Hoe leer je schrijven voor geld, geld verdienen met schrijven


Publicatie datum:

Geld verdien met schrijven kan iedereen, lees hier hoe je leert schrijven voor geld.

Gesponsorde koppelingen

In dit artikel vertel ik je hoe je kunt leren zo te schrijven dat je er ook geld mee verdient. Bij mijn uitleg ga ik er daarbij vanuit dat je het technische gedeelte van het schrijven al voldoende beheerst. Dit wil zeggen dat je minimaal de basisbeginselen die je leert op de basisschool volledig beheerst en dat je dus voldoet aan de taalvaardigheid eisen voor niveau 1F* zoals vastgesteld door de overheid. De door de overheid vastgestelde minimum taalvaardigheid voor een 12 jarige is als volgt vastgesteld. Kinderen van 12 jaar moeten in staat zijn om de hoofdlijnen uit een mondeling verhaal te halen. Ze moeten leestekens kunnen gebruiken in hun geschreven teksten, maar nog niet het trema of accent. Het is natuurlijk mooi als je ook de trema’s en accenten beheerst maar dit is niet perse noodzakelijk om een goed begrijpelijke tekst te schrijven. De referentieniveaus voor spelling en leestekens voor de basisschool zijn vastgelegd op de APS kaart voor spelling en leestekens.

* Op niveau 1F (eind basisschool) schrijf je (vrijwel) foutloos:
Woorden:  Gewone woorden die regelmatig gebruikt worden bijvoorbeeld: bodem, prijzen, tenminste, koningin, onmiddellijk, agressief en zakdoek
Werkwoorden:  Tegenwoordige tijd bijvoorbeeld; ik werk, ik ren. Verleden tijd bijvoorbeeld; ik werkte, ik rende. Voltooid deelwoord bijvoorbeeld; ik heb gewerkt, ik heb gerend.
Leestekens: Hoofdletter aan het begin van een zin en aan het eind een punt. Vraagtekens? en uitroeptekens!  “Aanhalingstekens” en Woorden afbreken aan het eind van een regel.

Hoe leer je schrijven voor geld:
Schrijven voor geld klinkt moeilijk maar iedereen die op niveau 1F schrijven kan, kan het. Schrijven is namelijk net als fietsen. Je leert het alleen door het te doen. In het begin heb je, net als met fietsen, al je aandacht nodig om de techniek onder de knie te krijgen en ga je dus ook, net als met fietsen, af en toe op je bek. Laat je daar echter niet door ontmoedigen maar ga gewoon door met schrijven, het maakt hierbij niet uit waarover je schrijft, als je maar schrijft. Naarmate je meer oefent wordt het schrijven, net als het fietsen, een automatisme. Als je je niet meer op de techniek van het schrijven hoeft te concentreren kun je je, net al bij het fietsen, concentreren op het einddoel van je verhaal of, net als bij fietsen, al freewheelend, doelloos, genieten van het schrijven. Het fietsen is hierbij gebruikt als een mooie metafoor voor het schrijfproces maar is ook heel geschikt als metafoor om  het proces van geld verdienen met schrijven uit te leggen. Zowel voor schrijven als voor fietsen geldt namelijk dat ieder normaal functionerend mens het kan leren. Maar net als bij het fietsen kun je er pas geld mee verdienen als je er heel veel tijd in investeert zodat je er goed in wordt.

Hoe leer je schrijven voor geld

Geld verdienen met schrijven:
Ook voor het uiteindelijke geld verdienen met schrijven is het fietsen een goede metafoor. Met alleen maar heel hard fietsen verdien je namelijk geen geld. Je kunt pas geld verdienen met fietsen als je een sponsor hebt die je betaald om zijn product, door middel van media aandacht omtrent jouw prestaties, te promoten. Zo werkt het met schrijven ook. Je kunt nog zoveel en zo goed schrijven je verdient pas geld als je het gepubliceerd kunt krijgen of als je het, met bijvoorbeeld een website als Plazilla.nl, zelf publiceert en de facilitator (persoon die de (rand)voorwaarden schept en onderhoudt waaronder zowel collectieve als individuele processen op gang kunnen komen) er voor zorgt dat je publicatie gevonden wordt op internet (ranking) en dat er, door middel van optimalisatie-algoritme, relevante advertenties worden vertoond bij je artikelen.

Illustratief schrijven:
De moderne lezer leest tegenwoordig niet door middel van alleen tekst maar ook door middel van passende illustraties. Passende illustraties plaatsen hoort dus ook in het moderne schrijfproces. Voor een succesvolle publicate op internet is het dus belangrijk om er een aantal mooie relevante illustraties bij te zetten.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

In het rood

Wat als je een grote berg schulden hebt?

Het beste gratis facturatie programma.

Ideaal voor de startende ondernemer een prima gratis en heel compleet facturatie programma.

Zuinig en kinderen

Kinderen kosten geld. Zijn er dingen waar je op kunt letten om de uitgaven te beperken?

Verdien geld met Youtube

Iedereen wil wel makkelijk geld verdienen via het internet. Er zijn verschillende mogelijkheden maar via Youtube kan je het weleens proberen.

Rondkomen met een budget

Of je nu een minimum of een modaal inkomen hebt, je moet rond kunnen komen met dat wat je hebt

Wat is Residueel Inkomen?

Een inkomen dat blijft doorlopen lang na het beëindigen van de arbeid

Hoe kun je meer geld verdienen met Bingo of lotto?

Soms is het eenvoudig om als vereniging meer geld te verdienen aan de wekelijkse Bingo of Lotto.

Eeuwigdurende obligaties (perpetuals)

Eeuwigdurende obligaties kunnen hoog rendement opleveren

De Hypotheek Crisis in Amerika.

Simpele uitleg over de hypotheek crisis in Amerika

Wat doe je nu eigenlijk als je geld leent?

Geld lenen voor allerlei doeleinde is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Toch moeten we daar voorzichtig mee om gaan.

Relatie Earnings Management en Belastinglatenties

Relatie Earnings Mangement en Belastinglatenties gezien vanuit verschillende oogpunten

Vakantie, maar toch naar de portefeuille kijken?

Van een financieel berooide reis teruggekeerd?

De waarde van de munt, wisselkoers en inflatie

Zo wordt een wisselkoers bepaald en wat de invloeden erop zijn.

Lijfrente

Een lijfrente is een verzekering waarbij u maandelijks een premie betaald zodat u dit op een bepaald moment kunt laten uitkeren als extra inkomen.

Energie vergelijken

Wilt u ook overstappen van energieleverancier? Tegenwoordig is dit slechts nog enkele minuten werk.

Goedkoop scooter rijden, goedkoop brommer rijden

Wie verlangd er niet naar terug, goedkoop brommer rijden.

Online geld lenen

Tips over online geld lenen.

De inboedelverzekering en je gestolen fiets

Je fiets is gestolen bij het station. Dekt de inboedelverzekering dat? Jammergenoeg niet. Maar er zijn gevallen van diefstal van je fiets, waarbij de inboedelverzekeraar wel uitkeert.

Wat zijn de kansen en voordelen van de sharing economy?

Iedereen krijgt te maken met het fenomeen sharing economy, wat zijn de kansen en voordelen van de sharing economy.

Investeren in Goud

Investeren in goud is voor veel mensen interessant. Maar hoe werkt het nu eigenlijk precies, lees er hier meer over.

Geld verdienen met twitter

Verdien snel, slim en makkelijk geld op internet via twitter!

Wanneer krijg je je belasting geld terug over 2014?

Begin 2015 heb je inkomsten belasting aangifte moeten doen over 2014. Wanneer krijg je hierover bericht van de belastingdienst en kun je de teruggave verwachten?

Geld lenen zonder BKR registratie, geld lenen met negatieve BKR registratie

Lees hier hoe je geld kunt lenen met een negtieve BKR registratie.

Lees hier hoe je eenvoudig Bitcoins kunt verdienen door de rekenkracht van je computer.

Virtuele munt bitcoin, geld verdienen met virtuele munt bitcoin

Het Enron schandaal

De ondergan van een Amerikaanse grootmacht op de energiemarkt