Zoutzure siciliaanse groenten


Publicatie datum:

een heerlijke italiaanse caponata (zoutzure siciliaanse groenten)

Gesponsorde koppelingen

Op sicilie wordt caponata meestal in grote hoeveelheden gemaakt en in aarden potten bewaard. Het wordt als onderdeel van een antipasti gegeven of als bijgerecht bij een hoofdschotel.

Gesponsorde koppelingen

Caponata
Zoutzure siciliaanse groenten

Ingredienten

-1/2 aubergine, in blokjes
-1 eetl zout
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-1/2 rode ui, in halve ringen
-1 teentje knoflook, fijngesneden
-1/2 gele paprika in grove stukken
-1/2 courgette, in halve plakjes
-1/2 bosje peterselie, fijngesneden
-1 tomaat, in vieren
-10 zwarte olijven
-1/2 eetl kappertjes
-1 eetl witte-wijnazijn
-1 eetl rozijnen
-1/2 eetl suiker

1. Bestrooi de aubergine met het zout en laat een halfuur staan. Spoel af en dep droog

2. Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en knoflook een minuut aan. Voeg de aubergine toe en bak een minuut mee

3. Roer de paprika, courgette en peterselie erdoor, bakakkes nog een minuur en haal het ban het vuur

4. Schep de rest van de ingredienten door het groentemengsel.

5. Laat de caponata het liefst een nacht marineren. Smaakt zowel warm als koud heerlijk


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Probeer nu de Italiaanse frittata! Leuk en makkelijk om te maken!

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke frittata!

Fruitbrochette met kiwisaus

Recept fruitbrochette met kiwisaus

Super eenvoudig recept voor lunchgerecht met makreel of sardienen

In een paar minuten een heerlijke, gezonde warme lunch met makreel of sardienen.

Recept - appelflappen - dessert

Een receptje voor appelflappen.

Varkenshaasje

Een simpel recept voor een heerlijk varkenshaasje!