Makkelijke bespaartips voor in je huishouden


Publicatie datum:

Zou je graag je huishoudelijke uitgaven willen verminderen? Lees hier makkelijke tips om te besparen in je huishouden!

Gesponsorde koppelingen

In de huidige economische crisis is het verstandig om eens naar je huishoudelijke uitgaven te kijken. Vaak blijken deze namelijk omlaag te kunnen. Besparen hoeft niet altijd te betekenen dat je leuke dingen achterwege moet laten, vaak kun je op kleine punten al een hoop financieel voordeel behalen. Hoe? Lees het hier! Je zult erachter komen dat het nog simpeler is dan je dacht.  

1. Waterverbruik

Het eerste voordeel is te behalen in het verbruik van water. Het is zo vanzelfsprekend dat er water uit de kraan komt dat we ons vaak niet realiseren dat ook water geld kost. Wat doe je bijvoorbeeld als je je tanden poetst? Laat je het water dan stromen voor het gemak? Wanneer je 2 minuten je tanden poetst dan ben je ongemerkt vele liters waters kwijt. Let hier dus eens op! Ook met douchen is er veel water te besparen. Vaak zetten mensen eerst de douche aan zodat het water warm kan worden, maar in die tijd stroomt al dat goede water weg. Zet eens een emmer water onder die koude straal. Dat kan je altijd weer gebruiken, denk maar aan de planten in je woonkamer. Deze tip kun je natuurlijk ook toepassen in de keuken. Ook zijn er waterbesparende douchekoppen verkrijgbaar en probeer eens wat sneller onder de douche vandaan te stappen. Als je elke dag 2 minuten minder lang doucht, dan kun je wel nagaan hoeveel water je op jaarbasis bespaart. Je kan hier eventueel een kookwekker bij gebruiken. Wat een goede tip is voor het besparen van water in de tuin, is om een regenput te bouwen of een waterton onder de afvoer van de dakgoot te zetten. Dit water kun je gebruiken voor de planten in je tuin of om de auto mee in te weken. Wat verder veel water kost zijn de machines in je huis. Denk maar aan de wasmachine of de vaatwasser. Misschien heb je tijd genoeg om weer met de hand af te wassen of kun je een wasmachine een ronde minder laten draaien door hem echt eens vol te stoppen in plaats van halve wasjes te draaien. 

2. Energieverbruik

Ook op energie is al makkelijk te besparen. Inmiddels zijn de gloeilampen al landelijk vervangen door zuinige lampen, dat is de eerste winst. Er zit echter ook nog veel verschil tussen de andere soorten lampen. En wanneer branden jouw lampen eigenlijk? Alleen als je in de betreffende kamer zit, of zijn je lampen standaard in het hele huis aan? Als je erop let dat je gericht de lampen laat branden, dan scheelt dat je een hoop. Zorg er dus voor dat je de lampen op meerdere groepen hebt zitten, zodat niet meteen alles aan gaat als je de schakelaar omdraait. Het is overigens een fabeltje dat het telkens aan en uit knippen van lampen meer energie kost dan wanneer je ze volledig zou laten branden. Dit is dus een slechte smoes! 

3. De boodschappen

Een wekelijks terugkerende uitgave is het doen van boodschappen. Misschien denk je dat hier al op bespaart, door volop gebruik te maken van kortingsacties. Maar let op! Deze acties kunnen er ook voor zorgen dat je juist meer uitgeeft. Hoe? Door dingen te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt, maar toch meeneemt omdat ze zo 'goedkoop' zijn. Deze boodschappen nuttig je dan extra, terwijl ze niet nodig zouden zijn. Voor dingen die je standaard gebruikt zijn de kortingsacties wel aan te raden. Zorg er wel voor dat je dan niet meer van het voedingsmiddel gaat eten. Hou vaste porties aan en bewaar die extra zak gewoon tot de volgende week. Verder is het vaak zo dat grote zakken voordeliger zijn dan kleine. Als je een groot pak chocomel koopt dan is dat veel voordeliger dan allemaal kleine blikjes bijvoorbeeld. Let bij grote aankopen wel op de houdbaarheidsdatum, het moet natuurlijk niet zo zijn dat je aankopen bederven. Waar supermarkten verder erg goed in zijn is het manipuleren om de duurste producten te kopen. Dat doen ze door de duurste producten op ooghoogte te plaatsen. Wanneer je op de knieen door de winkel gaat ben je het goedkoopste uit, want onderaan staan echt producten voor een spotprijsje! Maak verder gebruik van een boodschappenlijstje en hou je hier ook aan. Dat voorkomt dat je teveel meeneemt wat je niet nodig hebt. Teveel meenemen doe je overigens ook als je met flinke trek naar de winkel gaat. Ga dus boodschappen doen na het eten, dat voorkomt een hoop lekkers als chocola en koekjes in je boodschappenkar! Nog een laatste tip over eten: Als je naar je werk gaat, neem dan zelf je boterhammen mee. In de kantine van de baas ben je namelijk altijd een stuk duurder uit. Ook dit tikt weer flink aan op jaarbasis. 

4. Cadeautjes en uitjes

Iedereen wil wel eens een dagje weg en natuurlijk moeten er ook cadeautjes gekocht worden voor verjaardagen. Dit blijkt toch altijd weer duurder uit te vallen dan gepland. Tegenwoordig zijn er veel veilingsites waar je zeer goedkoop aan kaartjes kunt komen voor dat ene concert waar jij zo graag heen wilt. Ook zijn er altijd mensen die verhinderd zijn en hun kaartjes voor een prikkie aanbieden op marktplaats. Stel voor jezelf een grens hoe duur een uitje mag zijn en koop iets niet eerder dan dat je het voor die prijs hebt. Ook cadeautjes kun je hier vaak goedkoop vinden. Verder kun je ook cadeautjes kopen in goedkope winkels. Elke redelijk grote stad heeft wel ergens een winkel waar ze een leuk cadeau hebben dat precies hetzelfde is als in die dure winkel, maar nu een stuk goedkoper is. Vaak kopen ze restpartijen op en dit maakt dat zo'n winkel goedkopere producten heeft. De kwaliteit hoeft hier dus niet altijd minder te zijn! Ook kun je vaak voor uitjes of producten sparen bij supermarkten. Let hierbij wel op dat je niet opeens naar een dure supermarkt gaat omdat je bijvoorbeeld goedkoop aan pannen kan komen. Als jij die pannen hebt  gespaard dan is de winst er al weer uit. Stel dus ook hier voor jezelf vast welke supermarkten je mag bezoeken. 

5. Kleding

Welke vrouw houd er niet van, winkelen! En ook mannen moeten natuurlijk wel eens nieuwe kleren hebben. In je enthousiasme ga je echter al gauw meer en duurdere producten kopen dan je van plan was. Het is aan te raden om te winkelen in de uitverkoop. Je kunt je kleren dan vaak voor de helft van het geld krijgen! Zorg er ook hierbij voor dat je dan niet dubbele aantallen koopt. Koop alleen wat je echt nodig hebt en koop kleren waarvan je zeker weet dat je ze ook gaat dragen. 

Er zullen ongetwijfeld nog veel meer tips zijn om geld te besparen, maar ik denk dat je hiermee een grote stap in de goede richting zet. Kijk ook eens voor tips op http://crisisoverleven.goedbegin.nl/ Heel veel succes met besparen! 

 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Koeiengek

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 36
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie financieel

Hoe werkt een loonstrookje?

uitleg loonstrookje, salarisstrookje

Naar de rechter voor een openstaande rekening?

Wat als je naar de rechter wilt om een openstaande vordering te innen

Goedkope benzine of zuinig rijden

Wordt de benzine een “kwartje” goedkoper of gaan we zuiniger rijden.

Hoe kun je meer verdienen met hetzelfde loon?

De lonen stijgen niet zo hard meer als vroeger, toch kun je meer verdienen met hetzelfde loon.

Relatie Earnings Management en Belastinglatenties

Relatie Earnings Mangement en Belastinglatenties gezien vanuit verschillende oogpunten

Hoe kun je geld verdienen met verkeerde lege plastic flessen?

Vind je dat ook zo vervelend als je lege fles niet geaccepteerd wordt? Lees hoe je toch geld kunt verdienen met verkeerde lege flessen.

Verstandig sparen

Verstandig sparen zodat je je einddoel bereikt

Wat is Residueel Inkomen?

Een inkomen dat blijft doorlopen lang na het beëindigen van de arbeid

Goedkope ziektekostenverzekering, de goedkoopste ziektekostenverzekering

Ook ziek van je hoge ziektekostenverzekering, tijd voor een gezonde toelichting

Belegging de MIST in

Een op waarheid berust verhaal van een daytrader. De namen zijn afgekort of gefingeerd, maar de essentie is re�el.

Wat doe je nu eigenlijk als je geld leent?

Geld lenen voor allerlei doeleinde is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Toch moeten we daar voorzichtig mee om gaan.

Alles over verzekeringen

Informatie over verzekeringen: wat is een verzekering en waar moet je op letten?

Internetbankieren Rabobank, Rabobank inloggen

Met Rabo Internetbankieren kun je altijd via Internet je rekeningen inzien en transacties uitvoeren.

Welke hosting heb ik eigenlijk nodig?

Op zoek naar een goed hostingpakket die bij jouw past

Doe iets met die rente

Hoeveel rente brengt je spaargeld op? Na hoeveel jaar is je spaargeld verdubbeld?

Verschillende hypotheekvormen: de aflossingsvrije hypotheek

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Leveren mijn Foobie artikelen straks meer op dan een miljoen per jaar opbrengt?

Als gevolg van het veranderde financiële klimaat wordt mijn Foobie account straks meer waard dan een miljoen op de bank.

Hoe kun je* eenvoudig veel geld verdienen met zonne-energie?

Zonne-energie is de toekomst maar hoe kun je* eenvoudig veel geld verdienen met zonne-energie?

De Bolkesteinrichtlijn

In grote lijnen de algemene informatie over de Bolkesteinrichtlijn

Planschade. Aanvraag en vergoeding

Aanvraag vergoeding van planschade. Overzicht van de nieuwe regelgeving

Catawiki

Enkele tips die u kunt toepassen als u graag (online) dingen verkoopt of als u objecten verzameld en een betrouwbaar adres zoekt om het online in te kopen.

Goedkope concert tickets en concert kaartjes

Idee voor de goedkoopste concert tickets van Nederland verzameld op één pagina.

Beter Verzekerd.

waar je op moet letten als je net afgestudeerd bent.

Aanmaning en Betalingsherinnering

Een aanmaning, wanneer en hoe stuurt u deze brief?

Overleef de crisis met online geld verdienen

In de crisis vinden steeds meer mensen hun weg naar het online geld verdienen.