De goedkoopste hypotheek, de beste hypotheek


Publicatie datum:

Op deze website vindt je hoe je de goedkoopste hypotheek en de beste hypotheek.

Gesponsorde koppelingen

Heel veel mensen hebben de laatste jaren een te dure hypotheek afgesloten. Dit zorgt nu voor veel problemen. Voor mensen die een nieuwe hypotheek gaan afsluiten: Het vinden van een goedkope hypotheek is een kwestie van goed zoeken op internet. In dit artikel vindt je hiervoor een gestructureerd stappenplan.

De goedkoopste hypotheek

Gesponsorde koppelingen

Stap 1: Zoek zoveel mogelijk verschillende websites van hypotheek aanbieders op internet en noteer van iedere aanbieder de aangeboden hypotheekrente van een lineaire hypotheek met een looptijd van 30 jaar en een vaste rente voor de gehele looptijd. Maak een overzicht van al deze hypotheek aanbieders zodat je een objectieve eerste selectie kunt maken.

De goedkoopste hypotheek

Stap 2: Selecteer de tien goedkoopste hypotheek aanbieders en zet hun gegevens op een rij in een Excel rekenblad. Als je dat gedaan hebt kun je ze vervolgens eenvoudig naar oplopend rentepercentage sorteren.

Stap 3: Maak een standaard offerte aanvraag met de volgende fictieve gegevens. Fictieve persoonsgegevens, Een gewenste hoge hypotheeksom, je gewenste looptijd, je gewenste rentevast periode, je leeftijd, je bruto salaris, je eigen vermogen (ongeveer 60% van de gevraagde hypotheeksom). Deze gegevens zijn alleen maar nodig om gelijkwaardige hypotheek offertes van de hypotheek aanbieders te ontvangen.

Stap 4: Maak een anoniem Hotmail account aan om te voorkomen de je eigen e-mail adres straks gebombardeerd wordt met aanbiedingen voor allerlei financiële diensten.

Stap 5: Verstuur vanaf dat Hotmail e-mail adres een e-mail naar de tien goedkoopste hypotheek aanbieders met het verzoek om een schriftelijke offerte. Voeg het bestand met je standaard offerte aanvraag toe als bijlage. Vermeld er duidelijk bij dat je bij een aantal hypotheek aanbieders dezelfde offerte aanvraag hebt gedaan.

De goedkoopste hypotheek

Stap 6: Bekijk alle ontvangen hypotheek offertes. Bepaal welke 3 hypotheek aanbieders de scherpste aanbieding hebben gestuurd en controleer* op internet of het betrouwbare hypotheek aanbieders zijn.

Stap 7: Neem nu met je echte identiteit contact op met de beste 3 hypotheek aanbieders en nodig ze uit voor een uitgebreide toelichting.

Stap 8: Kies naar aanleiding van de uitgebreide toelichting de hypotheek verstrekker die het beste bij jou past.

* Hoe weet ik of een bank betrouwbaar is?
In Nederland houden de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) toezicht op de bankensector. De AFM let er onder meer op dat banken werken zoals in de wet is vastgelegd en controleert of aanbieders de juiste informatie aan de consumenten geven over hun producten. DNB houdt toezicht op de financiële situatie van een bank. Een bank die een vergunning heeft van DNB staat onder toezicht en voldoet daarmee aan het depositogarantiestelsel. Op de website van DNB ( www.dnb.nl )

De goedkoopste hypotheek


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Vrijschelding van alle schulden, algehele schuldsanering

Wil je ook in één keer van al je schulden af, lees hier hoe dat mogelijk is.

Is er hulp te vinden?

Senioren hebben het moeilijk in een tijd van lage pensioenen en hoge kosten. Velen komen of zitten in de knel. Is dat nodig?

De WW-uitkering

Uitleg van de WW-uitkering

Astrologie en de Beurs

Welke invloed hebben de sterren op de beurskoersen. En met name: welk voordeel kun je ermee doen

Werkstuk Geld scheppen, werkstuk geldschepping

Hoe wordt geld geschapen en wie kunnen dit doen