Lenen zonder BKR


Publicatie datum:

Lenen zonder BKR | Lees hier meer informatie over het lenen zonder BKR toetsing of BKR notering.

Gesponsorde koppelingen

Wie op zoek is naar een lening, die zal ongetwijfeld al hebben gezien dat er mogelijkheden te kust en te keur zijn, waarbij er talloze verschillen tussen talloze verschillende aanbieders zijn. En dat terwijl de consument alleen maar op zoek is naar een goede mogelijkheid om geld te kunnen lenen zodat deze even uit de problemen is, en het geleende bedrag later terug kan betalen, ineens of in termijnen. Een van de grootste verschillen ligt in het kunnen lenen met of zonder toetsing van het BKR. Maar wat houdt dit eigenlijk in?

Wat is een BKR toetsing?

Een BKR toetsing is een toetsing van de lening door het Bureau Kredietregistrering in Tiel. Dit bureau zet zich zowel in voor de verstrekkende partij als de lenende partij, waarbij beide beschermd zijn dankzij de ‘check’ van dit bureau. Wanneer beide partijen de toetsing doorstaan, dan betekent dit in feite dat de lenende partij normaal gesproken in staat wordt geacht het geleende bedrag terug te kunnen betalen (doorgaans gemeten naar inkomen, lasten van de lening en de overige vaste lasten) en dat de verstrekkende partij een betrouwbare instantie is die zich houdt aan de normale voorwaarden, eisen en het rentepercentage.

Waar kan ik lenen zonder BKR toetsing?

Hoewel vaak anders wordt voorgesteld, is de toetsing van het BKR niet verplicht. Vele instanties hebben het verplicht gesteld binnen de instanties zelf, maar dit is een vorm van zelfregulatie en geen wetgeving. Dit houdt dus in dat er eigenlijk overal geld kan worden geleend zonder een BKR toetsing, en niet bij slechts een aantal instanties.

Nu zijn echter niet alle instanties even groot voorstander van deze vorm van lenen, aangezien er weinig zekerheid voor de instantie zelf is en het risico voor de geldverstrekkende partij daarmee redelijk veel groter is dan bij een lening met BKR toetsing, waar dus de lenende partij in staat wordt geacht onder normale omstandigheden de lening terug te kunnen betalen. U kunt er redelijk snel achter komen of de instantie van uw keuze ook de mogelijkheid biedt om zonder toetsing geld te lenen. Vaak wordt dit op de website vermeld of wordt dit direct aangegeven in de voorwaarden.

Zitten er nadelen aan lenen zonder BKR?

Nu kan dit heel rooskleurig worden voorgesteld als de meest ideale manier van lenen, maar een rentepercentage wordt vaak berekend naar de hoogte van het risico voor de verstrekkende partij. Dit houdt in dat zonder de toetsing van het BKR het rentepercentage dus vaak iets hoger ligt. Een ander nadeel van lenen zonder toetsing is dat bij een toetsing niet alleen de lenende partij wordt nagetrokken, maar ook de instantie die het geld verstrekt. Leent u zonder deze toetsing, dan is dus ook de aanbieder niet nagetrokken door het BKR.

Vaak is dit overigens geen heel groot struikelblok. Wanneer het kantoor in Nederland gevestigd is en u betrouwbare recensies kunt vinden, en wanneer er in het Nederlands geantwoord wordt wanneer u opbelt, dan is de kans al redelijk dat de aanbieder betrouwbaar is.

Lenen zonder BKR

Lenen zonder toetsing van het BKR is zeker mogelijk, de vraag of het aan te raden is, ligt meer bij de consument zelf. Er zijn simpelweg een aantal overwegingen die gemaakt moeten worden, vooraleer er besloten wordt tot het lenen zonder deze toetsing. Voor veel mensen is het in ieder geval een uitkomst dat de mogelijkheid bestaat.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Besparen op uw energienota!

Het kost ieder jaar wel even tijd, maar het zal zeker de moeite waard zijn!

Prepaid creditcard

Prepaid creditcard , zonder schuld overal ter wereld betalen!

Geen zelfmoord maar een faillissement

Het in geldnood verkerende echtpaar weerstaat in eerste instantie de neiging om uit het leven te stappen.

Levenslessen van Warren Buffet

Wat we allemaal willen weten voor onze eigen portefeuille

Verzekeraars manipuleren (eigen) onderzoeks & expertisebureaus

Belangenverstrengeling aangetoond, verzekeraars overtreden eigen gedragscode. De meeste expertise/onderzoeksbureaus zijn partijdig.

Hoe kun je meer verkopen met Shopnography?

Meer verkopen tegen lagere kosten door het toepassen van Shopnography.

Veel besparen op uitgaven: 7 tips

Iedereen wil minder geld uitgeven, maar hoe en waar kan je het beste beginnen?

Verdien meer met affiliaties

Alles over affiliaties

Hoe werkt een optieregeling voor dummies

het verschil tussen opties en aandelen

Tips hoe kan je beter met geld omgaan

Tips over besparen en hoe je beter met geld kan omgaan en hoe je uit je schulden kan komen

Lijfrente

Een lijfrente is een verzekering waarbij u maandelijks een premie betaald zodat u dit op een bepaald moment kunt laten uitkeren als extra inkomen.

Geld verdienen met het internet

welke manieren zijn er om geld te verdienen op internet

Schatkist voor de crisis?

Geld verdienen door oude sieraden te verkopen

Geld verdienen doormiddel van besparen

Doormiddel van het besparen in je gebruik van gas, water en licht en je uitgaven houd je aan het einde van het jaar meer over.

Winkelen in crisistijden

Goedkoper shoppen door slim te shoppen

Welke studiekosten zijn aftrekbaar?

Benieuwd of je jouw studiekosten terug kunt krijgen van de belastingdienst? Lees dit artikel.

Goud kopen! Waarom?

goud en zilver kopen of bezitten waarom zou je?

Geld verdienen met besparen.

Uiteindelijk is besparen is de beste manier om rijk te worden.

Snel veel geld verdienen voor een goed doel

Lees hier hoe je snel veel geld kan verdienen voor een goed doel.

De toekomst van het internetbankieren

Internetbankieren is het afgelopen decennia in opkomst gekomen en tegenwoordig doet iedereen het. Hoe ziet de toekomst van het internetbankieren eruit?

Geld verdienen met beleggen op de AEX index

Wil je geld verdienen met beleggen of daytraden? Dit artikel geeft je enkele beurstips om eindelijk een hoog rendement op je vermogen te maken.

Geld

Geld: een vreemd begrip. Wat is het en hoe is het ontstaan?

De kosten van transport

Benieuwd naar wat transport nu eigenlijk de maatschappij kost? Lees het hier!

Hoe verkoop je makkelijk via marktplaats?

Zo verkoop je makkelijker via marktplaats!

Google Adsense, wat is het?

Informatie over Google Adsense en de verdienmogelijkheden.