Geld verdienen door samen in te kopen


Publicatie datum:

Vroeger waren inkoopverenigingen en coöperaties alleen voor bedrijven maar nu kan ook jij profiteren door het gezamenlijk grootschalig inkopen van producten.

Gesponsorde koppelingen

Vroeger konden alleen inkoop organisaties van bedrijven of instellingen lid worden van een inkoopvereniging. De doelstelling van een inkoopvereniging was en is om, door het bundelen van de vraag, een grotere marktkracht te verkrijgen waardoor er gezamenlijk voor een veel lagere prijs kan worden ingekocht. Een goed voorbeeld uit de dagelijkse praktijk is de Beko, dit is een Coöperatieve Inkoopvereniging voor ambachtelijk brood- en banketbakkers in Nederland. Coöperatieve Inkoopvereniging Beko is een samenwerkingsverband tussen vier regionale Inkoopverenigingen namelijk Back Beko IJsselstreek te Meppel, Het Backershuys te Utrecht, Beko Zuid te Veghel, Weba-Inco te ’s-Gravenzande. Door de landelijke dekking en de coöperatieve structuur kan Coöperatieve Inkoopvereniging Beko een aantrekkelijke en duidelijke prijsstelling hanteren. Door de bijzondere leveringscondities en fijnmazige distributie kunnen ook kleinere bakkerijen, die lid zijn van de Coöperatieve Inkoopvereniging Beko, tegen de scherpste prijzen inkopen.

Veel geld verdienen door samen in te kopen

Particuliere inkoopvereniging:
Doordat het technisch steeds makkelijker is geworden om aankopen centraal te verwerken zijn er de laatste jaren ook steeds meer inkoopverenigingen voor particulieren opgericht. Hierdoor kunnen bepaalde goederen en diensten door alle leden waar dan ook in Nederland worden aangeschaft of gebruikt en wordt vervolgens door af te rekenen met de ledenpas de, door gezamenlijke  inkoopverkregen, korting automatisch verstrekt. In dit artikel zal ik een paar voorbeelden van inkoopverenigingen behandelen.

Veel geld verdienen door samen in te kopen

 Inkoopvereniging de Stl-Bond:
(de naam is veranderd in verband met de reclameregels).
De STL-BOND (Steeds Terugkerende Lasten Bond) is een professionele inkoopvereniging met 50.000 leden, opgericht in 2004. De producten en diensten die zij centraal inkopen zijn energie, autobrandstof, telefonie, internet, digitale televisie, verzekeringen en hypotheken. Een gemiddeld lid van de STL-BOND bespaart momenteel zo’n 1500 euro per jaar. Zij streven echter niet alleen naar scherpe tarieven maar ook naar een goede service. Je wordt automatisch lid van de STL-BOND zodra je één of meer producten van ze afneemt. Het lidmaatschap kost je niets. Toch is het lidmaatschap van de STL-BOND niet gratis. Doordat de STL-BOND echter jouw lidmaatschapsgeld door de leverancier laat betalen kost het jou niets. Het lidmaatschap van de STL-BOND brengt geen verdere financiële verplichtingen met zich mee maar je bent wel verplicht om altijd, telefonisch of per e-mail, bereikbaar te zijn. Ook ben je zelf verantwoordelijk voor het up to date houden van je gegevens.

Veel geld verdienen door samen in te kopen

Inkoopvereniging Spar Spui:
(de naam is veranderd in verband met de reclameregels).
De Inkoopvereniging Spar Spui is in eerste instantie opgericht voor ambtenaren en semi-ambtenaren. Sinds kort kan echter iedereen lid worden van de vereniging. De Inkoopvereniging Spar Spui maakt afspraken met leveranciers voor het doen van individuele aankopen tegen gereduceerde prijzen, zodat haar leden tegen gereduceerde prijzen kunnen inkopen. Het inschrijfgeld van de vereniging bedraagt € 3,50 en de jaarlijkse contributie is € 6,- ( op basis van automatische incasso.) Momenteel kun je als lid korting krijgen bij 80 bedrijven in de omgeving van Arnhem, Renkum en Utrecht.

Veel geld verdienen door samen in te kopen

Unified Co-Users:
(de naam is veranderd in verband met de reclameregels).
Unified Co-users is verreweg de bekendste Inkoopvereniging van dit moment. Inkoopvereniging Unified Co-users is op dit moment met 500.000 deelnemers de grootste inkoopvereniging van Nederland. Als lid van Unified Co-users krijg je korting op brandstof, energie, gsm-abonnementen, zorg- en autoverzekeringen. De besparing per jaar loopt ook bij Unified Co-users per lid op tot honderden euro’s per jaar. Om een idee te krijgen hoeveel je ongeveer bespaart hier een voorbeeld. Elektriciteit: Je ontvangt om te beginnen een welkomstbonus van € 70,00. Via Unified Co-users krijgt je vervolgens een vaste korting van € 30,00 per jaar. Unified Co-users volgt de leveringstarieven van je regioleverancier en geeft hier 1,00 cent verbruikskorting op, dit is gemiddeld € 60,00 korting per jaar. De totale korting per gemiddelde gebruiker loopt zo gemiddeld op tot meer dan € 340,00 in drie jaar. Bovendien maakt Unified Co-users je stroom altijd gratis groen.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Bijna gratis elektrische auto of hybride auto.

Door allerlei subsidies kun je als ondernemer bijna gratis een elektrische auto of hybride auto rijden.

Creditcard en fraude

Creditcard frauderen

De vraag naar een product volgens de algemene economie.

Hoe je de vraag naar een product berekend en de elasticiteit. Beschreven volgens de algemene economie.

Overleef de crisis met online geld verdienen

In de crisis vinden steeds meer mensen hun weg naar het online geld verdienen.

Online Boekhoudprogramma

Online boekhouding en administratie van je bedrijf.

Welke studiekosten zijn aftrekbaar?

Benieuwd of je jouw studiekosten terug kunt krijgen van de belastingdienst? Lees dit artikel.

Alles over lenen

Informatie over lenen, leningen en krediet

Veranderingen in uw hypotheek vanaf 2013

De 6 meest voorkomende vragen en antwoorden over de veranderingen op de hypotheekmarkt

zelf interactieve verhaaltjes maken voor kinderen

maak leuke interactieve verhaaltjes voor kleinere kinderen

Belegging de MIST in

Een op waarheid berust verhaal van een daytrader. De namen zijn afgekort of gefingeerd, maar de essentie is re�el.

Begrijp jij de voordelen van binaire opties

n de afgelopen jaren is het verhandelen van binaire opties enorm toegenomen in populariteit en wordt gezien als een uitstekend alternatief voor traditionele opties, voor zowel trading experts als beginners. Maar wat zijn binaire opties nu eigenlijk en waarom zijn ze altijd een populaire keuze in de financiële sector?

Hypotheekaftrek en de nieuwe belastingregels

Hoe zit het nu met de nieuwe belastingregels en de hypotheekaftrek vanaf januari 2013?

Dromen van een oplossing

Na vele jaren van financiële ellende komen er een paar lichtpuntjes voor het senioren echtpaar die hen de moed geven door te gaan.

Google Adsense optimalisatie

Optimaliseer je inkomsten van Google Adsense

Zelf goedkope sigaretten maken, goedkope sigaretten

Bespaar veel geld door zelf goedkoop sigaretten te maken.

Tips voor succesvol verkopen op Marktplaats

Diverse handvatten om succesvol te verkopen op marktplaats

Ontwerp en lage prijzen bij IKEA

Hoe verloopt het ontwerpproces bij IKEA en hoe houdt IKEA de prijzen laag.

Lijfrente

Een lijfrente is een verzekering waarbij u maandelijks een premie betaald zodat u dit op een bepaald moment kunt laten uitkeren als extra inkomen.

Stamrecht BV of stamrechtbanksparen?

Het oprichten van een stamrecht BV en banksparen zijn twee manieren om belasting te besparen op een ontslagvergoeding. Wat zijn de voor- en nadelen van beide?

Hoe verdient myheritage.com zijn geld

Op www.myheritage.com kun je gratis een stamboom aanmaken, maar hoe wordt dit gefinancierd?

Bankaandelen

De gevallen engelen van de financiele markten

Zuinig een dagje weg

Een paar tips om zuiniger met je dag-je-weg om te gaan.

Goedkope concert tickets en concert kaartjes

Idee voor de goedkoopste concert tickets van Nederland verzameld op één pagina.

Kredietcrisis.

Wat belangrijk is om te weten omtrend de kredietcrisis.

Hoeveel kost de Smartphone ons?

De Smartphone bepaald steeds meer ons leven maar hoeveel kost de Smartphone ons?