Geld verdienen met besparen.


Publicatie datum:

Uiteindelijk is besparen is de beste manier om rijk te worden.

Gesponsorde koppelingen

Om zo veel mogelijk geld te besparen is een goede voorbereiding het belangrijkste om mee te beginnen. Ten eerste moet je een overzicht maken van al je vaste en losse uitgaven. Dit kun je bijvoorbeeld heel makkelijk doen met behulp van een gratis persoonlijke online huishoudboekje. Er zijn diverse goede aanbieders van gratis persoonlijke online huishoudboekjes.

Veel geld verdienen met besparen

Het beste gratis persoonlijke online huishoudboekje van dit moment is die van Afas http://www.afaspersonal.nl/?gclid=CKb8ubOYgLACFcohfAodb1JYDg die al een paar keer door de consumentenbond als beste getest is. Ook op http://www.hethuishoudboekje.nl/ , http://www.cashflow.nl/Home.aspx of https://www.viewoncash.nl/Pages/Login.aspx kun je je aanmelden voor een gratis huishoudboekje. Als je je huishoudboekje liever thuis, super eenvoudig zonder speciale software te hoeven aanschaffen, op je eigen computer bij wilt houden is het Excel of het Open Office huishoudboekje van http://www.crisisidee.nl/prive/geld/het-huishoudboekje-heb-je-er-al-een/ een goed alternatief. Als volgende stap kun je met behulp van je, al dan niet online, huishoudboekje al je inkomsten en uitgaven overzichtelijk op een rijtje zetten.

Veel geld verdienen met besparen

Analyseren en indelen uitgaven:
Als je met behulp van je al dan niet online, huishoudboekje al je inkomsten en uitgaven overzichtelijk op een rijtje hebt gezet kun je als volgende stap het beste je uitgaven indelen in een rubriek “vaste of primaire lasten”en een rubriek “secundaire uitgaven”. Onder vaste lasten verstaat men alle zogenaamde primaire (nodig voor je 1ste levensbehoeften) uitgaven die periodiek betaald moeten worden zoals woonlasten, energiekosten, verzekeringen, kleding, huishoudelijke kosten enzovoorts . Onder secundaire uitgaven vallen alle uitgaven die niet direct nodig zijn om in je eerste levensbehoeften te voorzien zoals vakantiekosten, sport contributies, luxe goederen enzovoorts.

Veel geld verdienen met besparen

Rekenvoorbeeld primaire besparing:
Uit je, al dan niet online, huishoudboekje zal als eerste blijken dat je op de meest basale kosten, die van je voedsel, al veel geld kunt besparen. We geven namelijk het grootste deel van ons geld voor ons eten uit aan luxe (meestal voorgesneden of zelfs direct klaar) en onnodige (snoep, koek, chips, snacks enzovoorts.) etenswaren. Door gebruik te maken van de tips en dagelijkse recepten van het voedingscentrum  http://www.voedingscentrum.nl/nl.aspx kun je voor veel minder geld toch een volledig en gezond voedingspatroon in stand houden. Als je de recepten van het voedingscentrum dagelijks volgt kan een gezin van vier personen, bestaande uit een man van 40 jaar, een vrouw van 38 jaar, een kind van 3 jaar en een kind van 10 jaar voor € 589,87 alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen voor een gezond leven. Je kunt dus al voor €4,83 per persoon per dag gezond leven. Hierbij geldt dat een eenpersoonshuishouden 30%, een tweepersoonshuishouden 25% en een driepersoonshuishouden 9% duurder uit is als een vierpersoonshuishouden. De makkelijkste manier voor een eenpersoonshuishouden (en in mindere mate voor een tweepersoonshuishouden en een driepersoonshuishouden) om zo’n 30% per dag te besparen op zijn of haar uitgaven voor voeding te besparen is dus om, met een aantal andere alleenstaanden, een eetclubje te beginnen. Een man van 40 jaar is alleen per dag € 6,27 kwijt aan eten maar als hij met nog drie personen een eetclubje zou oprichten zou dat hem een besparing van € 1,80 per dag opleveren. Dus in plaats van in je eentje te eten met vier personen hetzelfde te eten kun je al € 657,-  per jaar besparen.

Veel geld verdienen met besparen

Conclusie:
Uit dit ene eenvoudige voorbeeld blijkt dat je alleen op je voedsel al heel veel kunt besparen. Je zult begrijpen dat je, door al je vaste en losse uitgaven één voor één op deze manier te analyseren en op internet de verschillende bijbehorende besparingsmogelijkheden op te zoeken, enorm veel geld kunt besparen. Door al deze besparingen op een verantwoorde manier te beleggen kun je in de loop der jaren een behoorlijk eigen vermogen opbouwen. Ja, zul je zeggen, dat is allemaal wel mooi, maar wat heb ik aan zoveel geld als ik het niet uit kan geven. Daar kan ik je geen antwoord op geven maar de Engelsen hebben daar een mooi spreekwoord voor, dat gaat als volgt; “You can’t have the cake and eat it”.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

De Amsterdamse Exchange Index (AEX)

Een korte geschiedenis van de AEX en haar huidige situatie op de internationale markt.

Pas op geld lenen kost geld

Schulden het lijkt wel of steeds meer mensen ze hebben, maar hoe voorkom je dat je in de schulden geraakt.

Voorkom schulden bij kwetsbare jongeren

Beschermingsbewind, bewindvoerder, schulden, jongeren

Werkstuk Geld scheppen, werkstuk geldschepping

Hoe wordt geld geschapen en wie kunnen dit doen

Goedkope ziektekostenverzekering, de goedkoopste ziektekostenverzekering

Ook ziek van je hoge ziektekostenverzekering, tijd voor een gezonde toelichting

Hoe kun je veel geld verdienen met marktplaats?

Hoe kun je veel geld verdienen met de verkoop van goedkope auto’s, merkkleding, fietsen, en brommers op Marktplaats?

Wat is Residueel Inkomen?

Een inkomen dat blijft doorlopen lang na het beëindigen van de arbeid

Wat is een octrooi / patent?

Wat houdt een octrooi of patent precies in?

Nieuwe regels hypotheek 2015

Verandering regels hypotheek voor 2015

Geld lenen? 8 Tips om het te voorkomen

8 tips om te voorkomen dat je geld moet lenen

AOW

De geschiedenis en actuele ontwikkelingen mbt de A.O.W.

Waarom moet je niet te intelligent zijn om veel geld te verdienen?

Intelligent zijn is maar tot een zekere hoogte een garantie voor veel geld verdienen, waarom moet je niet te intelligent zijn om veel geld te verdienen?

Energie besparen hoe pak je het aan

praktische tips om je energie rekening zoveel als mogelijk binnen de perken te houden.

Hoe kun je geld verdienen met verkeerde lege plastic flessen?

Vind je dat ook zo vervelend als je lege fles niet geaccepteerd wordt? Lees hoe je toch geld kunt verdienen met verkeerde lege flessen.

Bespaartips, tips om geld te besparen

Tips om geld te besparen

Financiele problemen? Jij niet alleen!

Steeds meer mensen worden de dupe van de financiële crisis.

Super goedkoop roken.

Lees hier alle in Nederland verkrijgbare goedkope alternatieven voor tabak en sigaretten.

Geld verdienen met besparen.

Uiteindelijk is besparen is de beste manier om rijk te worden.

Kredietcrisis.

Wat belangrijk is om te weten omtrend de kredietcrisis.

WOZ Waarde Bezwaar

Begin volgend jaar valt de WOZ-beschikking van uw huis weer in uw bus . Hierin vermeldt uw gemeente de waarde van de onroerende zaak.

Vijf manieren om online geld te verdienen

Wil je voorgoed afscheid nemen van je dagelijkse routine, of gewoon wat extra geld aan de kant hebben, er zijn best wel wat manieren om online geld te verdienen.

Hoe kan je Bitcoins kopen, hoe veilig is een Bitcoin account

Lees hier hoe je Bitcoins kunt kopen en hoe veilig een Bitcoin account is.

De kosten van transport

Benieuwd naar wat transport nu eigenlijk de maatschappij kost? Lees het hier!

Geld verdienen met Stockfotografie!

Geld verdienen met het verkopen van foto's online.

Hoe kun je een miljoen Euro witwassen

Ik heb een miljoen Euro gevonden, wie kan mij helpen om een miljoen Euro wit te wassen.