10 tips om geld te besparen


Publicatie datum:

Tips om uw budget te beperken. Aan het eind van de maand geld over houden.

Gesponsorde koppelingen

Het leven is vaak al duur genoeg. Zeker in een tijd van crisis waarin u eventueel minder bent gaan verdienen of uw baan heeft verloren.  Ook studenten hebben vaak weinig geld te besteden.  Voor iedereen die graag wat van zijn budget wil terugdringen staan op deze pagina een 10 tips die u daarbij kunnen helpen.

 Boodschappen:

Veel mensen betalen veel met hun pinpas. De kosten lopen hierdoor als snel op. U geeft namelijk ongemerkt veel meer geld uit dan wanneer u contant betaalt. Mijn budgetadvies voor de boodschappen is €20,- per week voor één persoon. Dit lijkt misschien niet erg veel maar als u één keer per week boodschappen doet in de B - supermarkten en op de markt dan zou dit bedrag een haalbaar streven moeten zijn. Veel voordeel heeft u ook door veel te letten op aanbiedingen en door van producten die u veel gebruikt grootverpakkingen te kopen.

Uitjes:

Kijk bijvoorbeeld in uw regionale krant. Vaak staan er uitjes in die u geen cent kosten. Bijvoorbeeld een expositie of fiets/wandeltocht met informatie uit uw woonplaats. U kunt ook internet raadplegen voor gratis activiteiten bij u in de buurt.

Uitgaan is een dure aangelegenheid zowel naar de kroeg als naar een restaurant. Nodig liever uw vrienden,familie en/of kennissen thuis uit. U kunt daarbij eindeloos variëren.  U kunt een spelletjes avond organiseren waarbij u de gasten voor de hapjes en drankjes laat zorgen.  Een etentje met zijn vieren waarbij de gasten een van de drie gangen meenemen en uzelf bijvoorbeeld voor de wijn zorgt. Als het mooi weer is zou u ook in een park in de buurt af kunnen spreken voor een picknick waarbij iedereen wat meeneemt. Zo kunt u zelf vast ook wel wat bedenken.

Energierekening:

Is uw energierekening erg hoog? Zorg voor stekkerblokken in huis met een aan/uitknop. U kunt daarin veel stekkers kwijt en als u weggaat kun u veel apparaten tegelijk uitzetten. Apparaten die constant op standby staan kosten ook stroom. Heeft u veel lampen in huis? Zorg dan dat u in iedere kamer een lamp heeft die alles verlicht. Doe ook alle lichten uit van de kamers waar u niet in verblijft. Haal ook uw opladers zodra het betreffende apparaat is opgeladen uit het stopcontact. Gebruik geen droger maar een droogrek dit scheelt namelijk veel stroom en als u een droger heeft kunt u hem op marktplaats zetten en er ook nog geld voor krijgen.

Water:

U kunt uzelf binnen een kwartier douchen. Er zijn zelfs speciale douchekoppen die op tijd zijn ingesteld. Voor de WC geld dat er speciale waterbesparende toiletten zijn. Ook heel belangrijk is om de kraan niet te laten lopen. Als u een afwasmachine heeft draai dan alleen als de machine volzit. Hetzelfde geld voor de wasmachine en heeft ook een positief effect op uw energierekening.

Oude spullen:

Gooi oude spullen niet weg. Zet ze op marktplaats en laat mensen erop bieden. Mijn advies is om dit geld te gebruiken voor het kopen van nieuwe spullen. Ook zijn er op het internet mogelijkheden om van andere mensen gratis spullen af te nemen.

Auto:

Indien u een auto heeft laat hem dan zoveel mogelijk staan. Voor afstanden van minder dan een uur kunt u makkelijk de fiets nemen en het is ook nog goed voor uw lijf en uw bankrekening.

Beweging:

Lopen en fietsen zijn het goedkoopst. Mocht u toch graag bij een sportschool willen dan kunt u het beste bij de tarieven kijken of er kortingen op u van toepassing zij. Als u van zwemmen houd en uw zwembad bied een jaarkaart aan dan raad ik u aan hier gebruik van te maken aangezien u er al een aanzienlijk voordeel mee heeft als u twee keer per week gaat zwemmen. U kunt ook gebruik maken van een hometrainer voor de televisie tijdens uw favoriete TV-series.

Lunch:

Neem naar school of naar het werk altijd uw lunch mee. Het is vaak zowel goedkoper als gezonder. Zorg er ook voor dat u altijd water, een liga en/of appel  in uw tas heeft mocht u onderweg trek of dorst krijgen dan bespaart u daarmee ook een hoop geld.

Mobiele telefoon:

Neem een sim-only  abonnement. Het kan veel schelen in de kosten.  U moet hiervoor wel zelf een mobiele telefoon kopen maar tegenwoordig is dat al mogelijk voor €20,- dus dan heeft u het geld er zo weer uit.

Financieel overzicht

Houd een kasboek bij zodat u kunt zien wat er binnenkomt en wat eruit gaat. Op deze manier weet u waar uw geld blijft en kunt u het geld wat overblijft op een spaarrekening zetten.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker susieQ20

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Eerlijk 10.000 euro vindersloon verdienen

Wat zou jij doen, eerlijk 10.000 euro vindersloon verdienen of 60.000 euro zelf houden.

Alles over inboedelverzekeringen

Informatie over inboedelverzekeringen

Hoe kun je gegarandeerd veel geld verdienen met artikelen schrijven op Foobie.nl?

Wil je ook eenvoudig geld verdienen met het schrijven van artikelen, lees hier hoe kun je gegarandeerd veel geld kunt verdienen met het schrijven van artikelen op Foobie.nl?

Letselschade advocaat stelt vragen aan minister

Een zeer gedreven letselschade advocaat stelt vragen aan de Nederlandse minister over claimcultuur.

Doe iets met die rente

Hoeveel rente brengt je spaargeld op? Na hoeveel jaar is je spaargeld verdubbeld?

De waarde van de munt, wisselkoers en inflatie

Zo wordt een wisselkoers bepaald en wat de invloeden erop zijn.

Onbeperkt winkelen zonder limiet.

Onbeperkt winkelen zonder limiet in de mooiste winkels, een droom of werkelijkheid.

Is er hulp te vinden?

Senioren hebben het moeilijk in een tijd van lage pensioenen en hoge kosten. Velen komen of zitten in de knel. Is dat nodig?

10 tips om geld te besparen

Tips om uw budget te beperken. Aan het eind van de maand geld over houden.

Catawiki

Enkele tips die u kunt toepassen als u graag (online) dingen verkoopt of als u objecten verzameld en een betrouwbaar adres zoekt om het online in te kopen.

Verschillende hypotheekvormen: de spaarhypotheek

Wat is een spaarhypotheek?

Trackers, goedkoop alternatief voor beleggingsfondsen

Trackers zijn een goed alternatief voor beleggingsfondsen

Hoe kun je eenvoudig een lokaal alternatief geldcircuit opzetten met Cyclos?

STRO (Social Trade Organisation) is een organisatie die alternatieven voor het geldsysteem ontwikkelt door lokale alternatieve geldcircuits op te zetten met Cyclos?

Geld lenen? 8 Tips om het te voorkomen

8 tips om te voorkomen dat je geld moet lenen

Vals goud

Hoe wordt je op een eenvoudige manier opgelicht ? Lees hier een verhaal hoe oplichters tewerk gaan.

Basel III

Wat is Basel III en hoe zal het de financiële wereld gaan beïnvloeden

Hoe verdient myheritage.com zijn geld

Op www.myheritage.com kun je gratis een stamboom aanmaken, maar hoe wordt dit gefinancierd?

Zo goedkoop mogelijke zorgverzekering

Tips om te besparen op de basisverzekering

AOW

De geschiedenis en actuele ontwikkelingen mbt de A.O.W.

Veranderingen in uw hypotheek vanaf 2013

De 6 meest voorkomende vragen en antwoorden over de veranderingen op de hypotheekmarkt

Hoe zie je of geld echt of nep is?

Als je een briefje aanneemt in de supermarkt en het is nep, krijg je dit niet vergoed. Hier wat tips om te zien of geld echt is of niet.

Geld verdienen met Afrika

Makkelijk geld verdienen met Afrika, gratis Afrika voor iedereen.

Internetbankieren Rabobank, Rabobank inloggen

Met Rabo Internetbankieren kun je altijd via Internet je rekeningen inzien en transacties uitvoeren.

De gevoelsmatige kant van bewindvoering en onder curatele stelling.

Wat bewindvoering en curatele met de betrokkenen doet, gevoelsmatig gezien.

Vrijschelding van alle schulden, algehele schuldsanering

Wil je ook in één keer van al je schulden af, lees hier hoe dat mogelijk is.