Zwaardvis in saffraansaus


Publicatie datum:

Zwaardvis in saffraansaus

Gesponsorde koppelingen

Bereidingstijd 15 min

per persoon ca. 201 kcal/845 kj

Benodigdheden voor vier personen

500 gr zwaardvis

1 kleine ui

1 teentje knoflook

1 el olijfolie

1 el fijngehakte groene paprika

1 ontvelde en in blokjes gesneden tomaat

3 el kippenbouillon

peper & zout

1 tl nootmustkaat

1 mespunt gemalen saffraan

Gesponsorde koppelingen

Spoel de vis af, dep hem droog en snij hem in stukken van 4 x 4 cm.

Pel en snipper de ui en de knoflook.

Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg hierbij de fijngesneden paprika en smoor alles zacht.

Doe vervolgens de blokjes tomaat erbij en laat alles 1 minuut sudderen.

Roer de bouillon zachtjes door de groeten en breng de saus met peper, zout en nootmuskaat op smaak, roer ook de saffraan erdoor.

Leg de blokjes vis in de pan en kook alles 10 minuten zachtjes totdat de blokjes gaar zijn.

Dien de vis en saus op met brood of stokbrood.

Smakelijk !


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 13
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept voor Jachtschotel

Hoe maak je de lekkerste jachtschotel in een paar simpele stappen.

Zon gedroogde tomaten

zon gedroogde tomaten in olijfolie makkelijk zelf te maken

Veelvuldige soorten spareribs

Vele soorten spareribs, welke kunt u bestellen?

Zelf je eigen likeur maken

Maak zelf 1,5l likeur in 30 minuten!

IJs van Co in Hoenderlo, het lekkerste ijs van Nederland.

Voor dagelijks vers ambachtelijk bereid vanille-ijs ga je naar IJs van Co in Hoenderlo.