Goedkope verslaving, geld verdienen met je verslaving


Publicatie datum:

Lees hier hoe je met een gratis verslaving veel geld kunt verdienen.

Gesponsorde koppelingen

Het woord verslaving wordt over het algemeen in verband gebracht met ongezonde dingen die je veel geld kosten. De meest bekende van dit soort verslavingen zijn drugsverslaving, alcoholverslaving, gokverslaving, koopverslaving, eetverslaving, werkverslaving en gewoonteverslaving. De meeste soorten verslavingen hebben één ding gemeen, ze halen je, zij het tijdelijk, uit de reële wereld. 

Vlucht uit de werkelijkheid:

De meeste soorten verslavingen brengen je dus tijdelijk in een staat waarin je als het ware in een gelukzalig makende roes een kortere of langere tijd de werkelijkheid om je heen niet bewust waarneemt. Lezen is dus ook een verslaving. Als je iets leest moet je je concentreren op wat er geschreven staat en je een beeld vormen van wat degene die het heeft geschreven je wil vertellen. Sommige schrijvers schrijven echter zelf ook puur om de werkelijkheid te vergeten. In deze irrealistische fictieve staat creëren ze soms als vanzelf de mooiste passages.

Goedkope verslavingen

Verslavende zinnen:
Hoe verslavend een geschreven tekst kan zijn blijkt uit de volgende zinnen, probeer hierbij maar eens halverwege een zin te stoppen. Samen liepen zij de trappen op van het doorleefde flatgebouw. Bij het openen van de deur naar de etage leek het of de ruimte een naar rozen ruikende zucht slaakte. Overmand door de heerlijke geur en het bijzondere tafereel bleven ze samen in de gang staan. Het leek wel of de meubels en de voorwerpen in de ruimte ontwaakten uit een zware lethargie  en zich opmaakten om degenen, die nu hun gerechtigde eigenaar waren, met liefde te ontvangen. De zwijgende piano smachtend naar haar delicate handen in het zachte zonlicht dat de naakte parketvloer okergeel deed oplichten. Overal stonden vazen met witte rozen en de geopende ramen ademden de lucht van de straat die de vitrages deed opbollen als de zeilen van een zeiljacht. Het verliefde stel voelde de spanning van de liefde tussen hen stijgen. Speel voor mij, fluisterde de jongeman, haar liefdevol naar de piano leidend. “Triestheid” vroeg ze zacht. Als hij haar de klep van de piano, die de toetsen beschermt, langzaam ziet openen kan hij haar nabijheid bijna niet meer verdragen. Hij pakt haar zachtjes bij haar schouders en draait haar voorzichtig naar haar toe. Dan tilt hij haar op de geopende piano die reageert met een kreunend akkoord. Begeleid door de onder haar kreunende noten ontvangt zij zijn vurige kussen die haar ziel beetje bij beetje doen opengaan. Zijn handen beginnen langs de piano te glijden, begerig en ingehouden, muzikale bewegingen veroorzakend die nog nooit hebben bestaan. Langzaam maar niet te langzaam glijden zijn handen voorzichtig over haar welvingen, daarmee klanken van een sonate teweegbrengend. Door de openstaande deksel van haar klankkamer ziet hij haar kloppende zachtglanzende snaren. Onder een zachte adagio glijden zijn handen naar de plek die heel het leven bevat. De piano speelt een kreunende melodie onder het gewicht van haar lichaam. Er klinkt vreugde en haar benen tintelen en zijn huid reageert, blij, levenslustig, zijn vingers glijden naar de diepte van haar humeuze ziel, langzaam…. Gepassioneerd……

Goedkope verslavingen

Afkickverschijnselen:
Zoals bij elke verslaving eindigt de leesroes altijd te vroeg. Langzaam keer je weer terug in de werkelijkheid met een katerig gevoel en het intense verlangen om dat gelukzalige gevoel nogmaals te beleven. Je hebt geluk, je kunt de passage oneindig vaak teruglezen. Toch verlang je, net als bij iedere verslaving, op den duur naar een grotere dosis die je langer in die gelukzalige roes brengt. Dit duidt dus op een beginnende verslaving. Je kunt nu nog stoppen voor het te laat is want als je doorleest ben je verloren. Eerst is het alleen opium voor de geest maar op den duur wordt je er ook lichamelijk afhankelijk van en begin je afkickverschijnselen te vertonen als je een paar dagen niet hebt kunnen lezen.

Goedkope verslavingen

Geld verdienen met je verslaving:
Tenslotte is er ook nog de schrijfverslaving. Ook hiervoor geldt dat als je er één maal mee begint het je in een tijdelijke surrealistische staat brengt. Het begint meestal op bijvoorbeeld Xead.nl met schrijven om geld te verdienen maar als je eenmaal bent begonnen met schrijven wordt het steeds moeilijker om te stoppen met schrijven. Het plezierige gevoel van even buiten de werkelijkheid te verkeren is zwaar verslavend en dwingt je tot het schrijven van je dagelijkse dosis. De afkickverschijnselen zijn, zo weet ik uit ervaring, vreselijk. Het enige voordeel van een schrijfverslaving is dat het geen geld kost maar opbrengt en het je hersens niet aantast maar juist verder ontwikkeld.

Goedkope verslavingen

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Verschillende hypotheekvormen: de aflossingsvrije hypotheek

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Is beleggen in goud een verstandige beslissing?

Vooral in tijden van crisis kan beleggen in edele metalen zoals goud en zilver erg aantrekkelijk zijn.

Tips voor succesvol verkopen op Marktplaats

Diverse handvatten om succesvol te verkopen op marktplaats

Geld verdienen met Stockfotografie!

Geld verdienen met het verkopen van foto's online.

Nederlands internetbankieren zeer gevoelig voor fraude

Hoe veilig is Nederlands internetbankieren eigenlijk?

De WW-uitkering

Uitleg van de WW-uitkering

Is er hulp te vinden?

Senioren hebben het moeilijk in een tijd van lage pensioenen en hoge kosten. Velen komen of zitten in de knel. Is dat nodig?

Wat is kapitalisme en heeft het als mercantilisme nog een toekomst?

Volgens velen Is het kapitalisme de schuld van de economische crisis maar wat is kapitalisme en heeft het als mercantilisme nog toekomst?

WOZ Waarde Bezwaar

Begin volgend jaar valt de WOZ-beschikking van uw huis weer in uw bus . Hierin vermeldt uw gemeente de waarde van de onroerende zaak.

Goedkoop geld lenen voor studenten

Studenten lenen gemiddeld veel geld, lees hier waar je het goedkoopst kunt lenen als student.

Veranderingen in uw hypotheek vanaf 2013

De 6 meest voorkomende vragen en antwoorden over de veranderingen op de hypotheekmarkt

Het principe van dividendbeleggen

Het heil in beleggen in dividendaandelen

Wat is Residueel Inkomen?

Een inkomen dat blijft doorlopen lang na het beëindigen van de arbeid

Begrijp jij de voordelen van binaire opties

n de afgelopen jaren is het verhandelen van binaire opties enorm toegenomen in populariteit en wordt gezien als een uitstekend alternatief voor traditionele opties, voor zowel trading experts als beginners. Maar wat zijn binaire opties nu eigenlijk en waarom zijn ze altijd een populaire keuze in de financiële sector?

De actuele prijs van goud, goud inkoop en goud verkopen

Alles over goud op www.goud.nl een veilige vluchthaven voor je geld.

Zuinig en kinderen

Kinderen kosten geld. Zijn er dingen waar je op kunt letten om de uitgaven te beperken?

Prepaid creditcard

Prepaid creditcard , zonder schuld overal ter wereld betalen!

Google Adwords click through rate (CTR)

Wat is de CTR (click through rate) van Google Adwords

Bewindvoering aanvragen, hoe doe je dat?

bewindvoering aanvragen verloopt via de kantonrechter in je woonplaats. Woon je in Arnhem dan kies je voor bewindvoering in Arnhem

Anticyclus begrotingsbeleid.

Overheidsbeleid dat gericht is op het dempen van de conjunctuurgolven.

Snel veel geld verdienen voor een goed doel

Lees hier hoe je snel veel geld kan verdienen voor een goed doel.

Alles over lenen

Informatie over lenen, leningen en krediet

Wanneer krijg je je belasting geld terug over 2014?

Begin 2015 heb je inkomsten belasting aangifte moeten doen over 2014. Wanneer krijg je hierover bericht van de belastingdienst en kun je de teruggave verwachten?

De belangrijkste inkomstenbron van de overheid

Hoe werkt inkomstenbelasting en moet ik de aangifte misschien uitbesteden?

Vakantie, maar toch naar de portefeuille kijken?

Van een financieel berooide reis teruggekeerd?