Goedkope verslaving, geld verdienen met je verslaving


Publicatie datum:

Lees hier hoe je met een gratis verslaving veel geld kunt verdienen.

Gesponsorde koppelingen

Het woord verslaving wordt over het algemeen in verband gebracht met ongezonde dingen die je veel geld kosten. De meest bekende van dit soort verslavingen zijn drugsverslaving, alcoholverslaving, gokverslaving, koopverslaving, eetverslaving, werkverslaving en gewoonteverslaving. De meeste soorten verslavingen hebben één ding gemeen, ze halen je, zij het tijdelijk, uit de reële wereld. 

Vlucht uit de werkelijkheid:

De meeste soorten verslavingen brengen je dus tijdelijk in een staat waarin je als het ware in een gelukzalig makende roes een kortere of langere tijd de werkelijkheid om je heen niet bewust waarneemt. Lezen is dus ook een verslaving. Als je iets leest moet je je concentreren op wat er geschreven staat en je een beeld vormen van wat degene die het heeft geschreven je wil vertellen. Sommige schrijvers schrijven echter zelf ook puur om de werkelijkheid te vergeten. In deze irrealistische fictieve staat creëren ze soms als vanzelf de mooiste passages.

Goedkope verslavingen

Verslavende zinnen:
Hoe verslavend een geschreven tekst kan zijn blijkt uit de volgende zinnen, probeer hierbij maar eens halverwege een zin te stoppen. Samen liepen zij de trappen op van het doorleefde flatgebouw. Bij het openen van de deur naar de etage leek het of de ruimte een naar rozen ruikende zucht slaakte. Overmand door de heerlijke geur en het bijzondere tafereel bleven ze samen in de gang staan. Het leek wel of de meubels en de voorwerpen in de ruimte ontwaakten uit een zware lethargie  en zich opmaakten om degenen, die nu hun gerechtigde eigenaar waren, met liefde te ontvangen. De zwijgende piano smachtend naar haar delicate handen in het zachte zonlicht dat de naakte parketvloer okergeel deed oplichten. Overal stonden vazen met witte rozen en de geopende ramen ademden de lucht van de straat die de vitrages deed opbollen als de zeilen van een zeiljacht. Het verliefde stel voelde de spanning van de liefde tussen hen stijgen. Speel voor mij, fluisterde de jongeman, haar liefdevol naar de piano leidend. “Triestheid” vroeg ze zacht. Als hij haar de klep van de piano, die de toetsen beschermt, langzaam ziet openen kan hij haar nabijheid bijna niet meer verdragen. Hij pakt haar zachtjes bij haar schouders en draait haar voorzichtig naar haar toe. Dan tilt hij haar op de geopende piano die reageert met een kreunend akkoord. Begeleid door de onder haar kreunende noten ontvangt zij zijn vurige kussen die haar ziel beetje bij beetje doen opengaan. Zijn handen beginnen langs de piano te glijden, begerig en ingehouden, muzikale bewegingen veroorzakend die nog nooit hebben bestaan. Langzaam maar niet te langzaam glijden zijn handen voorzichtig over haar welvingen, daarmee klanken van een sonate teweegbrengend. Door de openstaande deksel van haar klankkamer ziet hij haar kloppende zachtglanzende snaren. Onder een zachte adagio glijden zijn handen naar de plek die heel het leven bevat. De piano speelt een kreunende melodie onder het gewicht van haar lichaam. Er klinkt vreugde en haar benen tintelen en zijn huid reageert, blij, levenslustig, zijn vingers glijden naar de diepte van haar humeuze ziel, langzaam…. Gepassioneerd……

Goedkope verslavingen

Afkickverschijnselen:
Zoals bij elke verslaving eindigt de leesroes altijd te vroeg. Langzaam keer je weer terug in de werkelijkheid met een katerig gevoel en het intense verlangen om dat gelukzalige gevoel nogmaals te beleven. Je hebt geluk, je kunt de passage oneindig vaak teruglezen. Toch verlang je, net als bij iedere verslaving, op den duur naar een grotere dosis die je langer in die gelukzalige roes brengt. Dit duidt dus op een beginnende verslaving. Je kunt nu nog stoppen voor het te laat is want als je doorleest ben je verloren. Eerst is het alleen opium voor de geest maar op den duur wordt je er ook lichamelijk afhankelijk van en begin je afkickverschijnselen te vertonen als je een paar dagen niet hebt kunnen lezen.

Goedkope verslavingen

Geld verdienen met je verslaving:
Tenslotte is er ook nog de schrijfverslaving. Ook hiervoor geldt dat als je er één maal mee begint het je in een tijdelijke surrealistische staat brengt. Het begint meestal op bijvoorbeeld Xead.nl met schrijven om geld te verdienen maar als je eenmaal bent begonnen met schrijven wordt het steeds moeilijker om te stoppen met schrijven. Het plezierige gevoel van even buiten de werkelijkheid te verkeren is zwaar verslavend en dwingt je tot het schrijven van je dagelijkse dosis. De afkickverschijnselen zijn, zo weet ik uit ervaring, vreselijk. Het enige voordeel van een schrijfverslaving is dat het geen geld kost maar opbrengt en het je hersens niet aantast maar juist verder ontwikkeld.

Goedkope verslavingen


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

De belangrijkste inkomstenbron van de overheid

Hoe werkt inkomstenbelasting en moet ik de aangifte misschien uitbesteden?

Afschaffing verklaring van geen bezwaar

Met ingang van 1 juli 2011 is voor oprichtingen en statutenwijzigingen geen verklaring van geen bezwaar meer vereist.

Hoe verdien je geld met derivaten?

Lees hier hoe je veel geld kunt verdienen met derivaten.

Catawiki

Enkele tips die u kunt toepassen als u graag (online) dingen verkoopt of als u objecten verzameld en een betrouwbaar adres zoekt om het online in te kopen.

Beleggen in turbo's.

Wat is een turbo? Hoe best beleggen in turbo's?

Goedkope cartridges, goedkope inktpatronen, goedkope inktcartridges

Printer inkt is heel erg duur, lees hier hoe en waar je goedkope inkt kunt kopen.

Internetbankieren Rabobank, Rabobank inloggen

Met Rabo Internetbankieren kun je altijd via Internet je rekeningen inzien en transacties uitvoeren.

Hoe zie je of geld echt of nep is?

Als je een briefje aanneemt in de supermarkt en het is nep, krijg je dit niet vergoed. Hier wat tips om te zien of geld echt is of niet.

Relatie Earnings Management en Belastinglatenties

Relatie Earnings Mangement en Belastinglatenties gezien vanuit verschillende oogpunten

financiele problemen

tips voor mensen met geldproblemen

Penny Stocks, laag gewaardeerde aandelen

Tijdje geleden schreef ik al over een penny stock, RAYS. En de belofte om dat wat vaker te doen.

Krijgen we een hoger pensioen?

We gaan in de toekomst pas met 67 jaar met pensioen, krijgen we dan ook een hoger pensioen.

Goedkoop boodschappen doen in de supermarkt doe je zo

het dagelijkse leven wordt steeds duurder. Hoe zorg je ervoor dat je dagelijkse boodschappen zo goedkoop mogelijk doet.

Spaarhypotheek of beleggingshypotheek

Veel mensen vragen zitten met de vraag voor wat voor soort hypotheek er genomen moet worden. Hier worden spaar en beleggingshypotheken kort besproken.

Hoe verdient myheritage.com zijn geld

Op www.myheritage.com kun je gratis een stamboom aanmaken, maar hoe wordt dit gefinancierd?

Goedkoop scooter rijden, goedkoop brommer rijden

Wie verlangd er niet naar terug, goedkoop brommer rijden.

Vind jouw actiecode en kortingscode op www.actiecode.nl

Op www.actiecode.nl vind je iedere dag alle actuele actiecodes en kortingscodes voor jou verzameld.

Nadelen van Google Adsense

De nadelen van Google Adsense toegelicht

Wat kost trouwen, een huwelijk en een droombruiloft?

Ja ik wil trouwen, de mooiste dag van je leven, een droombruiloft en een fijn huwelijk.

Trackers, goedkoop alternatief voor beleggingsfondsen

Trackers zijn een goed alternatief voor beleggingsfondsen

Besparen op uw energienota!

Het kost ieder jaar wel even tijd, maar het zal zeker de moeite waard zijn!

Astrologie en de Beurs

Welke invloed hebben de sterren op de beurskoersen. En met name: welk voordeel kun je ermee doen

Winkelen in crisistijden

Goedkoper shoppen door slim te shoppen

Zo goedkoop mogelijke zorgverzekering

Tips om te besparen op de basisverzekering

Hoe kan ik mijn bedrijf het best promoten?

Hoe kan ik mijn bedrijf het best promoten?