Legaal belasting ontduiken voor iedereen


Publicatie datum:

Ook jij kunt legaal belasting ontduiken door het toepassen van de volgende tips.

Gesponsorde koppelingen

De belasting in Nederland is een verplichte betaling van een persoon of rechtspersoon aan de overheid aan de overheid waar geen individuele prestatie van de overheid aan de persoon of rechtspersoon tegenoverstaat. Als er aan de heffing wel een individuele prestatie van de overheid aan de persoon of rechtspersoon tegenoverstaat heet het geen belasting maar een retributie. De belasting die de overheid heft is onder te verdelen in de directe belasting, dit zijn Loonbelasting, Vennootschapsbelasting, Dividendbelasting, Erfbelasting en Kansspelbelasting en indirecte belasting zoals bijvoorbeeld Omzetbelasting, Accijnzen, Milieubelastingen, Motorrijtuigenbelasting, Belastingen van rechtsverkeer, BPM en Bankbelasting.

Legaal belasting ontduiken voor iedereen

Belastingheffing:
Er zijn 3 manieren waarop belasting geheven wordt namelijk in geld, in natura en in arbeidskracht. De meest gangbare manier is de belastingheffing in geld die met een onveranderlijk percentage van de grondslag (constant), met een onveranderlijk percentage van de grondslag (proportioneel), met een stijgend percentage van de grondslag (progressief) of met een dalend percentage van de grondslag (degressief) geheven wordt. Belastingheffing in natura komt een enkele keer voor bijvoorbeeld als de erfgenamen de successierechten betalen met de overdracht van aandelen of obligaties. De heffing in natura is, sinds het opheffen van de militaire dienstplicht, feitelijk verdwenen in Nederland.

Legaal belasting ontduiken voor iedereen

Belasting ontduiken:
Belasting kan op verschillende manieren ontdoken worden namelijk illegaal en legaal. Als de belasting op illegale wijze ontdoken wordt spreken we van frauderen bij legale belastingontduiking spreken we van belasting ontwijken. Illegaal belasting ontduiken berokkend de maatschappij heel veel schade en wordt daarom door de overheid beschouwd als een misdrijf en daarom zwaar bestraft. Legaal belasting ontduiken of liever gezegd ontwijken berokkend de maatschappij net zoveel schade maar omdat het door door de overheid zelf in het leven geroepen regels mogelijk wordt gemaakt is het niet strafbaar.

Legaal belasting ontduiken voor iedereen

Legaal belasting ontduiken:
Er zijn een paar manieren om legaal belasting te ontduiken. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van het schenkingsrecht of een gebruik te manken van een LETS-kring.

Legaal belasting ontduiken voor iedereen

Schenkingsrecht:
Volgens het schenkingsrecht mogen kinderen tot 35 jaar eenmalig 22.760,- EURO belastingvrij ontvangen en daarnaast nog eens 4.446,- EURO per jaar. Aan anderen mag jaarlijks 2.734,- belastingvrij worden geschonken. Het schenken aan de kinderen is voordelig omdat je je eigen vermogen omlaag kan brengen waardoor je minder vermogensbelasting hoeft te betalen. Van de tweede mogelijkheid kun je handig gebruik maken door iemand die een dienst voor je heeft verricht in plaats van het te factureren bedrag een schenking te doen. Dit scheelt jou 21% BTW en de ontvanger hoeft er geen inkomstenbelasting over te betalen. Zolang er niets van de verleende dienst op papier gezet wordt is de schenking, fiscaal juridisch gezien, volledig legaal.

Legaal belasting ontduiken voor iedereen

LETS -kring:
Een tweede manier om legaal belasting te ontduiken is door middel van een zogenaamde LETS-kring (LETS = local exchange trading system). Bij een LETS-kring is er sprake van een lokale ruileconomie die gebaseerd is op ruilhandel. In een moderne LETS-kring worden de goederen en diensten niet direct geruild maar wordt gebruik gemaakt van een complementaire munteenheid in de vorm van een interne munt. Hierdoor hoeven goederen en diensten niet één op één geruild te worden maar kunnen ze ook indirect met anderen geruild worden. Omdat de fiscus alleen belasting heft over transacties betaald in officiële valuta zijn alle directe en indirecte ruiltransacties in een LETS-kring volgens het fiscaal geldende recht legaal onbelast.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Hoe kun je geld verdienen met verkeerde lege plastic flessen?

Vind je dat ook zo vervelend als je lege fles niet geaccepteerd wordt? Lees hoe je toch geld kunt verdienen met verkeerde lege flessen.

Vijf manieren om online geld te verdienen

Wil je voorgoed afscheid nemen van je dagelijkse routine, of gewoon wat extra geld aan de kant hebben, er zijn best wel wat manieren om online geld te verdienen.

Alles over verzekeringen

Informatie over verzekeringen: wat is een verzekering en waar moet je op letten?

Catawiki

Enkele tips die u kunt toepassen als u graag (online) dingen verkoopt of als u objecten verzameld en een betrouwbaar adres zoekt om het online in te kopen.

Besparen op uw energienota!

Het kost ieder jaar wel even tijd, maar het zal zeker de moeite waard zijn!

Lees hier hoe je eenvoudig Bitcoins kunt verdienen door de rekenkracht van je computer.

Virtuele munt bitcoin, geld verdienen met virtuele munt bitcoin

Energie vergelijken

Wilt u ook overstappen van energieleverancier? Tegenwoordig is dit slechts nog enkele minuten werk.

Geld verdienen met Paypro

Hoeveel geld kun je verdienen met Paypro?

Het nieuwe geldsysteem

Het huidige geldsysteem staat op instorten, tijd voor een heel nieuw geld systeem

De voornaamste inkomstenbronnen van Mexico

Een overzicht van de voornaamste inkomstenbronnen van Mexico met een ontwikkeling van de afgelopen jaren.

WOZ Waarde Bezwaar

Begin volgend jaar valt de WOZ-beschikking van uw huis weer in uw bus . Hierin vermeldt uw gemeente de waarde van de onroerende zaak.

Een andere vorm van lenen, huurkoop.

Lenen via huurkoop word verschillend bekeken in Nederland dan in Belgie.

Spaarhypotheek of beleggingshypotheek

Veel mensen vragen zitten met de vraag voor wat voor soort hypotheek er genomen moet worden. Hier worden spaar en beleggingshypotheken kort besproken.

Nacalculatie in de bouw

Een aannemer voert tijdens en na de bouw van een project voortdurend nacalculatie uit om de kosten onder controle te houden, nu en in de toekomt

Wanneer krijg je je belasting geld terug over 2014?

Begin 2015 heb je inkomsten belasting aangifte moeten doen over 2014. Wanneer krijg je hierover bericht van de belastingdienst en kun je de teruggave verwachten?

Hoe kun je aan gratis bouwgrond komen?

Bouwgrond is ondanks de crisis nog steeds duur, hoe kun je aan gratis bouwgrond komen?

Beleggen profiteren van concurrentie financiële producten

Belegen anno 2013 is een stuk goedkoper geworden door het grote aanbod van brokers.

Hoeveel kost de Smartphone ons?

De Smartphone bepaald steeds meer ons leven maar hoeveel kost de Smartphone ons?

Management en organisatie

Een artikel over management en organisatie waarbij o.a. de volgende onderwerpen worden besproken: cashflow, revisionisme, besluitingsvormen en vormen van communicatie.

Kan iedereen een boek schrijven en rijk worden?

Met een succesvol boek kun je miljoenen verdienen, kan iedereen een boek schrijven en rijk worden?

Verzekeraars manipuleren (eigen) onderzoeks & expertisebureaus

Belangenverstrengeling aangetoond, verzekeraars overtreden eigen gedragscode. De meeste expertise/onderzoeksbureaus zijn partijdig.

Vind jouw actiecode en kortingscode op www.actiecode.nl

Op www.actiecode.nl vind je iedere dag alle actuele actiecodes en kortingscodes voor jou verzameld.

Snel geld lenen

Is het mogelijk om binnen 24 uur een lening af te sluiten?

Geld verdien door klikken, klikken voor geld

Lees hoe je veel geld kan verdienen met klikken voor geld en geld voor klikken.

Tegenstrijdig belang

De wet geeft een speciale regeling ingeval de vennootschap een zogenaamd tegenstrijdig belang (