Hoe verdient myheritage.com zijn geld


Publicatie datum:

Op www.myheritage.com kun je gratis een stamboom aanmaken, maar hoe wordt dit gefinancierd?

Gesponsorde koppelingen

Ik zag op Facebook een advertentie voor myheritage.com met de wervende tekst: “Bouw je stamboom, gratis en makkelijk. Omdat ik altijd benieuwd ben waarom een bedrijf, een persoon of een organisatie geld betaald voor een advertentie om jou iets gratis aan te bieden ben ik gaan uitzoeken wat myheritage.com doet en hoe het aan geld komt om de advertenties en de website te betalen.

myheritage com

Aanmelden:
Ik klik op de advertentie en kom op myheritage.com. Ik meld mij aan onder een valse naam “Jan Janssen” en met mijn speciale Hotmail e-mailadres voor dit soort onderzoekjes. Bij Mijn vader vul ik ook een valse naam “Jan Janssen” in en bij mijn moeder de valse naam “Anne Suzanne”. Ik doe dit omdat ik van nature wantrouwig ben en er cyber criminelen zijn die alleen al voor jouw volledige naam en e-mailadres geld krijgen van mensen die spam versturen. Ik klik op “Ga” en er komt even een wachtschermpje met de tekst “uw stamboom wordt aangemaakt.

Je familie site:
Na een paar tellen is je stamboom aangemaakt en kom je op de vervolgpagina met in grote letters de tekst “Fantastisch, je familie site is aangemaakt!” en meteen daaronder de tekst “Ga nu over van een Janssen Web Site naar een Premium abonnement. Met dit abonnement kan je een grotere stamboom bouwen en krijg je meer opslagruimte voor al je foto's. Je kunt ook kiezen voor de Basis web Site maar dat wordt niet genoemd en ook minder nadrukkelijk weergegeven op de keuze pagina.

Myheritage.com premium:
De myheritage.com Premium versie biedt het volgende:
Tot 2.500 personen in uw stamboom, 500 MB opslagruimte voor foto's en video's (ongeveer 500 foto's), Vind familie connecties met met Smart Matches Wat is dit? Markeer automatisch uw foto's Wat is dit? Prioriteit steun Alleen nu geen € 5,00 maar € 3,50  per maand. (N.B. Als je op de “Wat is dit?”link klik kom je gewoon weer op dezelfde pagina). Dit is het tarief voor het abonnement met een looptijd van 1 jaar. Als je een abonnement voor 2 jaar neemt betaal je € 2,80 per maand. En Als je een abonnement voor 5 jaar neemt betaal je € 3,50 per maand. Een abennement voor 2 jaar is dus het goedkoopst.

Myheritage.com basis:
Ik kies natuurlijk voor het gratis abonnement met beperkte foto opslagruimte en tot 250 personen in mijn stamboom. Ik kom op een vervolgscherm met de tekst “Omdat Familie voor altijd is... Hallo Jan, welkom bij MyHeritage.com! Op MyHeritage.com heeft u een prive-familiesite waar u en uw familie stambomen kunnen bouwen, foto's beheren, familie-geschiedenis kunnen behouden en op de hoogte blijven van familie nieuws, verjaardagen en evenementen. MyHeritage.com is een familie netwerk voor het leven. Onder deze tekst staat een vakje waar ik mijn wachtwoord voor MyHeritage.com kan aanmaken. Ik kies xead.nl als wachtwoord en log in. Op de volgende pagina staan enige aanwijzingen met betrekking tot de belangrijkste gebieden op de site. (N.B. Als je op de vergrootglaasjes klikt om in te zoomen op een bepaald onderwerp kom je bij allemaal gewoon weer op de pagina waar je al was.)

Ga naar mijn familie site:
Als je op de knop “Ga naar de familie site”hebt geklikt kom je op de, in mijn geval, Janssen Web Site. Nu kun je beginnen met het bouwen aan je stamboom, het toevoegen van Foto’s en Video’s, het opschrijven van gebeurtenissen, het plannen en vastleggen van activiteiten en je kunt je instellingen aanpassen. Ik heb me alleen maar aangemeld en volgens de teller op mijn gratis familie website is mijn familie web site al 34 % compleet. Wat ik wel leuk vind is dat je zelf een unieke url voor je familie website kunt kiesen. Er staat “Een uniek adres voor uw site kiezen (voor 4%) Adres: JOUWNAAM.myheritage.nl Pas toe Tip: U kunt dit adres in een browser invoeren om uw site direct te bezoeken, bijvoorbeeld http://johnson.myheritage.com”. Wel toevallig de naam in het voorbeeld “johnson”. Ik kies “janssen”als naam. Deze is helaas al in gebruik! Dus kies ik “janjanssen” en met succes, mijn familie site is nu te vinden op http://janjanssen.myheritage.nl . Vervolgens staat er “Voeg een foto van jezelf toe- om je aanwezigheid op de site te personaliseren (voor 6%)”. Na het toevoegen van mijn foto is mijn gratis account al voor 44% gebruikt. Onder het vakje waar je je foto toe kan voegen staat “Vul essentiele gegevens in- geslacht, naam en geboortedag (voor 3%)”. Na het toevoegen van mijn essentiele gegevens is mijn gratis account al voor 47% gebruikt. Het verwerken van mijn essentiele gegevens neemt even tijd in beslag dus wacht ik even. Het verwerken duurt wel erg lang. Omdat er geen eind aan komt klik ik maar op “Foto’s en Video’s.”

Foto’en video’s:
Ik heb één foto geplaatst dus ga ik nu een hele kleine video van 770Mb uploaden. Mijn gratis account is nu al voor 61% gebruikt. De video doet het wel prima en kan ook fullscreen worden afgespeeld. Ik zal nu nog even een familiefoto van 64 Kb plaatsen. Dit heeft geen invloed op het gebruik van mijn Web Site.

Conclusie:
De web site myheritage.nl werkt in de gratis versie prima. Je zult echter vrij snel aan je limiet komen als je een paar foto’s en filmpjes upload. Hier verdient myheritage.nl zijn geld dus mee want om  de website daarna toch te kunnen blijven gebruiken moet je upgraden naar een “Premium”abonnement.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Verschillende hypotheekvormen: de beleggingshypotheek

Wat is een beleggingshypotheek?

Goud kopen! Waarom?

goud en zilver kopen of bezitten waarom zou je?

Staatsobligaties

Staatsobligaties zijn een interessante optie voor elke beleggingportefeuille

Studenten lenen

Artikel over studenten lenen

de overgang van gulden naar euro

wat was beter? de gulden of de euro

Tegenstrijdig belang

De wet geeft een speciale regeling ingeval de vennootschap een zogenaamd tegenstrijdig belang (

Werkstuk Geld scheppen, werkstuk geldschepping

Hoe wordt geld geschapen en wie kunnen dit doen

Begrijp jij de voordelen van binaire opties

n de afgelopen jaren is het verhandelen van binaire opties enorm toegenomen in populariteit en wordt gezien als een uitstekend alternatief voor traditionele opties, voor zowel trading experts als beginners. Maar wat zijn binaire opties nu eigenlijk en waarom zijn ze altijd een populaire keuze in de financiële sector?

Moet ik een huis kopen of toch huren?

Moet ik een huis kopen of toch huren?

Snel veel geld verdienen voor een goed doel

Lees hier hoe je snel veel geld kan verdienen voor een goed doel.

Geld verdienen via internet

Geld verdienen op internet is niet zo rooskleurig als het lijkt.

Hoe word je financieel onafhankelijk?

We dromen allemaal van financiële onafhankelijkheid maar hoe word je financieel onafhankelijk?

Goedkope concert tickets en concert kaartjes

Idee voor de goedkoopste concert tickets van Nederland verzameld op één pagina.

Verdien geld met Youtube

Iedereen wil wel makkelijk geld verdienen via het internet. Er zijn verschillende mogelijkheden maar via Youtube kan je het weleens proberen.

De toekomst van het internetbankieren

Internetbankieren is het afgelopen decennia in opkomst gekomen en tegenwoordig doet iedereen het. Hoe ziet de toekomst van het internetbankieren eruit?

Hoe u eenvoudig kunt bezuinigen op uw uitgaven.

Niet kijken naar nieuwe inkomsten, maar naar de uitgaven!

Levensverzekering? Handig of toch niet?

Dit artikel geeft uitleg over levensverzekeringen/overlijdensrisicoverzekering

Hoe zie je of geld echt of nep is?

Als je een briefje aanneemt in de supermarkt en het is nep, krijg je dit niet vergoed. Hier wat tips om te zien of geld echt is of niet.

Financieel opvoeden van kinderen

Gouden regels over hoe je je kind financieel goed opvoed

Makkelijke bespaartips voor in je huishouden

Zou je graag je huishoudelijke uitgaven willen verminderen? Lees hier makkelijke tips om te besparen in je huishouden!

Doe iets met die rente

Hoeveel rente brengt je spaargeld op? Na hoeveel jaar is je spaargeld verdubbeld?

Lessen van het Griekse gebeuren

Europa wordt geconfronteerd met eigen beleidsfalen

Trackers, goedkoop alternatief voor beleggingsfondsen

Trackers zijn een goed alternatief voor beleggingsfondsen

Geld verdienen naast je reguliere baan

3 simpele manieren om extra geld te verdienen

Penny Stocks, laag gewaardeerde aandelen

Tijdje geleden schreef ik al over een penny stock, RAYS. En de belofte om dat wat vaker te doen.