De goedkoopste fietsverlichting, goedkope led verlichting


Publicatie datum:

De goedkoopste fietsverlichting is de led fietsverlichting.

Gesponsorde koppelingen

Een Ledlamp of Led verlichting is een lichtbron die opgebouwd is uit één of meerdere led’s. De naam led is een officieel Nederlands woord dat is afgeleid van de afkorting van de Engels benaming voor een lichtuitstralende diode, Light Emitting Diode. In het Engels daarentegen wordt het Nederlandse woord led geschreven met hoofdletters, dus LED en uitgesproken als El-Ie-Die.

De duurste Led lamp

Wat is een led:

Een led is een lichtgevende diode (een diode is een stof die elektrische stroom maar naar één kant door laat gaan). De kleur licht die een led uitstraalt is afhankelijk van het materiaal of de materiaal verbinding waar de lichtgevende diode van is gemaakt. De meest gebruikte materialen voor het vervaardigen van led verlichting zijn Gallium-aluminiumarsenide (AlGaAs) dit geeft rood infrarood   licht, Aluminiumindiumgalliumfosfide (AlInGaP2) dit geeft diep rood, rood, rood oranje en amber      licht, Galliumarseenfosfide (GaAsP) dit geeft rood oranje geel (amber)  licht, Galliumnitride (GaN) dit geeft groen  licht, Galliumfosfide (GaP) dit geeft groen  licht, Zinkselenide (ZnSe) dit geeft blauw licht, Siliciumcarbide (SiC) dit geeft blauw  licht, Indiumgalliumnitride (InGaN) dit geeft groen, blauw of ultraviolet licht en diamant (C) dit geeft ultraviolet licht.

De duurste Led lamp

Voordelen led verlichting:

Led verlichting heeft een aantal zeer grote voordelen ten opzichte van gloeilampen en tl-lampen. Het belangrijkste voordeel van de led verlichting is tevens de directe aanleiding voor de groeiende populariteit van de led verlichting de laatste jaren. Led verlichting gebruikt namelijk maar heel weinig stroom. Het tweede grote voordeel van led verlichting is dat leds niet slijten door het gebruik (Voorwaarde voor een lange levensduur is wel dat de warmte wel goed afgevoerd wordt). Tenslotte zijn leds, doordat ze als oppervlak-gemonteerd onderdeel geplaatst kunnen worden, goed schokbestendig.

De duurste Led lamp

Het duurste led lampje:

Een los ledje en weerstandje kost samen iets van 25 cent, je zou dus denken dat je voor 20 cent een nieuw led lampje voor je fiets zou kunnen halen. Dat dacht ik dus ook. Maar dat is dus niet altijd het geval. Ik fietste gister met mijn collega naar huis en het was me opgevallen dat hij, na twee dagen op een oude fiets te hebben gereden, weer op zijn nieuwe fiets was. Ik vroeg hem of hij panne had gehad met zijn nieuwe fiets en hij vertelde mij dat het led lampje van zijn nieuwe fiets stuk was gegaan en vervangen moest worden. Ik reageerde verbaast en vroeg hem waarom hij zijn fiets daarvoor 2 dagen had moeten missen. Hij zei dat zijn nieuwe fiets 2 dagen bij de fietsenmaker was geweest omdat de fietsenmaker het onderdeel niet op voorraad had. 2 dagen voor een fietslampje?? Zei ik verbaasd. Ja, zei hij, maar er zit tegenwoordig een ledlampje ingebouwd in het voorspatbord en die zit vastgesoldeerd dus die kun je niet omwisselen. Normaal gesproken gaat een ledlampje niet stuk maar als hij stuk gaat, zoals bij mijn nieuwe fiets, dan moet het hele voorspatbord vervangen worden. Dat meen je niet, zei ik. Het is echt zo, zei hij. Ik had geluk dat ik nog garantie had maar Anders kost het je gewoon zo’n € 75,- . € 65,- voor het voorspatbord met ingebouwde led verlichting en € 10,- montage kosten.

De duurste Led lamp

Is een led fietslampje goedkoper als een halogeen fietslampje:

Ik mag graag een rekensommetje maken dus heb ik even berekend wat nu op de lange duur goedkoper is, een in het spatbord ingebouwd led fietslampje of een halogeen fietslampje. Bij een gemiddelde levensduur van 30.000 branduren kost een in het spatbord ingebouwd led lampje dus € 75,- gedeeld door 30. 000 is € 0.0025 per branduur. Een halogeen fietslampje kost € 4,- en gaat zo’n 200 branduren mee. Een halogeen fietslampje kost dus € 4,- gedeeld door 200 is € 0.02 per branduur. Ondanks dat bij een kapot led fietslampje het hele spatbord vervangen moet worden is een led lampje per branduur dus theoretisch goedkoper. Een gemiddelde fiets wordt gedurende zijn 20 jarige levensduur echter maar zo’n 7300 uur gebruikt. In de praktijk kost het led lampje dus € 75 gedeeld door 7300 is € 0.01 per branduur. Ook dit is nog de helft minder als een halogeen fietslampje.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Verschillende hypotheekvormen: de beleggingshypotheek

Wat is een beleggingshypotheek?

Liquiditeitsvoorkeur van Keynes

De beschrijving van de theorie van Keynes.

Penny Stocks, laag gewaardeerde aandelen

Tijdje geleden schreef ik al over een penny stock, RAYS. En de belofte om dat wat vaker te doen.

Goedkope ziektekostenverzekering, de goedkoopste ziektekostenverzekering

Ook ziek van je hoge ziektekostenverzekering, tijd voor een gezonde toelichting

Bitcoin: van proof-to-concept tot populaire valuta

De bitcoin was een paar jaar geleden enkel een proof-to-concept, maar tegenwoordig is het een populaire valuta. Hoe heeft de bitcoin zich ontwikkeld?

Is voordeel altijd voordeliger?

Je wordt constant gebombardeerd met koopjes en voordeel. Zijn die aanbiedingen altijd de beste deal?

De inboedelverzekering en je gestolen fiets

Je fiets is gestolen bij het station. Dekt de inboedelverzekering dat? Jammergenoeg niet. Maar er zijn gevallen van diefstal van je fiets, waarbij de inboedelverzekeraar wel uitkeert.

Vind jouw actiecode en kortingscode op www.actiecode.nl

Op www.actiecode.nl vind je iedere dag alle actuele actiecodes en kortingscodes voor jou verzameld.

Bewindvoering aanvragen, hoe doe je dat?

bewindvoering aanvragen verloopt via de kantonrechter in je woonplaats. Woon je in Arnhem dan kies je voor bewindvoering in Arnhem

Eerlijk 10.000 euro vindersloon verdienen

Wat zou jij doen, eerlijk 10.000 euro vindersloon verdienen of 60.000 euro zelf houden.

Nacalculatie in de bouw

Een aannemer voert tijdens en na de bouw van een project voortdurend nacalculatie uit om de kosten onder controle te houden, nu en in de toekomt

Management en organisatie

Een artikel over management en organisatie waarbij o.a. de volgende onderwerpen worden besproken: cashflow, revisionisme, besluitingsvormen en vormen van communicatie.

Wat kost trouwen, een huwelijk en een droombruiloft?

Ja ik wil trouwen, de mooiste dag van je leven, een droombruiloft en een fijn huwelijk.

In het rood

Wat als je een grote berg schulden hebt?

Wat doe je nu eigenlijk als je geld leent?

Geld lenen voor allerlei doeleinde is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Toch moeten we daar voorzichtig mee om gaan.

Waarom stelt AFAS Softare BV een gratis online kasboek ter beschikking?

Het online kasboek van AFAS Softare BV is gratis te gebruiken, waarom stelt AFAS Softare BV een gratis online kasboek ter beschikking?

richt zelf uw stamrecht BV op

De oprichting van een stamrecht BV en informatie om (deels) zelf te doen

het bijhouden van een kasboekje ideaal om geld te besparen.

een goed overzicht van je financien is een prima manier om niet in schulden te raken of heel rijk te worden

Studenten lenen

Artikel over studenten lenen

Geld verdienen met besparen.

Uiteindelijk is besparen is de beste manier om rijk te worden.

Geld verdienen met twitter

Verdien snel, slim en makkelijk geld op internet via twitter!

Geld verdienen met Afrika

Makkelijk geld verdienen met Afrika, gratis Afrika voor iedereen.

De goedkoopste stroom, goedkope stroom

Hoe kom je aan de goedkoopste stroom in Nederland

Je goud verkopen

Wil je, je Goud verkopen? Hier een paar tips.

Moest ze zelfmoord plegen?

Praktijkvoorbeeld van een ouder echtpaar dat geen hulp meer krijgt bij financiële problemen. Hoe moeten zij verder?