Goedkope cartridges, goedkope inktpatronen, goedkope inktcartridges


Publicatie datum:

Printer inkt is heel erg duur, lees hier hoe en waar je goedkope inkt kunt kopen.

Gesponsorde koppelingen

Iedereen die regelmatig thuis print weet het, vervangen van de inkt kost handen vol geld. Lees daarom hoe je veel geld kunt besparen op je inktkosten. Het loont altijd de moeite om goedkope inkt te zoeken op internet.

Goedkope inkt

Wat is de werkelijke kostprijs van printerinkt:

Goede printerinkt is al verkrijgbaar voor 2 cent per milliliter (ml). Maar als je in de winkel nieuwe cartridges koopt van een bekend merk als HP, Canon, Epson, Lexmark of Brother betaal je voor diezelfde inkt al snel tien tot vijftig keer meer.

Goedkope inkt:
Je kunt deze kwalitatief goedkope inkt prima gebruiken door je cartridges na te (laten) vullen of imitatiecartridges te kopen. Printerfabrikanten geven aan dat hervullen én gebruik van imitatiecartridges in hun printers gewoon kan. Vraag echter voor de zekerheid altijd aan je leverancier of het bij jouw printer ook kan. Heb je een Brother printer, dan kan het altijd, de fabrikant van Brother geeft namelijk aan geen chips in de cartridges te gebruiken.

Garantie:
Wanneer je uit kostenoverwegingen cartridges hervult met inkt van een andere fabrikant, of een b-merk cartridge gebruikt, dan heb je volgens alle fabrikanten nog steeds recht op garantie. Alleen indien een defect aan de printer aantoonbaar is veroorzaakt door het gebruik van niet-originele printerinkt, wordt er geen garantie gegeven.

Zelf inktcartridges navullen:
Je kunt navul inkt kopen van het merk printer dat je hebt of nog goedkoper goede alternatieve kwaliteit inkt, zoals Inktec of Hobbicolors. Deze kosten iets meer dan de allergoedkoopstee setjes, maar deze zijn veel lichtvaster en hebben een veel beter kleurbereik (gamut) dan goedkoopste inkt. De kwaliteit van deze betere navulinkten is vrijwel net zo goed als die van de originele patronen.

Goedkope inkt

Navullen met speciale adapter:
Navullen gaat het makkelijkst met behulp van een speciale adapter. Voor elk type printer is wel zo’n adapter te koop. Als je de cartridge gaat navullen klik je de cartridge in de adapter en kun je er eenvoudig, met een boortje (of nog beter een dremel) met de juiste boordiameter, een gaatje in boren. De adapter zorgt ervoor dat de inkttoevoeropening hermetisch wordt afgesloten. Vervolgens spuit je de inkt erin met de bij de navulset meegeleverde injectiespuit. Als de cartridges weer vol zijn kun je ze weer afsluiten met speciaal daarvoor meegeleverde afdichtdopjes. Daarna kun je de cartridge weer uit de adapter halen en de opening schoondeppen met wat tissue en in de printer doen.

Goedkope inkt

Ontluchter:
Als je zelf je inktpatronen navult kun je niet zonder een ontluchter. Boven de printkop van de cartridge zit een klein filter. Onder dit filter zit een bufferruimte. Deze bufferruimte zorgt er voor dat je tijdens het printen voldoende en voldoende snel inkt naar de printkop krijgt. Als je een cartridge leeg print dan zal ook deze bufferruimte leeg gaan. Er komt lucht in. Vult je de cartridge na, dan zal de inkt boven het filter blijven. De lucht bubbel die nu in de bufferruimte zit houd een goede doorstroming van de inkt naar de printkop tegen. Je merkt dit als je een cartridge hebt nagevuld, en met de cartridge begint te printen. Halverwege de afdruk zal het lijken als of de inkt weer op is. Laat je de inktpatroon weer even staan dan zal er weer een beetje inkt in de bufferruimte komen. Met als gevolg dat je weer een halve pagina kunt printen. enz. Met de airpuller verwijder je, zuig je de lucht uit de bufferruimte en zorgt je dat deze vol komt met inkt. Ook kun je op deze manier een licht ingedroogde inktpatroon weer aan het printen krijgen

Navullen zonder speciale  adapter:
Als je geen adapter hebt, kan je ook gebruik maken van de verzegelingssleutel van de patroon die je ooit moest opendraaien en weggooien (sic !) en deze met plakband goed tegen de opening van de cartridge houden.

Alternatieve methode:
in plaats van bovenaan een gaatje te boren/smelten kan je ook zijdelings bovenaan in het inktreservoir tegen het sponsgedeelte aan een klein gaatje boren/smelten (niet veel groter dan de diameter van een injectienaald). Spuit vervolgens de inkt erin en dan afsluiten met een stukje waterdichte tape (goede Tessa-plakband werkt in de meeste gevallen ook uitstekend, wel van te voren goed vetvrij maken en bij het afsluiten goed de luchtbelletjes wegduwen). Opletten dat het echt goed sluit, want de kleinste opening zorgt ervoor dat je patroon volledig leegloopt. Het voordeel van deze methode is dat het vullen kan gebeuren terwijl de inktopening naar boven wijst en dus niet kan lekken en je geen voorzorgsmaatregelen hoeft te nemen om de inkttoevoeropening af te sluiten.

Goedkope inkt verplicht bij wet:
(citaat) Europa maakt einde aan dure printerinkt:
Donderdag 19 december 2002, 13:33 - Het Europees Parlement heeft besloten dat printerfabrikanten hun klanten niet mogen verplichten alleen dure merkcartridges voor printers te gebruiken. De unanieme beslissing van woensdag betekent een grote tegenvaller voor fabrikanten als Hewlett-Packard, Canon en Epson. Vanaf 2006 mogen zij geen technische voorzieningen meer inbouwen die het hergebruik van oude vullingen tegengaan, zo heeft het Europees Parlement besloten. Alle grote fabrikanten beveiligen hun inktpatronen nu nog tegen het opnieuw vullen, zo stelt het parlement. Ook waarschuwen ze de consument in strenge bewoordingen voor goedkope inkt. Zij kunnen bijvoorbeeld de werking van een printer niet meer garanderen, zo staat dikwijls in de voorwaarden. De beslissing over de dure inkt van het Europees Parlement is een toevoeging op de nieuwe richtlijnen voor elektronische en elektrische apparatuur. Hierin is onder meer opgenomen dat de Europese lidstaten inzamelingspunten voor afgedankte apparatuur moeten bouwen. Uiterlijk eind 2006 moet dan een verplichte en aantoonbare inzamelingshoeveelheid van vier kilogram per bewoner worden bereikt.

Het marktaandeel van het alternatieve circuit is al jarenlang stabiel. Gerekend naar absolute aantallen hebben de 'hervullers' en consorten slechts 13 procent van de markt voor inkjet-printers en handen. Bij de laserjet-inkt is dat naar schatting 25 procent. De consument laat zich dus tot nu toe afschrikken door de opgelegde barrières en dreigementen van de grote partijen. (bron: inktcartridge-navullen.nl) 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Geld verdienen met twitter

Verdien snel, slim en makkelijk geld op internet via twitter!

De toekomst van het internetbankieren

Internetbankieren is het afgelopen decennia in opkomst gekomen en tegenwoordig doet iedereen het. Hoe ziet de toekomst van het internetbankieren eruit?

De gevoelsmatige kant van bewindvoering en onder curatele stelling.

Wat bewindvoering en curatele met de betrokkenen doet, gevoelsmatig gezien.

Studieschuld aflossen

Alles over het aflossen van een studieschuld

Zelf goedkope sigaretten maken, goedkope sigaretten

Bespaar veel geld door zelf goedkoop sigaretten te maken.

Geld besparen tijdens de kredietcrisis

Enkele tips om geld te besparen tijdens de kredietcrisis

Gezins boekhouden

hoe kan ik een goede boekhouding voor thuis maken?!

Bijna gratis elektrische auto of hybride auto.

Door allerlei subsidies kun je als ondernemer bijna gratis een elektrische auto of hybride auto rijden.

Hoe kun je normaal leven van een bijstand uitkering?

Steeds meer mensen belanden voor altijd in de bijstand, hoe kun je normaal leven in de bijstand.

Hoera, de vluchtelingen redden onze economie!

Leve de vluchtelingen, dankzij hen komt onze economie weer uit het slop.

In het rood

Wat als je een grote berg schulden hebt?

Levensverzekering? Handig of toch niet?

Dit artikel geeft uitleg over levensverzekeringen/overlijdensrisicoverzekering

Naar de rechter voor een openstaande rekening?

Wat als je naar de rechter wilt om een openstaande vordering te innen

Soorten dienstverband

Welke soorten dienstverband zijn?

Schatkist voor de crisis?

Geld verdienen door oude sieraden te verkopen

Hypotheekaftrek en de nieuwe belastingregels

Hoe zit het nu met de nieuwe belastingregels en de hypotheekaftrek vanaf januari 2013?

Bewindvoering aanvragen, hoe doe je dat?

bewindvoering aanvragen verloopt via de kantonrechter in je woonplaats. Woon je in Arnhem dan kies je voor bewindvoering in Arnhem

Goedkope benzine of zuinig rijden

Wordt de benzine een “kwartje” goedkoper of gaan we zuiniger rijden.

Rondkomen met een budget

Of je nu een minimum of een modaal inkomen hebt, je moet rond kunnen komen met dat wat je hebt

Geld verdienen doormiddel van besparen

Doormiddel van het besparen in je gebruik van gas, water en licht en je uitgaven houd je aan het einde van het jaar meer over.

Werkstuk Geld scheppen, werkstuk geldschepping

Hoe wordt geld geschapen en wie kunnen dit doen

Waarom stelt AFAS Softare BV een gratis online kasboek ter beschikking?

Het online kasboek van AFAS Softare BV is gratis te gebruiken, waarom stelt AFAS Softare BV een gratis online kasboek ter beschikking?

Studenten lenen

Artikel over studenten lenen

Handige tips om op je geld te bezuinigen

Tips om op je geld te bezuinigen.

Legaal belasting ontduiken voor iedereen

Ook jij kunt legaal belasting ontduiken door het toepassen van de volgende tips.