Lenen zonder BKR


Publicatie datum:

Lenen zonder BKR | Lees hier meer informatie over het lenen zonder BKR toetsing of BKR notering.

Gesponsorde koppelingen

Wie op zoek is naar een lening, die zal ongetwijfeld al hebben gezien dat er mogelijkheden te kust en te keur zijn, waarbij er talloze verschillen tussen talloze verschillende aanbieders zijn. En dat terwijl de consument alleen maar op zoek is naar een goede mogelijkheid om geld te kunnen lenen zodat deze even uit de problemen is, en het geleende bedrag later terug kan betalen, ineens of in termijnen. Een van de grootste verschillen ligt in het kunnen lenen met of zonder toetsing van het BKR. Maar wat houdt dit eigenlijk in?

Gesponsorde koppelingen

Wat is een BKR toetsing?

Een BKR toetsing is een toetsing van de lening door het Bureau Kredietregistrering in Tiel. Dit bureau zet zich zowel in voor de verstrekkende partij als de lenende partij, waarbij beide beschermd zijn dankzij de ‘check’ van dit bureau. Wanneer beide partijen de toetsing doorstaan, dan betekent dit in feite dat de lenende partij normaal gesproken in staat wordt geacht het geleende bedrag terug te kunnen betalen (doorgaans gemeten naar inkomen, lasten van de lening en de overige vaste lasten) en dat de verstrekkende partij een betrouwbare instantie is die zich houdt aan de normale voorwaarden, eisen en het rentepercentage.

Waar kan ik lenen zonder BKR toetsing?

Hoewel vaak anders wordt voorgesteld, is de toetsing van het BKR niet verplicht. Vele instanties hebben het verplicht gesteld binnen de instanties zelf, maar dit is een vorm van zelfregulatie en geen wetgeving. Dit houdt dus in dat er eigenlijk overal geld kan worden geleend zonder een BKR toetsing, en niet bij slechts een aantal instanties.

Nu zijn echter niet alle instanties even groot voorstander van deze vorm van lenen, aangezien er weinig zekerheid voor de instantie zelf is en het risico voor de geldverstrekkende partij daarmee redelijk veel groter is dan bij een lening met BKR toetsing, waar dus de lenende partij in staat wordt geacht onder normale omstandigheden de lening terug te kunnen betalen. U kunt er redelijk snel achter komen of de instantie van uw keuze ook de mogelijkheid biedt om zonder toetsing geld te lenen. Vaak wordt dit op de website vermeld of wordt dit direct aangegeven in de voorwaarden.

Zitten er nadelen aan lenen zonder BKR?

Nu kan dit heel rooskleurig worden voorgesteld als de meest ideale manier van lenen, maar een rentepercentage wordt vaak berekend naar de hoogte van het risico voor de verstrekkende partij. Dit houdt in dat zonder de toetsing van het BKR het rentepercentage dus vaak iets hoger ligt. Een ander nadeel van lenen zonder toetsing is dat bij een toetsing niet alleen de lenende partij wordt nagetrokken, maar ook de instantie die het geld verstrekt. Leent u zonder deze toetsing, dan is dus ook de aanbieder niet nagetrokken door het BKR.

Vaak is dit overigens geen heel groot struikelblok. Wanneer het kantoor in Nederland gevestigd is en u betrouwbare recensies kunt vinden, en wanneer er in het Nederlands geantwoord wordt wanneer u opbelt, dan is de kans al redelijk dat de aanbieder betrouwbaar is.

Lenen zonder BKR

Lenen zonder toetsing van het BKR is zeker mogelijk, de vraag of het aan te raden is, ligt meer bij de consument zelf. Er zijn simpelweg een aantal overwegingen die gemaakt moeten worden, vooraleer er besloten wordt tot het lenen zonder deze toetsing. Voor veel mensen is het in ieder geval een uitkomst dat de mogelijkheid bestaat.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Crisis in jouw portemonnee? Handige tips om wat geld uit te sparen

De koopkracht holt achteruit! Moet jij ook bezuinigen op je uitgaven? Hierbij wat handige tips om geld te besparen

Prepaid creditcard

Prepaid creditcard , zonder schuld overal ter wereld betalen!

De stijgende olieprijzen

De olieprijzen blijven reeds 2,5 jaar stijgen. Wat is hiervan de oorzaak?

Werkstuk Geld scheppen, werkstuk geldschepping

Hoe wordt geld geschapen en wie kunnen dit doen

Hoe kan ik mijn bedrijf het best promoten?

Hoe kan ik mijn bedrijf het best promoten?