Geld verdienen met besparen.


Publicatie datum:

Uiteindelijk is besparen is de beste manier om rijk te worden.

Gesponsorde koppelingen

Om zo veel mogelijk geld te besparen is een goede voorbereiding het belangrijkste om mee te beginnen. Ten eerste moet je een overzicht maken van al je vaste en losse uitgaven. Dit kun je bijvoorbeeld heel makkelijk doen met behulp van een gratis persoonlijke online huishoudboekje. Er zijn diverse goede aanbieders van gratis persoonlijke online huishoudboekjes.

Veel geld verdienen met besparen

Het beste gratis persoonlijke online huishoudboekje van dit moment is die van Afas http://www.afaspersonal.nl/?gclid=CKb8ubOYgLACFcohfAodb1JYDg die al een paar keer door de consumentenbond als beste getest is. Ook op http://www.hethuishoudboekje.nl/ , http://www.cashflow.nl/Home.aspx of https://www.viewoncash.nl/Pages/Login.aspx kun je je aanmelden voor een gratis huishoudboekje. Als je je huishoudboekje liever thuis, super eenvoudig zonder speciale software te hoeven aanschaffen, op je eigen computer bij wilt houden is het Excel of het Open Office huishoudboekje van http://www.crisisidee.nl/prive/geld/het-huishoudboekje-heb-je-er-al-een/ een goed alternatief. Als volgende stap kun je met behulp van je, al dan niet online, huishoudboekje al je inkomsten en uitgaven overzichtelijk op een rijtje zetten.

Veel geld verdienen met besparen

Analyseren en indelen uitgaven:
Als je met behulp van je al dan niet online, huishoudboekje al je inkomsten en uitgaven overzichtelijk op een rijtje hebt gezet kun je als volgende stap het beste je uitgaven indelen in een rubriek “vaste of primaire lasten”en een rubriek “secundaire uitgaven”. Onder vaste lasten verstaat men alle zogenaamde primaire (nodig voor je 1ste levensbehoeften) uitgaven die periodiek betaald moeten worden zoals woonlasten, energiekosten, verzekeringen, kleding, huishoudelijke kosten enzovoorts . Onder secundaire uitgaven vallen alle uitgaven die niet direct nodig zijn om in je eerste levensbehoeften te voorzien zoals vakantiekosten, sport contributies, luxe goederen enzovoorts.

Veel geld verdienen met besparen

Rekenvoorbeeld primaire besparing:
Uit je, al dan niet online, huishoudboekje zal als eerste blijken dat je op de meest basale kosten, die van je voedsel, al veel geld kunt besparen. We geven namelijk het grootste deel van ons geld voor ons eten uit aan luxe (meestal voorgesneden of zelfs direct klaar) en onnodige (snoep, koek, chips, snacks enzovoorts.) etenswaren. Door gebruik te maken van de tips en dagelijkse recepten van het voedingscentrum  http://www.voedingscentrum.nl/nl.aspx kun je voor veel minder geld toch een volledig en gezond voedingspatroon in stand houden. Als je de recepten van het voedingscentrum dagelijks volgt kan een gezin van vier personen, bestaande uit een man van 40 jaar, een vrouw van 38 jaar, een kind van 3 jaar en een kind van 10 jaar voor € 589,87 alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen voor een gezond leven. Je kunt dus al voor €4,83 per persoon per dag gezond leven. Hierbij geldt dat een eenpersoonshuishouden 30%, een tweepersoonshuishouden 25% en een driepersoonshuishouden 9% duurder uit is als een vierpersoonshuishouden. De makkelijkste manier voor een eenpersoonshuishouden (en in mindere mate voor een tweepersoonshuishouden en een driepersoonshuishouden) om zo’n 30% per dag te besparen op zijn of haar uitgaven voor voeding te besparen is dus om, met een aantal andere alleenstaanden, een eetclubje te beginnen. Een man van 40 jaar is alleen per dag € 6,27 kwijt aan eten maar als hij met nog drie personen een eetclubje zou oprichten zou dat hem een besparing van € 1,80 per dag opleveren. Dus in plaats van in je eentje te eten met vier personen hetzelfde te eten kun je al € 657,-  per jaar besparen.

Veel geld verdienen met besparen

Conclusie:
Uit dit ene eenvoudige voorbeeld blijkt dat je alleen op je voedsel al heel veel kunt besparen. Je zult begrijpen dat je, door al je vaste en losse uitgaven één voor één op deze manier te analyseren en op internet de verschillende bijbehorende besparingsmogelijkheden op te zoeken, enorm veel geld kunt besparen. Door al deze besparingen op een verantwoorde manier te beleggen kun je in de loop der jaren een behoorlijk eigen vermogen opbouwen. Ja, zul je zeggen, dat is allemaal wel mooi, maar wat heb ik aan zoveel geld als ik het niet uit kan geven. Daar kan ik je geen antwoord op geven maar de Engelsen hebben daar een mooi spreekwoord voor, dat gaat als volgt; “You can’t have the cake and eat it”.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

De inboedelverzekering en je gestolen fiets

Je fiets is gestolen bij het station. Dekt de inboedelverzekering dat? Jammergenoeg niet. Maar er zijn gevallen van diefstal van je fiets, waarbij de inboedelverzekeraar wel uitkeert.

Impulsieve uitgaven vermijden

Als je vaak impulsieve uitgaven doet, en je staat er financieel niet zo goed voor, is het tijd eens kritisch naar je koopgewoontes te kijken. Hier een paar tips om impulsieve uitgaven te verminderen.

Goedkope verslaving, geld verdienen met je verslaving

Lees hier hoe je met een gratis verslaving veel geld kunt verdienen.

In het rood

Wat als je een grote berg schulden hebt?

Voorkom schulden bij kwetsbare jongeren

Beschermingsbewind, bewindvoerder, schulden, jongeren

Hoe lang kun je nog geld verdienen met olie?

Het is de OPEC niet gelukt om de olieprijs te verhogen, hoe lang kan de OPEC nog geld verdienen met olie?

Tegenstrijdig belang

De wet geeft een speciale regeling ingeval de vennootschap een zogenaamd tegenstrijdig belang (

Hoe kun je aan gratis bouwgrond komen?

Bouwgrond is ondanks de crisis nog steeds duur, hoe kun je aan gratis bouwgrond komen?

Hypotheekrenteaftrek onder vuur

Nederland zal onder druk van de europese Unie op termijn haar hypotheekrenteaftrek moeten beperken.

Penny Stocks, laag gewaardeerde aandelen

Tijdje geleden schreef ik al over een penny stock, RAYS. En de belofte om dat wat vaker te doen.

Het ultieme bankgeheim, het ultieme zwartgeld

Ook altijd ruzie met de fiscus, lees hier hoe je grote bedragen probleemloos wegsluist en bewaart.

Online Boekhoudprogramma

Online boekhouding en administratie van je bedrijf.

Basel III

Wat is Basel III en hoe zal het de financiële wereld gaan beïnvloeden

Studenten lenen

Artikel over studenten lenen

Hoe rendabel is zonne-energie echt, hoe rendabel zijn zonnepanelen echt

Zonne-energie en zonnepanelen winnen nog steeds aan populariteit, lees hier hoe rendabel Zonne-energie en zonnepanelen echt zijn.

Geld verdienen met Afrika

Makkelijk geld verdienen met Afrika, gratis Afrika voor iedereen.

Geld besparen tijdens de kredietcrisis

Enkele tips om geld te besparen tijdens de kredietcrisis

Extra inkomen zonder werken, geld verdienen zonder werken

Het kan echt, extra inkomen zonder werken, geld verdienen zonder werken

Bewindvoering aanvragen, hoe doe je dat?

bewindvoering aanvragen verloopt via de kantonrechter in je woonplaats. Woon je in Arnhem dan kies je voor bewindvoering in Arnhem

Geld verdienen met besparen.

Uiteindelijk is besparen is de beste manier om rijk te worden.

Geld maakt gelukkig, mijn leven als kersverse miljonair

Eindelijk is het gelukt, ik ben miljonair!

Geld verdienen met twitter

Verdien snel, slim en makkelijk geld op internet via twitter!

Hoe gaan oplichters tewerk

Oplichters. Wie zijn ze, hoe herken je ze en waar moet je vooral op letten om te voorkomen dat je een volgende slachtoffer wordt.

Hoe kun je* eenvoudig veel geld verdienen met zonne-energie?

Zonne-energie is de toekomst maar hoe kun je* eenvoudig veel geld verdienen met zonne-energie?

Hoe zie je of geld echt of nep is?

Als je een briefje aanneemt in de supermarkt en het is nep, krijg je dit niet vergoed. Hier wat tips om te zien of geld echt is of niet.