlijke echte amerikaans cheesecake!

HET recept voor een tradionele amerikaans dessert

Zelf bier brouwen

Lees hier hoe je eenvoudig zelf bier kan maken.

Snelle couscoussalade

Couscoussalade voor als bijgerecht of hoofdgerecht. Lekker makkelijk en snel.

Gratis Shoarma in Safaripark de Beekse Bergen

In april en mei is er gratis shoarma in Safaripark de Beekse Bergen.

Waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Er komen steeds meer kookprogramma’s op de televisie en ze zijn allemaal razend populair, waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Hoe maak je chocoladeglazuur?

Beschrijving hoe je binnen 10 minuten chocoladeglazuur maakt

Hoe krijg je een lekkere spek pannenkoek

Hier lees je hoe je een heerlijke spek pannenkoek kan bakken

Wijn voor beginners

Een beetje meer informatie over (het drinken van) wijn.

Het mooiste espresso apparaat, de mooiste espressomachine

Er zijn heel veel mooie espresso apparaten te koop maar welke espressomachine is nu het mooiste.

Een vleugje Spanje in eigen tuin: lekkere tapas ideeën !

Lekkere tapasideetjes voor tuinfeesten en recepten.

Appeltaart

Hoe maak je een erg lekkere appeltaart?

Kalkoen met gorgonzola en parmaham

Een heerlijk gerecht dat ze alleen in de beste restaurants in Italie serveren! Maak het nu in uw eigen keuken!

Recept appeltaart

Recept appeltaart op grootmoeders wijze

Baby voeding - de Rapley methode

door baby geleid spenen

Griekse rijstsoep of Avgolemonosoep

Een lichte voedzame rijst-soep met ei-citroensaus.

Kaasplankjes als dessert

Een kaasplankje als dessert past prima bij een uitgebreide maaltijd

Een overheerlijke hamburger speciaal

Een heerlijke hamburger speciaal op een italiaanse bol

Chocolade - de geschiedenis en productie

Chocolade - de geschiedenis en productie

Crêpes Suzette

Wat smaakt er nu nog beter bij dit koude winterweer als 4 uurtje als een lekker Crêpe Suzette

Friet met kip: een simpel en heerlijk recept voor kleine en grote gezinnen

Dit recept is simpel te maken voor twee personen, maar ook eenvoudig uit te breiden naar bijvoorbeeld 10 personen, u hoeft slecht de hoeveelheid kip en aardappelen daarop af te stemmen en een passende ovenschaal te gebruiken.

De bekende italiaanse tomaten saus

Overheerlijke italiaanse tomatensaus. Haal de cultuur in uw keuken!

Lekker Hapje: Frittata met tomaat

Dit lekkere typische Italiaanse eten kan u zowel als hapje, tussengerecht,bijgerecht of oorgerecht gebruiken