Geld verdienen door samen in te kopen


Publicatie datum:

Vroeger waren inkoopverenigingen en coöperaties alleen voor bedrijven maar nu kan ook jij profiteren door het gezamenlijk grootschalig inkopen van producten.

Gesponsorde koppelingen

Vroeger konden alleen inkoop organisaties van bedrijven of instellingen lid worden van een inkoopvereniging. De doelstelling van een inkoopvereniging was en is om, door het bundelen van de vraag, een grotere marktkracht te verkrijgen waardoor er gezamenlijk voor een veel lagere prijs kan worden ingekocht. Een goed voorbeeld uit de dagelijkse praktijk is de Beko, dit is een Coöperatieve Inkoopvereniging voor ambachtelijk brood- en banketbakkers in Nederland. Coöperatieve Inkoopvereniging Beko is een samenwerkingsverband tussen vier regionale Inkoopverenigingen namelijk Back Beko IJsselstreek te Meppel, Het Backershuys te Utrecht, Beko Zuid te Veghel, Weba-Inco te ’s-Gravenzande. Door de landelijke dekking en de coöperatieve structuur kan Coöperatieve Inkoopvereniging Beko een aantrekkelijke en duidelijke prijsstelling hanteren. Door de bijzondere leveringscondities en fijnmazige distributie kunnen ook kleinere bakkerijen, die lid zijn van de Coöperatieve Inkoopvereniging Beko, tegen de scherpste prijzen inkopen.

Veel geld verdienen door samen in te kopen

Particuliere inkoopvereniging:
Doordat het technisch steeds makkelijker is geworden om aankopen centraal te verwerken zijn er de laatste jaren ook steeds meer inkoopverenigingen voor particulieren opgericht. Hierdoor kunnen bepaalde goederen en diensten door alle leden waar dan ook in Nederland worden aangeschaft of gebruikt en wordt vervolgens door af te rekenen met de ledenpas de, door gezamenlijke  inkoopverkregen, korting automatisch verstrekt. In dit artikel zal ik een paar voorbeelden van inkoopverenigingen behandelen.

Veel geld verdienen door samen in te kopen

 Inkoopvereniging de Stl-Bond:
(de naam is veranderd in verband met de reclameregels).
De STL-BOND (Steeds Terugkerende Lasten Bond) is een professionele inkoopvereniging met 50.000 leden, opgericht in 2004. De producten en diensten die zij centraal inkopen zijn energie, autobrandstof, telefonie, internet, digitale televisie, verzekeringen en hypotheken. Een gemiddeld lid van de STL-BOND bespaart momenteel zo’n 1500 euro per jaar. Zij streven echter niet alleen naar scherpe tarieven maar ook naar een goede service. Je wordt automatisch lid van de STL-BOND zodra je één of meer producten van ze afneemt. Het lidmaatschap kost je niets. Toch is het lidmaatschap van de STL-BOND niet gratis. Doordat de STL-BOND echter jouw lidmaatschapsgeld door de leverancier laat betalen kost het jou niets. Het lidmaatschap van de STL-BOND brengt geen verdere financiële verplichtingen met zich mee maar je bent wel verplicht om altijd, telefonisch of per e-mail, bereikbaar te zijn. Ook ben je zelf verantwoordelijk voor het up to date houden van je gegevens.

Veel geld verdienen door samen in te kopen

Inkoopvereniging Spar Spui:
(de naam is veranderd in verband met de reclameregels).
De Inkoopvereniging Spar Spui is in eerste instantie opgericht voor ambtenaren en semi-ambtenaren. Sinds kort kan echter iedereen lid worden van de vereniging. De Inkoopvereniging Spar Spui maakt afspraken met leveranciers voor het doen van individuele aankopen tegen gereduceerde prijzen, zodat haar leden tegen gereduceerde prijzen kunnen inkopen. Het inschrijfgeld van de vereniging bedraagt € 3,50 en de jaarlijkse contributie is € 6,- ( op basis van automatische incasso.) Momenteel kun je als lid korting krijgen bij 80 bedrijven in de omgeving van Arnhem, Renkum en Utrecht.

Veel geld verdienen door samen in te kopen

Unified Co-Users:
(de naam is veranderd in verband met de reclameregels).
Unified Co-users is verreweg de bekendste Inkoopvereniging van dit moment. Inkoopvereniging Unified Co-users is op dit moment met 500.000 deelnemers de grootste inkoopvereniging van Nederland. Als lid van Unified Co-users krijg je korting op brandstof, energie, gsm-abonnementen, zorg- en autoverzekeringen. De besparing per jaar loopt ook bij Unified Co-users per lid op tot honderden euro’s per jaar. Om een idee te krijgen hoeveel je ongeveer bespaart hier een voorbeeld. Elektriciteit: Je ontvangt om te beginnen een welkomstbonus van € 70,00. Via Unified Co-users krijgt je vervolgens een vaste korting van € 30,00 per jaar. Unified Co-users volgt de leveringstarieven van je regioleverancier en geeft hier 1,00 cent verbruikskorting op, dit is gemiddeld € 60,00 korting per jaar. De totale korting per gemiddelde gebruiker loopt zo gemiddeld op tot meer dan € 340,00 in drie jaar. Bovendien maakt Unified Co-users je stroom altijd gratis groen.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Hoe kun je veel geld verdienen met marktplaats?

Hoe kun je veel geld verdienen met de verkoop van goedkope auto’s, merkkleding, fietsen, en brommers op Marktplaats?

Stamrecht BV of stamrechtbanksparen?

Het oprichten van een stamrecht BV en banksparen zijn twee manieren om belasting te besparen op een ontslagvergoeding. Wat zijn de voor- en nadelen van beide?

Wat is kapitalisme en heeft het als mercantilisme nog een toekomst?

Volgens velen Is het kapitalisme de schuld van de economische crisis maar wat is kapitalisme en heeft het als mercantilisme nog toekomst?

Astrologie en de Beurs

Welke invloed hebben de sterren op de beurskoersen. En met name: welk voordeel kun je ermee doen

Dealen met debiteuren, een empirisch onderzoek in de bouwinstallatie-branche

Welke criteria spelen een rol bij het omgaan debiteuren en het voorkomen van een faillisement

Kredietcrisis.

Wat belangrijk is om te weten omtrend de kredietcrisis.

Creditcard en fraude

Creditcard frauderen

Leveren mijn Foobie artikelen straks meer op dan een miljoen per jaar opbrengt?

Als gevolg van het veranderde financiële klimaat wordt mijn Foobie account straks meer waard dan een miljoen op de bank.

Wat doe je nu eigenlijk als je geld leent?

Geld lenen voor allerlei doeleinde is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Toch moeten we daar voorzichtig mee om gaan.

het bijhouden van een kasboekje ideaal om geld te besparen.

een goed overzicht van je financien is een prima manier om niet in schulden te raken of heel rijk te worden

De goedkoopste fietsverlichting, goedkope led verlichting

De goedkoopste fietsverlichting is de led fietsverlichting.

Goud kopen! Waarom?

goud en zilver kopen of bezitten waarom zou je?

Haal meer uit je Adsense plaatsing

De plaatsing van Adsense ads verhoogt je inkomsten.

Besparen: minder geld uitgeven en dus geld overhouden zodat je ellende kunt besparen!

Een stukje geschiedenis en ervaring vanuit het oogpunt van een salsadanser.

Bonuscultuur, kredietcrisis en economische crisis

Beschouwing over de bonuscultuur

Begrijp jij de voordelen van binaire opties

n de afgelopen jaren is het verhandelen van binaire opties enorm toegenomen in populariteit en wordt gezien als een uitstekend alternatief voor traditionele opties, voor zowel trading experts als beginners. Maar wat zijn binaire opties nu eigenlijk en waarom zijn ze altijd een populaire keuze in de financiële sector?

Prepensioen

Dit artikel gaat over het onderwerp Prepensioen.

Geld verdienen met besparen.

Uiteindelijk is besparen is de beste manier om rijk te worden.

Letselschade advocaat stelt vragen aan minister

Een zeer gedreven letselschade advocaat stelt vragen aan de Nederlandse minister over claimcultuur.

De verkeersvergelijking van fischer

De uitleg over de verkeersvergelijking van fischer, de geld- en goederenstroom.

Budgetbeheersing

Hoe krijg je nu precies je financiën weer op orde?

Verzekeraars manipuleren (eigen) onderzoeks & expertisebureaus

Belangenverstrengeling aangetoond, verzekeraars overtreden eigen gedragscode. De meeste expertise/onderzoeksbureaus zijn partijdig.

10% rendement op investering zonnepanelen nader berekend

Een objectieve nacalculatie op de berekeningen van zonnepanelen leveranciers

Hoe werkt een optieregeling voor dummies

het verschil tussen opties en aandelen

Hoe kun je een miljoen Euro witwassen

Ik heb een miljoen Euro gevonden, wie kan mij helpen om een miljoen Euro wit te wassen.