Zelf goedkope sigaretten maken, goedkope sigaretten


Publicatie datum:

Bespaar veel geld door zelf goedkoop sigaretten te maken.

Gesponsorde koppelingen

Toen mijn zoon een jaar of 12 was beweerde hij bij hoog en laag “ik ga nooit roken want ik ben toch een sportman.” Wij vonden dit eigenlijk vanzelfsprekend want hij voetbalde toentertijd bijna alle dagen. Op dinsdag avond had hij veldvoetbal training, op woensdag avond speelde hij meestal een zaalvoetbalwedstrijd, op donderdagavond had hij weer een veldvoetbal training en op zaterdag speelde hij eerst een veldvoetbalwedstrijd en was hij daarna’s middags tot aan het avondeten nog aan het voetballen met zijn vrienden.  Zijn opa beloofde hem toen dat hij zijn rijbewijs voor hem zou betalen als hij op zijn 18de nog niet rookte. Dit had hij overigens ook in het verleden met zijn eigen kinderen afgesproken maar die begonnen toch alle drie al ruim voor hun 18de verjaardag met roken. Mijn vrouw rookte echter al 6 jaar niet meer en ik heb mijn hele leven niet gerookt dus vond mijn zoon het toen ook heel normaal als je niet rookte.

goedkoop zelf sigaretten maken

Toch begonnen met roken:

Bij onze zoon zijn beste vriend  thuis werd echter gerookt als een ketter. Het kwam zelfs regelmatig voor dat hij, als hij thuis kwam bij zijn vriend vandaan, zich meteen ging verkleden en soms zelfs douchen omdat hij zo van rook stonk. Zijn beste vriend, die een jaar jonger is, wist niet beter dan dat roken normaal was. Zijn beste vriend begon daarom al toen hij 14 jaar oud was met roken. Helaas had zijn beste vriend toch zoveel invloed op onze zoon dat ook onze zoon, toen hij 15 jaar oud was, begon te roken. Wij vonden het heel jammer maar hebben het hem nooit verboden (dit heeft volgens ons namelijk bij pubers meestal een averechts effect) maar we hoopten dat het slechts een bevlieging zou zijn die vanzelf over zou gaan.

Gezellig meeroken:
In het begin rookte onze zoon uitsluitend bij zijn vriend in de schuur waar ook vaak andere jongens gezellig een sigaretje kwamen roken. Maar later begon hij ook thuis in de tuin of in de tuinschuur, alleen of met vrienden, sigaretten te roken. Op een dag hield mijn vrouw hem een keer gezelschap en nam ook één sigaretje. Je raad het al, ook mijn vrouw begon weer met roken. Ik vind dat nog steeds heel jammer maar ik zeg er nu maar niets meer van want het helpt niets.

Duur roken:
Ik vraag net aan mijn vrouw wat een pakje van 20 sigaretten eigenlijk kost tegenwoordig en zij antwoord mij “er zitten er tegenwoordig 19 in en één pakje sigaretten kost € 5,40. Één sigaret kost dus 28,5 cent per stuk. Mijn zoon er een stuk of 6 per dag dus dat kost hem iedere dag € 1,70. Dat is dus per week € 11, 90. Aangezien hij geen vast baantje heeft en wij de helft van zijn zakgeld op een geblokkeerde rekening zetten gaat het grootste gedeelte van zijn geld in rook op.

goedkoop zelf sigaretten maken

Goedkoop zelf sigaretten maken:

De kosten voor het roken blijven voor onze zoon een steeds terugkerende kostenpost. Ik denk dat hij het hier ook met de moeder van zijn vriendje over gehad heeft want deze week kwam hij bij zijn vriendje vandaan met een grote plastic tas vol met spullen. De moeder van zijn vriend had hem verteld dat je ook apparaatjes hebt om zelf sigaretten te maken. Zij was zo aardig geweest om een complete set voor onze zoon te kopen waar hij zelf zijn sigaretten mee kan maken. Ik ben eens gaan uitrekenen wat een op deze manier zelfgemaakte sigaret precies kost. De totale startset bestaat uit: 200 hulzen voor € 1,34, 120 gram Camel tabak € 14,- en het apparaatje om ze te maken € 8,99. De totale start investering is dus € 23,33. Één zelfgemaakte sigaret komt dus op Huls € 0.0067 + 1 gram tabak € 0,1166 is totaal € 0,1233. Dus inclusief afschrijving van het apparaatje komt één zelfgemaakte sigaret op € 0,13.

Totale besparing:

Voor 6 normale sigaretten betaalde mijn zoon iedere dag € 1,70 dus per week € 11, 90. Voor 6 zelfgemaakte sigaretten betaald mijn zoon iedere dag € 0,78 dus per week € 5,46. Per jaar bespaart hij daarmee totaal € 334,88. En dan rookt hij nog maar 6 sigaretten per dag!!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Lijfrente

Een lijfrente is een verzekering waarbij u maandelijks een premie betaald zodat u dit op een bepaald moment kunt laten uitkeren als extra inkomen.

Geld maakt gelukkig, mijn leven als kersverse miljonair

Eindelijk is het gelukt, ik ben miljonair!

Binary Options!

In dit artikel ga ik uitleggen wat binary options zijn en of het handig is en of je het zou moeten proberen etc.

Catawiki

Enkele tips die u kunt toepassen als u graag (online) dingen verkoopt of als u objecten verzameld en een betrouwbaar adres zoekt om het online in te kopen.

Astrologie en de Beurs

Welke invloed hebben de sterren op de beurskoersen. En met name: welk voordeel kun je ermee doen

De actuele prijs van goud, goud inkoop en goud verkopen

Alles over goud op www.goud.nl een veilige vluchthaven voor je geld.

Verschillende hypotheekvormen: de beleggingshypotheek

Wat is een beleggingshypotheek?

Voorzieningen Ziektekosten en Zorgkosten

Er verandert veel in de Ziektekosten en Zorgkosten, hier een overzicht van de diverse voorzieningen.

Begrijp jij de voordelen van binaire opties

n de afgelopen jaren is het verhandelen van binaire opties enorm toegenomen in populariteit en wordt gezien als een uitstekend alternatief voor traditionele opties, voor zowel trading experts als beginners. Maar wat zijn binaire opties nu eigenlijk en waarom zijn ze altijd een populaire keuze in de financiële sector?

De gevoelsmatige kant van bewindvoering en onder curatele stelling.

Wat bewindvoering en curatele met de betrokkenen doet, gevoelsmatig gezien.

Snel veel geld verdienen voor een goed doel

Lees hier hoe je snel veel geld kan verdienen voor een goed doel.

WOZ Waarde Bezwaar

Begin volgend jaar valt de WOZ-beschikking van uw huis weer in uw bus . Hierin vermeldt uw gemeente de waarde van de onroerende zaak.

Waarom wordt het meeste geld verdiend met nutteloze zaken zoals gratis Candy Crush Saga, films, muziek enzovoorts?

Deze week is het gratis spelletje Candy Crush verkocht voor 6 miljard dollar, waarom wordt er zoveel geld verdiend met nutteloze zaken zoals Candy Crush Saga.

De verkeersvergelijking van fischer

De uitleg over de verkeersvergelijking van fischer, de geld- en goederenstroom.

Wanneer is een private label of eigen huismerk haalbaar?

Iedere winkelketen wil graag een eigen label voeren maar wanneer is een private label of eigen huismerk haalbaar?

Je persoonlijke administratie en boekhouding.

Zorg dat je administratie en boekhouding op orde is en blijft!

Onbeperkt winkelen zonder limiet.

Onbeperkt winkelen zonder limiet in de mooiste winkels, een droom of werkelijkheid.

Alles over lenen

Informatie over lenen, leningen en krediet

Termijn hypotheek: wat is de beste looptijd van je hypotheek

Hoe kun je meer verdienen met hetzelfde loon?

De lonen stijgen niet zo hard meer als vroeger, toch kun je meer verdienen met hetzelfde loon.

Haal meer uit je Adsense plaatsing

De plaatsing van Adsense ads verhoogt je inkomsten.

Hoe leer je schrijven voor geld, geld verdienen met schrijven

Geld verdien met schrijven kan iedereen, lees hier hoe je leert schrijven voor geld.

Hoe kun je aan gratis bouwgrond komen?

Bouwgrond is ondanks de crisis nog steeds duur, hoe kun je aan gratis bouwgrond komen?

Moest ze zelfmoord plegen?

Praktijkvoorbeeld van een ouder echtpaar dat geen hulp meer krijgt bij financiële problemen. Hoe moeten zij verder?

Het Enron schandaal

De ondergan van een Amerikaanse grootmacht op de energiemarkt