Hoe verdient myheritage.com zijn geld


Publicatie datum:

Op www.myheritage.com kun je gratis een stamboom aanmaken, maar hoe wordt dit gefinancierd?

Gesponsorde koppelingen

Ik zag op Facebook een advertentie voor myheritage.com met de wervende tekst: “Bouw je stamboom, gratis en makkelijk. Omdat ik altijd benieuwd ben waarom een bedrijf, een persoon of een organisatie geld betaald voor een advertentie om jou iets gratis aan te bieden ben ik gaan uitzoeken wat myheritage.com doet en hoe het aan geld komt om de advertenties en de website te betalen.

myheritage com

Aanmelden:
Ik klik op de advertentie en kom op myheritage.com. Ik meld mij aan onder een valse naam “Jan Janssen” en met mijn speciale Hotmail e-mailadres voor dit soort onderzoekjes. Bij Mijn vader vul ik ook een valse naam “Jan Janssen” in en bij mijn moeder de valse naam “Anne Suzanne”. Ik doe dit omdat ik van nature wantrouwig ben en er cyber criminelen zijn die alleen al voor jouw volledige naam en e-mailadres geld krijgen van mensen die spam versturen. Ik klik op “Ga” en er komt even een wachtschermpje met de tekst “uw stamboom wordt aangemaakt.

Je familie site:
Na een paar tellen is je stamboom aangemaakt en kom je op de vervolgpagina met in grote letters de tekst “Fantastisch, je familie site is aangemaakt!” en meteen daaronder de tekst “Ga nu over van een Janssen Web Site naar een Premium abonnement. Met dit abonnement kan je een grotere stamboom bouwen en krijg je meer opslagruimte voor al je foto's. Je kunt ook kiezen voor de Basis web Site maar dat wordt niet genoemd en ook minder nadrukkelijk weergegeven op de keuze pagina.

Myheritage.com premium:
De myheritage.com Premium versie biedt het volgende:
Tot 2.500 personen in uw stamboom, 500 MB opslagruimte voor foto's en video's (ongeveer 500 foto's), Vind familie connecties met met Smart Matches Wat is dit? Markeer automatisch uw foto's Wat is dit? Prioriteit steun Alleen nu geen € 5,00 maar € 3,50  per maand. (N.B. Als je op de “Wat is dit?”link klik kom je gewoon weer op dezelfde pagina). Dit is het tarief voor het abonnement met een looptijd van 1 jaar. Als je een abonnement voor 2 jaar neemt betaal je € 2,80 per maand. En Als je een abonnement voor 5 jaar neemt betaal je € 3,50 per maand. Een abennement voor 2 jaar is dus het goedkoopst.

Myheritage.com basis:
Ik kies natuurlijk voor het gratis abonnement met beperkte foto opslagruimte en tot 250 personen in mijn stamboom. Ik kom op een vervolgscherm met de tekst “Omdat Familie voor altijd is... Hallo Jan, welkom bij MyHeritage.com! Op MyHeritage.com heeft u een prive-familiesite waar u en uw familie stambomen kunnen bouwen, foto's beheren, familie-geschiedenis kunnen behouden en op de hoogte blijven van familie nieuws, verjaardagen en evenementen. MyHeritage.com is een familie netwerk voor het leven. Onder deze tekst staat een vakje waar ik mijn wachtwoord voor MyHeritage.com kan aanmaken. Ik kies xead.nl als wachtwoord en log in. Op de volgende pagina staan enige aanwijzingen met betrekking tot de belangrijkste gebieden op de site. (N.B. Als je op de vergrootglaasjes klikt om in te zoomen op een bepaald onderwerp kom je bij allemaal gewoon weer op de pagina waar je al was.)

Ga naar mijn familie site:
Als je op de knop “Ga naar de familie site”hebt geklikt kom je op de, in mijn geval, Janssen Web Site. Nu kun je beginnen met het bouwen aan je stamboom, het toevoegen van Foto’s en Video’s, het opschrijven van gebeurtenissen, het plannen en vastleggen van activiteiten en je kunt je instellingen aanpassen. Ik heb me alleen maar aangemeld en volgens de teller op mijn gratis familie website is mijn familie web site al 34 % compleet. Wat ik wel leuk vind is dat je zelf een unieke url voor je familie website kunt kiesen. Er staat “Een uniek adres voor uw site kiezen (voor 4%) Adres: JOUWNAAM.myheritage.nl Pas toe Tip: U kunt dit adres in een browser invoeren om uw site direct te bezoeken, bijvoorbeeld http://johnson.myheritage.com”. Wel toevallig de naam in het voorbeeld “johnson”. Ik kies “janssen”als naam. Deze is helaas al in gebruik! Dus kies ik “janjanssen” en met succes, mijn familie site is nu te vinden op http://janjanssen.myheritage.nl . Vervolgens staat er “Voeg een foto van jezelf toe- om je aanwezigheid op de site te personaliseren (voor 6%)”. Na het toevoegen van mijn foto is mijn gratis account al voor 44% gebruikt. Onder het vakje waar je je foto toe kan voegen staat “Vul essentiele gegevens in- geslacht, naam en geboortedag (voor 3%)”. Na het toevoegen van mijn essentiele gegevens is mijn gratis account al voor 47% gebruikt. Het verwerken van mijn essentiele gegevens neemt even tijd in beslag dus wacht ik even. Het verwerken duurt wel erg lang. Omdat er geen eind aan komt klik ik maar op “Foto’s en Video’s.”

Foto’en video’s:
Ik heb één foto geplaatst dus ga ik nu een hele kleine video van 770Mb uploaden. Mijn gratis account is nu al voor 61% gebruikt. De video doet het wel prima en kan ook fullscreen worden afgespeeld. Ik zal nu nog even een familiefoto van 64 Kb plaatsen. Dit heeft geen invloed op het gebruik van mijn Web Site.

Conclusie:
De web site myheritage.nl werkt in de gratis versie prima. Je zult echter vrij snel aan je limiet komen als je een paar foto’s en filmpjes upload. Hier verdient myheritage.nl zijn geld dus mee want om  de website daarna toch te kunnen blijven gebruiken moet je upgraden naar een “Premium”abonnement.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Boekhoudschandaal Ahold

Beschrijving van het boekhoudschandaal bij Ahold. Wat er allemaal aan de hand was bij Ahold.

Geld verdienen met beleggen op de AEX index

Wil je geld verdienen met beleggen of daytraden? Dit artikel geeft je enkele beurstips om eindelijk een hoog rendement op je vermogen te maken.

Tips hoe kan je beter met geld omgaan

Tips over besparen en hoe je beter met geld kan omgaan en hoe je uit je schulden kan komen

Tegenstrijdig belang

De wet geeft een speciale regeling ingeval de vennootschap een zogenaamd tegenstrijdig belang (

Waarom wordt het meeste geld verdiend met nutteloze zaken zoals gratis Candy Crush Saga, films, muziek enzovoorts?

Deze week is het gratis spelletje Candy Crush verkocht voor 6 miljard dollar, waarom wordt er zoveel geld verdiend met nutteloze zaken zoals Candy Crush Saga.

Relatie Earnings Management en Belastinglatenties

Relatie Earnings Mangement en Belastinglatenties gezien vanuit verschillende oogpunten

Hoe krijgt u de hoogste rente op een zakelijke spaarrekening?

Als zakelijke spaarder moet u meer moeite doen om een goede rentevergoeding te krijgen. Dit artikel wijst u de weg.

Geen zelfmoord maar een faillissement

Het in geldnood verkerende echtpaar weerstaat in eerste instantie de neiging om uit het leven te stappen.

Bitcoin: van proof-to-concept tot populaire valuta

De bitcoin was een paar jaar geleden enkel een proof-to-concept, maar tegenwoordig is het een populaire valuta. Hoe heeft de bitcoin zich ontwikkeld?

Lenen met Bureau Krediet Registratie, snel geld lenen zonder BKR toetsing

In dit artikel kun je lezen hoe je voordelig geld kunt lenen met of zonder Bureau Krediet Registratie.

De WW-uitkering

Uitleg van de WW-uitkering

Belastingtoeslagen

Hoe om te gaan met toeslagen?

De belangrijkste inkomstenbron van de overheid

Hoe werkt inkomstenbelasting en moet ik de aangifte misschien uitbesteden?

Verhoog je omzet en verdien meer.

Meer verdienen door meer marge bij minder omzet.

Besparen: minder geld uitgeven en dus geld overhouden zodat je ellende kunt besparen!

Een stukje geschiedenis en ervaring vanuit het oogpunt van een salsadanser.

Factuur factoring als broodnodige kasstroom voor bedrijven

Factoring gebruiken om direct te beschikken over benodigde kapitaal voor kleine ondernemers

Doe iets met die rente

Hoeveel rente brengt je spaargeld op? Na hoeveel jaar is je spaargeld verdubbeld?

Hoe kun je een miljoen Euro witwassen

Ik heb een miljoen Euro gevonden, wie kan mij helpen om een miljoen Euro wit te wassen.

Vrijschelding van alle schulden, algehele schuldsanering

Wil je ook in één keer van al je schulden af, lees hier hoe dat mogelijk is.

Internetbankieren Rabobank, Rabobank inloggen

Met Rabo Internetbankieren kun je altijd via Internet je rekeningen inzien en transacties uitvoeren.

Voorkom schulden bij kwetsbare jongeren

Beschermingsbewind, bewindvoerder, schulden, jongeren

Gezins boekhouden

hoe kan ik een goede boekhouding voor thuis maken?!

Nederlands internetbankieren zeer gevoelig voor fraude

Hoe veilig is Nederlands internetbankieren eigenlijk?

Geld lenen? 8 Tips om het te voorkomen

8 tips om te voorkomen dat je geld moet lenen

Waarom stelt AFAS Softare BV een gratis online kasboek ter beschikking?

Het online kasboek van AFAS Softare BV is gratis te gebruiken, waarom stelt AFAS Softare BV een gratis online kasboek ter beschikking?