10 tips om geld te besparen


Publicatie datum:

Tips om uw budget te beperken. Aan het eind van de maand geld over houden.

Gesponsorde koppelingen

Het leven is vaak al duur genoeg. Zeker in een tijd van crisis waarin u eventueel minder bent gaan verdienen of uw baan heeft verloren.  Ook studenten hebben vaak weinig geld te besteden.  Voor iedereen die graag wat van zijn budget wil terugdringen staan op deze pagina een 10 tips die u daarbij kunnen helpen.

 Boodschappen:

Veel mensen betalen veel met hun pinpas. De kosten lopen hierdoor als snel op. U geeft namelijk ongemerkt veel meer geld uit dan wanneer u contant betaalt. Mijn budgetadvies voor de boodschappen is €20,- per week voor één persoon. Dit lijkt misschien niet erg veel maar als u één keer per week boodschappen doet in de B - supermarkten en op de markt dan zou dit bedrag een haalbaar streven moeten zijn. Veel voordeel heeft u ook door veel te letten op aanbiedingen en door van producten die u veel gebruikt grootverpakkingen te kopen.

Uitjes:

Kijk bijvoorbeeld in uw regionale krant. Vaak staan er uitjes in die u geen cent kosten. Bijvoorbeeld een expositie of fiets/wandeltocht met informatie uit uw woonplaats. U kunt ook internet raadplegen voor gratis activiteiten bij u in de buurt.

Uitgaan is een dure aangelegenheid zowel naar de kroeg als naar een restaurant. Nodig liever uw vrienden,familie en/of kennissen thuis uit. U kunt daarbij eindeloos variëren.  U kunt een spelletjes avond organiseren waarbij u de gasten voor de hapjes en drankjes laat zorgen.  Een etentje met zijn vieren waarbij de gasten een van de drie gangen meenemen en uzelf bijvoorbeeld voor de wijn zorgt. Als het mooi weer is zou u ook in een park in de buurt af kunnen spreken voor een picknick waarbij iedereen wat meeneemt. Zo kunt u zelf vast ook wel wat bedenken.

Energierekening:

Is uw energierekening erg hoog? Zorg voor stekkerblokken in huis met een aan/uitknop. U kunt daarin veel stekkers kwijt en als u weggaat kun u veel apparaten tegelijk uitzetten. Apparaten die constant op standby staan kosten ook stroom. Heeft u veel lampen in huis? Zorg dan dat u in iedere kamer een lamp heeft die alles verlicht. Doe ook alle lichten uit van de kamers waar u niet in verblijft. Haal ook uw opladers zodra het betreffende apparaat is opgeladen uit het stopcontact. Gebruik geen droger maar een droogrek dit scheelt namelijk veel stroom en als u een droger heeft kunt u hem op marktplaats zetten en er ook nog geld voor krijgen.

Water:

U kunt uzelf binnen een kwartier douchen. Er zijn zelfs speciale douchekoppen die op tijd zijn ingesteld. Voor de WC geld dat er speciale waterbesparende toiletten zijn. Ook heel belangrijk is om de kraan niet te laten lopen. Als u een afwasmachine heeft draai dan alleen als de machine volzit. Hetzelfde geld voor de wasmachine en heeft ook een positief effect op uw energierekening.

Oude spullen:

Gooi oude spullen niet weg. Zet ze op marktplaats en laat mensen erop bieden. Mijn advies is om dit geld te gebruiken voor het kopen van nieuwe spullen. Ook zijn er op het internet mogelijkheden om van andere mensen gratis spullen af te nemen.

Auto:

Indien u een auto heeft laat hem dan zoveel mogelijk staan. Voor afstanden van minder dan een uur kunt u makkelijk de fiets nemen en het is ook nog goed voor uw lijf en uw bankrekening.

Beweging:

Lopen en fietsen zijn het goedkoopst. Mocht u toch graag bij een sportschool willen dan kunt u het beste bij de tarieven kijken of er kortingen op u van toepassing zij. Als u van zwemmen houd en uw zwembad bied een jaarkaart aan dan raad ik u aan hier gebruik van te maken aangezien u er al een aanzienlijk voordeel mee heeft als u twee keer per week gaat zwemmen. U kunt ook gebruik maken van een hometrainer voor de televisie tijdens uw favoriete TV-series.

Lunch:

Neem naar school of naar het werk altijd uw lunch mee. Het is vaak zowel goedkoper als gezonder. Zorg er ook voor dat u altijd water, een liga en/of appel  in uw tas heeft mocht u onderweg trek of dorst krijgen dan bespaart u daarmee ook een hoop geld.

Mobiele telefoon:

Neem een sim-only  abonnement. Het kan veel schelen in de kosten.  U moet hiervoor wel zelf een mobiele telefoon kopen maar tegenwoordig is dat al mogelijk voor €20,- dus dan heeft u het geld er zo weer uit.

Financieel overzicht

Houd een kasboek bij zodat u kunt zien wat er binnenkomt en wat eruit gaat. Op deze manier weet u waar uw geld blijft en kunt u het geld wat overblijft op een spaarrekening zetten.


Foobie gebruiker susieQ20

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Belegging de MIST in

Een op waarheid berust verhaal van een daytrader. De namen zijn afgekort of gefingeerd, maar de essentie is re�el.

Nacalculatie in de bouw

Een aannemer voert tijdens en na de bouw van een project voortdurend nacalculatie uit om de kosten onder controle te houden, nu en in de toekomt

Wat is een incassobureau

Wat is een incassobureau? En wie kan deze inschakelen? Meer weten over een incassobureau klik door

Hoe kan ik geld verdienen op het internet? Nou, zo dus!

Kun je geld verdienen met internet? Ja, dit kan. Hoe kun je geld verdienen met internet?

Waarom moet je niet te intelligent zijn om veel geld te verdienen?

Intelligent zijn is maar tot een zekere hoogte een garantie voor veel geld verdienen, waarom moet je niet te intelligent zijn om veel geld te verdienen?

Het principe van dividendbeleggen

Het heil in beleggen in dividendaandelen

Geld lenen zonder BKR registratie, geld lenen met negatieve BKR registratie

Lees hier hoe je geld kunt lenen met een negtieve BKR registratie.

Met welk beroep verdienen vrouwen het meeste geld?

Als je nog niet precies weet wat je wilt worden is het handig om te weten met welk beroep je het meest verdiend.

Je persoonlijke administratie en boekhouding.

Zorg dat je administratie en boekhouding op orde is en blijft!

Impulsieve uitgaven vermijden

Als je vaak impulsieve uitgaven doet, en je staat er financieel niet zo goed voor, is het tijd eens kritisch naar je koopgewoontes te kijken. Hier een paar tips om impulsieve uitgaven te verminderen.

Waarom stelt AFAS Softare BV een gratis online kasboek ter beschikking?

Het online kasboek van AFAS Softare BV is gratis te gebruiken, waarom stelt AFAS Softare BV een gratis online kasboek ter beschikking?

Hoe kun je meer verdienen met hetzelfde loon?

De lonen stijgen niet zo hard meer als vroeger, toch kun je meer verdienen met hetzelfde loon.

Belastingtoeslagen

Hoe om te gaan met toeslagen?

10% rendement op investering zonnepanelen nader berekend

Een objectieve nacalculatie op de berekeningen van zonnepanelen leveranciers

Belastingtips 2008 (Deel 1)

Belastingtips particulieren voor aangifte 2008

Jongeren en geld

Steeds meer jongeren raken in de geldproblemen.

Winkelen in crisistijden

Goedkoper shoppen door slim te shoppen

Welke hosting heb ik eigenlijk nodig?

Op zoek naar een goed hostingpakket die bij jouw past

Makkelijk geld verdienen met Foobie.nl

Iedereen die schrijven kan, kan makkelijk geld verdienen met Foobie.nl

Verhoog je omzet en verdien meer.

Meer verdienen door meer marge bij minder omzet.

Meer bezoekers met google adwords

Online adverteren via google wordt veel gebruikt. Hier leest u meer over google adwords

Controle van de post Debiteuren

Beschrijving van de aanpak van controle van de post debiteuren

De Bolkesteinrichtlijn

In grote lijnen de algemene informatie over de Bolkesteinrichtlijn

Verschillende hypotheekvormen: de aflossingsvrije hypotheek

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Online shoppen

Alles over online shoppen