Goedkope cartridges, goedkope inktpatronen, goedkope inktcartridges


Publicatie datum:

Printer inkt is heel erg duur, lees hier hoe en waar je goedkope inkt kunt kopen.

Gesponsorde koppelingen

Iedereen die regelmatig thuis print weet het, vervangen van de inkt kost handen vol geld. Lees daarom hoe je veel geld kunt besparen op je inktkosten. Het loont altijd de moeite om goedkope inkt te zoeken op internet.

Goedkope inkt

Wat is de werkelijke kostprijs van printerinkt:

Goede printerinkt is al verkrijgbaar voor 2 cent per milliliter (ml). Maar als je in de winkel nieuwe cartridges koopt van een bekend merk als HP, Canon, Epson, Lexmark of Brother betaal je voor diezelfde inkt al snel tien tot vijftig keer meer.

Goedkope inkt:
Je kunt deze kwalitatief goedkope inkt prima gebruiken door je cartridges na te (laten) vullen of imitatiecartridges te kopen. Printerfabrikanten geven aan dat hervullen én gebruik van imitatiecartridges in hun printers gewoon kan. Vraag echter voor de zekerheid altijd aan je leverancier of het bij jouw printer ook kan. Heb je een Brother printer, dan kan het altijd, de fabrikant van Brother geeft namelijk aan geen chips in de cartridges te gebruiken.

Garantie:
Wanneer je uit kostenoverwegingen cartridges hervult met inkt van een andere fabrikant, of een b-merk cartridge gebruikt, dan heb je volgens alle fabrikanten nog steeds recht op garantie. Alleen indien een defect aan de printer aantoonbaar is veroorzaakt door het gebruik van niet-originele printerinkt, wordt er geen garantie gegeven.

Zelf inktcartridges navullen:
Je kunt navul inkt kopen van het merk printer dat je hebt of nog goedkoper goede alternatieve kwaliteit inkt, zoals Inktec of Hobbicolors. Deze kosten iets meer dan de allergoedkoopstee setjes, maar deze zijn veel lichtvaster en hebben een veel beter kleurbereik (gamut) dan goedkoopste inkt. De kwaliteit van deze betere navulinkten is vrijwel net zo goed als die van de originele patronen.

Goedkope inkt

Navullen met speciale adapter:
Navullen gaat het makkelijkst met behulp van een speciale adapter. Voor elk type printer is wel zo’n adapter te koop. Als je de cartridge gaat navullen klik je de cartridge in de adapter en kun je er eenvoudig, met een boortje (of nog beter een dremel) met de juiste boordiameter, een gaatje in boren. De adapter zorgt ervoor dat de inkttoevoeropening hermetisch wordt afgesloten. Vervolgens spuit je de inkt erin met de bij de navulset meegeleverde injectiespuit. Als de cartridges weer vol zijn kun je ze weer afsluiten met speciaal daarvoor meegeleverde afdichtdopjes. Daarna kun je de cartridge weer uit de adapter halen en de opening schoondeppen met wat tissue en in de printer doen.

Goedkope inkt

Ontluchter:
Als je zelf je inktpatronen navult kun je niet zonder een ontluchter. Boven de printkop van de cartridge zit een klein filter. Onder dit filter zit een bufferruimte. Deze bufferruimte zorgt er voor dat je tijdens het printen voldoende en voldoende snel inkt naar de printkop krijgt. Als je een cartridge leeg print dan zal ook deze bufferruimte leeg gaan. Er komt lucht in. Vult je de cartridge na, dan zal de inkt boven het filter blijven. De lucht bubbel die nu in de bufferruimte zit houd een goede doorstroming van de inkt naar de printkop tegen. Je merkt dit als je een cartridge hebt nagevuld, en met de cartridge begint te printen. Halverwege de afdruk zal het lijken als of de inkt weer op is. Laat je de inktpatroon weer even staan dan zal er weer een beetje inkt in de bufferruimte komen. Met als gevolg dat je weer een halve pagina kunt printen. enz. Met de airpuller verwijder je, zuig je de lucht uit de bufferruimte en zorgt je dat deze vol komt met inkt. Ook kun je op deze manier een licht ingedroogde inktpatroon weer aan het printen krijgen

Navullen zonder speciale  adapter:
Als je geen adapter hebt, kan je ook gebruik maken van de verzegelingssleutel van de patroon die je ooit moest opendraaien en weggooien (sic !) en deze met plakband goed tegen de opening van de cartridge houden.

Alternatieve methode:
in plaats van bovenaan een gaatje te boren/smelten kan je ook zijdelings bovenaan in het inktreservoir tegen het sponsgedeelte aan een klein gaatje boren/smelten (niet veel groter dan de diameter van een injectienaald). Spuit vervolgens de inkt erin en dan afsluiten met een stukje waterdichte tape (goede Tessa-plakband werkt in de meeste gevallen ook uitstekend, wel van te voren goed vetvrij maken en bij het afsluiten goed de luchtbelletjes wegduwen). Opletten dat het echt goed sluit, want de kleinste opening zorgt ervoor dat je patroon volledig leegloopt. Het voordeel van deze methode is dat het vullen kan gebeuren terwijl de inktopening naar boven wijst en dus niet kan lekken en je geen voorzorgsmaatregelen hoeft te nemen om de inkttoevoeropening af te sluiten.

Goedkope inkt verplicht bij wet:
(citaat) Europa maakt einde aan dure printerinkt:
Donderdag 19 december 2002, 13:33 - Het Europees Parlement heeft besloten dat printerfabrikanten hun klanten niet mogen verplichten alleen dure merkcartridges voor printers te gebruiken. De unanieme beslissing van woensdag betekent een grote tegenvaller voor fabrikanten als Hewlett-Packard, Canon en Epson. Vanaf 2006 mogen zij geen technische voorzieningen meer inbouwen die het hergebruik van oude vullingen tegengaan, zo heeft het Europees Parlement besloten. Alle grote fabrikanten beveiligen hun inktpatronen nu nog tegen het opnieuw vullen, zo stelt het parlement. Ook waarschuwen ze de consument in strenge bewoordingen voor goedkope inkt. Zij kunnen bijvoorbeeld de werking van een printer niet meer garanderen, zo staat dikwijls in de voorwaarden. De beslissing over de dure inkt van het Europees Parlement is een toevoeging op de nieuwe richtlijnen voor elektronische en elektrische apparatuur. Hierin is onder meer opgenomen dat de Europese lidstaten inzamelingspunten voor afgedankte apparatuur moeten bouwen. Uiterlijk eind 2006 moet dan een verplichte en aantoonbare inzamelingshoeveelheid van vier kilogram per bewoner worden bereikt.

Het marktaandeel van het alternatieve circuit is al jarenlang stabiel. Gerekend naar absolute aantallen hebben de 'hervullers' en consorten slechts 13 procent van de markt voor inkjet-printers en handen. Bij de laserjet-inkt is dat naar schatting 25 procent. De consument laat zich dus tot nu toe afschrikken door de opgelegde barrières en dreigementen van de grote partijen. (bron: inktcartridge-navullen.nl) 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Het ultieme bankgeheim, het ultieme zwartgeld

Ook altijd ruzie met de fiscus, lees hier hoe je grote bedragen probleemloos wegsluist en bewaart.

Verschillende hypotheekvormen: de annuïteitenhypotheek

Wat is een annuïteitenhypotheek?

Haalbaarheid

Inzicht verkrijgen in het begrip haalbaarheid

Budgetbeheersing

Hoe krijg je nu precies je financiën weer op orde?

De goedkoopste hypotheek, de beste hypotheek

Op deze website vindt je hoe je de goedkoopste hypotheek en de beste hypotheek.

Goud kopen! Waarom?

goud en zilver kopen of bezitten waarom zou je?

Hoe kun je veel geld verdienen met marktplaats?

Hoe kun je veel geld verdienen met de verkoop van goedkope auto’s, merkkleding, fietsen, en brommers op Marktplaats?

Begrijp jij de voordelen van binaire opties

n de afgelopen jaren is het verhandelen van binaire opties enorm toegenomen in populariteit en wordt gezien als een uitstekend alternatief voor traditionele opties, voor zowel trading experts als beginners. Maar wat zijn binaire opties nu eigenlijk en waarom zijn ze altijd een populaire keuze in de financiële sector?

Geld verdienen met beleggen op de AEX index

Wil je geld verdienen met beleggen of daytraden? Dit artikel geeft je enkele beurstips om eindelijk een hoog rendement op je vermogen te maken.

Levenslessen van Warren Buffet

Wat we allemaal willen weten voor onze eigen portefeuille

Factuur factoring als broodnodige kasstroom voor bedrijven

Factoring gebruiken om direct te beschikken over benodigde kapitaal voor kleine ondernemers

het bijhouden van een kasboekje ideaal om geld te besparen.

een goed overzicht van je financien is een prima manier om niet in schulden te raken of heel rijk te worden

Voorkom schulden bij kwetsbare jongeren

Beschermingsbewind, bewindvoerder, schulden, jongeren

Veilig geld verdienen met aandelen

Lees hier hoe je zonder noemenswaardig risico geld kunt verdienen met de handel in aandelen of effecten.

Nederlands internetbankieren zeer gevoelig voor fraude

Hoe veilig is Nederlands internetbankieren eigenlijk?

Hoe bezuinig je op boodschappen?

Bezuinig op je boodschappen met deze handige bespaartips

Kan iedereen een boek schrijven en rijk worden?

Met een succesvol boek kun je miljoenen verdienen, kan iedereen een boek schrijven en rijk worden?

Geld verdienen met het internet

welke manieren zijn er om geld te verdienen op internet

Snel geld lenen? Met wat creativiteit soms niet nodig

Snel geld lenen kan soms oplossing zijn, maar is soms helemaal niet nodig!

Hoe kun je meer geld verdienen met Bingo of lotto?

Soms is het eenvoudig om als vereniging meer geld te verdienen aan de wekelijkse Bingo of Lotto.

Waarom wordt het meeste geld verdiend met nutteloze zaken zoals gratis Candy Crush Saga, films, muziek enzovoorts?

Deze week is het gratis spelletje Candy Crush verkocht voor 6 miljard dollar, waarom wordt er zoveel geld verdiend met nutteloze zaken zoals Candy Crush Saga.

Zelf elektriciteit opwekken voordelig met HRe-ketel, verwarmingsketel die ook elektriciteit opwekt

Krijg tussen de €300,- en €400,- euro belasting terug met een HRe-ketel die ook stroom opwekt.

Verdien geld met Youtube

Iedereen wil wel makkelijk geld verdienen via het internet. Er zijn verschillende mogelijkheden maar via Youtube kan je het weleens proberen.

Zuinig en kinderen

Kinderen kosten geld. Zijn er dingen waar je op kunt letten om de uitgaven te beperken?

Nacalculatie in de bouw

Een aannemer voert tijdens en na de bouw van een project voortdurend nacalculatie uit om de kosten onder controle te houden, nu en in de toekomt