Geld verdienen met besparen.


Publicatie datum:

Uiteindelijk is besparen is de beste manier om rijk te worden.

Gesponsorde koppelingen

Om zo veel mogelijk geld te besparen is een goede voorbereiding het belangrijkste om mee te beginnen. Ten eerste moet je een overzicht maken van al je vaste en losse uitgaven. Dit kun je bijvoorbeeld heel makkelijk doen met behulp van een gratis persoonlijke online huishoudboekje. Er zijn diverse goede aanbieders van gratis persoonlijke online huishoudboekjes.

Veel geld verdienen met besparen

Het beste gratis persoonlijke online huishoudboekje van dit moment is die van Afas http://www.afaspersonal.nl/?gclid=CKb8ubOYgLACFcohfAodb1JYDg die al een paar keer door de consumentenbond als beste getest is. Ook op http://www.hethuishoudboekje.nl/ , http://www.cashflow.nl/Home.aspx of https://www.viewoncash.nl/Pages/Login.aspx kun je je aanmelden voor een gratis huishoudboekje. Als je je huishoudboekje liever thuis, super eenvoudig zonder speciale software te hoeven aanschaffen, op je eigen computer bij wilt houden is het Excel of het Open Office huishoudboekje van http://www.crisisidee.nl/prive/geld/het-huishoudboekje-heb-je-er-al-een/ een goed alternatief. Als volgende stap kun je met behulp van je, al dan niet online, huishoudboekje al je inkomsten en uitgaven overzichtelijk op een rijtje zetten.

Veel geld verdienen met besparen

Analyseren en indelen uitgaven:
Als je met behulp van je al dan niet online, huishoudboekje al je inkomsten en uitgaven overzichtelijk op een rijtje hebt gezet kun je als volgende stap het beste je uitgaven indelen in een rubriek “vaste of primaire lasten”en een rubriek “secundaire uitgaven”. Onder vaste lasten verstaat men alle zogenaamde primaire (nodig voor je 1ste levensbehoeften) uitgaven die periodiek betaald moeten worden zoals woonlasten, energiekosten, verzekeringen, kleding, huishoudelijke kosten enzovoorts . Onder secundaire uitgaven vallen alle uitgaven die niet direct nodig zijn om in je eerste levensbehoeften te voorzien zoals vakantiekosten, sport contributies, luxe goederen enzovoorts.

Veel geld verdienen met besparen

Rekenvoorbeeld primaire besparing:
Uit je, al dan niet online, huishoudboekje zal als eerste blijken dat je op de meest basale kosten, die van je voedsel, al veel geld kunt besparen. We geven namelijk het grootste deel van ons geld voor ons eten uit aan luxe (meestal voorgesneden of zelfs direct klaar) en onnodige (snoep, koek, chips, snacks enzovoorts.) etenswaren. Door gebruik te maken van de tips en dagelijkse recepten van het voedingscentrum  http://www.voedingscentrum.nl/nl.aspx kun je voor veel minder geld toch een volledig en gezond voedingspatroon in stand houden. Als je de recepten van het voedingscentrum dagelijks volgt kan een gezin van vier personen, bestaande uit een man van 40 jaar, een vrouw van 38 jaar, een kind van 3 jaar en een kind van 10 jaar voor € 589,87 alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen voor een gezond leven. Je kunt dus al voor €4,83 per persoon per dag gezond leven. Hierbij geldt dat een eenpersoonshuishouden 30%, een tweepersoonshuishouden 25% en een driepersoonshuishouden 9% duurder uit is als een vierpersoonshuishouden. De makkelijkste manier voor een eenpersoonshuishouden (en in mindere mate voor een tweepersoonshuishouden en een driepersoonshuishouden) om zo’n 30% per dag te besparen op zijn of haar uitgaven voor voeding te besparen is dus om, met een aantal andere alleenstaanden, een eetclubje te beginnen. Een man van 40 jaar is alleen per dag € 6,27 kwijt aan eten maar als hij met nog drie personen een eetclubje zou oprichten zou dat hem een besparing van € 1,80 per dag opleveren. Dus in plaats van in je eentje te eten met vier personen hetzelfde te eten kun je al € 657,-  per jaar besparen.

Veel geld verdienen met besparen

Conclusie:
Uit dit ene eenvoudige voorbeeld blijkt dat je alleen op je voedsel al heel veel kunt besparen. Je zult begrijpen dat je, door al je vaste en losse uitgaven één voor één op deze manier te analyseren en op internet de verschillende bijbehorende besparingsmogelijkheden op te zoeken, enorm veel geld kunt besparen. Door al deze besparingen op een verantwoorde manier te beleggen kun je in de loop der jaren een behoorlijk eigen vermogen opbouwen. Ja, zul je zeggen, dat is allemaal wel mooi, maar wat heb ik aan zoveel geld als ik het niet uit kan geven. Daar kan ik je geen antwoord op geven maar de Engelsen hebben daar een mooi spreekwoord voor, dat gaat als volgt; “You can’t have the cake and eat it”.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie financieel

Hoe kun je aan gratis bouwgrond komen?

Bouwgrond is ondanks de crisis nog steeds duur, hoe kun je aan gratis bouwgrond komen?

Bespaartips in het huishouden

Hoe kun je simpel toch geld besparen in het huishouden

De toekomst van het internetbankieren

Internetbankieren is het afgelopen decennia in opkomst gekomen en tegenwoordig doet iedereen het. Hoe ziet de toekomst van het internetbankieren eruit?

Meer bezoekers met google adwords

Online adverteren via google wordt veel gebruikt. Hier leest u meer over google adwords

Wat doe je nu eigenlijk als je geld leent?

Geld lenen voor allerlei doeleinde is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Toch moeten we daar voorzichtig mee om gaan.

Zelf goedkope sigaretten maken, goedkope sigaretten

Bespaar veel geld door zelf goedkoop sigaretten te maken.

De economische crisis van 1929

In dit artikel behandel ik de economische crisis van 1929. Wat waren de oorzaken en hoe is deze crisis opgelost?

Geld besparen tijdens de kredietcrisis

Enkele tips om geld te besparen tijdens de kredietcrisis

De goedkoopste hypotheek, de beste hypotheek

Op deze website vindt je hoe je de goedkoopste hypotheek en de beste hypotheek.

Legaal belasting ontduiken voor iedereen

Ook jij kunt legaal belasting ontduiken door het toepassen van de volgende tips.

Online geld lenen

Tips over online geld lenen.

Goedkope ziektekostenverzekering, de goedkoopste ziektekostenverzekering

Ook ziek van je hoge ziektekostenverzekering, tijd voor een gezonde toelichting

Energie besparen hoe pak je het aan

praktische tips om je energie rekening zoveel als mogelijk binnen de perken te houden.

Goedkoop boodschappen doen in de supermarkt doe je zo

het dagelijkse leven wordt steeds duurder. Hoe zorg je ervoor dat je dagelijkse boodschappen zo goedkoop mogelijk doet.

Impulsieve uitgaven vermijden

Als je vaak impulsieve uitgaven doet, en je staat er financieel niet zo goed voor, is het tijd eens kritisch naar je koopgewoontes te kijken. Hier een paar tips om impulsieve uitgaven te verminderen.

Hoe werkt een loonstrookje?

uitleg loonstrookje, salarisstrookje

Prepensioen

Dit artikel gaat over het onderwerp Prepensioen.

Verzekeraars manipuleren (eigen) onderzoeks & expertisebureaus

Belangenverstrengeling aangetoond, verzekeraars overtreden eigen gedragscode. De meeste expertise/onderzoeksbureaus zijn partijdig.

Bitcoin: van proof-to-concept tot populaire valuta

De bitcoin was een paar jaar geleden enkel een proof-to-concept, maar tegenwoordig is het een populaire valuta. Hoe heeft de bitcoin zich ontwikkeld?

Wat kost trouwen, een huwelijk en een droombruiloft?

Ja ik wil trouwen, de mooiste dag van je leven, een droombruiloft en een fijn huwelijk.

Geld maakt gelukkig, mijn leven als kersverse miljonair

Eindelijk is het gelukt, ik ben miljonair!

Geld verdienen met Paypro

Hoeveel geld kun je verdienen met Paypro?

Stamrecht BV of stamrechtbanksparen?

Het oprichten van een stamrecht BV en banksparen zijn twee manieren om belasting te besparen op een ontslagvergoeding. Wat zijn de voor- en nadelen van beide?

Hoe verkoop je makkelijk via marktplaats?

Zo verkoop je makkelijker via marktplaats!

Google Adsense optimalisatie

Optimaliseer je inkomsten van Google Adsense