Zwaardvis in saffraansaus


Publicatie datum:

Zwaardvis in saffraansaus

Gesponsorde koppelingen

Bereidingstijd 15 min

per persoon ca. 201 kcal/845 kj

Benodigdheden voor vier personen

500 gr zwaardvis

1 kleine ui

1 teentje knoflook

1 el olijfolie

1 el fijngehakte groene paprika

1 ontvelde en in blokjes gesneden tomaat

3 el kippenbouillon

peper & zout

1 tl nootmustkaat

1 mespunt gemalen saffraan

Gesponsorde koppelingen

Spoel de vis af, dep hem droog en snij hem in stukken van 4 x 4 cm.

Pel en snipper de ui en de knoflook.

Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg hierbij de fijngesneden paprika en smoor alles zacht.

Doe vervolgens de blokjes tomaat erbij en laat alles 1 minuut sudderen.

Roer de bouillon zachtjes door de groeten en breng de saus met peper, zout en nootmuskaat op smaak, roer ook de saffraan erdoor.

Leg de blokjes vis in de pan en kook alles 10 minuten zachtjes totdat de blokjes gaar zijn.

Dien de vis en saus op met brood of stokbrood.

Smakelijk !


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 13
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Paddestoelen

Paddestoelen zijn in allerlei gerechten te gebruiken, van soep tot saus, van quiche tot vleesvervanger

Uien en tranende ogen

Als je geregeld uien snijdt ken je het vast wel: Tranende ogen. Vraag je je ook wel eens af wat de oorzaak hiervan is? Je komt het in dit artikel te weten!

Recept vet -en suikerarme yoghurt-chocoladebavarois

Recept vet -en suikerarme yoghurt-chocoladebavarois

Gezonde voeding, wel echt gezond?

Is het eten waarvan we denken dat het gezond is wel echt gezond?

Makkelijk Marokkaans recept: Marokkaanse gehaktballetjes (kefta)

Heerlijke Marokkaanse gehaktballetjes