Geld verdienen met besparen.


Publicatie datum:

Uiteindelijk is besparen is de beste manier om rijk te worden.

Gesponsorde koppelingen

Om zo veel mogelijk geld te besparen is een goede voorbereiding het belangrijkste om mee te beginnen. Ten eerste moet je een overzicht maken van al je vaste en losse uitgaven. Dit kun je bijvoorbeeld heel makkelijk doen met behulp van een gratis persoonlijke online huishoudboekje. Er zijn diverse goede aanbieders van gratis persoonlijke online huishoudboekjes.

Veel geld verdienen met besparen

Het beste gratis persoonlijke online huishoudboekje van dit moment is die van Afas http://www.afaspersonal.nl/?gclid=CKb8ubOYgLACFcohfAodb1JYDg die al een paar keer door de consumentenbond als beste getest is. Ook op http://www.hethuishoudboekje.nl/ , http://www.cashflow.nl/Home.aspx of https://www.viewoncash.nl/Pages/Login.aspx kun je je aanmelden voor een gratis huishoudboekje. Als je je huishoudboekje liever thuis, super eenvoudig zonder speciale software te hoeven aanschaffen, op je eigen computer bij wilt houden is het Excel of het Open Office huishoudboekje van http://www.crisisidee.nl/prive/geld/het-huishoudboekje-heb-je-er-al-een/ een goed alternatief. Als volgende stap kun je met behulp van je, al dan niet online, huishoudboekje al je inkomsten en uitgaven overzichtelijk op een rijtje zetten.

Veel geld verdienen met besparen

Analyseren en indelen uitgaven:
Als je met behulp van je al dan niet online, huishoudboekje al je inkomsten en uitgaven overzichtelijk op een rijtje hebt gezet kun je als volgende stap het beste je uitgaven indelen in een rubriek “vaste of primaire lasten”en een rubriek “secundaire uitgaven”. Onder vaste lasten verstaat men alle zogenaamde primaire (nodig voor je 1ste levensbehoeften) uitgaven die periodiek betaald moeten worden zoals woonlasten, energiekosten, verzekeringen, kleding, huishoudelijke kosten enzovoorts . Onder secundaire uitgaven vallen alle uitgaven die niet direct nodig zijn om in je eerste levensbehoeften te voorzien zoals vakantiekosten, sport contributies, luxe goederen enzovoorts.

Veel geld verdienen met besparen

Rekenvoorbeeld primaire besparing:
Uit je, al dan niet online, huishoudboekje zal als eerste blijken dat je op de meest basale kosten, die van je voedsel, al veel geld kunt besparen. We geven namelijk het grootste deel van ons geld voor ons eten uit aan luxe (meestal voorgesneden of zelfs direct klaar) en onnodige (snoep, koek, chips, snacks enzovoorts.) etenswaren. Door gebruik te maken van de tips en dagelijkse recepten van het voedingscentrum  http://www.voedingscentrum.nl/nl.aspx kun je voor veel minder geld toch een volledig en gezond voedingspatroon in stand houden. Als je de recepten van het voedingscentrum dagelijks volgt kan een gezin van vier personen, bestaande uit een man van 40 jaar, een vrouw van 38 jaar, een kind van 3 jaar en een kind van 10 jaar voor € 589,87 alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen voor een gezond leven. Je kunt dus al voor €4,83 per persoon per dag gezond leven. Hierbij geldt dat een eenpersoonshuishouden 30%, een tweepersoonshuishouden 25% en een driepersoonshuishouden 9% duurder uit is als een vierpersoonshuishouden. De makkelijkste manier voor een eenpersoonshuishouden (en in mindere mate voor een tweepersoonshuishouden en een driepersoonshuishouden) om zo’n 30% per dag te besparen op zijn of haar uitgaven voor voeding te besparen is dus om, met een aantal andere alleenstaanden, een eetclubje te beginnen. Een man van 40 jaar is alleen per dag € 6,27 kwijt aan eten maar als hij met nog drie personen een eetclubje zou oprichten zou dat hem een besparing van € 1,80 per dag opleveren. Dus in plaats van in je eentje te eten met vier personen hetzelfde te eten kun je al € 657,-  per jaar besparen.

Veel geld verdienen met besparen

Conclusie:
Uit dit ene eenvoudige voorbeeld blijkt dat je alleen op je voedsel al heel veel kunt besparen. Je zult begrijpen dat je, door al je vaste en losse uitgaven één voor één op deze manier te analyseren en op internet de verschillende bijbehorende besparingsmogelijkheden op te zoeken, enorm veel geld kunt besparen. Door al deze besparingen op een verantwoorde manier te beleggen kun je in de loop der jaren een behoorlijk eigen vermogen opbouwen. Ja, zul je zeggen, dat is allemaal wel mooi, maar wat heb ik aan zoveel geld als ik het niet uit kan geven. Daar kan ik je geen antwoord op geven maar de Engelsen hebben daar een mooi spreekwoord voor, dat gaat als volgt; “You can’t have the cake and eat it”.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Naar de rechter voor een openstaande rekening?

Wat als je naar de rechter wilt om een openstaande vordering te innen

Contactloos betalen via NFC bereikt keerpunt

Volgens Visa groeit het aantal contactloze betalingen nog maandelijks. In maart van dit jaar bedroegen alle transacties samen meer dan 1 miljard euro

Eerlijk 10.000 euro vindersloon verdienen

Wat zou jij doen, eerlijk 10.000 euro vindersloon verdienen of 60.000 euro zelf houden.

Het Financieel Plan.

De inhoud van een financieel plan.

WOZ Waarde Bezwaar

Begin volgend jaar valt de WOZ-beschikking van uw huis weer in uw bus . Hierin vermeldt uw gemeente de waarde van de onroerende zaak.

Hoe kun je eenvoudig een lokaal alternatief geldcircuit opzetten met Cyclos?

STRO (Social Trade Organisation) is een organisatie die alternatieven voor het geldsysteem ontwikkelt door lokale alternatieve geldcircuits op te zetten met Cyclos?

De goedkoopste fietsverlichting, goedkope led verlichting

De goedkoopste fietsverlichting is de led fietsverlichting.

Hoe kun je gegarandeerd veel geld verdienen met artikelen schrijven op Foobie.nl?

Wil je ook eenvoudig geld verdienen met het schrijven van artikelen, lees hier hoe kun je gegarandeerd veel geld kunt verdienen met het schrijven van artikelen op Foobie.nl?

Catawiki

Enkele tips die u kunt toepassen als u graag (online) dingen verkoopt of als u objecten verzameld en een betrouwbaar adres zoekt om het online in te kopen.

Beleggen profiteren van concurrentie financiële producten

Belegen anno 2013 is een stuk goedkoper geworden door het grote aanbod van brokers.

Kromme conversies: in aandelen met weinig risico

Met kromme conversies kan de belegger met weinig risico in aandelen stappen

Werkstuk Geld scheppen, werkstuk geldschepping

Hoe wordt geld geschapen en wie kunnen dit doen

Hoe rendabel is zonne-energie echt, hoe rendabel zijn zonnepanelen echt

Zonne-energie en zonnepanelen winnen nog steeds aan populariteit, lees hier hoe rendabel Zonne-energie en zonnepanelen echt zijn.

Veranderingen in uw hypotheek vanaf 2013

De 6 meest voorkomende vragen en antwoorden over de veranderingen op de hypotheekmarkt

In het rood

Wat als je een grote berg schulden hebt?

Vals goud

Hoe wordt je op een eenvoudige manier opgelicht ? Lees hier een verhaal hoe oplichters tewerk gaan.

Hoe lang kun je nog geld verdienen met olie?

Het is de OPEC niet gelukt om de olieprijs te verhogen, hoe lang kan de OPEC nog geld verdienen met olie?

Factuur factoring als broodnodige kasstroom voor bedrijven

Factoring gebruiken om direct te beschikken over benodigde kapitaal voor kleine ondernemers

Makkelijke bespaartips voor in je huishouden

Zou je graag je huishoudelijke uitgaven willen verminderen? Lees hier makkelijke tips om te besparen in je huishouden!

Hoeveel kost de Smartphone ons?

De Smartphone bepaald steeds meer ons leven maar hoeveel kost de Smartphone ons?

De stijgende olieprijzen

De olieprijzen blijven reeds 2,5 jaar stijgen. Wat is hiervan de oorzaak?

Energie besparen hoe pak je het aan

praktische tips om je energie rekening zoveel als mogelijk binnen de perken te houden.

De actuele prijs van goud, goud inkoop en goud verkopen

Alles over goud op www.goud.nl een veilige vluchthaven voor je geld.

Goedkoop boodschappen doen in de supermarkt doe je zo

het dagelijkse leven wordt steeds duurder. Hoe zorg je ervoor dat je dagelijkse boodschappen zo goedkoop mogelijk doet.

Bespaartips in het huishouden

Hoe kun je simpel toch geld besparen in het huishouden