Zoutzure siciliaanse groenten


Publicatie datum:

een heerlijke italiaanse caponata (zoutzure siciliaanse groenten)

Gesponsorde koppelingen

Op sicilie wordt caponata meestal in grote hoeveelheden gemaakt en in aarden potten bewaard. Het wordt als onderdeel van een antipasti gegeven of als bijgerecht bij een hoofdschotel.

Gesponsorde koppelingen

Caponata
Zoutzure siciliaanse groenten

Ingredienten

-1/2 aubergine, in blokjes
-1 eetl zout
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-1/2 rode ui, in halve ringen
-1 teentje knoflook, fijngesneden
-1/2 gele paprika in grove stukken
-1/2 courgette, in halve plakjes
-1/2 bosje peterselie, fijngesneden
-1 tomaat, in vieren
-10 zwarte olijven
-1/2 eetl kappertjes
-1 eetl witte-wijnazijn
-1 eetl rozijnen
-1/2 eetl suiker

1. Bestrooi de aubergine met het zout en laat een halfuur staan. Spoel af en dep droog

2. Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en knoflook een minuut aan. Voeg de aubergine toe en bak een minuut mee

3. Roer de paprika, courgette en peterselie erdoor, bakakkes nog een minuur en haal het ban het vuur

4. Schep de rest van de ingredienten door het groentemengsel.

5. Laat de caponata het liefst een nacht marineren. Smaakt zowel warm als koud heerlijk


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Hoe maak je paella?

Beschrijving van paella inclusief recept

Hutspot met Risotto

Een heerlijke maaltijd en anders als de gewone stampot

Flensjes (basis recept)

Basis recept voor Flensjes

Een heerlijke pastasalade!

Een heerlijk pastasalade voor in de zomer!

Wat is het verschil tussen abdij en trappistenbier

Alle trappistenbier is in principe een adbijbier maar niet elk abdijbier is trappistenbier.