Zomers Pasta Recept (met pesto en kerstomaten - geheel vegetarisch)


Publicatie datum:

Een vegetarisch pasta gerecht; gezond, goedkoop en erg gemakkelijk te maken.

Gesponsorde koppelingen

Dit recept is simpel, maar wel heel erg lekker. Vooral voor op warme dagen.

Kerstomaten

Benodigdheden (voor 2 personen):

- 200 tot 220 gram pasta (ca. 100 gram per persoon).
- Bakje met kerstomaatjes
- Potje groene pesto
- Vers basilicum plantje, of verse basilicumblaadjes in een doosje
- 1 courgette
- 1 bakje Tofu Roerbakgehakt lichtgekruid (of Quorn Roerbakgehakt lichtgekruid)
- 2 eetlepels olijfolie (om in te roerbakken)

Eventueel nog:
- Parmezaanse kaas geraspt
- Pijnboompitten

Bereidingswijze:

Zet een pan met voldoende water op het vuur. Was en snij ondertussen de courgette. Snij als volgt: maak eerst ronde plakjes, en snij elk ronde plakje in 3 stukken, zodat je kleine courgette blokjes overhoudt. Snij zoveel kerstomaatjes als je wenst te gebruiken door de helft, maar laat 2 kerstomaatjes apart (per persoon 1 kerstomaatje apart houden).

Zodra het water kookt, de pasta in de pan doen en koken volgens de verpakking. Zet nu een roerbakpan op het vuur en doe er 2 eetlepels olijfolie in. Doe eerst de courgette er ongeveer 1,5 minuut in, en roerbak op matig vuur. Na de 1,5 minuut het vegetarische roerbakgehakt erbij doen, en samen roerbakken. Zorg ervoor dat de courgette niet slap wordt, maar stevig blijft.

Na zo'n 5 minuten roerbakken de kerstomaatjes erbij gooien (exlusief de héle, apart gelegde kerstomaatjes), en zet het vuur nu heel laag! De kerstomaatjes moeten alleen warm worden, en niet slinken. Als het goed is, zal de pasta nu ook bijna klaar zijn. Giet de pasta goed af. Gooi de pasta, zonder een druppeltje water, bij de geroerbakte courgettes, gehakt en kerstomaatjes. Goed mengen en hou het vuur heel erg laag.

Doe tenslotte 1 eetlepel groene pesto over het geheel (hoeveelheid pesto naar smaak aanpassen). Na goed te hebben gemengd, het geheel garneren met de verse basilicumblaadjes. Nog meer garnering? Het is erg lekker om pijnboompitten toe te voegen op het laatst en wat parmezaanse kaas. Als afsluiter plaats je op elk bord één heel, niet roergebakt kerstomaatje!

Eet smakelijk!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Marula

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie eten-drinken

Marokkaanse amandelballetjes met pijnboompitten en sesamzaad

marokkaanse zoete lekkernij

Veelkleurige hapjes

Veelkleurige hapjes

Eenvoudig zelf croissantjes maken, eenvoudig zelf croissanten maken deel 2

Binnen 10 minuten snel en makkelijk zelf croissantjes maken.

Oranje boven! Een gezond Koninklijk cakeje

Oranjecake met worteltjes

Goedkope kipschotel met tzatziki

Eenvoudige maar lekker hoofdgerecht voor als je weinig tijd hebt.

Crostini met paddestoelen

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Kippensoep tegen verkoudheid, Carnosine natuurlijk middel tegen verkoudheid

Verkoudheid kun je effectief bestrijden met natuurlijke producten die Carnosine bevatten.

Knoedels, een gastronomische lekkernij... of toch niet ?

Wie op reis gaat naar Zuid-Duitsland, Oostenrijk of Tsjechië komt ze ongetwijfeld tegen op het bord : knoedels. Voor enkelen een gastronomisch hoogstandje, voor de meesten een ervaring die men meestal zo snel mogelijk wil vergeten en in de toekomst vermijden.

Lamsrib met rozemarijn en ansjovis

Een heerlijk Italiaans stuk vlees binnen 30 minuten klaar!

Speksaus - sauzen

Een heel smakelijke saus bij nieuwe aardappelen, kapucijners, bruine bonen en stoofschotels.

Pasta met Ossenstaart en rundergehakt

De allerlekkerste pasta

Kaas spreekbeurt, Kaas werkstuk.

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van hedendaagse Hollandse Kaas.

De ovenschaal

De ovenschaal wordt al eeuwenlang in de keuken gebruikt

Keizerbaars bedekt met een confiture van rode ui met camembert.

Een heerlijk combinatie van keizerbaars met ui en camembert

Cannelloni gevuld met spinazie - recept - pasta

Gevulde cannelloni met spinazie voor 4 personen

Feestelijke drankjes met de blender

Met een blender maakt u overheerlijke en feestelijke drankjes

Gratis Shoarma in Safaripark de Beekse Bergen

In april en mei is er gratis shoarma in Safaripark de Beekse Bergen.

recept: Wodka-muntcocktail

Zo maakt u een heerlijke wodka-muntcocktail.

Sabayon met vers fruit

Een leuk receptje!

Pineberry, de witte aardbei die naar ananas smaakt

Er is sinds kort een nieuwe aardbei die naar ananas smaakt

heerlijke macaroni met shoarma

heerlijke macaroni met shoramavlees

Glaced cupcakes

Geglaceerde cupcakes

Kip met pesto in bladerdeeg

Een snelle manier van lekker koken.

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.

Flensjes (basis recept)

Basis recept voor Flensjes