Makkelijke bespaartips voor in je huishouden


Publicatie datum:

Zou je graag je huishoudelijke uitgaven willen verminderen? Lees hier makkelijke tips om te besparen in je huishouden!

Gesponsorde koppelingen

In de huidige economische crisis is het verstandig om eens naar je huishoudelijke uitgaven te kijken. Vaak blijken deze namelijk omlaag te kunnen. Besparen hoeft niet altijd te betekenen dat je leuke dingen achterwege moet laten, vaak kun je op kleine punten al een hoop financieel voordeel behalen. Hoe? Lees het hier! Je zult erachter komen dat het nog simpeler is dan je dacht.  

1. Waterverbruik

Het eerste voordeel is te behalen in het verbruik van water. Het is zo vanzelfsprekend dat er water uit de kraan komt dat we ons vaak niet realiseren dat ook water geld kost. Wat doe je bijvoorbeeld als je je tanden poetst? Laat je het water dan stromen voor het gemak? Wanneer je 2 minuten je tanden poetst dan ben je ongemerkt vele liters waters kwijt. Let hier dus eens op! Ook met douchen is er veel water te besparen. Vaak zetten mensen eerst de douche aan zodat het water warm kan worden, maar in die tijd stroomt al dat goede water weg. Zet eens een emmer water onder die koude straal. Dat kan je altijd weer gebruiken, denk maar aan de planten in je woonkamer. Deze tip kun je natuurlijk ook toepassen in de keuken. Ook zijn er waterbesparende douchekoppen verkrijgbaar en probeer eens wat sneller onder de douche vandaan te stappen. Als je elke dag 2 minuten minder lang doucht, dan kun je wel nagaan hoeveel water je op jaarbasis bespaart. Je kan hier eventueel een kookwekker bij gebruiken. Wat een goede tip is voor het besparen van water in de tuin, is om een regenput te bouwen of een waterton onder de afvoer van de dakgoot te zetten. Dit water kun je gebruiken voor de planten in je tuin of om de auto mee in te weken. Wat verder veel water kost zijn de machines in je huis. Denk maar aan de wasmachine of de vaatwasser. Misschien heb je tijd genoeg om weer met de hand af te wassen of kun je een wasmachine een ronde minder laten draaien door hem echt eens vol te stoppen in plaats van halve wasjes te draaien. 

2. Energieverbruik

Ook op energie is al makkelijk te besparen. Inmiddels zijn de gloeilampen al landelijk vervangen door zuinige lampen, dat is de eerste winst. Er zit echter ook nog veel verschil tussen de andere soorten lampen. En wanneer branden jouw lampen eigenlijk? Alleen als je in de betreffende kamer zit, of zijn je lampen standaard in het hele huis aan? Als je erop let dat je gericht de lampen laat branden, dan scheelt dat je een hoop. Zorg er dus voor dat je de lampen op meerdere groepen hebt zitten, zodat niet meteen alles aan gaat als je de schakelaar omdraait. Het is overigens een fabeltje dat het telkens aan en uit knippen van lampen meer energie kost dan wanneer je ze volledig zou laten branden. Dit is dus een slechte smoes! 

3. De boodschappen

Een wekelijks terugkerende uitgave is het doen van boodschappen. Misschien denk je dat hier al op bespaart, door volop gebruik te maken van kortingsacties. Maar let op! Deze acties kunnen er ook voor zorgen dat je juist meer uitgeeft. Hoe? Door dingen te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt, maar toch meeneemt omdat ze zo 'goedkoop' zijn. Deze boodschappen nuttig je dan extra, terwijl ze niet nodig zouden zijn. Voor dingen die je standaard gebruikt zijn de kortingsacties wel aan te raden. Zorg er wel voor dat je dan niet meer van het voedingsmiddel gaat eten. Hou vaste porties aan en bewaar die extra zak gewoon tot de volgende week. Verder is het vaak zo dat grote zakken voordeliger zijn dan kleine. Als je een groot pak chocomel koopt dan is dat veel voordeliger dan allemaal kleine blikjes bijvoorbeeld. Let bij grote aankopen wel op de houdbaarheidsdatum, het moet natuurlijk niet zo zijn dat je aankopen bederven. Waar supermarkten verder erg goed in zijn is het manipuleren om de duurste producten te kopen. Dat doen ze door de duurste producten op ooghoogte te plaatsen. Wanneer je op de knieen door de winkel gaat ben je het goedkoopste uit, want onderaan staan echt producten voor een spotprijsje! Maak verder gebruik van een boodschappenlijstje en hou je hier ook aan. Dat voorkomt dat je teveel meeneemt wat je niet nodig hebt. Teveel meenemen doe je overigens ook als je met flinke trek naar de winkel gaat. Ga dus boodschappen doen na het eten, dat voorkomt een hoop lekkers als chocola en koekjes in je boodschappenkar! Nog een laatste tip over eten: Als je naar je werk gaat, neem dan zelf je boterhammen mee. In de kantine van de baas ben je namelijk altijd een stuk duurder uit. Ook dit tikt weer flink aan op jaarbasis. 

4. Cadeautjes en uitjes

Iedereen wil wel eens een dagje weg en natuurlijk moeten er ook cadeautjes gekocht worden voor verjaardagen. Dit blijkt toch altijd weer duurder uit te vallen dan gepland. Tegenwoordig zijn er veel veilingsites waar je zeer goedkoop aan kaartjes kunt komen voor dat ene concert waar jij zo graag heen wilt. Ook zijn er altijd mensen die verhinderd zijn en hun kaartjes voor een prikkie aanbieden op marktplaats. Stel voor jezelf een grens hoe duur een uitje mag zijn en koop iets niet eerder dan dat je het voor die prijs hebt. Ook cadeautjes kun je hier vaak goedkoop vinden. Verder kun je ook cadeautjes kopen in goedkope winkels. Elke redelijk grote stad heeft wel ergens een winkel waar ze een leuk cadeau hebben dat precies hetzelfde is als in die dure winkel, maar nu een stuk goedkoper is. Vaak kopen ze restpartijen op en dit maakt dat zo'n winkel goedkopere producten heeft. De kwaliteit hoeft hier dus niet altijd minder te zijn! Ook kun je vaak voor uitjes of producten sparen bij supermarkten. Let hierbij wel op dat je niet opeens naar een dure supermarkt gaat omdat je bijvoorbeeld goedkoop aan pannen kan komen. Als jij die pannen hebt  gespaard dan is de winst er al weer uit. Stel dus ook hier voor jezelf vast welke supermarkten je mag bezoeken. 

5. Kleding

Welke vrouw houd er niet van, winkelen! En ook mannen moeten natuurlijk wel eens nieuwe kleren hebben. In je enthousiasme ga je echter al gauw meer en duurdere producten kopen dan je van plan was. Het is aan te raden om te winkelen in de uitverkoop. Je kunt je kleren dan vaak voor de helft van het geld krijgen! Zorg er ook hierbij voor dat je dan niet dubbele aantallen koopt. Koop alleen wat je echt nodig hebt en koop kleren waarvan je zeker weet dat je ze ook gaat dragen. 

Er zullen ongetwijfeld nog veel meer tips zijn om geld te besparen, maar ik denk dat je hiermee een grote stap in de goede richting zet. Kijk ook eens voor tips op http://crisisoverleven.goedbegin.nl/ Heel veel succes met besparen! 

 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Koeiengek

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 36
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie financieel

Geld verdienen via internet

Geld verdienen op internet is niet zo rooskleurig als het lijkt.

Geld verdien door klikken, klikken voor geld

Lees hoe je veel geld kan verdienen met klikken voor geld en geld voor klikken.

Google Adsense optimalisatie

Optimaliseer je inkomsten van Google Adsense

Vakantie, maar toch naar de portefeuille kijken?

Van een financieel berooide reis teruggekeerd?

Wat doe je nu eigenlijk als je geld leent?

Geld lenen voor allerlei doeleinde is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Toch moeten we daar voorzichtig mee om gaan.

Dealen met debiteuren, een empirisch onderzoek in de bouwinstallatie-branche

Welke criteria spelen een rol bij het omgaan debiteuren en het voorkomen van een faillisement

Letselschade advocaat stelt vragen aan minister

Een zeer gedreven letselschade advocaat stelt vragen aan de Nederlandse minister over claimcultuur.

Tips voor succesvol verkopen op Marktplaats

Diverse handvatten om succesvol te verkopen op marktplaats

Handige tips om op je geld te bezuinigen

Tips om op je geld te bezuinigen.

Hoe kun je veel geld verdienen met marktplaats?

Hoe kun je veel geld verdienen met de verkoop van goedkope auto’s, merkkleding, fietsen, en brommers op Marktplaats?

Kostprijs van een product berekenen

Dit artikel legt in stappen uit hoe je de verkoopprijs van een product moet berekenen.

Hoe word je financieel onafhankelijk?

We dromen allemaal van financiële onafhankelijkheid maar hoe word je financieel onafhankelijk?

Goedkoop boodschappen doen in de supermarkt doe je zo

het dagelijkse leven wordt steeds duurder. Hoe zorg je ervoor dat je dagelijkse boodschappen zo goedkoop mogelijk doet.

Eenvoudig geld verdienen met je eigen kleine bank

Hoe begin je een eigen bank? Kun je ook nu nog eenvoudig geld verdienen met een kleine bank?

Vals goud

Hoe wordt je op een eenvoudige manier opgelicht ? Lees hier een verhaal hoe oplichters tewerk gaan.

De verkeersvergelijking van fischer

De uitleg over de verkeersvergelijking van fischer, de geld- en goederenstroom.

Waarom moet je niet te intelligent zijn om veel geld te verdienen?

Intelligent zijn is maar tot een zekere hoogte een garantie voor veel geld verdienen, waarom moet je niet te intelligent zijn om veel geld te verdienen?

De WW-uitkering

Uitleg van de WW-uitkering

Alles over verzekeringen

Informatie over verzekeringen: wat is een verzekering en waar moet je op letten?

Lessen van het Griekse gebeuren

Europa wordt geconfronteerd met eigen beleidsfalen

Lees hier hoe je eenvoudig Bitcoins kunt verdienen door de rekenkracht van je computer.

Virtuele munt bitcoin, geld verdienen met virtuele munt bitcoin

Online shoppen

Alles over online shoppen

Factuur factoring als broodnodige kasstroom voor bedrijven

Factoring gebruiken om direct te beschikken over benodigde kapitaal voor kleine ondernemers

Prepaid creditcard

Prepaid creditcard , zonder schuld overal ter wereld betalen!

Veranderingen in uw hypotheek vanaf 2013

De 6 meest voorkomende vragen en antwoorden over de veranderingen op de hypotheekmarkt