Goedkope verslaving, geld verdienen met je verslaving


Publicatie datum:

Lees hier hoe je met een gratis verslaving veel geld kunt verdienen.

Gesponsorde koppelingen

Het woord verslaving wordt over het algemeen in verband gebracht met ongezonde dingen die je veel geld kosten. De meest bekende van dit soort verslavingen zijn drugsverslaving, alcoholverslaving, gokverslaving, koopverslaving, eetverslaving, werkverslaving en gewoonteverslaving. De meeste soorten verslavingen hebben één ding gemeen, ze halen je, zij het tijdelijk, uit de reële wereld. 

Vlucht uit de werkelijkheid:

De meeste soorten verslavingen brengen je dus tijdelijk in een staat waarin je als het ware in een gelukzalig makende roes een kortere of langere tijd de werkelijkheid om je heen niet bewust waarneemt. Lezen is dus ook een verslaving. Als je iets leest moet je je concentreren op wat er geschreven staat en je een beeld vormen van wat degene die het heeft geschreven je wil vertellen. Sommige schrijvers schrijven echter zelf ook puur om de werkelijkheid te vergeten. In deze irrealistische fictieve staat creëren ze soms als vanzelf de mooiste passages.

Goedkope verslavingen

Verslavende zinnen:
Hoe verslavend een geschreven tekst kan zijn blijkt uit de volgende zinnen, probeer hierbij maar eens halverwege een zin te stoppen. Samen liepen zij de trappen op van het doorleefde flatgebouw. Bij het openen van de deur naar de etage leek het of de ruimte een naar rozen ruikende zucht slaakte. Overmand door de heerlijke geur en het bijzondere tafereel bleven ze samen in de gang staan. Het leek wel of de meubels en de voorwerpen in de ruimte ontwaakten uit een zware lethargie  en zich opmaakten om degenen, die nu hun gerechtigde eigenaar waren, met liefde te ontvangen. De zwijgende piano smachtend naar haar delicate handen in het zachte zonlicht dat de naakte parketvloer okergeel deed oplichten. Overal stonden vazen met witte rozen en de geopende ramen ademden de lucht van de straat die de vitrages deed opbollen als de zeilen van een zeiljacht. Het verliefde stel voelde de spanning van de liefde tussen hen stijgen. Speel voor mij, fluisterde de jongeman, haar liefdevol naar de piano leidend. “Triestheid” vroeg ze zacht. Als hij haar de klep van de piano, die de toetsen beschermt, langzaam ziet openen kan hij haar nabijheid bijna niet meer verdragen. Hij pakt haar zachtjes bij haar schouders en draait haar voorzichtig naar haar toe. Dan tilt hij haar op de geopende piano die reageert met een kreunend akkoord. Begeleid door de onder haar kreunende noten ontvangt zij zijn vurige kussen die haar ziel beetje bij beetje doen opengaan. Zijn handen beginnen langs de piano te glijden, begerig en ingehouden, muzikale bewegingen veroorzakend die nog nooit hebben bestaan. Langzaam maar niet te langzaam glijden zijn handen voorzichtig over haar welvingen, daarmee klanken van een sonate teweegbrengend. Door de openstaande deksel van haar klankkamer ziet hij haar kloppende zachtglanzende snaren. Onder een zachte adagio glijden zijn handen naar de plek die heel het leven bevat. De piano speelt een kreunende melodie onder het gewicht van haar lichaam. Er klinkt vreugde en haar benen tintelen en zijn huid reageert, blij, levenslustig, zijn vingers glijden naar de diepte van haar humeuze ziel, langzaam…. Gepassioneerd……

Goedkope verslavingen

Afkickverschijnselen:
Zoals bij elke verslaving eindigt de leesroes altijd te vroeg. Langzaam keer je weer terug in de werkelijkheid met een katerig gevoel en het intense verlangen om dat gelukzalige gevoel nogmaals te beleven. Je hebt geluk, je kunt de passage oneindig vaak teruglezen. Toch verlang je, net als bij iedere verslaving, op den duur naar een grotere dosis die je langer in die gelukzalige roes brengt. Dit duidt dus op een beginnende verslaving. Je kunt nu nog stoppen voor het te laat is want als je doorleest ben je verloren. Eerst is het alleen opium voor de geest maar op den duur wordt je er ook lichamelijk afhankelijk van en begin je afkickverschijnselen te vertonen als je een paar dagen niet hebt kunnen lezen.

Goedkope verslavingen

Geld verdienen met je verslaving:
Tenslotte is er ook nog de schrijfverslaving. Ook hiervoor geldt dat als je er één maal mee begint het je in een tijdelijke surrealistische staat brengt. Het begint meestal op bijvoorbeeld Xead.nl met schrijven om geld te verdienen maar als je eenmaal bent begonnen met schrijven wordt het steeds moeilijker om te stoppen met schrijven. Het plezierige gevoel van even buiten de werkelijkheid te verkeren is zwaar verslavend en dwingt je tot het schrijven van je dagelijkse dosis. De afkickverschijnselen zijn, zo weet ik uit ervaring, vreselijk. Het enige voordeel van een schrijfverslaving is dat het geen geld kost maar opbrengt en het je hersens niet aantast maar juist verder ontwikkeld.

Goedkope verslavingen


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Bijna gratis elektrische auto of hybride auto.

Door allerlei subsidies kun je als ondernemer bijna gratis een elektrische auto of hybride auto rijden.

Dealen met debiteuren, een empirisch onderzoek in de bouwinstallatie-branche

Welke criteria spelen een rol bij het omgaan debiteuren en het voorkomen van een faillisement

Nadelen van Google Adsense

De nadelen van Google Adsense toegelicht

Hoe werkt een loonstrookje?

uitleg loonstrookje, salarisstrookje

Hoe kun je makkelijk geld verdienen met je foto met tineye.com?

Claim nu je beeldrechten bij misbruik van je foto met behulp van tineye.com

Geld Verdienen op het internet

Hoe verdien ik geld op het internet, hier zijn een paar gulden regels

Het beste gratis facturatie programma.

Ideaal voor de startende ondernemer een prima gratis en heel compleet facturatie programma.

Lessen van het Griekse gebeuren

Europa wordt geconfronteerd met eigen beleidsfalen

Budgetbeheersing

Hoe krijg je nu precies je financiën weer op orde?

Wat zijn de kansen en voordelen van de sharing economy?

Iedereen krijgt te maken met het fenomeen sharing economy, wat zijn de kansen en voordelen van de sharing economy.

Hoe kun je een miljoen Euro witwassen

Ik heb een miljoen Euro gevonden, wie kan mij helpen om een miljoen Euro wit te wassen.

Stamrecht BV of stamrechtbanksparen?

Het oprichten van een stamrecht BV en banksparen zijn twee manieren om belasting te besparen op een ontslagvergoeding. Wat zijn de voor- en nadelen van beide?

De belangrijkste verzekeringen

Iedereen moet verzekerd zijn, dit zijn de belangrijkste.

Hoe gaan oplichters tewerk

Oplichters. Wie zijn ze, hoe herken je ze en waar moet je vooral op letten om te voorkomen dat je een volgende slachtoffer wordt.

Geld verdien door klikken, klikken voor geld

Lees hoe je veel geld kan verdienen met klikken voor geld en geld voor klikken.

Het principe van dividendbeleggen

Het heil in beleggen in dividendaandelen

Planschade. Aanvraag en vergoeding

Aanvraag vergoeding van planschade. Overzicht van de nieuwe regelgeving

Moet ik een huis kopen of toch huren?

Moet ik een huis kopen of toch huren?

zelf interactieve verhaaltjes maken voor kinderen

maak leuke interactieve verhaaltjes voor kleinere kinderen

Het Enron schandaal

De ondergan van een Amerikaanse grootmacht op de energiemarkt

Wanneer krijg je je belasting geld terug over 2014?

Begin 2015 heb je inkomsten belasting aangifte moeten doen over 2014. Wanneer krijg je hierover bericht van de belastingdienst en kun je de teruggave verwachten?

Pas op geld lenen kost geld

Schulden het lijkt wel of steeds meer mensen ze hebben, maar hoe voorkom je dat je in de schulden geraakt.

De belangrijkste inkomstenbron van de overheid

Hoe werkt inkomstenbelasting en moet ik de aangifte misschien uitbesteden?

Verschillende hypotheekvormen: de spaarhypotheek

Wat is een spaarhypotheek?

Schuldbemiddeling door financiele problemen.

Heel veel mensen krijgen te maken met financiele problemen.